torakoita ?

Lappliisa

Hoi kaikki Mallorcalla kävijät ! Suoraan kysymykseen suoraa vastausta nyt toivoisin:
Oletteko nähneet Mallorcan matkallanne torakoita hotellissa, ravintolassa tai ulkona ? Tiedosta kiitollinen..

11

1388

Vastaukset

 • Torakka nähty hotellissa magalufissa. Mene yöllä vessaan niin melko varmasti sinäkin tulet näkemään. On se veikeä elukka. Eukko huusi kuin hinaaja, nuorempi poika hakkasi torakkaa kattilalla mutta eihän siltä henki mennyt vaan pakoonhan tuo pääsi.

 • Olen ollut Mallorcalla 2 kertaa, Magaluffissa ja Palman kaupungissa, toinen hotelli oli 3 tähden ja toinen 2 tähden eikä kummassakaan näkynyt torakoita.

  • Samoin, kokemusta on joiltakin matkoilta Palmasta, Sa Comasta ja Alcudiasta. Kaikissa majoitus on ollut huoneistohotellityyppinen, mutta kerroksissa. Kanarian saarten kohteissa niitä on nähty huoneistoissa mitkä on maan tasalla. Tulevat ovien raoista. Ei niistä ole ihmiselle mitään vaaraa, senkun lakaisee pihalle


 • Tähän kysymykseen vastaajan ei ole tarvinnut käydä koskaan käydä Mallorcalla kunhan on edes käynyt muutamia kertoja Espanjassa tai jopa oleskellut maassa pitempään.

  Jos torakoita on manner-Espanjassa, niitä on myös Mallorcalla. Torakkavapaita alueita Espanjassa tuskin on. Jos torakoita tulee huoneistoon tai hotelliin, niitä tuskin koskaan saa kokonaan hengiltä. Kurissa ne kyllä voi pitää nykypäivän myrkyillä.

  Terveiset Azoreilta uudesta, vielä torakkavapaasta kodista.

 • Palma Novassa kahden tähden hotellissa, yöllä kun menin vessaan ja valon laitoin, torakka juoksi koloonsa..

  • Voi kökkö, sydän kylmänä siis matkaa odotan..
   Sain torakkafobian Kanarialla, jossa ihan vilisti torakoita yöllä, päivällä niitä ei näkynyt. Ei missään ole muualla näkynyt niin runsaita määriä kuin siellä. Vaaratonhan se on mutta niin iljettävä...hyi.


  • Lappliisa kirjoitti:

   Voi kökkö, sydän kylmänä siis matkaa odotan..
   Sain torakkafobian Kanarialla, jossa ihan vilisti torakoita yöllä, päivällä niitä ei näkynyt. Ei missään ole muualla näkynyt niin runsaita määriä kuin siellä. Vaaratonhan se on mutta niin iljettävä...hyi.

   Heippa missä hotellissa olit kanarialla jossa torakoita oli.
   Toinen torakkakammoinen


  • Hotellissa olit kirjoitti:

   Heippa missä hotellissa olit kanarialla jossa torakoita oli.
   Toinen torakkakammoinen

   Kanarialla pitää varautua tupakan kokoisiin torakoihin. viihtyvät jääkaapin alla, leivänpaahtimesta olen yhden nähnyt tulevan, hotellin ravitolassa, uima-altaalla, hotellin keittiössä. Ottaa lemmikistä valokuvan, niin antavat drespasta auttavan torakkamyrkyn.


 • Kerran olen Mallorcalla ollut, pari vuotta sitten elokuussa saaren pääkaupungissa. Lämmintä oli 35..40 C. Matka oli tosi upea. Mutta kiusaa oli noin 2-tähden huoneistohotellin torakoista. Taisi olla AM:n vakiopaikkoja ja El Terrenon kaupunginosassa. Listin viikossa huoneesta noin 15 torakkaa! Ei päivää ilman otusta. Tuloiltana oli ollut ukonilma ja sadetta. Väittivät tuon sään ajaneen torakat liikkeelle...

  Jälkeenpäin ajatellen, ehkä ei olisi pitänyt listiä vaan ostaa läheisestä marketista tarkoitukseen sopiva "cucaracha-aerosoli" ja hoitaa ne sillä. Torakathan tunnetusti tulevat "kaverien" hautajaisiin... Eka yön jälkeen kerroin ongelmasta oppaalle, joka olisi antanut toiseen huoneen. Meillä ei kuitenkaan usko tuohon "huonekohtaisuuteen" riittänyt ja huoneen vaihto jäi kokeilematta. Aika pieniä ja hoikkia nuo torakat olivat esim. Tunisiassa näkemiini verrattuna. Nopeita kuitenkin ja ikävä kyllä viihtyivät kaapissa, jossa oli esim. ruokailuvälineet. Ikäviä otuksia, emme tykänneet. Muuten kyllä Palma de Mallorca oli joka suhteessa positiivinen jopa yllätys!

  Mutta vaimo on tuon reissun jälkeen kammonnut huoneistohotelleja etelän lomilla. Ensi kesänäkin Sardiniassa meitä odottaa hotelli ilman rasvantuoksuista keittiötä... ja torakoita?

  • Torkat eivät pidä kylmästä, joten kannattaa majoittua sellaisessa paikassa jossa on ilmastointi. Monessa paikassa tarvitaan 'avainkortti' pitämään ilmastointi / sähköt päällä. Yleensä saa kaksi avainta huoneistoon, ja kannattaa jättää se toinen siihen paikoilleen. Siivooja tosin saattaa sammuttaa ilmastoinnin, ihan noin ajatellen energian kulutusta tai luontoa (?), mutta kuitenkin, jos on päivän rannalla tai retkellä, niin sitten ei mene kauaa kun huone tai huoneisto on taasen viileä. Ja kannattaa muistaa myös pitää ikkunat ja parvekkeen ovi kiinni, että lämpötila ei nouse kämpässä. Jos näin toimii, niin ei pitäsi olla vaaraa nähdä niitä torakoita omassa kämpässä, vaan menevät naapuriin...


 • Ulkomailla reissatessa ainut paikka jossa olen nähnyt torakoita on Gran Canaria ja Mas Palomas. Vista Flor hotellissa niitä vilisi ihan buffet ruokaillessakin. Henkilökunta hakkasi niitä seiniltä alas. Vesisade toi torakat koloistaan. Tuon viikon aikana taidettiin nähdä yli 20 torakkaat, osa oli pieniä osa isoja jopa 10cm pitkiä. Ei niistä tosin mitään haittaa ollut. Hotellikissat niitä metsästi, enemmän oli hauskaa seurata kun torakat sai kyytiä.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  62
  1048
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  77
  484