Palma/Palma Nova

Matkakuumeesta kärsivä

Siis kertokaapa yleensä infoa Mallorcasta ja Palma Novasta/Palmasta. Ilmastosta, hinnoista, ruuasta, shoppailusta, hotellista jne.

Olemme kaksi aikuista ja kaksi lasta (toinen jo ylä-asteella) lähdossä ensi kesäkuun alussa Palma Novan Viva Palmanovaan. Aiomme periaatteessa viettää aikaa Palmassa ja käydä Sollerissa ja Castell de Bellverissä. Olisiko kellään kokemuksia tai vinkkejä matkaa ja nähtävyyksiä varten?

Kiitän jo etukäteen vastauksista!

6

1800

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pikkkuisen

      jospa vaikka lukisit tätä keskustelua, muita keskusteluja ja eri matkanjärjestäjien sivuja mallorcasta ja palma novasta niin saat varmasti paljon tietoa.

      • Matkakuumeesta kärsivä

        Olen jo lukenut suurimman osan Mallorca/Palma/Palma Nova-keskuteluista, mutta useimmissa kysytään jotain pikkutarkaa juttua.. Olen lukenut toki myös Plazan matkalaukusta yms. Matkakuume vaatii lisää tietoa :D


    • ollut

      Tosi hyvän paikan olette valinneet.Kateeksi käy!

      Älkää huolehtiko - paikan päällä kaikki selviää.

    • Huevos con gas

      Viva palma nova on siisti mukava paikka ja tutuksi tullut jo kahdella reissulla ja vielä varmaan tulevaisuudessakin tulemme siellä käymään. Uima-allasalue on tosi hieno, ainoa miinus on että aurinkotuoleja varataan aivan järjettömällä tyylillä (heitetään pyyhkeet tuoleille ja lähdetään neljäksi tunniksi Palmaan). Eihän tuo katukaan jolla Palma nova sijaitsee ole mikään kaunotar mutta siitä on hyvät yhteydet suuntaan jos toiseen. Kadun kun ylittää on siinä heti portaat jotka johtavat Palma novan "sydämeen", kadun saa vain ylittää tosi varovasti sillä siinä kaahataan, eikä juuri sillä kohtaa ole suojatietä lähellä. Portaiden alapäässä kadun yli vasemmalla on ravintola Mecca jossa ihan asiallista ruokaa ja mukava henkilökunta (brittien suosima). Ravintoloita on Palma novassa ja Magalufissa aivan julmetusti, meidän mieleen jäi myös Tabu, Bodeca(meksikolainen), intialainen ravintola Palma novan ja Magalufin "risteyksessä" rannan tuntumassa kaksikerroksisen talon toisessa kerroksessa. Magalufin puolella on aivan rannan tuntumassa todella näyttäviä ruokapaikkoja. Ehkä kuitenkin paras kaikista meidän ja kahden hieman yli kymmenen vuotiaan poikienkin mielestä oli Meson son caliu, http://www.youtube.com/watch?v=kT2cbaoIHqc . Makunsa kullakin ja varmasti löytyy jokaiselle jotain. Magalufin puolella alkaa puolenyön kieppeillä julmettu meno kun taas Plalma nova alkaa jo siihen aikaan hiljenemään. Rantakatuja ja kävelyreittejä iltakävelylle piisaa. Palmassa kannattaa tietenkin kierrellä vanhakaupunki läpi ( muistakaa baari nimeltä Talat niin ei häviä rahat, sijaitsee kadulla johon taksi yleensä tuo kun tulette katetdraali la seuhun). "Pellervon" linna on nähtävän arvoinen paikka ei niinkään linnan takia vaan maisemien. Linnasta pääsee näppärästi puiston läpi suoraan Palmaan, Terrenoon. Auto kannattaa vuokrata ja ajaa Tramuntana vuoristo läpi. Matkan varrella on Soller, Valdemosa, Deya ja paljon muita hienoja paikkoja mm kaunein Espanjalainen kylä Fornalux. Päivässä ajaa tuon vuoriston läpi ja ehtii vielä pohjoispuolen nähtävyyksiin, Formentor. Sieltä sitten Alcudiasta alas moottoritietä pitkin takaisin Palma novaan (opasteet ovat aika hyviä). Mallorca on mahtava paikka, siisti ja kaunis. Heinäkuussa menemme taas.

    • mr . lotina

      Tuota tabua en todellakaan hyvän ruoan enkä varsinkaan palvelun ystäville voi suositella. enkä myöskään kadun toisella puolen sijaitsevaa ravintolaa loistavasta miljööstä huolimatta.. Parhaat ruoat meidän poppoo sai Viceroys nimisessä ravintelissa. Hyvä palvelu, hyvä grillikokki, myös uuniperunaa tai keitettyjä pottuja, eikö vain iänikuisia ranskalaisia.Jjärkyttävän hyvät pizzat. Jälkiruoat valmis kakkuja, mutta maittavan ruoan jälkeen nekään eivät onnistuneet pilaamaan iltaa. Itse toimin keittiömestarina kreikkalaisessa ravintolassa ja seuraan läheltä kahta italialaista ravintolaa, joten olen varsin tarkka ruoan laadun suhteen. Viceroyssä mielestäni kaikesta viikon aikana Palmanovassa kokemastani oli hinta/laatusuhde parhaiten kohdallaan. Simppeliä mutta maistuvaa. Suosittelen!

    • Mr Mallorca

      Jos käytte Sollerissa, niin kannattaa harkita menoa museojunalla, joka lähtee Palmasta läheltä puistoa Parc de les estacions. Reitti kulkee läpi vuoriston ja tunneleiden ja maisemat on todella upeat. Sollerin asemalla on jatkuva Picasson keramiikka esineiden näyttely (muistaakseni ei ole sisäänpääsy maksua). Sollerista kulkee museoratikka meren rantaan Port de Solleriin (hinta 4€/suunta). Jos pidätte hyvästä ruoasta kannattaa käydä syömässä viiden tähden Gran Hotel Sollerissa esim. Paellaa, hinta 15 €/annos. Alla linkit junaan ja hotelliin. (junalipusta sai muistaakseni alennuksen, kun osti menopaluun samalla kertaa.)

      http://www.trendesoller.com/en/cms.php
      http://www.granhotelsoller.com/ing/home.html

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1552
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1339
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1182
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1149
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      30
      985
    6. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      795
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      58
      752
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      666
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      647
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    Aihe