Azorit; matkakokemuksia!

t p v

10

2915

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • unelma

      tahdon kiittää tuosta atzori saaren kertomuksesta.täysi 10.palaan siihen vielä usein,koska niin paljon olitte nähneet vaivaa.on helppoa vaikka tehdä aivan sama matka,kulkea teidän jalanjäljissä.yksi mutta minulla on-mieheni mielestä sinne ei voi matkustaa talviaikaan,ja luulen että on myös oikeassa.

      • Matkailijan tyytyväisyys on kiinni odotuksista. Täällä São Miguelilla hieno asua, etenkin talvella, kun tämän on Euroopan lämpimin paikka, Kanaria ja Madeira kun maantieteellisesti sijaitsevat Afrikassa.

        Ryhmämatkoja Azoreille Suomesta tehdään helmikuun puolesta välistä marraskuun puoleenväliin. Tanskalaiset käyvät täällä ympäri vuoden.

        Talven kylmin kuukausi on helmikuu, jolloin päivän maksimilämpötilojen keskiarvo on vajaa 17 C, yön minimien 11 C.

        Tämä ei ole aurinkorannikko mutta aurinko näyttäytyy ympäri vuotta jota kuinkin päivittäin ja shortsi- ja sandaali-ilmaa on paikallisten nuorten ja joidenkin pohjoismaisten turistien mielestä keskitalvellakin.

        Vettä sataa enemmän talvisaikaan. Tammikuu on pitkäaikaisten tilastojen mukaan sateisin, mutta vettä tulee tuskin koskaan päivät päästään vaan usein ja vähän kerralla, myös yöllä, niin että päivä voi olla aurinkoinen.

        Ilman sateita Azorit eivät olisi vihreät ympäri vuoden sillä haihtuminen on aurinkoisella erittäin nopeaa. Kesällä kuivuus ei ole harvinainen ilmiö.

        Lisää tietoa Azoreista löydätte osastolta Eurooppa/Portugali/Azorit ja kotisivuiltani.


    • mikä paratiisi!

      Paljon olette nähneet vaivaa matkakertomusta kirjoittaessanne, kiitos siitä. Itsellä on ollut jonkin aikaa mielessä että Azoreille pitäsi päästä ja nyt toive kyllä vain voimistui. Saisiko vielä kysäistä että minkä hintaisia mahtoi olla saarien väliset lennot noin suunnilleen?


      • t p v

        Jos en nyt ihan väärin muista niin edes-takainen (Sao Miguelilta ja takaisin) lento taisi olla yhteensä jotain 200 euroa/sierainpari. www.sata.pt sivulta löytynee tämän hetken hinnat suoraan. :)


    • Tosi nuori nyt

      Asuttiin viikko hotellissa, jonka naapurissa kertomuksessa kuvattu puutarha ja nuoruudenlähde on. Hotellin asukkaille on vapaa pääsy puutarhaan. Käytiin joka ilta autoilun jälkeen lillumassa lähteessä, oli aika hulppeaa. Henk koht olin hieman pettynyt ruokiin, azorilaiset ei ymmärrä että jotain kastiketta voisi olla lihan ja pottujen ohella. Mahtavaa retkeillä saaren metsissä, käärmeitä tms. myrkyllisiä ötököitä ei saarella ole eikä sääskiä! Suosittelen!

      • Azorit ja Portugali eivät ole kastikemaa. Jos kastiketta kaivataan, niin siksi portugalilaiselle kelpaa oliviiöljy ja viinietikka. Tavallisimmat mausteet ovat suola ja pippuri ja tuore korianteri. Grillatun lihan kansaa tarjotaan yleensä kastiketta, joka voi olla hieman tulista tai mietoa, grillatun broilerin kanssa myös tulista piri-piri kastiketta. Uunissa paistettua broileria saattaa saattaa saada esim. sitruunanehussa tai oluessa marinoituna. Tiristettyjen chicharrojen (tuiki tavallisia Azoreilla, makrillin sukuinen kala) kanssa syödään joko molho vilãota tai molho verdea; usein chicharroja eli piikkimakrilleja nautitaan myös sitruunan kera.

        Azorilainen liha maistuu lihalle ja perunat ovat erinomaisia, mm. uusia perunoita on saatavana ympäri vuoden, kiitos leudon ilmaston. Suositan etenkin maistamaan azorilaisen porsaan lihaa vaikka Suomessa ette porsasta söisikään muulloin kuin joulun aikaan. Azorilainen pihvi (bife) on harvoin murea, mutta sen maku on yleensä lihaisa.

        Kastiketta tai ei on tottumuskysymys. Kastike ei ole Azorien ravintolaruoan suurin puute tai puute ylipäätään. Sitä on sen sijaan vihannesten erittäin vähäinen käyttö ruoanvalmistuksessa. Sekä salaatit että kypsennetyt vihannekset "loistavat poissaolollaan". Näin siitä huolimatta, että saarilla kasvaa ja on saatavana hyvälaatuisia tuoreita vihanneksia ympäri vuoden edulliseen hintaan. Jos kypsennettyjä viahnneksia tarjotaan, ne valitettavan usein kypsennetään pilalle.

        Hyttysistä Azoreilla ei matkailijalle ole vaivaa mutta niitä kyllä saariryhmässä on, joten niille alttiimmat, älkää ihmetelkö, jos ihollenne nousee jälkiä niiden puremista. Hyttysten karkottimia myydään kaupoissa.


    • t p v
      • ********************

        Harvinaisen hyvä matkakertomus näin nopsasti luettuna, kiitos. Kysyn uteliaisuuttani, heräsittekö sen takia niin aikaisin, että silloin jaksoi vielä kävellä ja tutustua kohteisiin, vai onko Azoreilla sen verran tuulista, että jaksaa kävellä kohteisiin päivälläkin? Miten ilmanala yleensä heinäkuussa, oliko painostava helle vai leyhyttelikö tuuli (en jaksanut lukea kertomusta kokonaan)? Entä miten hankitte matkan? Katsoin pikaisesti, että ainakaan Aurinko- ja Finnmatkat ei järjestä sinne mitään ja Hispaniakin vain kesäkauden ulkopuolella.


      • uudestaan joskus
        ******************** kirjoitti:

        Harvinaisen hyvä matkakertomus näin nopsasti luettuna, kiitos. Kysyn uteliaisuuttani, heräsittekö sen takia niin aikaisin, että silloin jaksoi vielä kävellä ja tutustua kohteisiin, vai onko Azoreilla sen verran tuulista, että jaksaa kävellä kohteisiin päivälläkin? Miten ilmanala yleensä heinäkuussa, oliko painostava helle vai leyhyttelikö tuuli (en jaksanut lukea kertomusta kokonaan)? Entä miten hankitte matkan? Katsoin pikaisesti, että ainakaan Aurinko- ja Finnmatkat ei järjestä sinne mitään ja Hispaniakin vain kesäkauden ulkopuolella.

        Hispania järjestää matkoja Azoreille helmikuusta-marraskuuhun, eikös tuohon kesäkausi mahdu väliin? "Lennot Helsingistä maanantaisin 22.2.2010-8.11.2010"

        Hispania on ainoa matkanjärjestäjä Suomessa. Olimme viime vuonna Azoreilla syyskuun lopussa. Todella hieno paikka, oli lämmintä ( 20 - 27 koko viikko). Ihmiset ovat ystävällisiä ja paikkaa ei ole pilattu massaturismilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      422
      1806
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      183
      1444
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1388
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      142
      1333
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      960
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      956
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      913
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      93
      900
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe