hirveä stressi

puvusta:(

Mun pitäis olla kaasona ensi kesänä. Kaverini ilmoitti, etteivät maksa pukua tai meikkiä. Kampauksen sentään lupasi maksaa:)Hääpäivä on aikataulutettu siten, että en ehdi meikata itseäni. Ainoa sopiva aika meikille olisi kampauksen teon yhteydessä.
Eniten kuitenkin stressaa puvun ostaminen. Opiskelijana menee koko vuoden budjetti ihan sekaisin, kun ei ole kesätöitäkään tiedossa..Lainaakaan en tämän takia viitsisi ottaa. Katselin tuossa netistä erilaisia juhlapukuja. Oletteko tilanneet juhlapukuja esim. huuto.netistä tai ulkomailta? Olitteko tyytyväisiä ostokseen ilman sovittamista? Ainahan voi mennä juhliin meikittä, mutta asu olisi pakko saada. Morsiamelta ei tule avustusta puvun hankintaan/vuokraukseen, vaikka hän taloudellisen tilanteeni tietääkin. Hyvät neuvot olisi tarpeen..

6

2784

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aina on vaihtoehtoja

      Vaatiiko morsian, että pukusi pitää olla jokin tietty, tai tietyntyylinen esim. sopiakseen hänen hääteemaansa? Jos vaatii, silloin voit sanoa, että hän saa puvun myös maksaa.

      Jos morsian ei vaadi mitään erityistä, silloin sinun kannattaa kierrellä kirppareita tai second hand -shoppeja. Niistä voi tehdä löytöjä. Tai voit miettiä, pystytkö lainaamaan osia pukuusi vaikka kavereilta. Kaason puvun ei tarvitse olla juhlapuku siinä merkityksessä mitä se katalogeissa esitellään. Juhlavaa pukeutumista saa aikaan muutenkin.

      Ja tuota, meikin kai osaat tehdä itsekin? Jos sinulla muutenkin on tapana meikata, on tässä vielä hyvää aikaa harjoitella, jos haluat hiukan korostetumman meikin. Ja jos et muutenkaan ole meikkaavaa tyyppiä, niin täydessä sotatällingissä näytät kummalliselta - ja sen pikkumeikin tekee tosiaan itsekin.

    • Meikkaaminen

      Siis kuudelta aamullako jo pitää olla menossa jos ei missään välissä ehdi meikata? Sitä paitsi, jos kampaaja laittaa sinulle rullat päähän niin siinä välissä ehdit sitten varmaan sen meikin vetäistä. Mikset meikkaa heti aamulla herättyäsi? Ei siihen niin paljon aikaa tarvitse. Älä osta juhlapukua sovittamatta, siinä mennään helposti pieleen. Tosiaan kannattaa ennemmin katsella kirppareilta yms. jos ei itse minkäännäköistä juhlavaa asua omista.

    • riittää

      Jos pukuvaatimuksia ei tule, voit laittaa päällesi mitä haluat, tosin tilaisuuden vaatimalla tavalla. Jos pidetään sisällä siisti hame ja kesäinen pusero riittää, jos taas ulkona mekko voi olla ihan ok tai sitten ensimmäinen vaihtoehto. Ei opiskelijan budjetilla todellakaan mitään 200 euron juhlaleninkejä osteta. Kyllähän jokainen sen tajuaa.

      Itse hankin aikoinaan kaverini kaasona ollessani kirppikseltä kukallisen mekon ja maksoin siitä vain 10 euroa. Joten ei kannata heti ajatella jotain uutta. Sovella, äläkä edes yritä istua jenkkien visioon kaasosta.

    • kavereilta lainaksi

      Useilla naisihmisillä on juhlavaatteita kaapeissaan. Niiden käyttöaste on vähäinen, joten voinet saada lainaksi helpostikin. Itselläni on muutama mekko, jotka ovat käyneet useissa häissä ja ristiäisissä. Useimmiten ilman minua;)

      • lainaamisesta

        Facebook on erittäin kätevä kanava kaveripiirin vaatekaappien kartoittamiseen, kuten moneen muuhunkin kierrättämiseen.


    • ostin

      Itse ostin ystäväni häihin mieleiseni jakkupuvun, jolle tiesin olevan käyttöä myöhemminkin. Mielestäni järjen käyttö on kaasonakin sallittua. Eri asia, jos morsian vaatii että ostat jonkun tietyn tyyppisen mekon. Silloin olisi korrektia, että hän myös maksaa sen.

    Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1608
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1226
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      6
      1209
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe