Steiner on hyvä koulu.

Steiner Oppilas

Hei!

Koulun oppilaana nauran melko makeasti katsellessani näitä viestejä täällä. Välillä harmittaa, että koulustani luullaan näin outoja asioita. Olen käynyt Steiner päiväkodin, esikoulun, ala-asteen ja olen nyt ylä-asteella. Tässä melko laaja kertomus Steinerista ja perustelujani, miksi se on hyvä koulu.

Päiväkoti:

Meillä oli síellä kaksi ryhmää ja kummallakin ryhmällä oli kaksi hoitajaa. Ryhmillä oli omat sisätilat, mutta pihalla leikittiin yhdessä. Tarhassa oli omat keittäjät, jotka tekivät luomuruokaa. Muistaakseni se oli kasvisruokaa.
Tilaa oli paljon ja siellä oli valtavasti leluja aina leikkiautoista naamiaisasuihin. Suosikkimme oli kuitenkin palikkahuone, jossa oli puisia palikoita, isompia ja pienenpiä, joista sitten päivät pitkät rakentelimme dominoratoja ja linnakeita.
Päiväkoti oli erinomainen ja muutkin olivat tyytyväisiä, sillä kaikki minun ryhmästäni jatkoivat steineresikouluun.
Päiväkodissakin oli eurytmiaa, kerran viikossa. sen lisäksi siellä askarreltiin paljon ja siellä oli leivonta-, maalaus- ja retkipäivät.

Esikoulu:

Meillä oli mitä ihanin eskari. Ei kirjoja. Eskarilaiset olivat muuten tarhalaisten kanssa samoissa tiloissa ja osallistuivat retkiin yms. Ainoana erona päiväkodista oli, että kerran päivässä pidimme oman tuntimme. Silloin joko askartelimme ja piirsimme. Emme harjoitelleet oppikirjoista lukemaan. Mielestäni luimme satukirjoja tai harjoittelimme aakkosia ja omaa nimen kirjoittamista, mutta en kyllä sen paremmin muista.

Ala-aste:

Ensimmäisillä ja toisella luokalla luokassa ei ollut pulpetteja, vaan meillä oli penkit, joilla istui aina kaksi ihmistä vieretysten. Tavarat säilytettiin luokan laatikostossa. Kun teimme vihkoihimme jotain, istuimme lattialla pehmeillä tyynyillä ja käytimme penkiiä pöytänä. Ekalla leikittiin paljon ja opetusta yritettiin sujauttaa runoihin ja lauluihin. Se oli erittäin toimivaa, koska osaan ekalla laulettuja lauluja vieläkin. Sanoissa on esim. Matematiikan sääntöjä.
Steinerissa on myös "värikoodeja" kun teimme ekalla matematiikan tunnilla vaikka pluslaskuja, meillä oli tiettyjä värejä, joita käytettiin laskutoimituksessa. Sininen oli miinus ja punainen plussa. Oranssi kertomerkki ja vihreä jako. Ne auttoivat huomattavasti, kun piirsimme laskuja vihkoon. Ei kyllä unohtunut mikä mikäkin merkki oli jamiten sillä laskettiin. Samanlaisia oli myös sanaluokissa.
Ala-asteella käytimme eurytmiatossuja koulun sisätiloissa. Kengät laitettiin vain ulosmentäessä. Luokka ja koulu pysyivät näin todella siisteinä. Ennen meillä oli koulussa omat keittäjät, mutta oli kallista, joten nyt on amica.

Vääriin luuloihin vastauksia:

- Steinerissa ON erityisluokkia.
- Puututaan kiusaamiseen, todella tiukasti. Meillä on muutamasta opettajasta, terkkarista ja koulupsykologista koostuva ryhmä, joka selvittää yksitellen kaikki kiusaamiset.
- Opettajat eivät ole henkimaailmaan uskovia hippejä. He ovat ihan tavallisia ihmisiä. Osa kulkee aina jossain ihme silkkihame systeemissä, mutta osa on aina farkuissa ja ihan tavallisissa vaatteissa.
- Oppimisvaikeuksiin puututaan nopeastikin. On mm. Matikan ja Ruotsin tukitunteja.

Tiesitkö että.. :

- Ekalle luokalle halutessa mennään "haastatteluun, jossa tarkkaillaan myös lapsen käyttäytymistä ja mietitään onko hän vielä kypsä kouluun. Siellä testataan myös tarkkaavaisuutta yms. Tämä tehdään leikin merkeissä. Muulle luokalle tahtoessa tavataan opettaja joka saa päättää, ottaako oppilaan luokalleen enää.

Jos haluatte kysyä jotain, niin kysykää vain, vastaan mielelläni.

Tämä sai steinerin kuulostaman hyvältä koululta, mutta tiedä että sielläkin on varmasti varjopuoliakin. Pahin niistä on varmasti se, että toisten koulujen oppilaat arvostelevat steineria ja sen oppilaita.

2

572

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe