Suuri ongelma

kultsuni kanssa on se,

että se "sytkyttää" kaikkia meille tulevia vieraita. Siis hyppää vasten ja sytkyttää, jos tiedätte mitä tarkoitan. Koira on 3 vuotias uros ja tämä on todella suuri ongelma, varsinkin lasten kanssa jotka se kaataa nurin ja ottaa "morsiamekseen". Olisiko jollakin vinkkejä, kaikkea olen kokeillut. On hirveän vahvarakenteinen ja muutenkin vilkas ja sitten tämä ongelma. En voi kutsue enää ketään vieraaksi, se napsahtaa niin tiukasti ja ottaa etukäpälillaan kiinni ettei saa irrotettua . Kertokaa hyvät ihmiset mitä teen, olen epätoivoinen. Ja onko muilla vastaavia kokemuksia. En haluaisi leikata ja auttaisikko se edes. Minulla oli ennen labrador, joka leikattiin ja se muuttui löntysteleväksi "ukiksi" kuusivuotiaana ja sairasteli paljon sen jälkeen.

13

1427

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perusasia

      1. Opeta sille mitä tarkoittaa EI (se todellakin tarkoittaa EI).

      2. Käytä em. kieltoa kun se "sytkyttää"

      => Eli hyvänen aika... Koira lopettaa ihan tasan tarkkaan nylkyttämisen kun sille tekee riittävän selväksi että se ei ole sallittua.

      Vinkki: pyydä paikalle joku kokenut koiraihminen joka tietää miten homman saa loppumaan ja anna hänen näyttää sinulle miten se tehdään. Koirahan selvästi pitää teitä lelunaan. "Johtajuusongelmaa" tyrkytetään nykyään vähän joka paikkaan ja vääräänkin, mutta tässä on kyllä pohjimmiltaan kysymys siitä.

      • sitä luuulisi

        että helposti asia loppuu kun sanon ei. Kylläpä olen yrittänyt. On käyty koirakoulussakin, mutta sen lopetin koska kouluttaja oli mielestäni raaka ja koirani alkoi pelätä jo kadulla liikkumista. Sen johtajuusjutun ohella olisin toivonut vinkkejä, mutta ei kai ole olemassa. Joka tapauksessa kultainen noutaja on sen verran herkkä koira (niinkuin kaikki rodut) että kovalla kädellä se voidaan hyvin helposti pilata täysin: tehdä agressiiviseksi tai pelkuriksi.No odotetaan ajan kulumista. Me olemme kultsuni kanssa kavereita, en halua olla johtaja.Kiitos joka tapauksessa.


      • ------
        sitä luuulisi kirjoitti:

        että helposti asia loppuu kun sanon ei. Kylläpä olen yrittänyt. On käyty koirakoulussakin, mutta sen lopetin koska kouluttaja oli mielestäni raaka ja koirani alkoi pelätä jo kadulla liikkumista. Sen johtajuusjutun ohella olisin toivonut vinkkejä, mutta ei kai ole olemassa. Joka tapauksessa kultainen noutaja on sen verran herkkä koira (niinkuin kaikki rodut) että kovalla kädellä se voidaan hyvin helposti pilata täysin: tehdä agressiiviseksi tai pelkuriksi.No odotetaan ajan kulumista. Me olemme kultsuni kanssa kavereita, en halua olla johtaja.Kiitos joka tapauksessa.

        Ei voi olla koiran kanssa "vain kaveri", koska koira itse luulee olevansa jäsen susilaumassa ja päättelee ihmisten antamien merkkien mukaan kuinka korkealla laumassa se on, ja toimii sen mukaan. Ja jos et näytä sille olevasi itse johtaja, siitä seuraa ongelmia, kun koira joutuu itse kantamaan vastuun johtajan tehtävistä. Näytä siis koirallesi sen oma paikka laumassa, se on sen omaksi parhaaksi.

        Ongelmaan voisit kokeilla tätä:
        Vie koirasi ennen vieraiden tuloa toiseen huoneeseen. Kun vieraat istuvat olohuoneessa päästä se tervehtimään vieraita. Olette vieraiden kanssa välinpitämättömiä, ettekä välitä, ettekä edes vilkaise koiraa! Kun nytkysys alkaa, vie se turhitta eleittä takaisin toiseen huoneeseen n. 10 minuutiksi. Tuo se sitten takaisin olkkariin. Jos nytkytys jatkuu, sama juttu. Vie se sinne JOKA KERTA kun nytkytys alkaa. Muista tehdä se VÄLITTÖMÄSTI, että koira ymmärtää miksi se saa rangaistuksen. Voit joutua viemään koiran aika monta kertaa, mutta tee se silti. kehukaa ja palkitkaa koiraa (hillitysti, ettei se villiinny), kun se käyttäytyy hyvin! Onnea teille, toivottavasti koirasi käytös paranee!


    • toimiiiii

      Kuulostaa varmaan pahemmalta kuin mitä on,
      mutta meillä oli sama homma, eikä mikään auttanut.
      Kaatoi sitten veljeni 2-vuotiaan tytön, joka satutti silmäkulmansa pöytään ja sai mustan silmän,
      silloin riitti.
      Kun koira seuraavan kerran aloitti nylkyttämään jotakuta ihmistä, otin koiraa kylmän tylysti kirsusta kiinni ja "väänsin mustikan".
      Siis väänsin kirsusta niin että koira oikein kiljahti,
      nylkytys loppui sillä kertaa siihen paikkaan,
      ja vieraat saivat olla koko illan rauhassa.
      Kyllä minulla oli huono omatunto ja taisi muutama kyynelkin tulla.
      Kun seuraavan kerran alkoi nylkyttää, niin karjaisin koiralle "lopeta" ja otin taas kirsusta kiinni ja väänsin.
      Kuusi kertaa tuli kultsulleni nenu kipeeksi.
      Jatkossa riitti karjaisu "lopeta",
      eikä ole tarvinnut kirsusta nipistää kohta 1,5 vuoteen.
      Aika rajulta kuulostaa, mutta meillä toimi.

      • huhuhuhuh

        Huh huh mitä luettavaa...teillä on täysin johtajuusongelma, johon on puututtava kyllä heti tai lisää ongelmia on tulossa tulevaisuudessa. Et todellakaan voi ajatella että et halua olla koirasi johtaja..koiran paikka on laumassa aina alimmaisena!!! Koiralle pitää selkeästi tehdä selväksi mikä on sallittua ja mikä ei! Yllä vastanneilla on hyviä konsteja, joita sinun nyt kannattaa kokeilla. Kun koirasi "jytkyttää" sillä ei ole mitään tekemistä seksuaalisuuden kanssa vaan se on täysin alistamista koiraltasi. Pyydä tuttuja kylään, keiden kanssa "kehtaat" tehdä esim tätä toiseen huoneeseen viemistä, siitä kannattaa aloittaa. Jos koirakoulusi ohjaaja on ollut mielestäsi raaka, kiinnostaa millä tavalla? Muista myös pienet asiat jotka ovat suoritettuina suuria...koira menee aina sinun jälkeesi ovesta ulos, tulee aina vasta luvan saatuaan autosta ulos, saa mennä ruokakupille luvan saatuaan..tässä muutama perusasia. Jos asut isommassa kaupungissa, hankkiudu ihmeessä Golden Ringin tai Noutajakoirayhdistyksen koulutuksiin! TEE JOTAIN, ENNENKUIN ONGELMA PAISUU...PAISUU..


      • Koiran täytyy oppia!!!
        Aina jos meilllä koira tekee jotaa väärää, esim murisee ja puree (--__--) nii me rässäytetään sitä niin että se vinkuu.. ja jos se ei lopeta, niin uuelleen uuelleen uuelleen.. hakataaan niin kauan kun se lopettaa!! vaikka se ois verillä.
        toisaalta silti säälittää,mutta se on pakko! eikä siitä tarvii itkee ;oo


      • toivottavasti
        santsku kirjoitti:

        Koiran täytyy oppia!!!
        Aina jos meilllä koira tekee jotaa väärää, esim murisee ja puree (--__--) nii me rässäytetään sitä niin että se vinkuu.. ja jos se ei lopeta, niin uuelleen uuelleen uuelleen.. hakataaan niin kauan kun se lopettaa!! vaikka se ois verillä.
        toisaalta silti säälittää,mutta se on pakko! eikä siitä tarvii itkee ;oo

        vähän liioiteltua, ei koiraa kuulu eikä saa kouluttaa ihan noin rajusti, palkitsemisen avulla onnistuu paremmin, kuin rankaisemalla. sillä menettää vain koiran luottamuksen!mutta ei liian hölläkätinenkään kannata olla, sillä taas menettää koiran hallinnan ja kunnioituksen!!TOIVON TODELLA ETTÄ ALOITTAJA ON JO SAANUT KOIRANSA KURIIN!!!! ALOITTAJA olisi kiva jos kävisit vähän päivittää täälllä, mitä mieltä vastauksista ja onko koira saatu kuriin yms yms. !


    • koirakuiskuri

      Ja yksi keino voisi olla se, että teet koekaniineiksi käypien vieraiden kanssa niin että kun koira alkaa nylkyttämisen, suihkutat sitä äkillisesti vesisuihkepullolla ja sanot Ei.

      Jos ei toimi, ota koira pois vieraan kimpusta ja mene sen päälle hajareisin ottaen koirasta otteen jossa ei pysty liikkumaan ja puhuttele koiraa katsoen sitä silmiin auktoriteettimaisesti.

      Tai sitten se keino kokeiltavaksi, että kun nyljytys alkaa, revitte koiran vieraan kimpusta (ja vieraskin sanoo Ei) ja siirrät koiran heti samassa riuhtaisussa toiseen huoneeseen yksin olemaan puhuttelun kera. Sitten vähän ajan päästä oven aukaisu ja kokeillaan, alkaako taas tehdä tuhmuuksia, jos alkaa humputus, taas kiskotaan koira jäähypenkille. Tätä tehdään niin monta kertaa, kunnes koira tulee huoneeseen eikä ala pervoilla vaan on kunnolla.
      Varaudu useampaan kertaan, mutta lopussa kiitos seisoo. Eikä koiralla. :D

    • Hau-hau...

      Kannattaisi ottaa kasvattajaan tai koirakouluttajaan yhteyttä. Niitä kouluttajiakin on niin monenlaisia. Puhelinkeskustelun perusteella jo saat paljon tietoa kouluttajan metodeista. Sinun on myönnettävä itsellesi sekin tosi seikka, että sinä olet koirastasi kasvattanut ongelmallisesti käyttäytyvän. Ja vaikka sinulla on ollut ennenkin koira, niin kaikki koirat ovat yksilöitä. Vaikka kasvatat ne pilkulleen samankaavan mukaan, niin lopputulos ei ole kuitenkaan sama. Ihan sama pätee ihmislapsiin. Saman perheen sisarukset jo ovat aivan erilaisia, vaikka ne kasvatetaan samoilla säännöillä.

      Ja vaikka haluatkin olla koirasi kanssa vain "kaveri-kaveri", niin koirasi ei sitä halua. Se on laumaeläin ja kärsii siitä, jos laumassa ei ole pätevää ja luotettavaa johtajaa. Miksi haluat koira-kaverisi kärsivän? Ja kärsithän sinäkin tilanteesta, samoin kuin ihmiskaverisikin.

      Se, että ihminen on lauman johtaja, ei tietenkään tarkoita sitä, että olet pomottava, epäystävällinen diktaattori! Yhtälailla susi- ja koiralaumassa vanhemmat hellivät ja ovat ystävällisiä laumansa jäsenille, mutta selkeät, johdonmukaiset säännöt ja "marssijärjestys" on eläimilläkin. Ja niiden yhteiselämä sujuu mallikkaasti.

      Suosittelen lukemaan esim. Tuire Kaimion (tunnettu eläintenkouluttaja ja taitotemppujen opettaja) koirakirjoja. Pennun kasvatus -kirjassa on paljon tietoa ja perusohjeita, joilla voi opettaa myös vanhempaakin koiraa uusille tavoille.

      • kultsu

        "Saman perheen sisarukset jo ovat aivan erilaisia, vaikka ne kasvatetaan samoilla säännöillä."

        Korjaus; saman perheen sisarusten elämät voidaan ympäristötekijöiden avulla joko pilata tai kannustaa persoonaa positiivisin vahvistein tuomaan pelkästään hyvät/huonot puolensa esiin. Eli fifty-fifty. Geenit toki merkitsevät myös jotain, olisiko ollut noin 33,338 %.

        "Suosittelen lukemaan esim. Tuire Kaimion (tunnettu eläintenkouluttaja ja taitotemppujen opettaja) koirakirjoja."

        Kuka sinulle aikoinaan yllämainittuja kirjoja suositteli? Ajattelitko taas yrittää päteä ja vetää kaiken toisilta oppimasi omiin nimiisi? Tuonkaltaista käyttäytymistä omaavia ihmisiä kutsutaan yleiskielessä narsistisesti häiriintyneiksi. Kaikesta mitä kirjoitat paistaa ko. persoonallisuushäiriösi läpi.


      • tuskaa lisää
        kultsu kirjoitti:

        "Saman perheen sisarukset jo ovat aivan erilaisia, vaikka ne kasvatetaan samoilla säännöillä."

        Korjaus; saman perheen sisarusten elämät voidaan ympäristötekijöiden avulla joko pilata tai kannustaa persoonaa positiivisin vahvistein tuomaan pelkästään hyvät/huonot puolensa esiin. Eli fifty-fifty. Geenit toki merkitsevät myös jotain, olisiko ollut noin 33,338 %.

        "Suosittelen lukemaan esim. Tuire Kaimion (tunnettu eläintenkouluttaja ja taitotemppujen opettaja) koirakirjoja."

        Kuka sinulle aikoinaan yllämainittuja kirjoja suositteli? Ajattelitko taas yrittää päteä ja vetää kaiken toisilta oppimasi omiin nimiisi? Tuonkaltaista käyttäytymistä omaavia ihmisiä kutsutaan yleiskielessä narsistisesti häiriintyneiksi. Kaikesta mitä kirjoitat paistaa ko. persoonallisuushäiriösi läpi.

        on hyvä kirja samoin Joan Fennelin Kuuntelen koiraani ja Turid Rugas Rauhoittavat singnaalit ja Helena Koskentalo Koiraongelmia ja ongelmakoiria joitakin mainitakseni.

        Olen kasvattanut kultaisianoutajia kohta 10 vuotta ja sitä ennen minulla on ollut uros saksanpaimenkoiria ja uroslabradori.Kotona oli aina metsästyskoiria.Näiden vuosien varrella hankittujen kokemusten perusteella voin sanoa,että se mikä passaa yhdelle ei toimi toisella,joten sinun on itse kokeilemalla etsittävä mikä toimii sinun kohdallasi.
        Ihmellistä on huomata ,että jo pentulaumassa kyllä tiedetään mikä on oikein ja mikä väärin1yhdeksän leikkii luvallisesti omilla leluillaan tai nahistelee keskenään ja kymmenes menee vaikka kirjahyllyyn repimään kirjanselkää.Pelkkä matala ja käskevä ei tai kuten minä käytän A A äännähdystä saa useimmiten pennun lopettamaan sen mtä on tekemässä muiden jatkaessa tekemisiään kaikessa rauhassa nehän tietävät ,että ovat luvallisilla teillä.Joskus joku kovakorvaisempi kokeilee uudelleen jolloin sanon tiukasti EI KOSKE ja vain harvoin on tarvittu mennä ottamaan kaverin kanssa tiukempaa katsekontaktia(katson tuimasti pentua suoraan silmiin kunnes hän väistää katsetta ja poistuu pahantekopaikalta) ja vielä harvemmin on tarvinnut ottaa pentua niskasta kiinni ja katsoa silmästä silmään ja sanoa ei koske naamat vastakkain enemmän kuin yhden kerran.Sitten kun pentu poistuu paikalta tai niskasta otettuna mene pois menen hetken kuluttua sen luo ja hyvittelen sitä eli ennallistan suhteemme ja pentu nuolee leukaani kuten johtajaa kuuluukin nuolla..

        Mistä olen oppinut tällaisen johtajuuden?Tarkkailemalla omia koiriani ja erityisesti omaa johtajanartuani ja johtaja urostani.Oikealaatuinen johtaja ei pomota eikä ärsytä vaan puuttuu vain tosi tilanteessa ensin varoittamalla muutamn kerran aina vain voimakkaammin ja lopulta rähähtää kunnolla(useimmiten se riittää) ja jos se ei auta kaataa uhittelijan,mutta ei pure.Pitää sen jonkun aikaa aloillaan kunnes toinen selvästi alistuu ja makaa paikoillaan ,sitten se poistuu paikalta vilkaisemattakaan alistettuun joka palaa muiden luo.
        Tarkkailemalla koiriani olen oppinut tämän mistä tulee harmonia koiraperheeseeni ja oppinut olemaan oikea johtaja.Toisaalta olen koirieni kansa paljon ja jaan niiden kanssa postiiivista yhteiseloa ja tekemistä.Varmasti tämä soveltuu myös yhden koiran kanssa olemiseen.
        Tärkeää on kuitenkin se ,etä muistat ,että se on koira ja se tarvitsee sinun ja kaikkien perheenjäsenien osoittavan sille ystävällisesti paikkansa,muuten se kyllä yrittää ottaa sen paikan itselleen tai kiivetä ranking listalla ylemmäksi.Vaikka rakastankin koiriani niin yritän muistaa aina asettaa ne mielessäni oikeaan paikkaan niiden itsensä takia.Jos oikeanlainen johtajuus puuttuu koira ei ole rauhallinen ja onnellinen.Minulla on neljä urosta ja harmonia vallitsee näiden välillä samoin narttuperheessäni ja voin olla niiden kaikkien kanssa yhdessä (muulloin kuin juokun aikana)lenkillä.Tähän harmoniaan on päästy opiskelemalla koirien" kieltä".Kasvattakaa koirianne samalla periaatteella kuin lapsia Paljon rakkautta ,mutta selvät rajat.


      • Hau-hau...
        kultsu kirjoitti:

        "Saman perheen sisarukset jo ovat aivan erilaisia, vaikka ne kasvatetaan samoilla säännöillä."

        Korjaus; saman perheen sisarusten elämät voidaan ympäristötekijöiden avulla joko pilata tai kannustaa persoonaa positiivisin vahvistein tuomaan pelkästään hyvät/huonot puolensa esiin. Eli fifty-fifty. Geenit toki merkitsevät myös jotain, olisiko ollut noin 33,338 %.

        "Suosittelen lukemaan esim. Tuire Kaimion (tunnettu eläintenkouluttaja ja taitotemppujen opettaja) koirakirjoja."

        Kuka sinulle aikoinaan yllämainittuja kirjoja suositteli? Ajattelitko taas yrittää päteä ja vetää kaiken toisilta oppimasi omiin nimiisi? Tuonkaltaista käyttäytymistä omaavia ihmisiä kutsutaan yleiskielessä narsistisesti häiriintyneiksi. Kaikesta mitä kirjoitat paistaa ko. persoonallisuushäiriösi läpi.

        "Kuka sinulle aikoinaan yllämainittuja kirjoja suositteli? Ajattelitko taas (?!!!) yrittää päteä ja vetää kaiken toisilta oppimasi omiin nimiisi? Tuonkaltaista käyttäytymistä omaavia ihmisiä kutsutaan yleiskielessä narsistisesti häiriintyneiksi. Kaikesta mitä kirjoitat paistaa ko. persoonallisuushäiriösi läpi"

        Kaimion kirjan lukemista suositteli koirani kasvattaja! Onneksi! Ko. kirja oli erittäin hyvä lukea jo ennen pennun tuloa. Suosittelen edelleen! Enkä TODELLAKAAN ymmärrä miten onnistut saamaan kirjoituksesta käsityksen, että yritän "päteä ja vetää toisilta oppimani omiin nimiini"? :''D

        Siksi toisekseen...olen myös lukenut mainitsemastasi narsismista melko paljon ja suosittelen siihenkin aiheeseen liittyvää kirjallisuutta sinulle. Tiedät sitten ensi kerralla hieman paremmin tuosta aiheesta. Omaa pahaa oloasi tuskin kannattaa tänne purkaa? Tämä on vain lemmikkieläin palsta. Yritä pärjätä itsesi kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe