Valoja jahtaava cavalier

Meillä on 7.5kk cavalier poika joka jahtaa valoja,valon heiastuksia niin sisällä kuin ulkona.Koira on aivan pöppi kun sille päälle sattuu,ei kuule eikä tottele,rauhoittuu sitten kun aurinko laskee.Muuten aaiivan ihana vesseli.Onko muilla ollut vastaavaa ja miten sen saa loppumaan?

8

793

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimetön

      Heippa. Tyttärelläni on cavalier joka on jo vuosia jahdannut kaikenlaisia valoja. Hän kehitti sen harrastuksen itselleen kun oli paljon yksin kotona ja kun autoja meni asunnon ohi niin ikkunasta tuli seinään sellainen kirhas heijastus, niin siitä alkoi. Nykyään on kanssa ihan hullu valojen perään, istuu ja katselee mihin tulisi valon heijastus sitä se on melkein koko päivän jos vaan auriko paistaa.

    • cavat

      Koirasi on pentu ja on keksinyt kivan leikin. Rassaako sellainen sinua, vai miksi sen pitäisi loppua? Toki voit yrittää, kun tilanne tulee päälle niin saada koirasi huomio muualle esim. lelulla tms kivalla äänellä. Tai suljet verhot,sälekaihtimet jne jne. Mutta suosittelen että kiinnität koirasi huomion jollain tavalla.
      Mun toinen cavani keksi että lasivitriinissä on sen kaveri. Sitä se kävi kauan kattomassa ennen kuin tajusi ettei sielä ole toista koiraa. Ovea avattiin moneen kertaan.

    • kitta

      Meillä on aikuinen amstaffi narttu joka harrastaa tuota samaa. On harrastanut pennusta asti, muut koiramme eivät tee samaa. Sen mielestä leilkki on hauska :).
      Talvella ja ilta pimeällä voitte kehittää yhteisen hauskan leikin laserkynän tai taskulampun kanssa, jonka myötä koira oppii myös lopettamaan valon jahtauksen käskystä. Aikaa ja kärsivällisyyttä tosin vaatii.
      Sisällä jahtaukseen saat helpotusta kun otat katsekontaktin ja sanot tiukasti NYT RIITTÄÄ ja viet koiran huomion muualle esim tottelevaisuus harjoituksilla tai leikillä. Muista käyttää aina samoja sanoja kiellossa ettei koirasi ahdistu.

      • koiralle ei

        todellakaan tulisi opettaa mitään valojen jahtausta. Normaali koira ei jahtaa valoja! Valoja jahtaavalla koiralla on käytöshäiriö, mistä sitten johtuukaan.


      • Pikkuiset
        koiralle ei kirjoitti:

        todellakaan tulisi opettaa mitään valojen jahtausta. Normaali koira ei jahtaa valoja! Valoja jahtaavalla koiralla on käytöshäiriö, mistä sitten johtuukaan.

        Tuskin koiralla sentään päässä on vikaa jos jahtaa valoja, ei pentu osaa erottaa onko kyseessä valo vai lelu esim. pieni pallo.


      • todellakin osaa!
        Pikkuiset kirjoitti:

        Tuskin koiralla sentään päässä on vikaa jos jahtaa valoja, ei pentu osaa erottaa onko kyseessä valo vai lelu esim. pieni pallo.

        Omat koirani eivät koskaan, pentunakaan, ole kiinnostuneet mistään valoista. Mutta leluilla kyllä leikkivät hautaan saakka.


    • -seefferisti-

      Tuo valopilkkujen jahtaaminen voi olla pidemmän päälle rasittavaa, jos koiralle tulee siitä niin hullu pakkomielle, ettei sillä enää muuta elämää olekaan.

      Tämän olen todennut.

      Oma seefferini kiinnostui kerran "vahingossa" valoheijastuksesta, kun veljeni oli käymässä, ja puhui sohvalla kännykkään heilutellen ajatuksissaan kättään. Ranteessaan hänellä oli kello, ja ikkunasta tulviva auringonvalo sai kellon pyöreän taulun heijastuksen leikkimään pitkin seiniä.

      Noh, koirani ihmetteli sitä hiukan, ravasi heijastuksen perässä uteliaana ja yritti saada sen kiinni.

      Tämän sattuman jälkeen koirani on pariin otteeseen seuraillut joitain heijastuksia, mutta olen kiireen vilkkaa ohjannut sen huomion toisaalle.

      Voin kuvitella, mitä hullunmyllyä olisi, jos tällaisessa kaksiossa iso koira kurvailisi kaiken maailman heijastuksien perässä =D

      • flying cavalier

        Etsipäs vaikka googlella tietoa hakusanalla cavalier flycatcher. Omalla edesmenneellä cavalierilläni oli tämä "epileptis-tyyppinen" oireyhtymä. Eli kummallisuuksiensa kanssa reilusti yli 10 vuotiaaksi. Jahtasi varjoja, valoja, korviaan, häntäänsä...cavalierille ominainen vitsaus, johtuen päänmallista?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1482
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1309
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1152
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1109
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      26
      901
    6. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      785
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      52
      685
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      626
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      617
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      614
    Aihe