Kaukoputki lintukuvaukseen

tipitii-lintu

Saako tällaisella kaukoputkella hyviä kuvia linnuista, ja sopiiko sen kamerasovitin Panasonicin DMC-TZ5 -digikameraan: Yukon Spotting Scope 6-100x100 kaukoputki

( http://www.kodin1.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=3444&productId=273193&shopId=3100000&findPath=true&compartmentId=3102300&categoryId=3102301&catalogId=3444&ddkey=ProductDisplay )

4

2071

Vastaukset

 • Noilla anttilan putkilla ei saa hyvää kuvaa. Silmämääräiseen lintujen tiirailuun sopivat, hyvässä valossa, mutta valokuvaukseen ei missään olosuhteissa.
  Kävin kerran hipelöimässä tuota kaukoputkea. Oli todella lelun oloinen. Kuin olisi tyhjää jugurttipurkkia pitänyt kädessä. Jos käytettynä löydät tuon max 50 eurolla postikuluineen niin sitten ehkä ok ostos, muuten ei.

 • valovoimakkuuta kerrota.
  Tuo 6x100x100 teho ja hinta ei anna mielestäni hyvää kuvaa hyvästä laadusta.
  Ajatellen esim. http://www.villenkello.fi/shop/kauppa4/products.php?action=show&id=2589&show=all

  Tuossa Anttilaa halvempi vaihtoehto
  http://www.villenkello.fi/shop/kauppa4/products.php?&action=show&id=2586&show=all

  Muut lintukaukoputkivaihtoehdot sama kauppa
  http://www.villenkello.fi/shop/kauppa4/categories.php?action=show&id=1&page=1

  Kamera vastaavasti kiinnitetään kameran pohjassa olevaan kierteeseen ja on huomioitava kameran objektiivin (pokkarin) käyttäytyminen, kun virta kytketään päälle.

  Selatessa sivuja löytyi vinkki:
  Käy kirjastossa, lehtisalista löytyy lintubongauslehti(ä) ja niistä löytynee vertailuja.

  Erään kirjoittajan kommentti:
  "Jos sinua kiinnostaa ala enempi, niin kyselepä vaikkapa Helsingin Viikissä (Gardenian pihalla) sijaitsevasta Lintuvarusteesta lisää noista bongarien putkista. He myyvät mainitsemasi Swarovskin lisäksi ainakin Leica, Zeiss, Nikon, Bresser sekä Kowa kaukoputkia. Hintahaarukka on äärilaidoiltaan noin 400 - 1700 euroa ja okulaarit, jalustat ym. tarvikkeet päälle."

 • Kyseinen kaukoputki on hankala mihin hyvänsä digiskouppaukseen, koska tarkentaessa okulaaria joutuu liikuttamaan edes-takas, jolloinka se voi pökätä kameran objektiiviin.

 • Muuten tuo Yukon on aika vinkeä kun tarkentuukin lyhimmillään metrin päähän (6x suurennoksella). Yleensähän lintuputkien 20-60x lintuputkien lyhin tarkennusetäisyyys on minimissään n. 20 m, paremmissa voi olla vähemmänkin.

  Mutta ei ole mikään Swarovski sentään, muttei niin runsaasti maksakaan.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  231
  3443