pääedelllä pyöränselästä

APUA

Kaaduin pari vuotta sitten pyörällä. Olin tulossa töistä yöllä ja pyöräilin kovaa vauhtia. Laukun nauha meni pinnojen väliin ja lensin kuin leppäkeihäs, pääedellä asfalttiin.
En ainakaan toistaiseksi ole havainnut mitään suurempia vammoja, mutta mistä voin tietää jos vaikka olenkin saanut jotain vammoja kyseisestä tapahtumasta.
Välillä mietin, kun en pysty ajattelemaan loogisesti, että johtuuko se siitä, tai jos en muista mihin suuntaan pitäisi kävellä, vaikka muutama minuutti sitten olen tullut juuri samasta suunnasta mihin olen menossa.

Onko teillä kokemuksia.

Kiitollisia vastauksestanne!!

13

2684

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lääkäriin ja

      kertoa tuosta.

    • ollut siellä

      ei saa myöhempiä oireita.
      Jos kalloon sattuu pahasti niin sen huomaa heti,ei vuosien kuluttua.

      • aivovamman saanut

        Kyllä todellakin saa..joidenkin aivovammat löydetty peräti 15 vuotta jälkeen pään iskemisen..Itsellä todettiin 5 vuotta pään iskemisen jälkeen diffuusiaivovamma,joka ei nimenomaan näy missään kuvissa...Saman tyyppisiä oireita,menin kauppaan ostamaan jotain tiettyä ja kun olin kaupassa en enää tiennyt mitä tulin sieltä hakemaan,paljon hankaluuksia muistaa ja oppia asioita yms..uniongelmat myös yleisiä ja itse nukun ainoastaan unilääkkeiden avulla..Paljon on muitakin oireita kuten väsyminen,vaikka kuinka nukkuu on päiviä jolloin on vaan niiin vasynyt että ei jaksa.Tuossa jotain linkkejä josta voi lukea lisää diffuusi aksonivauriosta..

        http://www.terveysportti.fi/pls/kh/kh_julkaisu.NaytaArtikkeli?p_artikkeli=nix00139

        http://www.ollitenovuo.com/75
        Täällä on ihan tuollaista perustietoa..

        Diffuusiaksonivaurioista on vielä vähän tietoa saatavilla kun niitä on vasta viimevuosina alettu tutkia.Tietyt sairaalat suomessa ovat erikoistuneet diffuusivammoihin ja siksi olisi potilaan etujen mukaista että hän saisi/pääsisi asiantuntevaan hoitoon..

        Itse lähden jälleen ensiviikolla aivovammayksikköön tutkimuksiin..


    • itsemyös

      Olin itsekkin samantyyppisessä onnettomuudessa,josta myös aikaa liki 2 vuotta.
      Kukaan lääkäri ei pysty vannomaan mitään mikä johtuu onnettomuudesta ja mikä ei.
      Tuntuu olevan lääkäreillä oma lehmä ojassa!.
      Vaikka minuakin on tutkittu huonolla menestyksellä ei ole oireet juuri hellittäneet.
      On pienisoluista johtuvaa aivovammaa,jotka tuskin koskaan näkyvät missään tarkemmissakaan kuvissa kuten mri ja siinä on jo eräs pulma lääkäreiden omissa vastauksissa,ei ole vielä kukaan edes tullu maininneeksi kyseistä mahdollisuutta,vaan ollaan heti leimaamassa esim:masennukseen tai muuhun vastaavaan,tuntuvat pitävän vakuutus yhtiöiden puolia,tässä yksi esim:http://yle.fi/mot/kj041115/kasikirjoitus.htm

    • paljon.

      Itselläni tosin oli kypärä. Huonosti olisi käynyt ilman, kun muistan vain sen verran että kypärä iskeytyi ensimmäisenä katuun. Polveni kyllä sain kunnon tikeille, mutta päähän ei tullut kuin pari pientä mustelmaa. Toivottavasti joku näistä kirjoituksista ottaa opikseen: pitäkää sitä kypärää, ei se mikään turha ole. Vaikka olisi kuinka hyvä ajaja niin voi sattua jotain mitä ei pysty ennakoimaan. Niinkuin omalla kohdallani: satula katkesi kesken ajon...

      • samalla tavalla

        kun dynamo luiskahti etupyörän pinnojen väliin ja lähdin satulasta kuin kutuhauki kaislikosta! Mutta minun kokemukseni mukaan se vain paransi kykyäni ajatella johdonmukaisesti ja matkaan saatti jopa höwelin käytöksen !


    • Hiekka 77

      Minäkin kaadun pyörällä neljä vuotta sitten. Olin menossa töihin.Minulla oli vähän kiire mut se kiire loppu kun kaaduin mäessä. Meinaa rupesin väistää oravaa joka juoksi ihan eturenkaan edestä.Säikähdin sitä ja vaistomainen liike oli et väistin.Ja lensin tangon yli sitä en muista tulinko pääedellä asfalttiin mut seuraava kuva oli kun havahduin et makasin selälläni maassa ja haukoin henkeä. Minun jalkani oli pyörän polkimen välissä niin etten meinannut päästä ylös.Siitä seurauksena oli et nilkasta repesi ristinivelside.Jalkani kipsattiin. Kipsi oli jalassa kuusiviikkoa ja kahdenviikon välein vaidettiin kipsiä,koska oli kesä ettei rupeaisi haisee.No kipsin kun sai jalasta pois niin alkoi nilkan reenaaminen et olisi hyvässä kunnossa lihakset kun leikataan.Nilkka operoitiin ja siihen laitettiin walker joka esti sivuttais liikkeen.Onneksi minulla oli pyöräilykypärä päässä ne naarmut jos olisi ollut minun päässä niin välttämättä en olisi tässä!!

      • Bell

        Muistatko kypärän merkki malli? Kuvia siitä?


      • Hiekka 77
        Bell kirjoitti:

        Muistatko kypärän merkki malli? Kuvia siitä?

        Moi ! Kypärä oli merkiltään Freedom, kuvia ei valitettavasti ole tullut näpsittyä. Tosin kipsatusta nilkasta on muutama kuva muistona, mutta kypärään palatakseni niin se on ostettu ihan polkupyöra/ urheiluliikkeestä ! Olisiko ollut jotain käyttöö kuville kun kyselit ?


      • Bell
        Hiekka 77 kirjoitti:

        Moi ! Kypärä oli merkiltään Freedom, kuvia ei valitettavasti ole tullut näpsittyä. Tosin kipsatusta nilkasta on muutama kuva muistona, mutta kypärään palatakseni niin se on ostettu ihan polkupyöra/ urheiluliikkeestä ! Olisiko ollut jotain käyttöö kuville kun kyselit ?

        no ei vaan kiinostunut jos olisi löytynyt


    • juuri traumasta

      vaan kyse voi olla lievästä muistihäiriöstä. Mene testauttamaaan lähimuistisi ja teetä sellainen yksinkertainen muistiseula. Jos siinä on häiriöitä, saat kyllä jatkotutkimukset ja muut ohjeet. On hyvä kun itse havaitset, että sinulla on jonkinasteinen muistihäiriö.Silloin häiriö on lieväasteisempi, kun itse havaitsee. Jos kyse on trauman jälkitaudista, voi olla muutakin oiretta odotettavissa, esim keskushermostoarvesta tms., joten syytä käydä lääkärillä ajoissa. Ehkä tehdään mm. EEG.

      • mr..

        Onkos kellään tietoa minkälainen tuo muistin testaamis prosessi on/onko hintava? Itellä ois vähän syytä mennä.. En niinkään itseni vuoksi mutta en jaksa kuunnella moitteita "huolittomuudesta" kun asiat unohtuvat lähes tulkoon jatkuvasti vaikka kuinka yritän parhaani:(


      • Itsekin aivovammaine
        mr.. kirjoitti:

        Onkos kellään tietoa minkälainen tuo muistin testaamis prosessi on/onko hintava? Itellä ois vähän syytä mennä.. En niinkään itseni vuoksi mutta en jaksa kuunnella moitteita "huolittomuudesta" kun asiat unohtuvat lähes tulkoon jatkuvasti vaikka kuinka yritän parhaani:(

        Hei,
        kannattaa hakeutua vaikka omalääkärin kautta neuropsykologisiin tutkimuksiin keskussairaalaan.
        Varmista ensin, että neuropsykologi on kunnollinen, ei toimi vakuutusyhtiöiden laskuun.
        Se kannattaa varmistaa vaikka aivovammaisten keskustelusivuilta.

        Keskussairaalassa ei ehkä kuitenkaan ole näitä vakuutusyhtiöiden työntekijöitä, elleivät ole tutkijoina.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      327
      2752
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      89
      2055
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1600
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1144
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1012
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      973
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      940
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      873
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      832
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      734
    Aihe