Astiakaappi

..........

Minulla on vanha astiakaappi luultavasti 1940 luvulta. Kaappi on maalattu paksulla oransilla maalilla. Tarkoitukseni oli saada maalipois, mutta miten? Ainoat mahdollisuudet raappa ja kuumailmapuhallin? Äitini sanoi että hänen lapsuudessaan kaappi on ollut tumman vihreä, jossa punaiset nupit. Onkohan siis niin että kaappi on maalinpoiston ja hionnan jälkeen maalattava vai saisikohan siihen puupinnan näkyviin ja petsais... tai jotain...

5

1317

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sipuli

   ehdottomasti kunnon kuumailmapuhallin ja terävä puukko.sit hyvä hionta karkealla(80-100) ja hienohionta 120.tulee muuten varmasti hyvä!koko homma suorastaan ilo työstää!

   • Entisöijä

    Maalia puukolla poisteta siklillä pääosa ja mahd joillain pienemillä "raspeilla".


   • ..................

    pois? Kun pinta alkaa palamaan niin tulee mustaksi. Saako hyvin puhtaaksi?


  • miranda80

   hei

   voit kokeilla myös maalinpoistoainetta ja raappaa, hieman sotkuista hommaa mutta maalit kyllä lähtee..kunhan seurailet käyttöohjeita, jokaisella tuotemerkillä hieman eri vaikutusajat ja millä liuottimella tai vedellä pitää pinta sitten "neutralisoida".
   Jos huonekalu on 40 luvun astiakaappi, se on alunperin maalattu ja hankala sellaista on niin puhtaaksi saada että kannattaisi petsata.. ja yleensä tuon ajan kaapit on mäntyä tai kuusta eli paremman näköisiä maalattuna.

  • mie vaan..

   maalinpoistoaine on yksi vaihtoehto poistaa maalia, mutta aika hintavaa. Kuumailmapuhaltimella saa hyvin juuri jonkun miranol tyyppisen tahmakerroksen pois helpolla.

   Halpa ja helppo on kun haet kaupasta siklin ja sillä raavit maalin pois. Kannattaa ostaa myös viiila että saat sillä teroittaa sikliin terävän reunan. Sillä vedät itseesi päin kulmalla ja maali irtoaa kauniisti. Saattaa se alkuperäinenkin olla siellä alla ja pelastua esiin.

   Alunperin maalatut puukalusteet on tehty maalatuiksi eli se puu siellä alla ei ole yleensä mitään kaunista vaan kaikki jätepalat mitä on löytynyt. Sama kuin verhoilluissa kalusteissakin..

   Monasti siellä alla on rakoja, koloja ja oksia joita on sitten pakkeloitava eikä niistä tule koskaan kauniita.

   Itse aloittaisin varovasti ja miettisin entisöintiä tai sitten uudelleen maalausta, toki puupintaakin voi harkita kun näkee missä kunnossa pohja on.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   309
   9314
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   4982
  3. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   195
   3901
  4. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   89
   1947
  5. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   226
   1814
  6. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   124
   1606
  7. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   94
   1601
  8. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   127
   1261
  9. Olit iso virhe J

   Joka olisi pitänyt vain ohittaa. Sinusta seurasi vain pelkkää surua ja harmia. Olisinpa ollut viisaampi. Onneksi se on nyt ohi.
   Ikävä
   53
   1219
  10. Sam Cannon

   Näytellyt emmerdalessa jotain Keviniä. En saa mieleen tätä hahmoa.
   Emmerdale
   8
   1146
  Aihe