Uusien asuntojen varustustasosta

sdakska

Miksei rakennusyhtiöt seuraa muotia kun tehdään keittiöitä tai kylppäreitä tai asuntojen muuta sisustamista tai suunnitellaan pintamateriaaleja?

Eikö Suomessa ole koskaan muuta kun Tammi Natur parkettia? Eikö kaapinkahvoja löydy muuta kun aina sitä samaa puolipyöreää kaarta (vaikka muoti olisi mitä)?

Eikö keittiön suunnittelussa voisi laittaa niitä uuneja ja mikroja päällekkäin tai nostaa pesukoneen lattiatasosta? Eikö voisi laittaa uuden mallista hanaa, tai lasiovea kaappiin? Eikö voisi keittiöön laittaa halogeenivaloja tms? Eikö koskaan voisi automatic suosia jotain muotia tai uutuuksia?

7

1880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuubatuu

      käsitä se maksaa ja on voitoista pois.

      • maksa

        jos laittaa kulmikkaan vetimen pyöreän sijasta, ja jos nostaa keittiökoneet ylemmäs, eikös se ole vaan asennuskysymys. Ja parkettia kait löytyy muutakin saman hintaista kun kissanpissalle näyttävä Tammin Natur.
        Ja halogeenivalot katossa ei maksa enempää kuin se iänikuinen kupulamppu.


    • ja keittiösuunnittelijaa

      suunnittelemaan sinulle oma talo, niin saat kaiken, minkä puuttumista nyt harmittelet. Simple as that.

    • kapitalismi puhuu.

      Se maksaa. On helpompi tehdä saman kaavan mukaan vanhalla mallilla eikä poiketa totutusta. Rakennusyhtiöt pyrkii tekemään kaiken mahdollisimman halvalla, vaikka arkkitehti olisi kenties suunnitellut jotain muuta. Kaikille tilataan sitä samaa matskua konttitolkulla eikä ruveta sooloilemaan. Valitettavasti.

    • tasoa voi nostaa

      Eikös uutta asuntoa ostettaessa ennen kuin se on rakennettu voi itse valita aika paljon muutostöitä? Eli voi valita parempaa. Hintakin nousee vastaavasti. Vai onko niin, ettei tarjollakaan ole sopivia vaihtoehtoja?

    • Asiantuntija

      Sinun täytyy ymmärtää yksi asia:rakennusliikkeet yrittävät tehdä kaiken mahdollisimman halvalla. Otetaanpa yksi esimerkki. Uusissa kerrostaloissa 70 prosentissa kylpyhuoneen lattialämmitys on toteutettu sähköllä. Tähän järjettömään ratkaisuun päädytään kaukolämpöverkostoon kuuluvissa taloissakin. Syynä on se, että vesikiertoinen lattialämmitys on hiukan kallimpi asentaa. Tietenkin kun otetaan käyttökustannukset huomioon, se maksaisi itsensä takaisin parissa vuodessa. Mutta eihän käyttökustannukset rakennusfirmaa pätkääkään kiinnosta ja koske. Joskus ihmettelen mistä ihmeestä enää vastikkeessa maksetaan, kun asukkaan maksettavaksi on laitettu jo lattialämmitys, joka ikinen tippa kylmää ja kuumaa vettä ja kaiken röyhkeyden huippuna myös asunnon ilmanvaihtokone on useimmiten kytketty asunnon sähkönkulutukseen. Pakkohan sitä on pitää päällä, ellei halua että asunto homehtuu pystyyn ja sisäilman laatu alittaa kaikki standardit.

    • ja tummaa ruskeaa seiniin

      > Eikö koskaan voisi automatic suosia jotain muotia tai uutuuksia? = -70 luvun tyyliä (mikä on taas muotia, vai menikö sekin jo)? Kaikkia muodin oikkuja ei kannata keittiökaappien ja kylppärin kalustuksen suhteen seurata, koska ne voivat jo parin vuoden jälkeen olla pahasti out of date. Perustaso on kieltämättä aika pliisu ja, tottakai, sen pitkälti sanelee hinta, mutta neutraalit materiaalivalinnat eivät ole samalla lailla järkkyjä vuonna 2030 kuin 70-luvun marjapuuron väriset keittiökaapinovet tai 80-luvun likaisenpunertaviksi tummuneet mäntypaneelit ja eltaantuneen kusen väriset kph-posliinit. > Eikö keittiön suunnittelussa voisi laittaa niitä uuneja ja mikroja päällekkäin tai nostaa pesukoneen lattiatasosta? Mutta TOTTAKAI asuntoon saa teetettyä muutoksia, esim. parketin vaihto voimakkaamman väriseksi hoituu ihan rasti ruutuun menetelmällä eikä montaa sataa maksa. Ja keittiökaapit & kylppärin laatoitukset saa halutessaan teettää just oman maun mukaan. Siinähän se seuraava ongelma onkin - makuja on niin monelaisia, ettei mikään 1 perustaso / 1 luksusvaihtoehto toimi, vaan kaikki perustasoa parempaa haluavat juuri yksilöllisesti räätälöidyn ratkaisun. Itse asun uudessa talossa ja sen perusteella mitä muita kämppiä on tullut nähtyä, ainakin 2/3-osaa on teettänyt asuntoonsa muutoksia. Erityisesti keittiöt on pistetty ihan uusiksi perusratkaisuun nähden. Mikä ei kyllä ihmetytä, koska se perusmalli oli ihan peffasta - ei vissiin oltu suunnitteluun panostettu, kun etukäteen oli arvattavissa, että valtaosa teettää keittiöt oman päänsä mukaan. > Eikö voisi keittiöön laittaa halogeenivaloja tms? Typeriäkään (huonosti toimiva / mennyt muodista 10 v. sitten) ratkaisuja ei ole kielletty.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      76
      5715
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe