PANAMASTA_palannut

LÄHTÖ12.3.

On täs muutama päivä tullu oltua kotona ja muisteltua upeeta reissua!! Millasia fiiliksiä muilla tossa 12.3. lähdöllä olleilla on? Ite ainakin nautin reissusta ja porukka oli mukavaa. Jos joku on kirjottanut matkakertomusta kyseisestä reissusta, ni mistä sellasia vois lukea?

8

2957

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ehdottomasti

      Joo, matka ja Panama oli tosi hieno, sen sijaat suomalaiset eivät. Loppuun asti piti olla itsekäs moukka. Ei muuta kuin lentokoneessa nojaa vaan taaksepäin, vaikka kaikki tietävät varsin hyvin, kuinka ahdasta siellä on erityisesti pitkillä ihmisillä.

      • Palannut

        Aivan ihana maa, etenkin city ja sademetsä, oli kiva killua parvekkeella isossa riippukeinussa ja katsella maisemaa. Ehkä joskus vielä uudestaan. Penkeistä: luulen että se on ketjureaktio, kun ensimmäinen nojaa, niin sen takanakin oleva joutuu, että sais lisää "menetettyä" tilaa, ja taas sen takana oleva, ja sen takana oleva, ketjureaktio. Itseäni ei niin haittaa, kyllä ainakin ruokailun ajaksi ihmiset ne nostaa kun nätisti pyytää. Maaliskuussa oli kertakaikkisen upee sää, aurinko paistoi ja parina päivänä oli isompia pilviä, jotka viilensi mukavasti. Mukavaa porukkaa oli ainakin meidän dösässä.


    • panamamaaaaaa

      Moikka.
      upea matka, hyvää seuraa, suomalaiset perusturisteja, aina välitauoilla piti saada smirnoffia, lol! :DD
      Nautimme silti kaikki omalla tavallamme.

    • pieni pala paratiisia....

      Moi kaikki oltiin maaliskuussa 2009 2vk Costa Blancassa. Jo otsikosta voitte kuvitella mitä mieltä paikasta oltiin. Ruoka oli taivaallista mikäli pidät hedelmistä, kalasta ja äyriäisistä. Liha ruuan ystävän kannattaa suunnata Espanjaan...

      Ilmat olivat upeat ja vesi lämmintä. meressä oli parina päivänä meduusoita ja ne polttivat vähän kuin nokkoset ja sen kaksi päivää tyydyimme altaisiin joissa veden lämpötila noin 28 astetta.

      Muista ottaa riittävän suojakertoimen omaavaa rasvaa mukaan itse käytimme kerrointa 30 ja 20 ja silti nahka pääsi vähän palamaan. rasvat kannattaa ostaa suomesta, koska kaupassa oli usein vain pieniä purkkeja ja juuri nuo 20-30 kertoimet olivat usein loppu. Toki kävelemällä Farralon kylään sai paikallisista kaupoista myös aurinkorasvaa.

      Kerätkää mukava porukka ja varatkaa tilataksi. Pääsette penonomen kylään, sikaritehtaalle ja minne sitten haluattekin todella edullisesti. Penonomessa kannattaa pääasiassa nauttia paikallisesta elämästä ja elämänmenosta. Paikallisessa ravintolassa saat varmasti paikallisten huomion osaksesi ja olut maksaa vain 0,4eur/pullo. sivukujilta löydät pieniä "toreja" joissa myydään mitä oudompia vihanneksia ja muita elintarvikkeita. Ostin sieltä muutaman 1 dollarin lyhythihaisen kauluspaidan ja parit farkut 7 dollaria kpl. ja vaelluskengät oli sitten tosi edullisia esim. Land Roverin vaelluskengät taisi olla jotai 55 taalaa.

      Kansainväliset retket on myös mukavia ja aurinkomatkojen Jungle Boat oli tosi hauska. Nähtiin ja syötettiin apinoita ja kanavastakin nähtiin sen verran kuin tarpeen oli nähdä.

      Käytiin syvänmeren kalastusretkellä ja saalis laitetaan seuraavana iltana toisessa buffassa valitsemallesi seurueelle. Myös kanavaa varten tehdylle tekojärvelle voisi päästä kalastamaan basseja. Tämä selvisi liian myöhään ja emme ehtineet selvittää sinne kalastusopasta.

      Englanti puhutaan yleisesti huonosti, mutta pärjäsimme silti muutamalla espanjan sanalla ja elekielellä.

      Maasta jäi todella paljon näkemättä ja kokematta. Parasta maassa on vielä sen aitous ja luonto. Mikäli Peruun ei aleta pian tehdä matkoja niin Panama saattaa tulla ajankohtaiseksi uudelleen. Rikollisuuteen emme törmänneet vaikka sitä varmasti siellä on päätellen poliisien määrästä.

      Aktiivinen päivä ja osaksi varmaan myös aikaero aiheutti sen, että olimme valmiit nukkumaan joka ilta jo 9-10 jälkeen. Eikä Panaman ilmastossa oikein viitsisi krapulaakaan sairastaa.

      negatiivisein asia lienee Kanadalaiset, joilla oli muuten oranssi ranneke ja siksi heitä kutsuttiinkin "orankeiksi" Koitan jossain viheessa kirjoitella kunnon matkakertomuksen... ennen sitä on kuitenkin mietittävä seuraavaa kohdetta.... Hyvää matkaa kaikki onnelliset, jotka olette matkalla Panamaan.

      • luettavaa

        Olen varannut ja tänään maksoin Aurinkomatkoille kahden viikon matkan Royal Decameron Beach Resoriin lähdölle 19.11.2009.Toivottavasti ei marraskuussa ole sadekausi?Kiitos ihanasta matkakertomuksesta,kuulostaa todella ihanalta......


      • vikana

        Mikä vikana niissä kanadalaisissa oli? Pitäisikö hotelli olla täynnä vain suomalaisia? Itse koin asian toisin, jokainen suomalainen hotellilla oli liikaa. Sitäpaitsi rannekkeita (eri värejä) ei anneta kansalaisuuksittain vaan tulo/lähtöpäivittäin.


      • mahtava paikka

        aika samalta kuulostaa kokemukset kuin itsellä ! Uudestaan voisin ehdottomasti harkita, on vaan tässä maailmassa käymättömiä paikkoja niin paljon ettei tiedä mitä aina valkkaisi !


      • kirjoitustasi lukiessa

        Kiitos matkakertomuksesta :)

        Olemme lähdössä Panaman kiertomatkalle tammikuussa, joten oli mukava lukea ihanasta Costa Blancasta.

        Olemme aiemmin viettäneet kaksi viikkoa karibialla all-in-clusivessa, joten uskon todella että teidän lomanne on ollut upea:) Itse nautin erityisesti lämmöstä ja auringosta ja erityisesti siitä, että sai olla läpsyköissä ja bikineissä kaksi viikkoa ;) Voiko rentouttavampaa olla, sopiva keskeytys kiireiseen työntekoon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      263
      2593
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      193
      1653
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1434
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1169
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1156
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      223
      1022
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      1000
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      905
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      729
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      720
    Aihe