Oyster vai Travel Card sekä London Pass

Karhuherra Paddington

Ollaan menossa viikoksi Lontooseen ja majoitus on zone1-2 alueella. Tarkoitus on pari-kolme päivää kiertää nähtävyyksiä sekä sitten käydä ostoksilla muuten käppäillä pitkin Lontoota, kun se paras tapa nähdä kaupunkia.

Tarjolla on kaikenlaista korttia matkustamiseen ja nähtävyyksien katseluun -- mm. London Passin voi yhdistää Travel Cardin, mutta hinta on aika kova jos ottaa kuuden/seitsemän päivän kortin (120 puntaa). Sitten on Oyster Card, josta ymmärtääkseni palautetaan käyttämätön raha. Lisäksi Oysterissa on se maksimisumma per päivä.

Olen tullut siihen tulokseen että kannattaa ottaa Oyster Card esim.30 punnan latauksella ja sitten ostaa erikseen London Pass (esim. 3 pv- 39 puntaa). Molemmat kortit saanee tilattua Suomeen ennen matkan alkua, vai?

Onkos muilla Lontoon kävijöillä kommentteja tai kokemuksia että mikä korttisetti kannattaa ottaa..

Cheers

46

11830

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on kätevä

      Travelcardista ei kokemuksia, mutta Oyster mulla on ollut parina kesänä ja suosittelen! Itse oon aina ottanu sen paikan päältä, sen saa kaikilta metro ym. asemilta. Ja rahaa voi ladata kortille lisää jos alkaa loppua, joko käteisellä tai luottokortilla. Plus sitten matkan lopuksi loput rahat & kortin pantin saa takaisin. Käy myös busseissa.

      Sitten vielä vinkki for dummies: tosiaan pitää aina muistaa piipata kortti myös metrosta poistuessa (ja yleensähän se on pakko kun ulos ei pääse muuten). Itsestäänselväähän tuo on, mutta ekalla reissulla kerran hölmö menin aukinaisesta invaportista tajuamatta piipata ja niinpä kortilta veloitettiin kallein mahdollinen matka. Sattuu vieläkin! Menin sekaisin kun olin just matkustanut bussilla ja siellä kuski nimenomaan sanoi, että vain bussiin noustessa piipataan. Oli sitten olevinaan liian vaikea konsepti, mutta opinpahan!

      Muuten ihanaa matkaa, oon taas ittekin menossa piakkoin (Oysterilla tietysti!)

    • suosittelen

      Mullakaan ei oo travelcardista kokemusta, mutta oon tykännyt Oysterista. En oo varma mutta eikös travelcardissa pidä tietää ennakkoon zonet? Oysterissa saa matkustaa missä vaan jos tuleekin mieleen lähteä vähän kauemmas, se sitten veloittaa sen mukaan. Ja laitteita, joissa lisää rahaa voi ladata kortille on joka asemalla. Sitä paitsi travelcard kuulostaa törkeän kalliilta, ellei siihen kuulu tosi upeita ekstraetuja. En usko että Oysterilla saa niin paljoa rahaa kulumaan seitsemässä päivässä vaikka sahaisi kalleimmalle zonelle ja takaisin joka päivä!

      • visitor.

        Travel carditkin on ihan käteviä, 3 pv 1-2 zonen kortti maksaa £18,40 ja 7pv 1-2 zonelle £25,80.
        En tiedä mistä hurja eka viestissä mainittu hinta on keksitty....oyster taitaa olla kuitenkin nykypäivää.


      • vs. travel card
        visitor. kirjoitti:

        Travel carditkin on ihan käteviä, 3 pv 1-2 zonen kortti maksaa £18,40 ja 7pv 1-2 zonelle £25,80.
        En tiedä mistä hurja eka viestissä mainittu hinta on keksitty....oyster taitaa olla kuitenkin nykypäivää.

        On ilmeisesti olemassa travel card -ominaisuus, joka liitetään London Passiin ja sitten erillinen Travel Card. Lisää tietoa "virallisista" Travel cardeista ja Oystereista http://www.tfl.gov.uk.

        Jos liikkuu todella paljon vain zoneilla 1-2 kolmen päivän ajan, niin Oyster tulee suunnilleen saman hintaiseksi tai noin punnan kalliimmaksi kuin 3 päivän Travel card price cappingin ansiosta. Price cap on siis päivittäinen maksimimäärä, jonka Oysterilla maksaa riippumatta siitä, miten paljon matkustaa. Mutta jos matkustaa vain muutaman matkan eikä yllä hintakattoon, Oyster tulee tietysti sitä halvemmaksi. Ovat pyrkineet siihen, että Oyster on aina halvin. (Tosin 7 päivän Travel card tulee halvemmaksi, mutta silloin on tiedettävä zonet,joilla aikoo liikkua. Tosin voihan aina ostaa yksittäisen matkan kauemmas, jos siltä tuntuu)

        Oysterissakin päivittinen price cap (tai lopullinen hinta jos matkustaa vähemmän kuin cap) määräytyy sen mukaan, monelleko zonelle on matkustanut ja onko ollut peak-aika vai muu. Cap on siitä riippuen noin 5-8 £/pvä, tosin ihan uloimmat zonet peak-aikaan vielä enemmän.(capit yllämainitussa osoitteessa pdf-muodossa)

        Ongelma London Passiin yhdistetyssä travel cardissa on, ettei se kelpaa peak-aikaan vaan vain välillä 9.30-16 ja sitten taas seiskan jälkeen illalla. Oyster vain automaattisesti veloittaa vähän enemmän peak-aikaan. Virallisissa travel cardeissa voi valita kalliimman anytime-cardin, joka käy koko päivän tai halvemman off peak -kortin, ei tosin edes ole paljoa halvempi. (valintamahdollisuus vain 1 päivän korteissa, kolmen päivän kortti on anytime.) Travel cardien tiedot http://www.tfl.gov.uk/tickets/faresandtickets/oneand3daytickets/2911.aspx

        Niin ja lopuksi vielä: Jos päädyt oysteriin, älä ota mitään visitor oysteria, se on joku ihme juttu ulkomaalaisille, jossa kortti itsessäänkin maksaa. Saat kyllä ihan normaalin pantillisen Oysterin!


    • mn_48

      Voit ostaa Oysterin jossa Travelcard (silloin pitää ilmoittaa millä zoneilla aiot matkustaa) tai Oysterin pay-as-you-go jolloin voit matkustaa mille tahansa zonelle. Jos siis haluat Oysterin jossa ei ole rajoituksia zoneille niin pyydä tuo pay-as-you-go Oysterin ja sitten päätät minkä verran rahaa sille lataat.

      Juna-asemilta (esim. Victoria tai Paddington) voit ostaa pahvisen Travelcardin ja tällöin pyydät sen zoneille joilla haluat matkustaa.

    • mn_48

      Piti vielä sanoman että voit ostaa/tilata pay-as-you-go Oysterin tai pahvisen Travelcardin Visit Britain sivustolta. Oystereita tuolta saa muistaakseni 10, 20 ja 30 punnan arvoisina.

    • eka reissu

      Mistä nuo pantit ja ladatut rahat saa takaisin? Paljonkohan rahaa kannattaa ladata 3 vrk reissulle, jos matkustaa esim. 2 kertaa Heatrowlta Lontoon keskustaan muutama muu 1-2 alueen maksu.

      • ergiö

        metroasemien palvelupisteistä, mistä kortin voi ostaakin. Samoin pantin saat sieltä takaisin.
        Vaikea ennakoida 3 p matkaa, kun esim. voit matkustaa todella halvalla off peak, eli ei-ruuhka-aikoina, ja sitten taas vähän kalliimmalla ruuhka-aikaan. Mutta missä on ongelma? Lataa vaikka aluksi 20 euroa ja sitten ne lukijalaitteet varoittavat, kun rahat on jo vähissä ja voit maksaa Oysterillesi lisää ja ajella huoletta.


      • vähän tarttee

        Varmaan kymppi riittää ihan hyvin, saat kenties vielä takaisinkin, jos tosiaan on vaan pari matkaa eikä "pari" matkaa. Mutta se on niin helppoa ja halpaa, että jää koukkuun :) Mut joo, turha liikaa miettiä kun häviön mahdollisuutta ei ole, either way. Lataat vaan joko lisää (kortilla tai setelillä kaikilla asemilla) tai vastaavasti otat omasi takaisin. Mutta se kannattaa muistaa, että jos oot maksanu käteisellä, rahaa ei voi palauttaa luottokortille. Vain kortilla maksetun saa kortille. Jos siis kortilla ylimääräistä 6 £, josta 1 £ käteisellä, voi tulla ongelma. Muutenhan sillä ei oo väliä, mutta jos on laskeskellu että rahat sais loppuun eikä tartteis vauhtaa Suomessa takaisin, niin jos Heathrowlla saa käteistä paljon takaisin niin se voi harmittaa vaikkei nyt maailma kaatuiskaan...


    • ehs

      Onko Oyster Card henkilökohtainen vai voiko samalla kortilla matkustaa 2 henkilöä?

      • 20+13

        Oyster card on aina henkilökohtainen.


    • kohta lontooseen

      Hei mulla on tärkeä kysymys oyster cardista: täytyykö oyster cardilla "piipata" ulos metrosta siinäkin tapauksessa, että vaihtaa metroa tunnin sisällä, vai onko siinä sumalaisittain tunnin vaihto-ominaisuus? Meneekö siis joka kerta kun metroon menee uusi maksu?

    • mormormo

      tuota nuin. onko siinä oyster cardissa joku päiväkohtanen maksimisumma tai vastaava? ku meikästä tuo travelcard ei vaikuttas hirviän tyyriiltä, jos se sitte on tuolleen, että £7.5/päivä (ja tuskinpa itellä ainakaa tullee matkustettua 04:30-09:30 välisenä aikana). vai oonko mää tuostaki käsittäny jottain väärin?
      http://www.londontravelpass.com/prices.html

    • oysterilla

      Oysterissa ei ole suomalaisittain vaihto-ominaisuutta.

      Maksimisumma on ja tulee olemaan korkeintaan sen travelcardin hintainen.
      Tuosta voi vertailla oysterin price capin ja travelcardin hintoja: http://www.tfl.gov.uk/tickets/14416.aspx

    • Visitor.

      Just tultiin Lontoosta 5 pv reissulta. Edelliseltä reissulta jäänyttä Oysteriä käytin .Latasin siihen 20£, joka riitti ihan hyvin, koska edelliseltä reissulta Oysterillle oli jäänyt n. 4£. Oysterin kanssa ei tarvitse vyöhykkeistä tai matkusutusajoista välittää, koska päivän päätteeksi se ottaa pois maksimissaan sen 1 pv. travelcardin verran.
      Oyster on hieno systeemi ja kun sitä on kerrab käyttänyt ei ikinä palaa takaisin travelcardien kanssa räpläämiseen.

      • live by the river

        Muistakaa nyt hyvät ihmiset, että Oystercard on sen muovisen kortin nimi ja sille voi ladata joko travelcardin tai ihan rahaa (pay as you go) tai vaikka molemmat.


    • lontooseen

      Moi,

      Siis jos aikoo suhailla lähinnä Zone 1 & 2 alueilla 7päivää, mutta lento tulee ja lähtee Heatrowlta niin...

      kannattaako siis ottaa Oyster, jossa on viikon travelcard zone1 & 2 ja ladata oysterille lisäksi rahaa noita Heatrow matkoja varten...

      Paljon tämä sitten maksaa?

      Lisäksi kun Lontoo-Heatrow matkamme lähtiessä on ennen 9.30, koska lento lähtee n.8.00 aamulla takaisin (eli onko se peak time??) niin käykö se saldo siihen?

      KIITOS PALJON JO ETUKÄTEEN!!
      T.nora

    • Hintoja

      Peak time aamulla on 6.30-9.30. Mietin vain että mahdatteko ehtiä lennollenne ajoissa. Itse käyttäisin jotain muuta kulkuneuvoa.

      Oyster, jossa on viikon travelcard zone1 & 2 maksaa £27.60. Heathrowille meno £2.70 off-peak Oysterilla ja £4.50 peak time.

    • Lontooseen

      Hei.

      Joulukuussa olisi tarkoitus matkustaa Lontooseen ja haluaisin kysyä pari asiaa tästä Oyster Cardista. Eli, toistaiseksi matkaseuralaiseni kanssa olemme miettineet, että Oyster Card off-peak aikana olisi paras vaihtoehto 6.12-9.12 välisenä aikana. Haluaisin kuitenkin tietää, missä kaikkialla tuo Oyster Card käy? Metroissa ainakin, se on selvää, mutta missä muissa? Luin täältä, että sen pitäisi toimia bussissakin. Toimiiko kortti junissa ja mikä on se ns. vaikutusalue? Lentomme saapuu Gatwickin asemalle (josta myös lähtö takaisin) ja tarkoitus olisi tulla sietä junalla. Käykö kortti siinäkin, vai pitääkö/kannattaako juna maksaa erikseen? Muistaakseni Southern Express juna Gatwickistä Victorian asemalle oli jotain yhdeksän puntaa.

      Toinen asia. Tästäkin on täällä puhuttu jo, mutta onko fiksumpaa tilata kortti netistä vai ostaa paikan päältä? Olen kuullut, että paikan päältä olisi ehkä vaivattomampaa, mutta onko se helpoin vaihtoehto kahdelle ihmiselle, jotka eivät ole ikinä Lontoossa käyneet saati muissa isommissa kaupungeissa? Meillä tosiaan on hyvät kulkuyhteydet (hotelli Victoria aseman lähellä) vähän joka paikkaan, joten metroa tulee varmasti käytettyä.

      Vielä yksi kysymys liittyen tuohon korttien piipauttamiseen metroon noustessa ja sieltä poistuessaan. Onko nuo piippauskojeet siis metron itsensä _sisällä_, vai ihan siellä asemalla? Itse olen vain kaksi kertaa elämässäni mennyt metrolla, enkä tiedä oikein noista käytännöistä.

      Kiitos jo etukäteen vastauksista!! (:

      • Motourist

        Oyster käy sekä metrossa (Underground ja Overground), busseissa, raitiovaunuissa että paikallisjunissa (National Rail) kaupunkialueen sisällä (zone 1-9); Gatwickin junaan pitää kuitenkin ostaa oma lippu. Kun tulette lennolta, seuraatte vain "Train station"-kylttejä (muistaakseni...) ja pääsette lippuluukulle. Ostakaa samantien meno/paluulippu. Huomaa, että "Gatwick Express" on kalliimpi kuin tavallinen juna enkä tiedä onko se sen parempi... Kun sitten tulette junallanne Victorian asemalle, niin muutaman kymmenen metrin päässä (noin laituri 8:n kohdalla, Undergroundin sisäänkäynnin vieressä) on London Travel Information -kioski, josta voitte kätevästi ostaa Oysterit. Myyjät ymmärtävät turistien ihmettelyjä!. (Saa niitä sieltä metroasemaltakin, mutta ainakin nyt kesällä kun käytiin, oli alakerran lipunmyynti remontissa.)

        Piippauskoneet ovat metroasemilla. Juniin mennään automattiporttien kautta; portti aukeaa kun näytät sille korttiasi (sellainen keltainen lätkä siinä käden korkeudella on se lukija). Joskus se masiina yskii ja sanoo, että "seek assistance", mutta älä hättäile vaan yritä uudestaan; jos vika toistuu, niin sitten vasta kysy virkailijalta. Kortti pitää näyttää myös asemalta poistuttaessa, muuten kone laskuttaa kalleimman taksan mukaan. Bussiin noustaan etuovesta ja lukija on siinä kuskin vieressä; poistuessa ei näytetä!

        Kun nyt menette ekaa kertaa Lontooseen, niin reipas asenne mukaan, ei se julkisten käyttö niin vaikeata ole, katselkaa vain mitä paikalliset tekevät. Ruuhkaa on asemilla melkein aina, mutta rohkeasti mukaan vaan! Katselepas etukäteen liikennelaitoksen sivuja http://www.tfl.gov.uk/ , siellä on älyttömän paljon tietoa. Kannattaa vaikka printata muutama bussikartta (niitä on toki joka pysäkillä, mutta omakin kopio on kätevä), vaikkapa bus maps PDF/Westminster/Victoria; siitä näkee, millä pääsee kotiin.


    • osterivinokas

      Muutama tyhmä kysymys Oystercardista...Mistä kortin voi ostaa - lipunmyyntiluukulta ilmeisesti? Ladataanko raha kortille sitä ostettaessa vai erikseen automaatista?

      Entäs tämä, kun moni on sanonut, että Oyster tulee halvemmaksi kuin Travelcard, niin päteekö tämä myös pay-as-you-go -systeemiin - eli jos liikun esim. zone 1-2:lla ruuhka-aikoina, niin kokonaishinta ei nouse Travelcardin £8 korkeammaksi?

      Olen aiemmin käyttänyt Travelcardia, ja tarkoitus oli seuraavallakin reissulla käyttää sitä, mutta nyt alkaa pikkuhiljaa mieli muuttua, kun sitä 3 päivän korttia ei enää ole, ja pitäisi sitten ostaa joka päivä uusi kortti, kun ei viikon kortti kannata lyhyellä reissulla.

      • live by the river

        Oystercardin voi ostaa ihan lipunmyyntiluukulta ja sille voi ladata rahaa sekä sitä ostettaessa että automaateilla (minimilataus £5). Oystercardille voi ladata myös Travelcardin.
        Kyllä, pay-as-you-golla matkustaminen maksaa päivässä enimmillään 1 päivän Travelcardin hinnan. Suosittelen pay-as-you-gota, muista vain aina käyttää Oystercard lukijassa myös asemilta poistuessasi, jotta kortilta veloitetaan oikea hinta.


    • Valioliiga rules

      Täällä on säännöllisin väliajoin veivausta näistä korteista. Varmaan tuhat kysymystä samasta asiasta.
      Itse käyn Lontoossa väh. kerran vuodessa (tänä vuonna tulee toinenkin kerta). Minulla on ollut Oyster jo vuosia ja jos satunnaisesti käydään Lontoossa, se on kaikista vaivattomin tapa liikkua. Kun harvoin käy reissussa, ei voi olla kiinni siitä, jos nyt muutaman punnan enemmän menee matkoihin kuin jollakin toisella systeemillä. Jos siitä tekee kipeää kannattaa pysyä kotisohvalla. Itse en voisi kuvitellakaan, että lähden reissuun sillä mentaliteetilla, että joka paikassa pitää penceä venyttää, huhhuh.
      Itse jätän kortille aina väh 10 puntaa mahdollista seuraavaa reissua varten. Ei tarvitse heti ensitöikseen alkaa etsiä latauspaikkoja lentokentältä paikalle saavuttaessa, ehtii sitten hoidella sen esim. omaa hotellia lähellä olevalla asemalla.
      Ja halutessaan voi todella myydä pantin lähtiessä, on sitten hyvä mieli, kun sa muutaman punnan kotimatkaa varten, saa oikein posket punehtumaan siitä mielihyvästä:)
      Korttini on myös ollut kovassa lainakäytössä kavereiden käydessä Lontoossa.

    • raja18

      Hei valioliigan äijä...äijä sun täytyy olla noiden kommenttien jälkeen olla.Tuliko nyt oikein viimeisen päälle hyvä mieli?Leveile rahoillas ja reissuillas siellä facebookin puolella kavereillesi.Tää sivusto on ymmärrettävästi tarkoitettu siihen että ihmiset voi kysellä askarruttavista asioista sillä odotuksella ett'ä niihin vastataan asiallisesti ja aikuismaisesti.Jotain rajaa.

    • matkailija

      Matkailijan Oysterin voi tilata Lontoon liikennelaitoksen nettisivuilta niin, että kortissa on jo haluttu arvo valmiiksi ladattuna ja tulee kotiin asti postissa. Luin Plazan Matkalaukku-foorumilta, että minimirahamäärä, jonka Oysterista voi lunastaa takaisin matkan päätteeksi, on £ 10, ja tämä selviää suuremmalle osalle vasta lunastettaessa. Matkailijan Oysterin tilaus onnistuu täältä: http://visitorshop.tfl.gov.uk/

    • first_time_in_london

      haluan liikkua todella paljon metrolla alueella 1 ja mahdollisesti myös alueella 2 tuleeko oyster siltikin halvemmaksi, kuin travelcard, koska kuulostaa vähän siltä että sitä pitää olla koko ajan lataamassa, enkä haluaisi tuhlailla rahoja
      ja onko siihen olemassa vaihtoehtoa jolla sää rälläillä niin paljon kuin haluaa :DD

      mitä suosittelette kun haluan päästä heathrow'n lentokentältä hotellille ja takaisin ja hotelli sijaitsee alueella 1

      onko taksit kalliita lontoossa ja olisiko se varteen otettava vaihtoehto

      kiitos vastauksista :))

    • Queen

      Itsekkin lähdössä Lontooseen ja samat asiat askarruttaa... Tarkoitus olis alkuun tehdä kiertoajelu hop-on hop-off bussilla ja luin jostain, että kun ostat lipun se on voimassa 48h. Eli voi siis kierrellä nähtävyydeltä nähtävyydelle näillä busseilla ja vielä maanpäällä...Oysterin aion hankkia, mutta en tiedä paljonko rahaa sille kannattais ladata 2x heathrow ja muutamia matkoja tulee jos pari päivää käyttää tuote hop-hop bussia. Sen hinta oli noin 25€ ja sisälsi jokiristeilyn ja jotain muuta.
      Kun on perillä vain 3 päivää ja pitäis keretä käydä monessa paikassa tuntuis tuo 48h kortti sujuvalta.

    • Lontooseen

      Paljonko maksaa lippu tuhon hop-on hop-of bussiin?

    • esp

      Edellisillä kerroilla meillä on ollut käytössä tuo pahvinen Travel Card, 3pvän kortin hinta muistaakseni siinä 20£ paikkeilla?
      Mutta tuota voi käyttää myös ns. ruuhka-aikoina jos kulkee ainoastaan busseilla, metrolla mentäessä käy ainoastaan ruuhka-ajan ulkopuolella.
      Mietin jo seuraavaa reissua varten että kannattaako jatkaa tällä vaivattomaksi havaitulla Travel Cardilla vai tutustua Oysteriin kun on tarkotus kulkea pääasiassa bussilla, 1-2 zoneilla ja useita lyhyitä matkoja päivässä 6 päivän ajan, ruuhka-aikoina ja niiden ulkopuolella.. Mielipiteitä? Jotenkin tämä Oyster tuntuu niin hankalalta käsittää :D

      • Motourist

        Ilmeisesti tuota pahvikorttia saa enää vain 1 päivälle tai viikoksi (tai kk tai vuosi). Jos tuntuu hankalalta tuo pay as you go niin viikon travelcardin saa myös oysterille, £29.20 £5 pantti (zones 1-2) eli kuudelle päivälle n. £6 / päivä (latausvariantin päiväkohtainen veloitusmaksimi on £8.40). Sitten ei tarvitse murehtia onko ruuhka-aika vai ei ja käyttö on varsin vikkelää. Suosittelen ehdottomasti!
        Ja jos aikoo liikkua myös 1-2 -alueiden ulkopuolella tuubilla, voi samaan oysteriin lisätä myös latausrahaa (busseillahan saa mennä mihin vaan samalla kortilla).


    • Lontookoukussa

      Oyster ei ole mitenkään hankala, pay as you go on erittäin kätevä tapa matkustaa. Hethrows:ssa ei välttämättä ole kauhean pitkiä jonoja ( minulla oli viimeksi hotelli niin, että pääsin lähimmälle asemalle metrolla). Ja ei pidä paikkaansa, ettei ne antaisi takaisin pikkusummia. Aiemmin tänä vuonna matkustettaessa palautettiin Pysterit ja takaisin tuli sen pantin lisäksi joitain kymmeniä pencejä.

    • kengurukortti

      omat mielipiteet lontoon passista, oysterista ja 7day travel cardista:

      London pass: paljon nähtävää, jotka kuitenkin pääsääntöisesti ovat vain päiväsaikaan auki. kaikki huippunähtävyydet eivät sisälly (esim. madame tussauds, london eye) ja lisäksi joukossa paljon "tylsiä" kohteita (monta museota). lisäksi osa kohteista pitkin poikin suurlontoota. Sanoisin, että sopii vain tosi museofaneille ja vähintään viikon Lontoossa viettävälle. päivähinta aikuiselle 46£ (hyvä miettiä monessako ehtii käydä). hyvä vinkki: valitse pari itseäsi kiinnostavaa kohdetta ja maksa normi pääsylippu = se edullisin vaihtoehto

      Oyster: sopii parin päivän/viikonloppumatkaajalle tai henkilölle joka ei julkisia paljon käytä (hotellissa/kaverilla/sukulaisissa möllöttäjät, kävellen lähiympäristöön tutustujat).

      7 day Travel card: valitse tämä jos matkasi kestää vähintään neljä päivää ja aikomukseni on tosiaankin kulkea ympäri lontoota. melkein voisi sanoa, että perusturistille zonet 1-2 on riittävä, jos toi alue ei riitä viikon reissulle, niin tee uusi reissu sitten joskus paremmalla ajalla.

      Hintavertailu oyster/7day travel zone 1-2
      1 päivä max 8,40/29,20
      eli 7 day travel card tulee neljäntenä päivänä halvemmaksi ja toi 29,20 on koko viikon hinta.

      • Motourist

        Niin ja siis tuon 7 päivän travel cardin saa myös oysterille ladattuna. Pantti tulee tietysti lisäksi, mutta saahan sen takaisin jos ei aio enää Lontooseen palata (onks sellaisiaki???). Kätevä ja kestävä.


    • pulassa1

      Moikka!!
      Olisin lähdössä uudeksi vuodeksi Lontooseen ja mietin että kumpi kannattaisi ottaa travel card vai oyster? Olen Lontoossa 5pvä ja kaikkina päivinä käytön julkisia kulkuneuvoja ahkerasti :) Hotellini on zone 4 alueella.. Joten onko hyviä ehdotuksia?

    • metroton

      Kesällä olis tarkoitus mennä Lontooseen ja tästä ketjusta oonkin saanut mukavasti vinkkejä tuohon Oysteriin. Mites metroissa sitten muuten eli kun en oo kuin joskus Helsingissä metroa käyttänyt, niin onko niissä sisällä jotkut näytöt tms., mitkä kertoo missä ollaan?

      • pe2101

        Youtubesta löytyy hakusanoilla monta metromatkaa: london tube

        Tässä metromatkassa mm. käytetään pahvista Travelcardia maksuportilla.

        http://www.youtube.com/watch?v=_olfhN3elog

        Hakusanoilla oyster card löytyy myös lisää informaatiota mm. Oysterin käytöstä. Yuotube on muutenkin hyvä apuväline tutustua Lontooseen etukäteen videoitten avulla.

        Sisällä vaunussa on siis pieni punainen liikkuva tekstinäyttö seinillä seuraavasta asemasta ja junan päätepysäkistä. Siinä saattaa olla muutakin informaatiota esim. poistumisovista jne. Lisäksi kuulutetaan aina kaikista asemista ja näkyvyys ulos on hyvä, että näkee mikä asema on kohdalla ja reittikartta on vaihtopaikkoineen on selkeästi vaunun ikkunoitten ja penkkien yläpuolella.


    • lokakuinen retki

      'Sisällä vaunussa on siis pieni punainen liikkuva tekstinäyttö seinillä seuraavasta asemasta ja junan päätepysäkistä. Siinä saattaa olla muutakin informaatiota esim. poistumisovista jne. ' - mutta siihen ei saa luottaa sata varmasti, pitää vähän itsekin tietää minne menossa. Viime syksynä useamman kerran junissa oli ihan väärät kuulutukset ja infot pyörimässä - oltiin matkalla kohti Lontoon keskustaa ja infot pyörivät päinvastaiseen suuntaan monen monta pysäkin väliä! Yllättävää - mutta toki inhimillistä - sillä Lontoon julkinen liikenne on kerrassaan erinomaista.

    • metroton

      Kiitos neuvoista. Kaunko muuten Heathrowlta kestää metrolla Piccadilly Circuksen asemalle? Riippuu varmaan siitä mitä aikaa päivästä eletään, mutta noin suunnilleen? Eräs matkaopaskirjanen antoi ajaksi 1,5 h. Onko metrolle parempaa vaihtoehtoa?

      • Motourist

        Parempia(miellyttävämpiä, ei ajallisesti) vaihtoehtoja ovat taksi ja limusiini, mutta maksavat paljon... Heathrow'lla pääsee yleensä istumaan ja linja menee suoraan Piccadilly Circukselle, tunnin verran voi matkaan mennä. Lienee nopein tapa? Heathrow express -juna menee Paddingtonille ja sieltä joutuu kuitenkin jatkamaan metrolla tai taksilla, joten vaikka alku on miellyttävä niin loppu vie kuitenkin aikaa.


    • Londoni

      Yleisen ajan saa paremmin kun laskee 2minuuttia per pysakin vali - ainakin mulla toimii tama periaate. Se metromatka itsessaan ei ole 1.5h... Sanoisinko etta n. 45minsaa plus tunneli kavelyt.

    • Öresund

      Heathrowilla terminaali vitosessa on heti tuloaulassa lipunmyyntipiste, josta voi ostaa Oyster cardin sekä lippuja Heathrow express -junaan. Junalla pääsee kätevästi Paddingtonin asemalle vartissa ja asemalta kävelee moniin Bayswaterin alueen hotelleihin - taikka jatkaa metrolla eteenpäin. Heathrowille voi myös palauttaa Oyster cardin, mutta kannattaa huomioida että se lipunmyyntipiste oli siellä tulokerroksessa - ei lähtevien kerroksessa. Huom, Oyster card ei käy siihen Heathrow express -junaan, vaan siihen on omat lippunsa. Menopaluu maksaa 34 puntaa, mutta on mun mielestä hintansa väärti. En enää lähtis haalaamaan pakaaseja täpötäysissä metroissa lähes tunnin matkan keskustaan.

      • mummon matikka

        en ymmärrä tälläistä matikkaa, jossa maksetaan 34 puntaa 5punnan matkasta, mutta sitten käytetään aikaa jonkun parin punnan pantin takaisin saamiseksi.


    • Londoni

      Minusta tuo Heathrow express on ihan turha maksaa (jos nyt hotelli ei ole katevasti siina lahella). Siis onhan se maksu melkein kolme kertaa enempi kuin normi metro. Kun metro lahtee Heathrowlta se on aika tyhja ja laukut saa siihen katevasti seinan viereen ja istuimet myos.
      Jos on huoli siita etta matkalaukku varastetaan jos siita ei pida kiinni niin se on kanssa mielestani turhaa. En ole ikina kuullut etta mitaan isoja laukkuja olisi kukaan pollinyt siita laukkujensailytys paikasta. Kunhan pitaa silmalla laukkua kun istuu siina lahistolla.

    • lontoomarras

      moi.. mistä löytyy eri zonerajat lontoossa liikkuvalle..metrokartta oli toki helppo löytää..

    • Tuossa metrokartassa ne on merkitty (harmaat ja valkoiset alueet joissa on zonenumero vieressä) http://www.tfl.gov.uk/maps/track

      Myös asemalla paperikartoissa on samat merkinnät.

      Jos asema on kahden rajalla niin silloin se menee sillä hinnalla millä tulee sinulle halvemmaksi eli jos matkustat 4 zonelta asemalle joka on merkitty 1-2 rajalle niin silloin velotetaan halvemman mukaan eli matka lasketaan 4-2 zonen mukaan. Zone 1 läpi kulkevat matkat on aina kalliimpia, vaikka et pysätyisikään zone 1:llä.

    • Passi vai osteri?

      Teepä itsellesi heti alkuun lista niistä Lontoon nähtävyyksistä, joissa ehdottomasti aiot käydä. Sen jälkeen sitten tarkistat London Passin sivuilta, ovatko valitsemasi nähtävyydet sillä listalla. Huomaat, että eräitä Lontoon suosituimmista kohteista London Pass ei kata, ja että sillä on vuorokausikohtainen maksikäyttömäärä (muistaakseni katto on 90 puntaa!). Lisäksi suureen osaan Lontoon museoista pääsee ilmaiseksi sisälle... Ei siis ole lainkaan, varmaa kannattaako sinun ostaa London Passia vai tuleeko halvemmaksi ostaa kunkin maksullisen kohteen liput erikseen. Kynä ja paperia siis käteen!

      Todella upeita ohjeita ja vinkkejä noiden kaupunkipassien (kuten London Passin) käytöstä kannattaa lukea asiantuntevalta sivulta:

      http://kaupunkilomalle.com/kaupunkipassien-kayttovinkkeja

      Lontoon Travel Cardin ja Oysterin eroista taas voit lukea seuraavasta lähteestä:

      http://lontoo.org/liikkuminen/metro/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5778
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3535
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1895
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1576
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1483
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1378
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe