Manchester

Lontoo nähty useamman kerran

Kaikki Mansechesteriaa käyneet, nyt infoa. Kesällä, ehkä heinäkuussa olis tarkotus lähteä. Miten toimii julkinen liikenne ja miten omin nokin lentokentältä hotelliin (sitäkään en tietenkään ole bookannut kun en lentojakaan). Joten suosituksia kulkuyhteyksien varrella olevista kohtuullisita hotelleista, viiden tähden hotellit saa unohtaa. En ole katsonut vielä Finskin suosituksia vaikka finskillä ajattelin lentää. Ei olla ihan pentuja enää mutta ei myöskään mummoja. Joten mitä Manche voisi tarjota meille?

3

3693

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matka-tapsa

      Manchesterin lentokenttä on yksi helpoimpia eteenpäin jatkamisen kannalta.

      Kentällä on juna-asema (terminaalikartta löytyy pienellä etsimisellä helposti internetistä). Asemalla on helppo kulkea kaikista kolmesta terminaalista.

      Junalla pääsee keskustaan joko Piccadillyn tai Oxford Streetin asemalle. Sillä kummalle menee, ei ole juuri väliä.

      Halpaa siedettävää majoitusta on yksinkertaista etsiä netin kautta. Itselläni työmatkan kohde on yleensä majoittanut minua, mutta kertaalleen olen mm. viettänyt ihan onnistuneet viikonlopun intilaisiin liikkemieheen erikoistuneessa Guest Housessa, etuna oli ainakin se, että viinalla ei majoituspaikassa läträtty. Aamiaispöydässä sai kyllä kestää uteliaita katseita.

      Jos haluat majoittua hotellitasoisesti, aivan keskustassa, ja suhteellisen edullisesti yksi vaihtoehto voisi olla Days Hotel.

      http://www.dayshotelmanchester.co.uk/

      Sinne on Piccadillylta todella helppo päästä. Hotelli on yhteydessä opiskelijaasuntolaan - mutta on oikea matkustajien käytössä oleva hotelli. Sinne majoittuu usein yliopiston konferenssivieraita.

      Manchesterissa voi liikkua joko busseilla tai kevyillä paikallisjunilla. Paikallisjunilla tulee helposti kauempaakin keskustaan ja voi käydä shoppailemassa laitakaupungin ostoskeskuksissa. Kunhan tietysti tarkistaa ensin, että majoitus on juna-aseman lähellä.

      Manchester tarjoaa melkoisen hyvät ostosmahdollisuudet, jopa aivan keskustassa. Iso Waterstonen kirjakauppa Deangatella on tutustumisenarvoinen, jos vieraskielisen kirjallisuuden lukemisesta on kiinnostunut. Rashmoren alueen etnisiin ravintoloihin kannattaa tutustua, sinne pääsee helposti busseilla Oxford Streettiä pitkin. Manchesterissa on myös melkoisen laaja kiinalaisen kaunpunginosa (jos haluaa jotakin sikäläisiä mausteitä esim. ostella).

      • lisää

        Maksetaanko junalippu etukäteen vai voiko junassa ostaa lipun, siis kentältä keskustaan? Entä se joku raitiovaunu vai kevytjuna, miten siinä matkustetaan? Liput etukäteen? Ja onko joku vyöhyke tai miten matkan hinta määräytyy? ONko jotain päivä- tai viikkokortteja liikennevälineisiin?
        Sitten, junalla varmaan pääsisi jonneikin muuallekin, esim Liverpool? Mikä olisi hyvä päiväretki?


      • Matka-Tapsa
        lisää kirjoitti:

        Maksetaanko junalippu etukäteen vai voiko junassa ostaa lipun, siis kentältä keskustaan? Entä se joku raitiovaunu vai kevytjuna, miten siinä matkustetaan? Liput etukäteen? Ja onko joku vyöhyke tai miten matkan hinta määräytyy? ONko jotain päivä- tai viikkokortteja liikennevälineisiin?
        Sitten, junalla varmaan pääsisi jonneikin muuallekin, esim Liverpool? Mikä olisi hyvä päiväretki?

        Internet se on nykyään oiva tiedon lähde.

        Manchesterin paikallisliikenteestä löytyy kattava kuvaus City Councilin sivuilta.

        http://www.manchester.gov.uk/site/scripts/documents.php?categoryID=200078

        Kevyen junaliikenteen (metrolink - he itse käyttävät myös nimeä Tram, eli rautiovainu) lippujärjestelmästä löytyy täsmällistä tietoa heidän omilta verkkosivuiltaan

        http://www.metrolink.co.uk/

        Lentokentän junaan - samoin kuin mihin tahansa junaan britanniassa lipun voi varata etukäteen on-line.

        http://www.nationalrail.co.uk/

        Lipun toimituspisteeksi voi valita lentokentän juna-aseman automaatin, josta lipun saa nostettua Visa-kortin ja verkko-oston yhteydessä saadun koodin avulla.

        Kaupunkiin menevään junaan lipun saa kyllä aivan yhtä kätevästi ostettua myös juna-asemalta. Lipputiskin löytää helposti ja se punainen automaattikin etukäteen ostetuille lipuille on aivan sitä vastapäätä.

        Paikan päällä ostaminen on lentokentän tapauksessa järkevää siksikin, että koskaan ei voi tietää mihin junaa ehtii kentältä (no, voi tietysti ostaa ns. any-time tiketin verkosta). Lyhyellä matkalla hintaeroakaan ei ole etukäteen varaajien eduksi, mutta kaikkiin kaukojuniin, lippu on järkevää jo hintasyystä varata hyvissä ajoin etukäteen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5025
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1645
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1255
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe