Tahtoo konkreettisia tietoja

Illi-pullero

Hei Lissabonin ystävät!
Olemme ystäväni kanssa lähdössä kuukauden päästä ekaa kertaa Lissaboniin ja vasta äsken ymmärsin selata näitä sivuja ja onneksi olette olleet varsin avoimia ja kertoneet niin hyvistä kuin huonoistakin puolista.
Eilen illalla puhuttiin kaverin kanssa mm siitä, mistä voi ostaa näitä metro- ja bussilippuja. Ollaan reissussa viikon verran, joten tarvitseeko esim näihin lippuihin varautua oman valokuvan kanssa, niinkuin kymmenkunta vuotta sitten jollain muulla reissulla?
Joku teistä kertoi, että voi ostaa päivälipun, jolle voi ladata lisäaikaa- tai arvoa... miten esim tällainen käytännössä toimii? Myydäänkö esim metroasemilla muita kuin kertalippuja vai ostetaanko useamman päivän lippuja jostain kioskeista?
Entä onko olemassa joitain vyöhykkeitä, joihin ko liput eivät käy?
Oma hotellimme on melko lähellä Eduardo seitsemännen puistoa, Residencial Princesa. Lähin metroasema on vihreän linjan Anjos.
Ja kiitos vielä kaikille, jotka olette kirjoittaneet vinkkejänne tänne, teistä on ollut ja tulee olemaankin monelle hyötyä!
Vastauksia olisi kivaa saada ja miksei myös muutakin infoa!

7

2330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LissuT

      Hei

      Aiempi viesti ja Masseurin vastaus linkkeineen antavat vinkkejä siitä, millaisia lippuja on saatavilla.

      Lippuja myyvät ne kioskit, joissa on "Carris" tarra tai viiri ikkunassa. Lipunkantaa varten ei tarvitse valokuvaa, se on sellainen 50 senttiä maksava pahviläpyskä (nimeltään sete colinas) johon sitten ladataan joko päivälippu tai matkoja.

      Riippuen siitä millaisia kertalippuja ostat, lippu käy vain ratikassa & bussissa (so carris) tai ratikassa, bussissa ja metrossa (carris e metro, on hieman kalliimpi per matka).

      Jos haluat ladata vaikka 10 bussi/ratikka matkaa (tunnin vaihtoaika), sanot kioskilla vaikkapa dez viagems so carris, lataavat liput sitten kortille.

      Lissabonin kaupunki on yhtä vyöhykettä, suositan että ostatte aina rede 1 eli Lissabonin alueen lipun. Metroasemilla myydään vain metrolippuja (ei siis carris vaihtoehtoa)

      Junalippuja voi ostaa rautatieasemien automaateilta (esim jos lähdette reissuun Cascaisin suuntaan tai Sintraan)

    • Stikke

      Olimme Lissabonisssa maaliskuun puolessavälissä viikon lomalla. Aivan ihastuttava kaupunki. Totesimme liikkuminen siellä , kun meitä oli neljä henkeä oli taksi, mikä oli todella halpaa. Se jäi halmemmaksi liikkua taksilla kun me kaikki oltaisiin ostettu metro lippu tai joku muu vastaava. Junalla käytiin Sintrassa ja sekin oli vain muutama euro.Taksi lentokentältä kämpille noin 15 euroo, lentokenttä hinta. Mutta paluu lentokentälle oli vain 7 eur. Olimme vuokraanneet asunnon 3 huonetta keittiön oleskelumme ajaksi joka oli tosi hyvä juttu , kannattaa kokeilla. Katseltavaa Lissabonissa riittää , paljon jäi vielä näkemättä. Sää suosi meitä 27 - 22 asteeseen, mikä oli yllättävän lämmintä tähän vuoden aikaan. Ajankohta oli hyvä, koska turistit eivät olleet vielä vallanneet kaupunkia, eivätkä paikalliset olleet vielä tympääntyneet turisteihin.

    • sakano

      Tulimme juuri Lissabonista! Mainio kaupunki. Liikkuminen julkisilla on ääreist' luonnikasta. Me ostimme heti lentokentältä 5 vrk:n lipun. Sen saa toisesta kerroksesta POSTI-sedältä. Hän lataa niin monta päivää, kuin on tarve. 5 vrk maksoi 17 euroa. Ja me käytimme metroa, ratikkaa ja hissiä (!). Näppärää ja maksoi varmasti itsensä takaisin. Taksi lentokentältä maksoi Areeiro -metroaseman lähettyville viikonloppuna 7 euroa ja viikolla vain 5 euroa kaikilta neljältä. ** sakano **

    • palanneet

      Palasimme sunnuntaina 10 päivän lomalta Lissabonista. Koko matkan aikana emme käyttäneet taksia kuin kolmesti: kahdesti Cascaisissa rautatieasemalta Cascaishopping-ostoskeskukseen ja kerran Mennessämme Alfragiden automarketti-alueelle Colegio Militar/Luz -metroasemalta. Julkisten käyttö on siis vaivatonta ja edullista Lissabonissa. Palstalla on puhuttu 7 colinas -kortista, siitä on tullut Viva-kortti ja värikin on vaihtunut sinisestä vihreään. Jos otat 24h-lipun se maksaa 3,70e/vrk 0,50e ensimmäisellä kerralla lipusta. Automaateista ostaessa ei voi ladata kuin yhden 24h ensimmäisellä kerralla. Sen jälkeen voit ladata niin paljon kuin haluat. Automaatti oli hieman hämäävä aluksi, puhuu koko ajan "unit" mutta jos olet valinnut 24h niin unit tarkoittaa siis kappalemääriä, kuinka monta 24h-jaksoa haluat. Latasimme toisella kerralla metroaseman lipunmyynnissä/neuvonnassa. Siinä olevan ihminen osasi yleensä kohtalaisesti englantia. Cascaisiin ostimme automaatista kertaliput. Hinta 1,70e/hlö/suunta. Kannattaa suunnitella silti hieman kulkemista käyttäessä julkisia. Metrolinjalla on vain neljä vaihtopaikkaa linjalta toiselle. Poikittainen liikenne sujuu busseilla. Käytimme myös Anjos-asemaa tai vaihtoehtoisesti Picoasta. Teidän kannalta hyödyllinen bussilinja saattaa olla numero 12. Sillä pääsee Anjosin asemalta poikittain joko Marques de Pombalille tai vastakkaiseen suuntaan varkaiden markkinoille ja vaikkapa Cais de Sodreen. Pysäkeillä on vuorovälinäyttö ettei tarvitse seisoa tietämättömänä. Kävimme myös yhdeksässä ostoskeskuksessa Lissabonissa ja sen lähistöllä. Niistä voin kertoa lisää myöhemmin jos kiinnostaa. Se todettakoon että meille ainakin Outlet Alcochettessä oli hyvä käynti!

      • Turist

        Kertoisitko lisää Outletista? Paljonko on putiikkeja ja oliko "halvempaa"? Oliko vaikeeta löytää outletti? Kävittekö myös kirpputorilla Lissabonissa? Matka edessä minulla joten kiinnostaa kovasti info


      • Turist kirjoitti:

        Kertoisitko lisää Outletista? Paljonko on putiikkeja ja oliko "halvempaa"? Oliko vaikeeta löytää outletti? Kävittekö myös kirpputorilla Lissabonissa? Matka edessä minulla joten kiinnostaa kovasti info

        Aiheesta on tietoa aikaisemmissa suht' tuoreissa viesteissä, joihin polku tässä: http://keskustelu.suomi24.fi/servlets/search?advanced=1&all_words=outlet&some_words=&exclude_words=&conference=Lissabon&poster=&sort=relevance&search_interval=fixed_interval&fixed_interval_time=0&sd=01&sm=01&sy=2001&ed=01&em=01&ey=2009&hpp=25 Jokainen viesti Suomi24 keskustelupalstoilla taltioituu tietokantaan, josta voi helposti tehdä tietohakuja hakutoiminnolla Laaja haku. Toiminto sijaitsee sivun yläosassa.


      • on aika iso
        Turist kirjoitti:

        Kertoisitko lisää Outletista? Paljonko on putiikkeja ja oliko "halvempaa"? Oliko vaikeeta löytää outletti? Kävittekö myös kirpputorilla Lissabonissa? Matka edessä minulla joten kiinnostaa kovasti info

        Iso se on ainakin verrattuna Tukholman Barkarbyssä sijaitsevaan verrattuna. Vaikea arvioida määrää mutta liikkeitä on runsaasti. Katso itse vähän suuntaa: http://www.freeport.pt/ Helposti sinne löytää. Ensin Orienten asemalle (punaisen metrolinjan päässä) ja sieltä linja-autopysäkille. Olisikohan ollut toinen laiturisuora asemalta katsoen. Bussien numerot: 431, 432, 437. Bussissa lukee Alcochete tai Montijo. Kulkevat noin puolen tunnin välein. Aikataulut löytyvät pysäkiltä ja jokaisen ohi menevän bussin aikatauluun on liimattu Freeportin tarra. Jos ikkunoista ulos katselee niin ei voi erehtyä, on se niin suuri alue keskellä maaseutua. Bussi takaisin lähtee samasta paikasta, tien toiselta puolelta. Yhdensuuntaisen matkan hinta oli kai 2,95e. Kyllä siellä on halvempaa. Samat tuotteet joita katselet keskustan kaupoissa saattaa löytyä sielä halvemmalla. Kihlattuni katseli keskustassa Puman neulehupparia, hinta 80e ja outletistä alle 30e. Ei ne aina näin radikaaleja ole mutta edullisempia kuitenkin. Nyt oli myös tarjous Benettonin kylpytakeista alle 20e. Niistä saattoi puuttua yksi lanka tms. mitä ei huomaa muuten kuin tuijottamalla. Kannattaa varmasti käydä myös Colombon ostoskeskuksessa. Colegio Militar/Luz metroasemalla ja metrokäytävästä suoraan opastus. Vielä on vinkkejä taskussa jos kiinnostaa. PS. Kiitos tuhannesti meitä matkaan auttaneille!!! Suuri apu kun tiesi mitä odottaa ja etsiä!!!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe