18-vuotiaan viikkoraha

50 egee?

Onko 50 euroa kohtuullinen viikkoraha 18-vuotiaalle lukiolaiselle, joka asuu kotona ja jolle on lisäksi "talon puolesta" kaikki vaatteet, ruuat ja muu ylläpito, kuten myös koulutarvikkeet ja matkat?

Voisiko viikkorahan suuruudella olla yhteys siihen että poikaa ei juuri koulunkäynti kiinnosta vaan illat ja viikonloppuyöt menee lähinnä kavereiden kanssa ja baareissa? Eikä kesätöitäkään ole kysytty.

Mielestäni iso viikkoraha tuossa iässä on vaarallinen, varsinkin jos sitä ei sidota lukio-opiskelussa edes "tulosvastuuseen". Ei kannusta omien siipien koettamiseen!

25

8273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väärin nuorta

      kohtaan pitää sitä viikkorahalla, kaikki nuorelle kuuluvat varat sen käyttöön ja siitä nuori itse maksaa syömisensä ja asumisensa. eihän jumankekka täysiikäiselle enää makseta viikkorahaa, ei se opeta aikuistumaan kun käsitellään kuin lasta.

      • 18 v ja

        minun muksu "laiskuri"sai lähteä kämpästä pois.Ei auttanut valitus vaikka valitti piru vielä oikeuteen saakka eikä olisi suostunut lähtemään mihinkään.No nyt eio saa sitten,kuin tulevaisuudessa lakiosansa sillä teimme perinnöttömäksi sen kokonaan.


      • Anonyymi
        18 v ja kirjoitti:

        minun muksu "laiskuri"sai lähteä kämpästä pois.Ei auttanut valitus vaikka valitti piru vielä oikeuteen saakka eikä olisi suostunut lähtemään mihinkään.No nyt eio saa sitten,kuin tulevaisuudessa lakiosansa sillä teimme perinnöttömäksi sen kokonaan.

        Hirviömäistä hylätä lapsensa.


      • Anonyymi
        18 v ja kirjoitti:

        minun muksu "laiskuri"sai lähteä kämpästä pois.Ei auttanut valitus vaikka valitti piru vielä oikeuteen saakka eikä olisi suostunut lähtemään mihinkään.No nyt eio saa sitten,kuin tulevaisuudessa lakiosansa sillä teimme perinnöttömäksi sen kokonaan.

        ???? Wtf, ei nyt kuitenkaan pitäisi noin kova kiire itsekseen muutolle olla varsinkin jos koulutkesken, kannattaa kuitenkin antaa edes neuvoja yksinasumiseen, se on nimittäin usein aika kova paikka kun on uusi juttu ja siksi hyvä että siihen teininä pikkuhiljaa toteutetaan että oppii selviämään ja ottamaan vastuuta omien asioiden hoidosta ja hyvinvoinnista asuessaan omillaan


    • mitä ihmettä...?????????

      Itse en ole KOSKAAN saanut viikkorahaa. Olen ainakin sen oppinut, että minun piti tehdä töitä sen eteen kotona (siivota ym.), jotta ansaitsin rahaa sitten vanhemmiltani. Ne jotka saavat viikkorahaa, niin voivat helposti tottua siihen, että kyllä sitä rahaa jokatapauksessa tulee niin mun ei pidä tehdä mitään sen eteen. Mitäs sitten kun kuukauden tai vuoden päästä poikanen muuttaa pois kotoa? Ja viikkoraha hana loppuu, niin sittenpäs on poikanen pulassa, kun on tottunut siihen että saa automaattisesti rahaa. Toi koko viikkorahan anto on mielestäni aivan turhaa. Annetaan silloin rahaa kun oikeasti lapsi tarvitsee. Olen itse 19 v., enkä aio todellakaan antaa sitten tulevaisuudessa, jos lapsia saan, lapsilleni viikkorahaa!

      • köyhä poika

        SAAN VIIKKORAHAA n560e ja kuukausirahaa jotain 300e se vaihtelee en tuu toimeen ja rahat menee parissa päivässä.


    • einäin

      Minulla on kuukausiraha 50 euroa ja sekin on avustusta omaan elämään kun en enää kotona asu. Vanhempani ovat siitä mukavia että avustavat tarpeen tullen,vaikka mielelläni itse huolehdin itsestäni ja rahapolitiikasta

    • makke_91

      Kyl tosa iässä pitäisi jo viimeistään opettaa että rahaa ei tule jos ei tee jotain sen eteen. Ite en ole saanu viikkorahaa kolmeen vuoteen ku käyn kesäsin töissä, luultavast vaikka en kävisikään niin en saisi viikkorahaa.

      • hfhjfj

        olen täysin samaa mieltä. 50 euroa on paljon viikossa, jos ei edes tee sen eteen mitään.


      • melko paljo
        hfhjfj kirjoitti:

        olen täysin samaa mieltä. 50 euroa on paljon viikossa, jos ei edes tee sen eteen mitään.

        ite oon just 18 täyttäny ja saan vielä 15-20e kuusa rahaa, vähä vaihtelee. ootin kyllä että se loppus ko täytän 18, mutta empä ala valittaan. kesällä en saa mitään rahaa ko on noita kesätöitä ja niistä tulee massia. ei se mua haittaa tuo 15e kuusa, ko ei pahemmin muita tuloja oo lukiolaisella. ei oikeen töihinkään ehdi ko reenit vie illasta nii paljo aikaa..


    • ...

      1) 50 e / vko = 200 e / kk. Sehän on melkein sama kuin peruspäiväraha työkkäristä? Eikä tartte edes maksaa asumista ja elämistä? Eikä veroja? Sehän vedättää teitä mennen tullen! Ei kai se mihkään lähde kun rahaa tulee tekemättä mitään ja samalla saa hotellikohtelun; pyykit pestään ja ruoka tulee pöytään. 2) Aikuinen ihminen elättää itsensä. Se vois mennä vaikka sinne työkkäriin listoille saamaan työmarkkinatukea jos ei töitä löydy vaikka kotona asuiskin. Ja pakko sen olis kesätöitä löytää, vielä muutama vuosi pelkkää kotona lorvailua ja kukaan ei sitä enää mihinkään palkkaiskaan kun sillä ei ole kokemusta mistään. 3) Vanhemmalla ei ole enää elatusvelvollisuutta täysi-ikäiseen lapseen ja sen saa myös heittää pihalle asumaan itsekseen jos siltä tuntuu. Se on laki. Nykyään on paljon tämmösiä kakaroita noissa mielenterveyssydeemeissä kun ne hädin tuskin osaa persettään pyyhkiä niin täytyy sossuntanttojen näyttää niille miten keitetään perunoita että selviää hengissä kuolematta nälkään. Eli: - viikkoraha seis aikuiselta ihmiseltä - menköön työkkäriin / etsiköön töitä

      • tiedoksi

        jatkuu 20-ikävuoteen saakka, jos opiskelee.Eli molemmat vanhemmat ovat elatusvelvollisia.


      • kokemusta on
        tiedoksi kirjoitti:

        jatkuu 20-ikävuoteen saakka, jos opiskelee.Eli molemmat vanhemmat ovat elatusvelvollisia.

        osta vaikka mielummin jotain mitä tarvii. Viinaan ja tupakkaan se raha kuitenkin vaan menee, ja ne rahat voi tienata itsekkin.


      • henry

        50€/vko = 200€/kk ?? millä matikalla??? jos et ole sattunut huomaamaan niin 1kk EI OLE tasan 28d vaan 28d-31d!!! eli rahaa tulee n.216,66€

        50€/vko * 52 vko/a = 2600€/a
        2600€/a / 12kk/a ≈ 216,666€/kk...

        muuten olen kyllä samaa mieltä kanssasi!


    • kohta 19-vuotias

      Itse en ole saanut viikko rahaa kun vain silloin kun muutin kotoa pois 16 kesäsenä ja silloinkin vain siihen asti että täytin 17v ja aloin saada opintotuke ym. eikä sekään riittänyt yhtään mihinkään. nykyään on rahaa vain sen verran että vuokran maksan ja siitä jäävällä muutamalla hassulla kympillä ostan ruoan. Kyllä vanhempani auttavat laskuissa jos on tarvis.En edes muista koska olisin viimeksi ostanut jotain vaatteita itselleni. :o

    • tyhteli91

      oon 18-vuotias ja taidan saada jtn 50 euroa kuukausirahaa. Aikamoinen summa toi 50 euroo viikossa! Liikaa jos multa kysytään (vaikka kyllähän mulle kelpais ;D). Kuukausiraha sinällään tonkin ikäselle on mun mielestä hyvä juttu. Joku kommasi ettei aio antaa ikinä lapselleen mitään viikkorahaa. Kaverin vanhemmat on just toimineet näin eikä mun mielestä oo hyvä ratkasu. Jos se lähtee jonnekin, aina pitää kerjätä sitä rahaa vanhemmilta. Parempi ois että sais sitä kuukausirahaa ja vois itte päättää mihin sitä kuluttaa. Mulla on ainakin säästössä jo aika mukavasti. :)

    • lohikäärme93

      18-vuotialle olisi hyvä viikko raha summa noin 200e minun veljenikin saa joka kuukausi niin paljon minä saan 100e kun olen 16w

    • joo o

      Omasta mielestäni 18- vuotias ei tarvitse minkäänlaista viikkorahaa, ainakaan silloin kun on mahdollista saada opintotukea ja on mahdollisuus päästä töihin ja siitä saamalla palkalla ostaa/tehdä mitä tahtoo.

      Itse olen myös 18, enkä ole itseasiassa koskaan saanut viikkorahaa. Hyvinpä olen tähänkin asti pärjännyt.

    • töihin viikonlopuks

      Hei jotain rajaa.. oon 18v,sähköllä,v-loput töissä ja maksan porukoille 50e kuussa ruuista.. enkä oo saanu moneen vuoteen viikkorahaa.

      • sadasdsa

        hahahaha, vai että 18-vuotiaalle "viikkorahaa" 50 euroa kuukaudessa :D

        Olisipa vain mielenkiintoista nähdä minkälainen äidin ikioma kultamuru tämäkin henkilö on


    • ..........

      viikkorahan ei tulisi olla sidoksissa täysi-ikäisen lapsen opiskeluun vaan siihen panokseen, jonka hän kodille antaa (osallistumalla kotitöihin, vastuut isommat kun kyseessä täysi-ikäinen lapsi). Opiskelussa sen sijaan tulos on pojan omaksi hyväksi ja poika opiskelee itsensä vuoksi. Ei vanhempien eikä vanhempien siten tarvitse palkita tuloksista. Se on palkinto, että takaa paremmat mahdollisuudet menestyä hakiessa seuraavaan opinahjoon. Vaikka se kovalta kuulostaa, niin se on pojan oma menetys, jos ei koulinkäynti kiinnosta.

      Jos poika ei ole motivoitunut mitenkään ajattelemaan omaa tulevaisuuttaan ja panostamaan siihen, niin kannattaa tarkistaa onko kotona viiden tähden hotelli-palvelu. Tottakai jos pyykit pyykätään, ruoat laitetaan eikä joudu osallistumaan mitenkään mihinkään, niin eihän sitä ole mitään haluakaan itsenäistyä. Ja kyllä mielestäni jopa sitä viikkorahaa voi laskea - eihän se ole mikään velvoite enää tuossa iässä. Jos on varaa käydä jatkuvasti baareissa, niin ei se viikkoraha ainakaan liian alhainen ole. Ja toki se, että ei koe tarvetta itsenäistymiseen, vaikuttaa siihenkin ettei näe koulutuksella ja työelämällä olevan merkitystä (eihän sitä tarvitse töissä käydä, että safkat saa).

      Pojilla on onneksi tuo armeijavaihe ja monet tuntuneet heräävän siinä kohtaa vasta. Mutta eniten luulen olevan vaikutusta sillä, jos lapsi ei joudu mitään tekemään eikä ole opetellut vastuunkantoa kotitöiden, ruoanlaiton ja sen sellaisen kautta.

      • viksumpi kun mun kissa

        Ei enää yli 16 vuotiaalle pidä antaa mitään viikkorahaa, oppiipahan tekemään töitä rahojen eteen. Mutta se on kaiken huippu jos vielä 18 vuotiaalle pitäs maksaa myös viikkorahaa VIELÄ jos sille ostetaan kaikki vaatteet sun muut aina valmiiks, eihän se mee ikinä töihin helvetti....


      • kl
        viksumpi kun mun kissa kirjoitti:

        Ei enää yli 16 vuotiaalle pidä antaa mitään viikkorahaa, oppiipahan tekemään töitä rahojen eteen. Mutta se on kaiken huippu jos vielä 18 vuotiaalle pitäs maksaa myös viikkorahaa VIELÄ jos sille ostetaan kaikki vaatteet sun muut aina valmiiks, eihän se mee ikinä töihin helvetti....

        max 50e KUUKAUDESSA!


      • Sokeri-Sakari
        kl kirjoitti:

        max 50e KUUKAUDESSA!

        Ei tulis mieleenkään maksaa yli 17-vuotiaalle viikkorahaa, sen ikäinen voi mennä kesätöihin tai ilta- tai viikonlopputöihin, jos ei kesätöitä löytyis.
        Joku kommentoi vanhempien elatusvastuusta, mutta ei siihen viikkorahat kuulu. Eiköhän tuo kirjoittajan poika asu vielä vanhempiensa nurkissa näiden leipää syöden, eli elatusvastuu on sillä kuitattu.
        Ymmärrätkö, että pojallasi on nyt periaatteessa paremmat tulot kuin työttömillä työmarkkinatuella elävillä? Ne kun maksavat siitä 400 euron kolautuksistaan itse ruokansa, hygieniatarvikkeensa ja osan laskuistaan...


    • Anonyymi

      Siis paljonkin kun kotona asuu jos viikossa saa tuo olisi ehkä hyvä kuukausiraha? Varsinkin jos menee vaan baareihin aika turhan iso summa. Ehkä kannattaisi jos hän tekisi itse lukion ohella töitä ansaitakseen rahaa tai ansaitsisi rahat kotitöistä

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3115
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2331
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      125
      1710
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1563
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1077
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      954
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      911
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      801
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      764
    Aihe