Huhtikuu São Miguelilla

Azoreiden sää jatkaa hidasta mutta vakaata lämpenemistään, niin että päivälämpötilat kohoavat Ponta Delgadassa huhtikuussa keskimäärin runsaaseen 18 ºC:een, yöllä on alimmillaan keskimäärin hieman yli 12 ºC. Sadevuorokausia (sataa yli 0,1 mm/vrk) on 17 keskimääräisen sademäärän ollessa runsaat 70 mm.

Aurinko nousee huhtikuun alussa puoli kahdeksan maissa ja laskee vartin yli kahdeksan. Kuun lopulla päivä on puolisen tuntia pitempi sekä aamusta että illasta.

Huhtikuussa plataanit ja muut lehtensä pudottavat puut puhkeavat lehteen. Plataani puhkeaa itse asiassa ”oksiin” muuttuen nopeasti pelkästä rungosta ja paksuista oksista muodostuvasta typistetystä hahmosta jälleen tunnistettavan puun näköiseksi.

Atsaleat jatkavat kukintaansa. Hortensiat kasvattavat vartta ja kukka-aihetta valmistautuen parin kuukauden päästä alkavaan kukintaan.

Huhtikuun kalenterin merkittävämmät tapahtumat Portugalissa ovat pääsiäinen ja vallankumouksen vuosipäivä, Dia da Liberdade, 25.4. Arkipyhiä on pitkäperjantai 10.4. Maanantai 13.4. ei ole pyhäpäivä Portugalissa. Vähintään jotkut ruokakaupat ovat ainakin osan päivää auki kaikkina pääsiäispyhinä. Avoinna ovat myös kauppakeskusten (Parque Atlântico, Sol Mar Avenida Center, Portas do Marin satamakeskus) liikkeet. Perinteiset pienet liikket ovat sen sijaan visusti kiinni pitkänäperjantaina ja pääsiäissunnuntaina. Ravintoloista monet ovat kiinni, mutta avoinnakin niitä on, etenkin kauppakeskuksissa.

Pääsiäinen ei katukuvassa näy merkittävästi. Palmusunnuntaina (5.4.) on kirkoisssa palmunoksia. Pitkänäperjantaina kulkee Igreja Matrizin ympäristössä kulkue Kristuksen ristillä kuolemisen muistoksi. Tarkka ajankohta ei ole vielä kirjoittajan tiedossa, mutta tapahtuma on todennäköisesti illansuussa.

Alla on kerrottu tapahtumista, joista on tiedotettu julkisuudessa. Azoreilla on kuitenkin paljon erilaisia tapahtumia, joista tietoa yleiseen tietouteen tulee varsin lyhyellä varoitusajalla ja joista sen vuoksi on monesti mahdotonta informoida matkailijaa ennen matkalle lähtöä. Listan päivitys kotisivuillani Minun Azorini/Tapahtumat.

2.4. klo ? Coliseu Micaelense. Festival da Música Clássica Sol Maior. 28 konsertti käsittävän klassisen musiikin tapahtuman konsertti.

2.-5.4. Ponta Delgada juhlii kaupunkioikeuksiensa 463 vuosipäivää. Poimintoja ohjelmasta:

2.4. klo 11.00 Rantakadun jatkeen Avenida do Marin käyttöön vihkiminen. Avenida do Maria pitkin pääsee kävelemään (ja pyöräilemään) Ponta Delgadan keskustasta itään lähelle suosittua Praia das Milíciaksen uimarantaa. Kadun päähän on rakennettu uusi pieni uimaranta kadun Rua do Terreiro kohdalle.

3.4. klo 18.30 Centro Municipal de Cultura, Ponta Delgada. Nykytaiteen näyttelyn avaus. Näyttelyt teokset ovat peräisin Portugal Telecomin säätiön kokoelmista.

3.4. klo 22.00. Banda Larga -yhtyeen yleisökonsertti Canada da Shell -kadun luona, Avenida do Marin jatkeen alkupäässä (lähellä Ilheu de São Roquea, joka on jättikivi meressä).

4.4. klo 22.00. Banda do Café Central -yhtyeen yleisökonsertti Avenida do Marin jatkeen loppupäässä (Poço Velho).

5.4. klo 11.00. Puolimaratoni Ponta Delgada-Ribeira Grande.

17.4. klo 21.00 Coliseu Micaelense. Blaskapellet Max Pfluger Bayerista soittaa Bayerin ja Böömin perinteisiä sävelmiä.

17.4. klo 21.30. Teatro Micaelense. Fadoa. Esitys kuuluu kuuden illan temaattiseen sarjaan aiheesta. Lippuja iltaan myydään sekä illallisen kanssa (25 e) että ilman (12 e). Illallisvaihtoehto on mukana sen vuoksi, että fadoa on perinteisesti esitetty ravintolassa.

18.4. klo 22.00. Coliseu Micaelense. ABBA Gold Europe suoraan Lontoosta Azorin suurimman, perinteikkään viihdeteatteri Coliseun lavalle Ponta Delgadassa. ABBA Goldia on kuvattu parhaimmaksi Abbaksi sitten itse Abban. ABBA Gold on esiintynyt viimeisen 13 vuoden aikana mm. Saksassa, Ranskassa, Sveitsissä, Australiassa, Italiassa, Hollannissa, Venäjällä ja Etelä-Afrikassa yhteensä yli kahden miljoonan ihmisen yleisölle.

Abba Goldin ohjelmistoon kuuluvat suosikkisävelmät Mamma Mia, Dancing Queen, Take a Chance on Me, Money Money Money, ja Chiquitita ou Super Trouper.

Yleisöllä on mahdollisuus seurata konserttia joko istumapaikoilta tai ns. tanssiversiona seisoen.

18.4. klo 21.30. Teatro Micaelense. Companhia Olga Roriz. Inferno. Helvetti. Modernia tanssia ja musiikkia.

24.4. klo 22.00. Coliseu Micaelense. 70-luvun tanssit Banda.Comin tahdissa.

24.4. klo 21.30. Teatro Micaelense. Cristina Branco, Celeberando April. Laulajatar Cristina Branco juhlistaa huhtikuuta tulkitsemalla edesmenneen José (Zeca) Afonson sävelmiä. Zeca Afonson nimi liittyy tiiviisti diktatuurin ja siirtomaavallan vastaiseen taisteluun Portugalissa. Cristina Brancoa säestävät Ricardo Dias, piano, Mário Delgado, kitara, Bernardo Moreira, kontrabasso, Alexandre Frazão, rummut. Musiikillisesta johdosta vastaa Mário Delgado.

Konsertti on ajoitettu neilikkavallankumouksen muistopäivän aatoksi.

25.4. klo ? Portas do Mar. Portas do Marin satamakeskus ja rantakatu (Avenida Infante do Henrique). São Miguelin puhallinorkestereiden (bandas filarmónicas) paraati rantakadulla ja yhteiskonsertti Portas do Marin alamedalla (amfiteatteri). Tapahtumaan osallistuu kymmenkunta puhallinorkesteria ja kolmisensataa soittajaa. Ohjelma käsittää mm. Portugalin kansallislaulun, Azorien laulun ja neilikkavallankumoukseen liittyviä sävelmiä, kuten Grândola, Vila Morena.

25.4. klo ? Portas do Mar. Portas do Marin satamakeskus. Pavilhão do Mar. Monitoimitila. Festival da Música Clássica Sol Maior. 28 konsertti käsittävän klassisen musiikin tapahtuman konsertti.

Coliseu Micaelense sijaitsee Avenida Roberto Ivensin ja Rua Lisboan kulmassa. Teatro Micaelense on pari korttelia pohjoiseen Sol*Mar Avenida Centeristä (Ponta Delgadan ainoa pilvenpiirtäjä). Kummankin teatterin lippukassat ovat auki ennen esityksen alkamista.

Coliseu Micaelensen lippukassa (bilheteira) on avoinna ma-la klo 13-20, kuitenkin esityspäivinä klo 15-22.

Teatro Micaelensen lippukassan (bilheteira) aukioloajat ovat: ti-la klo 11.30-15.00 ja 16.00-20.00. Esityspäivinä kassa on avoinna klo 11.30-15.00 ja klo 18.00- 22.00.

http://www.coliseumicaelense.pt/

http://www.teatromicaelense.pt/

1

471

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alla päivitys pääsiäisen osalta. Pitkäperjantai-illan Kristuksen ristinkuolemaa kuvaat kulkueet ovat yleisiä São Miguelin saarella ja Portugalissa ylipäätään.

      10.4. klo 20.00 Ponta Delgadan pääkirkon (Igreja Matriz, Igreja São Sebastião) aukio (Largo da Matriz). Via Sacra e enterro do Senhor. Kristuksen ristinkuolemaa kuvaava kulkue. Vastaavia perinteisiä kulkueita on myös muissa seurakunnissa ympäri São Miguelia.

      10.4. klo 20.00. Igreja de São José, Ponta Delgada. Pyhän Joosefin kirkko São Franciscon aukion laidalla (Campo de São Francisco, kartoissa myös Praça 5 de Outubro). Via Sacra e Procissão do Senhor Morto. Kristuksen ristinkuolemaa kuvaava kulkuee kiertää São Franciscon kentän ympäri. Vastaavia perinteisiä kulkueita on myös muissa seurakunnissa ympäri São Miguelia..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      458
      10743
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      310
      7497
    3. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      23
      4265
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      338
      2388
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      1797
    6. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1663
    7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      192
      1400
    8. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      188
      1313
    9. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      6
      1074
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      54
      1028
    Aihe