hallikuvaus

-MP-

Olisko tietoa miten saa parhaat kuvat autonäyttelyä kuvatessa. Kamera Sony a200 ja kit putki 18-70 3.5-5.6. Sisällä taitaa olla varmaan aikas pimeä valovoima, niin miten onnistuis parhaalla mahdollisella tavalla/säädöllä kuvat, ettei tulis ihan tummia.

3

433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • öklö

      - Kuvaa ehdottomasti RAW-tiedostoja. Auttaa myöhemmin aivan oleellisesti sekä kohinanpoistossa että valotuksen säätämisessä.

      - Jalusta on periaatteessa mukava apu, mutta sen kanssa touhutessa tuppaa olemaan muiden ihmisten tiellä turhan paljon... Itse en jaksaisi ottaa jalustaa.

      - Paina laukaisin loppuun vasta kun kuvanvakaajan palkit ovat pienentyneet!

      - Ohjelmana aukon esivalinta eli namikka A-asentoon.

      - Herkkyydeksi säädät ainakin ISO400. A-200:lla saa vielä ISO800 herkkyydellä ihan mukavia kuvia, mutta ISO1600 alkaa jo vähän olemaan turhan kohinaista. Riippuu toki käyttötarkoituksesta, jos kuva on tarkoitus skaalata reilusti pienemmäksi (nettikäyttö), niin herkkyyttä voit huoletta nostaa. Samoin autojen kimaltelevat "metallihilepinnat" tms. kestävät herkkyyden nostoa hyvin - kuvasta siis ei välttämättä näe onko se kohinaa vai asiaan kuuluvaa kimalletta :)

      - Valotuksen mittaus keskialuepainotteiseksi tai jopa koko alueen mittaukseksi.

      - Kuvan oton jälkeen kannattaa välillä tsekkailla histogrammia ja katsoa vilkkuuko näytössä mitään. Tarvittaessa tietenkin valotuksen korjauksella (EV) säädät kuvat riittävän valoisiksi. Vaikka RAWilla kuvaakin, tuppaa tummiin kohtiin tulemaan ikävää kohinaa jos konvertterissa vasta valottelee...

      - Autojen vieressä, tai jopa itse autoissa, on usein kirkkaita valoja ja niiden kanssa kannattaa olla huolellinen valotuksen mittauksessa.

      - Valotuksen haarukointia kannattaa kokeilla ainakin niissä vaikeimmissa tilanteissa. Eli jos et jo tiedä, niin A-200:n saa laukomaan automatic kolme kuvaa peräkkäin joissa eri valotus. Nämä kuvat voi sitten kotona ympätä ohjelmallisesti yhteen tai sitten vain valita yhden parhaiten onnistuneen.

      - "Isoilla" aukoilla kun pelailee on hyvä pistää mieleen mitä syväterävyys on suunnilleen tuolla obiskalla eri etäisyyksillä
      http://www.dofmaster.com/dofjs.html
      Huomattavasti parempi olisi, jos saisit jostain ostettua, lainattua tai varastettua valovoimaisemman objektiivin. Mutta kyllä tuollakin hyviä kuvia saa!

      - Autojen yleiskuvien lisäksi huomaa poimia myös pieniä yksityiskohtia. Esimerkiksi sivupeilin varressa saattaa olla mukavia muotoja ja valo saattaa osua siihen kivasti. Varsinkin jos ei tarkoituksena ole ottaa mitä dokumenttikuvia kilpailijalle, niin voi huoletta paneutua pelkästään visuaalisiin asioihin - valoihin, väreihin, muotoihin, tisseihin, kuvioihin.

      - Jos sulla on erillinen salama, niin sitäkin voi tietenkin kokeilla, mutta kyllä homma onnistuu ilman salamaakin enkä taitaisi itsekään ottaa salamaa tuollaiselle reissulle mukaan (lähinnä tosin vain sen takia, että ujostelen sitä väläyttelyä...).

      • öklö

        Juu siis aukon esivalinta ohjelmana ja aukko säädetty mahdollisimman isoksi. Eli numero pieni...


      • -MP-
        öklö kirjoitti:

        Juu siis aukon esivalinta ohjelmana ja aukko säädetty mahdollisimman isoksi. Eli numero pieni...

        Kiitos kovasti, kun jaksoit kirjoittaa noinkin pitkän tarinan ja vielä asiasta. Parempivalovoimainen objektiivi on kyllä osto listalla, mutta lomautusten takia olen joutunut nyt pidättäytymään. Ajattelin 2.8 sekä lyhyttä/pidempää putkea eli ehkä hintaluokka 1200e. Syksyllä varmaan tulee hommattua jompikumpi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4091
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3428
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2979
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2911
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2244
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2181
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1945
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1940
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1889
    Aihe