Monta kysymystä

Avusta kiitollinen

Olemme kohta lähdössä koko perheen voimin (mukana teini-ikäisiä) ensimmäistä kertaa Pariisiin. Meitä on kahdeksan henkeä, joista yksi on pyörätuolilainen. Yksikään meistä ei puhu tai ymmärrä kunnolla ranskaa mitä nyt muutaman ns. kahvilasanaston ilmaisun verran. Olisin erittäin kiitollinen avusta muutamiin seikkoihin liittyen. Kenties aiemmin täällä jossain joku kysyjä on samoja kysellyt, joten linkki aiempaankin keskusteluun on tervetullut.

- Olemme perillä viikon verran. Mikäli kuljemme (tai ainakin osa porukasta kulkee) metrolla/busseilla, niin millainen lippu/lippusarja kannattaa ostaa? Mistä sen voi hankkia ja tarvitseeko sen olla kuvallinen eli kannattaako ottaa Suomesta kuva mukaan?

- Onko olemassa jotain sellaista turisteille tarkoitettua korttia tai vastaavaa, jolla saisi viikon aikana alennuksia esimerkiksi museoiden ja tyypillisimpien nähtävyyksien lippujen hinnoista?

- Mukana on siis pyörätuolilainen. Jossain aikaisemmassa viestiketjussa oli ystävällisesti linkki matalalattiabussikartasta http://www.infomobi.com/pdf/9.pdf . En tosiaan osaa kovin hyvin ranskaa, joten mikäli kenelläkään on tuosta jotain neuvottavaa niin mielelläni "kuuntelen". Asumme hotellissa http://www.centralstgermain.com/ enkä vielä ole itse töiden lomasta ehtinyt tarkastella mitä linjoja siitä ohi kulkee.

- Matalalattiabusseista ja pyörätuolista: Mitä arvelette, onko realistista ajatella että liikkuminen busseilla sujuisi juohevasti? Vai ovatko bussit nyt kevätaikaan (matka on jo ihan kohta ajankohtainen) niin täynnä, että sinne on vaikea kahden tai useamman avustajan ja pyörätuolilaisen (ei sähkäri vaan tavallinen) sekaan tunkea? Osa kahdeksan hengen porukasta voisi tietenkin kulkea metrolla ja osa tulla kohteisiin taksilla. Onko taksilla liikkuminen kovin kallista Suomen hintoihin verrattuna?

- Jo matka lentokentältä hotellille http://www.centralstgermain.com/ mietityttää. Vinkkejä edulliseen ja/tai kätevään siirtymiseen kun sentään jokaisella on matkalaukkukin mukana ja pyörätuolikin pitäisi saada mahdutettua?

- Olisiko sittenkin kätevintä vuokrata viikoksi pikkubussi 8 hengelle? Pysäköinnin varmaan saamme ilmaiseksi koska meillä on invapysäköintiin oikeuttava lappu täältä Suomesta. Vai täytyyköhän vielä jostain saada jokin erilainen pysäköintilupa ellei tuo suomalainen invalupa riitä? Yksi aiempi kokemus vuokra-autolla liikkumisesta Pariisissa on, enkä usko että ajaminen sinällään pelottaisi.

- Mikäli auton vuokraaminen tulee ajankohtaiseksi, niin onko vuokravinkkejä? Meillä on FinnairPlus- kortit ja Mastercard, mutta en ole vielä katsonut mistä vuokraamoista niillä mahdollisesti saa alennuksia. Vuokratako auto jo täältä Suomesta vaiko vasta paikan päältä? Mikäli autoon päädytään, niin hyvähän se olisi saada jo lentokentältä lähtien (onko sielläkin vuokraamoja) niin voisi sillä ajaa hotellillekin.

- Miten englannilla nykyisellään tulee Pariisissa toimeen esim. ravintoloissa? Ovatko ruokalistat myös englanniksi, mikä kovasti helpottaisi isolla porukalle ruuan tilaamista kun ei mene aikaa ranskankielen "tavailuun" :) ? Ja me aikuiset tietenkin toivomme saavamme koko porukan ruokittua mahdollisimman edullisesti.

- Varmaan käymme läpi tyypillisimmät tutustumiskohteet eli Eiffelin, Louvren, Notre Damen, Sacre Coeurin, Versaillesin jne. Myös muut vinkit ovat tervetulleita ja/tai näistä edellisistä jotain käytännön vinkkejä. Nuoriso halunnee myös catacombeihin ja Punainen Mylly tai muu vastaava show olisi myös kiintoisaa nähdä.

- Olemme miettineet, josko yhtenä päivänä lähtisi Pariisista käymään junalla Lontoossa. Onko tästä kenelläkään kokemusta ja mistä liput ranskankielen taidoton osaisi parhaiten hankkia?

- Discot kiinnostanevat nuorisoa. Onko niissä jotain suositeltavaa?

Varmaan vielä jotain muutakin kyseltävää mieleen jatkossa tulee. Olen suhtautunut aika rennosti matkalle lähtemiseen kun työkiireiden keskellä ei ole ehtinyt tarkemmin siihen paneutua, mutta nyt kun matka lähenee niin hieman alkaa huolettaa että viikosta saisi mahdollisimman mukavasti mahdollisimman paljon irti. Sen sijaan, että aika menisi paikan päällä kaikenlaisten asioiden selvittelyyn ja kun vielä kaiken lisäksi sen kaiken pitäisi onnistu englanniksi.

Joten kiitos jo etukäteen kaikista vinkeistä, ei niin pientä olekaan mistä en olisi kiitollinen! Liittyen myös sellaiseen, mitä en vielä tuossa aiemmin ole hoksannut kysyäkään.

Nuoriso varmaan olisi kiitollinen myös siitä tiedosta, mistä saisi ostaa edullisia vaatteita.

10

2224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paris pass
    • Pariisin matkaaja

      - Miten englannilla nykyisellään ... koko porukan ruokittua mahdollisimman edullisesti.

      Michelinin oppaissa on nykyään edulliset paikat merkitty omalla tunnuksellaan. Kannattaa hankkia, koska roskaruuan syöminen Pariisissa on pyhäinhäväistys.

      - Varmaan käymme läpi tyypillisimmät ...

      Museopassin suurin etu on, että monessa paikassa pääsee ohi surimpien jonojen. Vaikka se ei säästäisi paljoa, niin ajansäästön takia suositeltava hankinta.

      - ...junalla Lontoossa. Onko tästä kenelläkään kokemusta ja mistä liput ranskankielen taidoton osaisi parhaiten hankkia?

      On kokemusta kiertomatkasta Hki - Lon - Par - Hki, ja en suosittele edestakaista matkaa päivässä. Tunneli on kiva ajaa kertaalleen, mutta siinä se. Sen sijaan voi käydä joko rannikolla tai vaikkapa Shampanian alueella.

    • Suvikusti

      juuri kotiutuneena voin sanoa, että olette hyvän kohteen matkallenne valinneet!

      Pariisissa pärjää hyvin englannilla ja huomattavasti parempaa palvelua saa, kun muistaa tavallisimmat kohteliaisuudet ranskaksi (päivää, kiitos, anteeksi jne...)

      Menkää Eiffeliin heti aamulla, hiukan ennen aukeamista, muuten saatte jonottaa kaua. Ja suosittelen, että menette sinne arkipäivänä, toki silloinkin siellä on paljon porukkaa, mutta vain murto-osa siitä, mitä siellä on viikonloppuisin.
      Louvressa ja Notre Damessa on myös helppo liikkua pyörätuolillakin. (Louvressa paljon kerroksia, mutta hissit löytyy varmaankin joka kerroksesta.)
      Sacre Coeriin menee huikeat portaat, kukkulallahan se on, mutta luulisin sinnekkin hiukan sivummalta tien johtavan.

      Myös Seinen risteily oli ihan kiva, sitä suosittelen ilta-aikaan, näkyy kivasti kaikki nähtävyydet valaistuina.

      Moulin Rougen (Punainen Mylly)aluekin oli ihan jees. Katuhan on täynnä seksiliikkeitä ja tyttöbaareja... Meitä kovasti varoiteltiin, ettei siellä kannata kovin myöhään kulkea, on levotonta aluetta jne... mutta me (kaksi naista) ei ainakaan koskaan koettu olevamme mitenkään "uhattuina" tms... Kiersimme siellä sekä myöhään illalla ja keskellä päivääkin, on vain pienen kävelymatkan päässä Sacre Coeurilta. Kabaree esitykset on loistavia, mutta ison seurueen kustantaminen esityksiin voi hiukan kirpaista kukkaroa... liput n. 99e/hlö.

      Juna-, metro- ja bussilippuja saa heti lentokentältä, joko tiskiltä tai automaatista. Ja kyllä lipunmyyjätkin hyvin osaavat, ainakin ymmärtävät, elleivät itse suostu puhumaan, englantia. Muistakaa varata automaatteihin kolikkoja, niihin ei setelit käy. Ja automaateistakin saa valittua kielen esim. englanniksi.

      Paljon varmaan voisin kertoa vielä lisääkin, mutta tässä nyt alkuu näitä mitä kyselit :)
      Hauskaa matkaa teille!!

    • Suvikusti

      että lentokentältä pääsette suoraan RER B-linjalla melkein hotellille asti. Eli hyppäätte kentältä RER B-junaan (opasteet on lentokentällä selkeästi näkyvillä kaikkialla) ja meette sillä Saint Michel-Notre Dame asemalle, siitä onkin pieni kävelymatka hotellille ja pieni kävelymatka tarkoittaa muutamaa sataa metriä.

      Juna on kätevin kulkuneuvo tulla kentältä, lippu maksoi n9e/hlö, ellette sitten ota noita paris visite tms kortteja.
      Sitä en muista onko tuolta metroasemalta hissiä ylös.

      Taksit ehkä hiukan halvemmat kuin Suomessa, emme taksilla kulkeneet, mutta ruuhkissa saa varautua jonottomaan...

      Lainaa vaikka kirjastosta (tai osta omaksi n.45e) "Kaupunkikirjat: Pariisi"-opas. On erittäin hyvä ja monipuolinen. Kirjaston kirja oli minullakin mukana:) Ja tuossa kirjassa on hyvät kartat, kävelyreitit ja metro- ym. kartat.
      Suosittelen ko kirjaa!

      • Alkuperäinen kysyjä

        Kiitos sinulle!
        Onko muuten isojen matkalaukkujen kanssa hankalaa matkata junalla eli ovatko niin täynnä ja laukkuja hankala sijoittaa? Mietimme josko matkat lentokentältä hotellilla ja päinvastoin pitäisi siitä syystä tehdä taksilla (hotellin sivuilla hinnaksi suuntaansa mainitaan 50 euroa).


      • Suvikusti
        Alkuperäinen kysyjä kirjoitti:

        Kiitos sinulle!
        Onko muuten isojen matkalaukkujen kanssa hankalaa matkata junalla eli ovatko niin täynnä ja laukkuja hankala sijoittaa? Mietimme josko matkat lentokentältä hotellilla ja päinvastoin pitäisi siitä syystä tehdä taksilla (hotellin sivuilla hinnaksi suuntaansa mainitaan 50 euroa).

        juna oli molemmilla kerroilla lähes tyhjä, kun mä menin ja tulin sillä. Hyvin mahtuu laukkujenkin kanssa. Junissa ja metroissa aina ekat penkit ovien vieressä on niitä, jotka on "pystyasennossa" eli istuessa lasketaan istuinosa alas, eli niihin mahtuu hyvin esim. pyörätuolin kanssa.
        Ja noita junia lähtee varmaan 10 minuutin välein, että jos on kamala tungos, voi suosiolla odotella seuraavaa junaa. Junien ja metrojen katonrajassa on selkeät "taulukot" asemajärjestyksestä, ei ole siis pelkoa, ettei osais jäädä oikeassa paikassa pois. Kun muistaa vain aina sen linjan PÄÄTEASEMAN, sen mukaan juna/metro on merkitty.

        Sivuilta www.ratp.fr löytyy Pariisin metrojen, junien, bussien aikataulut ja hyvät kartat. Siitä voit valita kielen englanniksi. Ja kohdassa "finding my way" saat tarkan kellotetun reittiohjeen syöttämällä siihen lähtöpaikan ja määränpään. Kannattaa käydä kurkkaamassa noita sivuja.


    • Alkuperäinen kysyjä

      Lämpimät kiitokset teille kaikille jo tähän asti vastanneille!
      Vielä pähkäillään, että vuokratako käyttöön viikoksi pikkubussi (löysin netistä sellaisen luettelonkin, johon on merkitty miltä kaduilta löytyy invapysäköintipaikat) vai luottaako siihen, että matalalattiabusseilla pääsee pyörätuolilainenkin avustajineen hyvin kulkemaan.
      Hieman alamme kallistua sen puolelle, että mennään ensin paikan päälle ja siellä vasta tutkaillaan asiaa tarkemmin.
      Mielelläni vielä otan vastaan kaikenlaista tietoutta ja voin palattuani laittaa tänne tietoa siitä, miten pyörätuolin kanssa sujui.

      • 1313

        Meiltä meni Versailles reissu vähän pipariksi, kun muu seurue ei halunnut jonottaa, joten näimme vain puutarhan. Olisi siis kannattanut ostaa jo Suomessa liput sinne, jolloin olisi päässyt jonon ohi, joka oli oikeasti mieletön, eikä liikkunut mihinkään. Sinnehän pääsee RER C junalla, kuudelta hengeltä meno-paluu maksoi 29 euroa, ryhmäalennus. Museopassi on hyvä siinä, että pääsee myös ohitse jonoista, mutta olisi sitten aika monessa paikassa käytäväkin, jotta hintansa väärtti. Eiffelillä jonotus kesti tunnin, joten kannattaa varata lämmintä päälle. Metroista en ole varma onko joka pysäkillä hissiä, mutta käsittääkseni ette sitä harkinneetkaan, on myös aika hektistä päästä kyytiin ja pois... ja rappusia riittää.

        Kannattaa ostaa suomi-ranska sanakirja, koska kaikissa ravintoloissa ei ole englanniksi menua ja on oikeastaan ihan hauska katsella ranskaksi niitä. Englannilla pärjättiin, mutta tosiaan päivää ja kiitos on pieni vaiva ja toisten huomioimista.

        Tässä sekalaisia linkkejä ennen omaa matkaani: (on muuten niin hieno paikka, että kolmatta matkaa suunnittelen, kun ei vaan ehdi nähdä paljoa kerralla, elkää siis ahnehtiko liikaa.)

        http://en.parisinfo.com/paris-map/getting-around/
        http://parisbytrain.com/paris-visite-pass-card/
        http://www.partner.viator.com/en/6818/Paris/d479-ttd
        http://www.tour-eiffel.fr/teiffel/uk/
        http://map.metro-passes.com/paris-metro-map.htm
        http://www.bonjour.com/
        http://www.louvre.fr/llv/pratique/horaires.jsp;jsessionid=Jg4TyScLJ4Gq4vjgMlKmFJknffVFjGjGt8lTtqbwTp6wTsGvvxpJ!1825578458?CONTENT<>cnt_id=10134198673232718&CURRENT_LLV_FICHE_PRATIQUE<>cnt_id=10134198673232718&FOLDER<>folder_id=9852723696500899&bmLocale=en
        http://www.chateauversailles.fr/en/


      • 1313
        1313 kirjoitti:

        Meiltä meni Versailles reissu vähän pipariksi, kun muu seurue ei halunnut jonottaa, joten näimme vain puutarhan. Olisi siis kannattanut ostaa jo Suomessa liput sinne, jolloin olisi päässyt jonon ohi, joka oli oikeasti mieletön, eikä liikkunut mihinkään. Sinnehän pääsee RER C junalla, kuudelta hengeltä meno-paluu maksoi 29 euroa, ryhmäalennus. Museopassi on hyvä siinä, että pääsee myös ohitse jonoista, mutta olisi sitten aika monessa paikassa käytäväkin, jotta hintansa väärtti. Eiffelillä jonotus kesti tunnin, joten kannattaa varata lämmintä päälle. Metroista en ole varma onko joka pysäkillä hissiä, mutta käsittääkseni ette sitä harkinneetkaan, on myös aika hektistä päästä kyytiin ja pois... ja rappusia riittää.

        Kannattaa ostaa suomi-ranska sanakirja, koska kaikissa ravintoloissa ei ole englanniksi menua ja on oikeastaan ihan hauska katsella ranskaksi niitä. Englannilla pärjättiin, mutta tosiaan päivää ja kiitos on pieni vaiva ja toisten huomioimista.

        Tässä sekalaisia linkkejä ennen omaa matkaani: (on muuten niin hieno paikka, että kolmatta matkaa suunnittelen, kun ei vaan ehdi nähdä paljoa kerralla, elkää siis ahnehtiko liikaa.)

        http://en.parisinfo.com/paris-map/getting-around/
        http://parisbytrain.com/paris-visite-pass-card/
        http://www.partner.viator.com/en/6818/Paris/d479-ttd
        http://www.tour-eiffel.fr/teiffel/uk/
        http://map.metro-passes.com/paris-metro-map.htm
        http://www.bonjour.com/
        http://www.louvre.fr/llv/pratique/horaires.jsp;jsessionid=Jg4TyScLJ4Gq4vjgMlKmFJknffVFjGjGt8lTtqbwTp6wTsGvvxpJ!1825578458?CONTENT<>cnt_id=10134198673232718&CURRENT_LLV_FICHE_PRATIQUE<>cnt_id=10134198673232718&FOLDER<>folder_id=9852723696500899&bmLocale=en
        http://www.chateauversailles.fr/en/

        Oletko jo löytänyt nämä netistä:

        http://www.davidlebovitz.com/archives/2008/02/accessible_trav.html
        http://www.access-able.com/tales/Paris-access-2003.html
        http://parisbytrain.com/map-paris-wheelchair-reduced-mobility-accessibility-metro-rer-bus-tram/
        http://www.davestravelcorner.com/journals/publish/article_192.shtml


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11154
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3113
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2964
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2167
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1928
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1765
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1704
    9. 85
      1678
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe