3, 5 vuotiaan pottatouhut

VINKKEJÄ KAIVATAAN!!

Haluaisin vinkkejä pottailuun..
Viime kesänä oli hyvällä mallilla potalla käyminen ja käytettiin vain päivä ja yöunilla vaippaa.Viime syksynä siirtyi päiväkodissa ns.toisella osastolle ja kerroin että vain päikkäreille vaippa.
Ihmettelin kun vaippoja rupesi kulumaan turhan paljon, ja asiaa tiedustellessa pitivätkin vaippaa kokoajan ja pottailu jäi.
Nyt on sit tilanne se et kiukuttelee kokoajan jos ei vaippaa, pidättelee pissaa ettei tarvitse mennä potalle.
Sitten kun illallaennen nukkumaan menoa laittaa vaipan on hetkessä märkä ja kakatkin väännetty.
Olen yrittänyt vaikka mitä konsteja,pientä lahjonta, kehumista jne..
Pitäiskö yksinkertaisesti jättää vaipat ostamatta kun loppuvat, vai kuinka??
Toisaalta on vielä vaatteita paljon ulkoillessakin päällä,ja pissan tullessa housuun,on kaikki vaatteet märkinä..et tarvisiko ensin opettaa kokonaan päiväkuivaksi ja sitten yövaippakin pois.Itsellä neuvot vähissä!
Kiitos jo etukäteen vinkeistä.

13

1915

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kolmivuotiaan pojan äiti

      Meillä poika oppi kuivaksi vaan silleen kun huomasi, että kun pissa tuli housuun oli epämukavaa. Voisit kokeilla harjoitteluhousuja, jotka pitävät pissaa (no kaikki ei kyllä kokonaan pidä) ja vaatteet eivät mene ihan sotkuun jos tulee vahinko. Meidän poika kyllä äkkiä keksi, että mukavampi on juosta pöntölle. Poika käyttää yöllä vaippaa, mutta vois oikeestaan jo luopua siitä kun ei se yleensä ole märkä ellei sitten ole hirveästi juonut nesteitä illalla. Tonikäsellä on kai yleensä jo hyvin kehittynyt pidätystaito ja vaipoista toden totta aika jo luopua, mitään putipuhdasta touhua se ei kyllä ole.

      • tosiaan,,

        niitä potalle harjotteluvaippoja, ainaki liberolla on niitä, ne tuntuvat märiltä! sit noitten lisäx voit koittaa, vaikka samaan aikaan ku otat ne käyttöön, ni pitää parin vkon paussin, että et itse puhu pottailusta mitään, etkä yritä saada potalle. Usein käy sitten niin, että lapsi itse omaaloitteisesti menee potalle.


    • enää pidetä

      vaippaa! Normaali lapsi oppii siistiksi ja kuivaksi 2,5 vuotiaana viimeistään. Vaippa pois jo tuon ikäiseltä! Jos vaippa jätetään pois, niin lapsi oppii muutmssa päivässä siistiksi, sillä housuihin tekeminen on epämiellyttävää.

    • Ei se ole

      niin yksinkertaista. Meillä poika nyt 2v 10kk, viime kesä meni samoin, nukkuessa vain tarvitsi vaippaa ja syksyllä hoitopaikka vaihtui ja tuli takapakkia pissahomman kanssa. Enää ei tuputettu pottaa niin ankarasti koska huomattiin lapsen tuskastuminen ja mielipaha kun oli kyse pottailusta. Nyt kevään korvalla aloitettiin uudelleen, vaippa pidetään kotona pois, nukkuessa ja ulkoillessa se on edelleen, koska poika ei ilmoita jos pissattaa tai tarpeet tulee housuun, häntä ei häiritse märkyys. Pottatreenivaippoja on kokeiltu, ei mitään taikaa, rahan haaskausta. Poika ei suostu useastikaan päivässä potalle, eikä pesuille jos on tullut housuun. Pakottaakaan ei voi. Että ei se ole joka lapsen kanssa niin yksiselitteistä että: "2,5 vuotiaalla jo kovasti vaippa pois". Lapset ovat yksilöitä. En tiedä oliko tästä mitään apua, meillä ongelma on samankaltainen ja aivan yhtä hukassa ollaan, ensimmäinen lapsi...

      • ei ole ikää milloin

        lapsi kuivaksi oppii, senhän sanoo järkikin, tsemppiä aloittajalle, ensi kesän aikana ota kaikki pois, varmaan on kuiva syksyksi. Onnea ja hyvää kesää! Monen pienen hoitaja.


      • ei pottailulle

        Siis en ole ketään 3 pojastani potattanut. Potta on ällöttävä. Pytylle vaan. Vaipat olen jättänyt pois kaikilta 2 vuotiaana. Kertakaikkiaan jättänyt pois. Kuivaksi on opittu ja aikaakin on kulunut huimat 1-2 viikkoa /poika.


      • eivät ole
        ei pottailulle kirjoitti:

        Siis en ole ketään 3 pojastani potattanut. Potta on ällöttävä. Pytylle vaan. Vaipat olen jättänyt pois kaikilta 2 vuotiaana. Kertakaikkiaan jättänyt pois. Kuivaksi on opittu ja aikaakin on kulunut huimat 1-2 viikkoa /poika.

        aina niin yksinkertaisia. Meidän tenava ei halua potalle, ei pöntölle, ei ilmoita vaikka housut kastuu, ei täydestä vaipasta. On päivät ilman vaippaa, mutta häntä ei saa joka päivä useasti päivässä potalle, muutamia kertoja päivässä housut kastuu eikä tule sanomaan siitä, se ei häntä haittaa. Joillakin se kuivaksi opettelu on vain hankalampi ja arempi asia, ylipäätään kuivaksi opettelu on lapselle suuri asia, sitä täytyy lähestyä varoen ja mennä lapsen ehdoilla. Meilläkin tämä homma vielä melko epätoivoista, mutta jotkut päivät sujuvat helpommin, se vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä ja ydenmukaisuutta molemmilta vanhemmilta. Voimia kaikille saman asian kanssa kamppaileville.


    • pekka71

      Tottahan 3,5 vuotiaalla on jo hyvät pidätystaidot. Enkä tunne yhtään alle 10-vuotiasta, jolla olisi pissahätä kysyttäessä. Mutta totutuista tavoista on vaikea päästä eroon. Pistäkäähän potta ja vaipat sivuun. Isot tytöt/pojat käy vessanpytyllä. Hyvänä täkynä on ostaa kaupasta isojen pienennysrengas ja jättää vaipat vaippapöksyille. Päiväkodin tehtävä on auttaa lapsen vanhempia tällaisissa kasvatukseen liittyvissä asioissa. Otahan päiväkodin johtajan kanssa puheeksi, miksi lapsella pidetään vaippaa päivisin. Se ei todellakaan kuulu normaalin päiväkotitoiminnan ohjeisiin. Ja voithan tylysti jättää vaipat viemättä. Päiväkodeilla ei nykyisin ole vararahaa lasten vaippahankintoihin ;)

    • ehjä

      tämän ikäinen haluaa jo itsekkin kuivaksi tue siinä ja pyydä p.kotiakin tekemään samoin. Heiltä kertomasi vähän kummaa touhua?

    • kolmen äiti

      Heippa. Meillä 3,5vuotias tyttö,oppinut kuivaksi ennen kuin täytti 2v.Myös yö kuivaksi. Nyt keskimmäinen lapsi joka on kans tyttö on 2vuotis ja hänen pottailu on ollut hankalampaa kuin tämän ensimmäisen. Ostettiin pönttöön sellainen pöntön pienennin sellainen ankka :) Ja nyt 2vuotias käy siinä mieluusti,eikä oikeastaan sitten halua potalle,se ongelma meillä vain vielä on että jos hänelle pistää housut jalkaan tai harkkavaipan niin pissaa hän sitten sinne,eikä sano sit edes jos vaippa on ihan märkä. Meillä käytetään kestoja. Häntä pitäis pitää koko ajan ilman housuja niin sit menee itse potalle :)Kesällä helpompaa kuin näin talvella. Minä olen sitä mieltä että lasta ei saa pakottaa sinne potalle,kyllä sen jossain vaiheessa lapsi huomaa että potalle tai pöntölle ois kivempi mennä. Olen kuullut myös että joku hormoni liittyy ähän kuivaksi oppimiseen,että jos sitä ei erity on hankala oppia kuivaksi. Ole kovana siellä hoidossa ja sano että meillä käydään potalla ja sillä siisti,jos siis lapsi siihen pottailuun vaan on suostuvainen. Kyllä meidän hoidossa käyttivät potalla kun sanoin. Nykyään on myös sellaisia soivia pottia :) eLi soi kun pottaan tulee jotain. Käykää vaikka lapsen kanssa yhdessä ostoksilla ja kysyt lapseltakin mikä olisi mukava :) Meillä tykkäsivät prismasta ostetusta ankasta eli pöntön pienentäjästä :) Toivottavasti jossain vaiheessa onnistaa :)

      • 3v 7 kk

        Oma tyttäreni jätti vaipan pois "vasta" yli 3 -vuotiaana vaihdettuaan päiväkodissa pienempien ryhmästä isompien lasten ryhmään.


    • toimi meillä

      Kun lapsemme meni kaksivuotiaana tarhaan, hän oli aika vastahankainen potan suhteen. Oppi kyllä osittain myös päiväkodin ahkeran potattamisen ansiosta melko nopeasti kuivaksi, siksi ihmettelenkin kovasti miksi teidän päiväkodissa pitävät vaippaa vaikka itse olette pyytäneet olla ilman. Kummallinen käytäntö! Mutta siis poikamme todella vihasi pottaa! Kävimme ostamassa hänen kanssaan tarroja jotka hän sai itse valita ja joka kerta kun pottaan tuli tulosta hän sai liimata tarran potan kylkeen. Tietysti pönttäkin on ihan hyvä paikka tehdä tarpeet jos se lapselle sopii paremmin. Silloin voi vaikka laittaa vessan oveen paperin jolle voi liimata tarrat. Ikävää pottailusta ei saa tehdä, ei pidä vaatia liikaa. Meillä tarrat auttoivat nopeasti(tietysti lisäksi oli syytä kehuakin vaan ei siitäkään tehdä liian isoa numeroa) ja aika pian saatiin jättää ne kokonaan pois. Tämä sama toimi kun hampaiden harjaus ei sujunut. Kannattaa kokeilla!

    • vaippa feetis

      Juu munki vanhemmat teki mulle saman laisti et jätti vaipan pois ja arvaa mitä kävi? Mulla on ny vaippa feetis eli anna käyttää vaa vaippaa laita sille ne koko ajan vaan päälle niin kyl se lopulta luovuttaa. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe