Olen tässä miettinyt kyseistä alaa. mutta hiukan huolestuttaa pääsykokeet koska ihan tavallisena tallaajana minulle kävi niinkuin monelle muullekkin nuorelle että peruskoulu ei juuri kiinnostanut.. eikä ehkä se ammattikoulukaan, kun vasta iän myötä.
Ja kun tuossa pääsykokeessa tarvitaan matikkaa, niin voiko siitä tällanen "tavallinen" ihminen päästä läpi? meinaan laskinta en ole nähnytkään vuosiin. :/ tai mitään kaavoja saati muista.
Toinen asia mikä itse koulussa mietityttää niin kuinka paljon kieliä opiskellaan?tai kuin paljon tarvii työelämässä?
Pikaisia vastauksia odottelen.
Metsätalousinsinööri
13
7251
Vastaukset
- 1+1=3
Ehdottomasti kannattaa yrittää. Metsäala ei tällä hetkellä ole kovin "muodissa", joten hakijoita on kaikkialla vähän laisesti ja sitä kautta on myös hyvät mahdollisuudet päästä sisään, vaikka pääsykokeet menisivätkin penkin alle. Ehdottomasti Suomen paras metsätalousinsinöörien koulutuspaikka löytyy Nikkarilasta (kts.http://www.sinneonpaastava.fi/metsatalous ).
- Menttori
No siis itsehän opiskelen Tamkissa metsätaloutta ekaa vuotta ja olen pari vuotta sitten lukion lopettanu ja lyhyen matikan kirjoittanut B:nä, enkä matikkaa hirveesti tykkää laskea. Pääsykokeen matematiikan tehtävät oli aika haastavia mutta muistaakseni osasin ne ekat tehtävät eli prosenttilaskut ja yksikön muunnokset ja joitan säälipisteitä yritin hakea niistä lopuista että saisin sen vähimmäispistemäärän kokoon ja sitten täysillä panostin kirjalliseen osuuteen. Helposti pääsin sisään, olin kymmenes tai yhdestoista.
Matikaa kyllä opinnoissa tarvitaan, prosentteja ja hehtaari-aari-kuutio-juttuja käsitellään paljon. Mutta enemmän on ihan puhdasta bilsaa ja maalaisjärjen käyttöä ainakin näin ekana vuonna ja kokeissamme ei ole vielä ollut kuin ihan yksittäisiä laskutehtäviä, joista osasta on jopa selvinnyt ilman laskinta. Jatko-opinnoissa varmaankin tulee mukaan sit enemmän laskemista ja talousmatematiikkaa.
Yksi kanssa mitä pitää osata, on käyttää tietokonettta, ja etenkin Excliä, ja meidänkin luokalla se tuntuu tuottavan hankaluuksia yllättävän monelle, jotka ei peruskouluaikoina ole sitä käyttäny.
Tamkissa taitaa olla kieliä (ruotsia ja enkkua) toisena ja kolmantena vuonna jonkun verran mutta opintopisteissä mitattuna se on jotain kymmenen pistettä. Määränä ehkä pari kolme viikkotuntia reilun parin kuukauden ajan. Tossa on linkkinä Tamkin opetussuunnitelma tälle vuodelle niin siellä on kaikki kurssit mitä on toteutuksessa. http://ops.tamk.fi/ops/ops.php?y=2008&lang=fi&c=535
Mutta rohkeasti vain hakemaan, jos kiinnostaa! Ala ei tosiaankaan ole missään muodissa (en kyllä ymmärrä miksi..? Kumpparit on niin seksikkäitä! :D) ja pienempien paikkakuntien amk:hon pääsee aika helposti. Toivottavasti vastasi johonkin, enkä jaksa korjata kirjoitusvirheitä :D- RT
Nikkarila on hyvä paikka ja jos luonnosta pitää, niin alan valinta lienee helppo. Pääsykoe ei ole sfäärinen ja opiskelu on mukavaa pienessä paikassa, jonne on hyvä kulkuyhteydet. Ei valittamista. Ja töitäkin näkyy nyt olevan mukavasti tarjolla.
- Perusteekkari
Miksi sinun on välttämättä opiskeltava insinööriksi, jos sinulla ei selvästikään ole lahjoja siihen?
Suomessa pitäisi estää haku insinöörialoille, jollei opiskelijalla ole takanaan lukion pitkää matikkaa tai vastaavia tietoja.- hardis
Nimimerkille Perusteekkari 14.2.2011 12:06
Olen kanssasi samaa mieltä. Insinöörien (AMK/DI) matemaattisluonnontieteellinen osaaminen muodostaa sen perustavaa laatua olevan pohjan, jota insinööreiltä vaaditaan ja edellytetään.
Jos joku hakijoista sattuu pääsemään sisään puutteellisin matemaattisin lahjoin, niin se kyllä tulee eteen varsinaisissa opinnoissa ja siinä ei hyvä heilu! Aika moni lopettaa juuri kahden ensimmäisen vuoden aikana, jolloin käydään läpi kohtuu raskaat perusopinnot (matikka/fysiikka) jne. - mbnmbnm
hardis kirjoitti:
Nimimerkille Perusteekkari 14.2.2011 12:06
Olen kanssasi samaa mieltä. Insinöörien (AMK/DI) matemaattisluonnontieteellinen osaaminen muodostaa sen perustavaa laatua olevan pohjan, jota insinööreiltä vaaditaan ja edellytetään.
Jos joku hakijoista sattuu pääsemään sisään puutteellisin matemaattisin lahjoin, niin se kyllä tulee eteen varsinaisissa opinnoissa ja siinä ei hyvä heilu! Aika moni lopettaa juuri kahden ensimmäisen vuoden aikana, jolloin käydään läpi kohtuu raskaat perusopinnot (matikka/fysiikka) jne.Paljon pisteitä pitää saada että pääsee sisään?
- Perusteekkari
mbnmbnm kirjoitti:
Paljon pisteitä pitää saada että pääsee sisään?
Tekniikan aloille on kyllä AMK:aan ja yliopistoihin sen verran helppo päästä, että valtaosa E- ja L-papereilla kirjoittaneista pääsee ilman pääsykoetta. Alle C-tasoisilla tai sitä huonommilla lukioarvosanoilla ei yliopistoihin kannata hakea.
AMK:ssa riittää varmaan C-tasoisetkin paperit. - Perusteekkari
Perusteekkari kirjoitti:
Tekniikan aloille on kyllä AMK:aan ja yliopistoihin sen verran helppo päästä, että valtaosa E- ja L-papereilla kirjoittaneista pääsee ilman pääsykoetta. Alle C-tasoisilla tai sitä huonommilla lukioarvosanoilla ei yliopistoihin kannata hakea.
AMK:ssa riittää varmaan C-tasoisetkin paperit.Itseasiassa omista AMK-tutuistani harvalla on ylipäänsä yli M-tasoisia papereita.
- b-taso
Perusteekkari kirjoitti:
Itseasiassa omista AMK-tutuistani harvalla on ylipäänsä yli M-tasoisia papereita.
Hei
Tiedoksi vain, että olen teekkari ja tuleva di. Lukiosta minulla on B-tason paperit. Muutama muukin opiskelukaveria saman tason papereilla täällä yliopistossa. Opinnot sujuu hyvin. - Perusteekkari
b-taso kirjoitti:
Hei
Tiedoksi vain, että olen teekkari ja tuleva di. Lukiosta minulla on B-tason paperit. Muutama muukin opiskelukaveria saman tason papereilla täällä yliopistossa. Opinnot sujuu hyvin.Poikkeus vahvistaa säännön
- yliopistossaaaaa
Perusteekkari kirjoitti:
Poikkeus vahvistaa säännön
Hei
Tiedoksi vain, että menestys opinnoissa (lukio, amis, amk, yliopisto) on suurimmaksi osaksi kiinni motivaatiosta. Toki, jos on "siunattu" suurella älykkyysosamäärällä, niin siitä on varmasti apua vaikeammissa asioissa. Tosiasia kuitenkin on, että esimerkiksi yliopistoissa suurin osa meistä on aivan tavallisia tallaajia, poikkeuksellisen älykkäitä löytyy 1/100 000.
Mitä tulee lukiosta saatujen papereiden tasoon, niin se ei kerro jatko-opintojen menestyksestä yhtään mitään, näin ollen hakekaa vaan tänne yliopistoon kaikki kynnelle kykenevät, on teillä minkä tasoiset paperit tahansa, koska menestyminen on teistä itsestä kiinni! Älkää uskoko nimimerkkiä Perusteekkari 16.2.2011 13:03 Hän antaa ymmärtää, että ette kykene suoriutumaan yliopisto-opinnoista, jos teillä on alle C-tasoiset paperit. SE ON TÄYTTÄ PUPPUA! - Perusteekkari
yliopistossaaaaa kirjoitti:
Hei
Tiedoksi vain, että menestys opinnoissa (lukio, amis, amk, yliopisto) on suurimmaksi osaksi kiinni motivaatiosta. Toki, jos on "siunattu" suurella älykkyysosamäärällä, niin siitä on varmasti apua vaikeammissa asioissa. Tosiasia kuitenkin on, että esimerkiksi yliopistoissa suurin osa meistä on aivan tavallisia tallaajia, poikkeuksellisen älykkäitä löytyy 1/100 000.
Mitä tulee lukiosta saatujen papereiden tasoon, niin se ei kerro jatko-opintojen menestyksestä yhtään mitään, näin ollen hakekaa vaan tänne yliopistoon kaikki kynnelle kykenevät, on teillä minkä tasoiset paperit tahansa, koska menestyminen on teistä itsestä kiinni! Älkää uskoko nimimerkkiä Perusteekkari 16.2.2011 13:03 Hän antaa ymmärtää, että ette kykene suoriutumaan yliopisto-opinnoista, jos teillä on alle C-tasoiset paperit. SE ON TÄYTTÄ PUPPUA!Yliopistossa selviäminen ja huippuarvosanat ovat kaksi eri asiaa. Mitä ihmettä tekee insinöörillä, jonka opintosuoritekin on binäärikoodia...
- Anonyymi
Metsätalous-”insinööri”-titteli on aikoinaan. (1970-luvun alussa) poliittisilla lehmänkaupoilla aikaansaatu komealta kalskahtava ammattinimi, jolla ei ole mitään tekemistä teknisten alojen insinöörikoulutuksen kanssa. Kuten Biimu kirjoitti: jo prosenttilaskukin tuottaa hankaluutta.
Vetoan kaikkiin ns. metsätalousinsinööreihin, että palatkaa kunniakkaaseen metsäteknikko-nimeen, se paremmin kuvaa toimenkuvaanne. Tunnen suurta myötähäpeää kuullessani jonkun olevan ns. metsätalousinsinööri.
Hyperboolinen cosini
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.
Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.3207600Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill662176- 1761853
epäonnen perjantain rikos yritys
onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä161382- 1121287
Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"
Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie91251Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa
- Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 181701231RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.
Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j561181Kirjoitin sinulle koska
tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j411081Martina pääsee upeisiin häihin
Miltäs se tuntuu kateellisista. Anni Uusivirta on Martinan kavereita.2901019