Nainen yksin Vietnamiin - vinkit

50-kymppinen

Suunnittelen lähteväni ensi talvena ehkä Vietnamiin pariksi viikkoa. 50-kymmentä tuli juuri mittariin - joten rilluttelumatkaa en tarvitse.

Matkailukokemukseni ovat aika minimaaliset ja yksin en ole matkustanut ollenkaan. Olenko kahjo suunnitelmani kanssa? Ellen - antakaa vinkkejä.

Reilu ja reipas matkaseurakin kelpaa.

Kiitos jo etukäteen.

9

1964

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mihin?

      Siis omatoimimatkalle olet lähdössä?

      Jos pakettimatkalle niin silloinhan on ihan sama mihin sitä menee. Oppaat hakevat ja vievät ja uima-altaalla saa kilvoitella muiden suomalaisten kanssa aurinkotuolipaikoista..

    • +50 myöskin

      yhden asian opin Vietnamissa, kun siellä lomailin joskus 8 vuotta sitten.
      esim. Hanoissa, jossa olin jotain 10 päivää, ostin paikallisilta matkatoimistoilta suoraan paketin esim.Halongin lahdelle-siinä voittaa rahaa ja varsinkin aikaa
      itse ei todellakaan kantsi Vietnamissa lähteä paikallisilla busseilla tai junilla kulkemaan
      ja vielä: muista kysyä hintaa monista matkatoimistoista (niitä on joka nurkalla) ja tinkiä, yleensä kun ostaa useamman retken saa alennusta
      en itse heti älynnyt kääntyä paikallisen matkatoimiston puoleen heti, ja menetin aikaa ihan turhaan, vieläkin harmittaa
      Pohjois Vietnam on paljon mielenkiintoisempi kuin etelä
      Itse tulin bussilla Kiinasta, ja kiersin koko pohjoisen

    • -vietcongi-

      turvallinen maa yksin matkustavalle naisellekin, tietysti normaalia maalaisjärkeä tulee käyttää. Jos olet reissussa pari viikkoa niin suosittelen, että aloitat Hanoista, käyt Ha Longin lahdella. Siellä riittää yksi päivä, ehtii nähdä riittävästi. Itse kaupungissa ei ole mitään nähtävää.

      Seuraava paikka voisi olla Sa Pa, mutta voi mennä liian tiukalle aikataulun puitteissa.

      Hanoista junalla Hue`n kaupunkiin, jossa parin päivän historiapläjäys Vietnamista. Seuraava kohde joko Hoi An tai sitten suoraan Nha Trangiin.

      Nha Trangista bussilla Da Lat`iin ja sieltä bussilla Saigoniin. Siellä ajelet ympäriinsä "xe om" -kyydillä eli mopotaksilla. Siellä on useita ns. "easy ridereita", jotka vievät turisteja päivän tai useamman kestävälle kiertoajelulle.

      Jos jää aikaa niin voit vielä käväistä Phu Quoc`illa tai ainakin Mekongin risteilyllä.

      Tuolla on hyvä ja ajantasainen sivusto:

      http://www.reidontravel.com/home/

      • ehkä vinkki tämäkin

        Itse voisin suositella lentoa Hanoista Hueen, murto-osan vie ajasta verrattuna junaan ja hinnassa ei hirveän isoa eroa. Säästät myös 50 vuotiaan selkäsi kun ei tarvi makoilla junassa. Vietnamin matkailussa etelä-pohjoinen tai pohjoinen-etelä suunnassa mielestäni junalla voi mennä ehkä sen puolikkaan ja loput lentää. Esim Huesta pääsee junalla Saigoniin päin (tai toistepäin) suht mukavasti kun matkalla on just nuo Hoi An, Nha Trang missä voi pysähtyä, mutta Huen ja Hanoin välillä ei ole oikein mitään järin mielenkiintoista pysähdystä, pelkkää tylsää junarataa.


      • -vietcongi-
        ehkä vinkki tämäkin kirjoitti:

        Itse voisin suositella lentoa Hanoista Hueen, murto-osan vie ajasta verrattuna junaan ja hinnassa ei hirveän isoa eroa. Säästät myös 50 vuotiaan selkäsi kun ei tarvi makoilla junassa. Vietnamin matkailussa etelä-pohjoinen tai pohjoinen-etelä suunnassa mielestäni junalla voi mennä ehkä sen puolikkaan ja loput lentää. Esim Huesta pääsee junalla Saigoniin päin (tai toistepäin) suht mukavasti kun matkalla on just nuo Hoi An, Nha Trang missä voi pysähtyä, mutta Huen ja Hanoin välillä ei ole oikein mitään järin mielenkiintoista pysähdystä, pelkkää tylsää junarataa.

        se junamatka itsessään on kokemisen arvoinen, paras osuus maisemien suhteen on Hue - Nha Trang, eli aamujunalla Huesta. Vietnamin sisäiset lennot ovat aika halpoja, joten jos budjetti antaa myöten niin lentäen siirtymät. Tosin tuskin 50-kymppinen lähtee "shoestring"-matkalle.


    • semmosta lissäystä tuohon "-vietcongi-"n erinomaseen ohojelmaan että sielä pohojosesa saattaa keskitalavela olla meleko kurijatkin ilimat.
      molima tammi / helemikuusa 2008 ja Sa Passa oli satanu lunta, Hanoissa mittari kävi 8 asteesa, Halong Baysä sato vettä, mittari näytteli 15 ympäristössä ja vielä Hoi Anissakin oli niin kylymä että ei ajatustakhaan vetheen menosta. mutta se taisiki olla vuosisadan kylymin talavi sieläpäin. no, kivaa sielä silti oli ja Phu Quoc'illa ilima oliki ihan mahotonmukava.

      samonko tuo " 50 myöskin" ehottama mahollisuus käyttää paikallisen matkatoimiston palaveluja on minusta ihan käyttökeleponen.
      mie ainaki sain erinomasen palavelun, johon kuulu kaikki majotukset, retket, lento- ja junaliput ja puhelintuki aina tarvittaessa. eikä se minusta kyllä maksanu palijon.
      matkatoimisto periaatteessa tinkasi provikkansa niiltä alihankkioiltaan. tieten jos sen taijon ite ossaa, niin varmaan saa edullisemmin mutta jos laiskuus vaivaa, niin nuin kaikki käy heleposti.

      terkut:
      perapappa

    • reissuliisa

      Hei,

      kerroit etta matkakokemuksesi ovat minimaaliset. JOs nain tosiaan on eli et ole esim. matkaillut kaukomailla (esim. Aasiassa laisinkaan) niin silloin suosittelisin kylla esim. AM:n valmismatkaa. Vaikka Vietnam onkin kin hieno maa ja matkailijalle turvallinen niin yksin voi kokemattomalle tulla ns. aitia ikava.

      Ryhmamatkalle tanne voi hyvin tulla yksin: naisena saat olla rauhassa eika kukaan tule hairikoimaan. Vietnamilaiset ovat todella ystavallisia ja palvelu taalla pelaa loistavasti. Samoin myos hotellit (meilla 4 ja 5 tahden) ovat olleet erinomaiset.

      Terveisia ihanasta Saigonista!

      • 33 vuotias yh-äiti

        Todennäköisesti 50 mammalla on jo äiti kuollut, eli ikävä voi olla jo ennen matkaakin, mutta viimeistään matkalla voi tosiaan se ikävä tulla, ja tuplasti pahempana, kun tietää ettei äiskää enää edes ole :(


      • Kamana

        Huhhuh että on alentuvia kommentteja viiskymppisestä naisesta! Moni meistä on paremmassa kunnossa kuin kakskymppisenä ja hiukka enemmän järkeä päässä. Ja miksi olisi äidit kuolleet viisikymppisenä? Käsittääkseni moni elää nykyisin lähes satavuotiaaksi ja ainakin oma mammani seitsemänkymppisenä elää ja voi hyvin. Matkustelee, käy salilla, nauttii elämästä terveenä ja hyvävointisena. Mitä ei voi sanoa monesta alle viisikymppisestä...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1525
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe