sählääviä energiapommeja??

kultsu meille?

Meillä on suunniteltu kultsun hankintaa jo kauan, mutta sitten tuli huonoja kokemuksia parista labbis sekoituksesta niin nyt mietitään, että onko se kultsu sittenkään se oikea koira. Onko kultsuilla ja labbiksilla paljon yhteistä? Onko kultsutkin semmoisia sählääjiä ja riehujia, kuin labbikset? Aikaisemmin oli semmoinen kuva niistä, että ne ovat rauhallisia ja ystävällisiä koiria. Eikö se olekaan niin? Pitääkö kultsun kanssa koko ajan touhuta jotakin? Jos käyt parin tunnin lenkin, niin riehuuko sen jälkeenkin vielä? Vai pistää nukkumaan? Toki me koiran kanssa touhuttaisiin, mutta koiran pitäisi olla suht. rauhallinen, vaikka ei koko ajan oltaisikaan sen kanssa touhuamassa. Kultaisennoutajan omistajat: Oisko kultsu oikea koira meille? Minkälaisia kultsut ovat kotosalla, "sählääjiä vai sohvaperunoita"? Kertokaa vähän siitä luonteesta...please.

8

877

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihana sähläri =)

      Labbiksista ei oo kauheasti kokemusta, mutta tässä jotain kokemuksia kultsusta...

      Meillä on 9-kuukautinen kultsunarttu. Aina innostuu kaikesta, mitä ruvetaan puuhaamaan. Sisätiloissa rauhallinen, ei riehu. Alusta asti opetettu, ettei sisällä riehuta. Sisällä se lähinnä nukkuu.

      Ottaa kaikki ihmiset ilolla ja häntä heiluttaen vastaan.

      Kultsu on varmasti monipuolinen harrastuskoira ja kun sen kanssa viitsii nähdä vaivaa, niin se palkitsee. Meiän räpsy ainakin sellainen, että tarvii aivopuuhaa ja nyt ollaankin alotettu toko ja kun lumet sulaa, jäljestys.

      Aamuisin ennen töihin lähtöö käydään noin 30-40 min. kävely ja haistelulenkki. Päivällä ulkoillaan mieluiten vapaana, joko puistossa tai metsässä. Lenkkien jälkeen jään yleensä parkkikselle tekemään muutamia tokoliikkeitä, jos pentu jaksaa keskittyä. Käydään pari kertaa viikossa koulutuksissa.

      Nää ei oo mitään, että näin pitäisi toimia tai että joka paikkaan pitäisi revetä, mutta meillä toiminut hyvin ja koiranomistajat ja koira on tyytyväisiä :)

      Kannattaa varmaan olla yhteydessä kasvattajiin ja kysellä tarkemmin, jos rotu kiinnostaa. Myös www.goldenring.fi löytyy lisää tietoa. Omien kokemuksien en vaihtais kultsuamme mihinkään muuhun rotuun :)

    • Ihan rauhallinen

      Kyllä kultsut eroavat aika paljon labbiksista. Meillä on nyt vajaan vuoden ikäinen kultsu. Saat varautua, että kyllä ne melkosia säheltäjiä on ainakin nuorempana ja pentuna. Meidän koira on kyllä jo alkanu rauhottuu ja kaikenlaista toimintaa meilläkin päin. Koirakoulussa käydään, mutta ei koiranäyttelyissä.

      Kyllä kultsu väsähtää parin tunnin lenkistä. Eilen käytiin juuri sellaisella pitkällä lenkillä ja kun tultiin kotiin, niin väsähti heti olohuoneen lattialle nukkumaan. Ovathan ne rauhallisia ja ystävällisiä koiria. Tykkää yleensä kaikista koirista ja ihmisistä, todella seurallinen, mutta ei tarkoita sitä, että pitäisi kokoajan olla puuhaamassa jotakin. Meidän kultsu nukkuu suurimman osan ajastaan omassa pedissä, leikkii minun tai muiden perheenjäsenien kanssa, lenkkeilee, oppii... Onnea sinulle koirasi kanssa, jos aiot kultsun hankkia. Kyllä kultsu on rauhallinen koira. :)

      • zepis

        Meillä on 2,5 vee tyttökultsi ja välillä kyllä toivoisi, että hieman enemmän voisi olla eloisampi. On ollut tosi rauhallinen alusta asti..ja itsepäinen.Eroa on labbiksiin nähden, mutta isona rotuna vaatii paljon liikuntaa.Ei pelkäksi sohvakoiraksi!!


      • löytyy
        zepis kirjoitti:

        Meillä on 2,5 vee tyttökultsi ja välillä kyllä toivoisi, että hieman enemmän voisi olla eloisampi. On ollut tosi rauhallinen alusta asti..ja itsepäinen.Eroa on labbiksiin nähden, mutta isona rotuna vaatii paljon liikuntaa.Ei pelkäksi sohvakoiraksi!!

        jos pystyy näkemään pennun vanhemmat, niin siitä voi päätellä jo paljon. tämänhetkinen vanhempi (2v) on hyvin leikkisä, kiltti ja kuuliainen. väsähtää nopeasti pienestä aivojumpasta eikä välitä pitkistä lenkeistä.

        nuorempi (8kk) ei väsy edes 3tunnin lenkistä, vaan touhuaa täysillä kotona vielä tunnin sen jälkeen. tämä taas ei ole kovin sosiaalinen ja on välinpitämätön muita koiria ja ihmisiä kohtaan.

        periaatteessa pentu kuin pentu on vilkas, jos ei ole niin on jotain vialla. luonteesta riippuu sitten kuinka energinen on aikuisena.


    • Nimetön

      Jos sun pitää valita labbiksen ja KULTAISEN noutajan väliltä.Minulla oli aikanaan seuranani 13v."Kulttsukka" Vaatii tosin pentuna rajoja yms. Niinkuin kaikki koirat. Mutta kun hän saa rakkautta ja tietty sitä komentoakin. Siitä tulee teille hieno ystävä !Haukkui kyllä kun puhelin soi...silloin oli lankapuhelimet ;)Rakasti lapsia ja oli minun sienimetsä koira....Siis minä eksyin ja koira johdatti minut autolle! Toivottavasti te saatte "kivan kaverin" ps. Jos teillä on pienokaisia,pitäkää huolta etttä koira saa levätä ja sitten vaan kovaa menoa :-)

    • Kylläon

      En oikein ymmärrä mistä nää ihmiset on koiransa ottanut :) Meillä on 7-vuotias uros ja kokoajan on menossa! Sisällä nukkuu kyllä, mutta mieluiten tekisi kyllä kokoajan jotain. Nyt kun ikää alkaa olemaan niin on vähän rauhoittunut mutta on monesti ollut hermot tiukilla. Uudet paikat ja vieraat on pahimpia, silloin ei saa rauhoittumaan millään :( Meillä on 8 tuttavaa joilla myös kultsi ja kaikilla sama meno. Että labbis ja kultsi on kyllä luonteeltaan kuin 2 marjaa, ulkonäkö vain eri ;) Voisin kuvitella että näyttelylinjaiset olisivat rauhallisempia mutta jos rauhallisen koiran haluat niin käyttölinjainen kultsi on TÄYSIN VÄÄRÄ valinta!

      • aloittaja

        onko se sinun kultsisi siis käyttölinjainen? entä tuttaviesi koirat?


      • ovat olleet

        kaikki näyttelylinjaisia. yksi rauhallinen, yksi energinen ja yksi adhd. niinkuin jo sanoin, joka lähtöön löytyy.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe