robot tappelee?

vaikoeikö

Meillä on kaksi roborovski urosta, jotka on ostettu lemmikkieläinliikeestä. En tiedä ovatko pojat sisaruksia mutta kuitenkin. Robot ovat olleet meillä 3kk. Aikaisemmin eivät ole kinastelleet paljoakaan, vähän vain jotain pomottamista. mutta nyt on toinen alkanut jahtaamaan toista ja muutenkin nämä kaksi välttelevät toisiaan välillä. Välillä tulee yhteydenottoja, mutta kinastelu ei kuitenkaan näytä hirveän rajulta. eivät siis näytä purreen toisiaan, eikä missään näy puremajälkiä. Ennen hamsut nukkuivat aina samassa pesässä, mutta nyt eivät ole varmaan viikkoon nukkuneet samassa. Eikai poikia pidä erottaa? Toinen tosiaan välttelee välillä sitä joka jahtaa, mutta ei koko aikaa. Kuuluuko tämäkin tuohon lauman johtajan selvittelyyn vai miksi niillä on erimielisyyksiä?

15

1977

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiedoksi

      Uroshamstereita ei pidetä samassa häkissä riidan estämiseksi. Naaraita saa pitää samassa häkissä, mutta urokset ovat toinen juttu.

      • hamsterin omistaja

        Et ole kauhean hyvin hamsuihin perehtynyt... koska kahta urosta ei todellakaan saa olla samassa häkissä ja jos nyt ihan välttämättä haluaa kaksi hamsua samaan häkkiin tunkea niiden on oltava naaraita seka samasta poikueesta. Silloin tulevat parhaiten toimeen keskenään. Syyrialaisia ei koskaan saa laittaan samaan häkkiin. Jos ne viälä tästä edespäin tappelevat ja suurempia vaurioita tulee osta toinen häkki ja laita toinen sinne. Niin ei tappeluita synny!


      • sdsdsdsd
        hamsterin omistaja kirjoitti:

        Et ole kauhean hyvin hamsuihin perehtynyt... koska kahta urosta ei todellakaan saa olla samassa häkissä ja jos nyt ihan välttämättä haluaa kaksi hamsua samaan häkkiin tunkea niiden on oltava naaraita seka samasta poikueesta. Silloin tulevat parhaiten toimeen keskenään. Syyrialaisia ei koskaan saa laittaan samaan häkkiin. Jos ne viälä tästä edespäin tappelevat ja suurempia vaurioita tulee osta toinen häkki ja laita toinen sinne. Niin ei tappeluita synny!

        Kääppäreitä ei kannata pitää häkissä, koska yleensä vaativat enemmän purua, ja voivat juuttua/karata normaaleista häkkien pinnanväleistä. Ja itse en näe mitään väärää laittaa kahta naaraskääpiötä samaan terraan, toki erottamiseen pitää varautua, mutta jos eivät kerran ole erakoita kuten syrkit, niin mikä ettei? Muuten, itselläni on syrkki, tiedän ettei saa pitää samassa enkä ole koskaan useampaa aikonut samaan ottaakaan tietenkään, koska ovat erakoita, mutta miksi kääppäreiden puolella juuri naaraita voi pitää yhdessä, kun eikös yleensä ole ainakin syrkeillä niin, että naaras on se agressiivisempi ja reviiritietoisempi? Itselläni kun ei ole kokemusta kuin syrkeistä.


    • ketjun aloittaja

      Meillä on kaksi venäjän kääpiöhamsteri roborovskia, ei syyrialaisia hamstereita. Toisin kuin muita hamstereita, roborovskeja voi pitää samassa terraariossa. ja pojat on muuten nimenomaan terraariossa, ei häkissä. Suomen Hamsteriyhdistyksen sivuilla lukee, että roborovskit pitävät eniten pareittain tai pienessä laumassa asumisesta, mutta erottamiseen on kuitenkin varauduttava. Siellä sanotaan myös, että Parhaiten toimeen tulevat samasta poikueesta otetut tai luovutusiässä yhdistetyt eläimet.Mutta hamstereiden tulee olla kuitenkin samaa lajia ja sukupuolta. Hamsterimme siis ovat samaa lajia, samaa sukupuolta ja ovat joko sisaruksia tai ainakin luovutusiässä yhdistettyjä. Joten, kysymys oli nyt siitä, mitä mieltä olette, pitäisikö pojat erottaa?

      • sdsddsdsd

        Itse sanoisin että kannattaa seurata, kehittyykö pahasti, ja toimia sitten tilanteen mukaan. Itselläni on kokemusta vain syrkeistä, mutta enpä oikein usko tuota että naaraita saisi pitää yhdessä mutta uroksia ei, siis roboista puhun, koska ainakin syrkeissä se agressiivisempi ja reviiritietoisempi sukupuoli on juuri naaraat.


    • qazzuli

      Meillä kävi aivan samalla tavalla. Itse tein sen virheen, että en erottanut heti. Pian oltiinkin jo siinä vaiheessa, ettei toinen päästänyt toista ruokakupille eikä juomaan. Kun sitten tein vaikean päätöksen ja erotin pojat, oli alistettu jo niin huonossa kunnossa, ettei elämänhalua enää ollut, ja puolenvuoden päästä lähti hamsujen taivaaseen ;( Että hanki nopeasti toinen terra ja siirrä toinen niistä siihen! Jaksamisia teille :)

    • ketjun aloittaja

      Nyt pojat ovat taas normaalisti. Nukkuvat samassa pesässä, eivät kiehnää toisiaan takaa eivätkä edes välttele toisiaan :) En siis usko että niitä pitäisi erottaa? Jos jatkossa ei tuota esiinny.

    • heheheh

      Mulla on kaksi roboo ne riitelee välillä se voi olla vain jotai pomottamista tai reviirien riitelyä mutta jos siitä syntyy kauhea tappelu niin kannattaaako erottaa ainakin viikoksi ja koittaa uudestaan?

      • Tadaaaaa

        Täältä kannattaa lukea tai/ja kysäistä:
        http://www.hamsteriyhdistys.fi/foorumi/viewforum.php?f=7&sid=92bed04ff14a81bc2bc35a2897b55ba9

        Rekisteröityminen on täysin ilmaista ja helppoa :) Itsekkin olen sinne rekisteröitynyt mutta sekään ei ole pakollista, jo pelkällä lukemisella oppii paljon.

        Eli Suomen hamsteriyhdistyksen foorumilta, siellä on kasvattajia ja omistajia joilla on kokemuksia tappelevista roboista.

        Ensihätään voit vaikka koittaa pistää sinne lisää virikkeitä esim. heinää (tämä on ihan älyttömän hauska juttu lähes kaikkien hamsterien mielestä) ja paksun purukerroksen.


    • ystyntyntty

      Meillä alkoi 2 robopoikaa tappelemaan viime yönä. Ilmeisesti riita lähti sellaisesta kilisevästä leikkipallosta, koska kovat kilinät kuului ennen nahinaääniä. Pomorobo oli purrut toista jalkaan ja takapuoleen. Tähän asti olleet siis ylimmät ystävät. On ostettu samaan aikaan eläinkaupasta samanikäisinä eli ovat veljekset. Ja nimenomaan ennenkuin joku alkaa viisastelemaan ilman tietoa, roborovskeja täytyy pitää laumassa, eli väh. 2 ja todellakin samaa sukupuolta. Kasvattaa jos aikoo, niin täytyy tietysti olla naaraita, mutta ne pidetään erikseen ja päästetään vain "vierailulle". Muuten roboukot yhtenään "astuu" niitä ja se on naaraille liian stressaavaa ja raskasta.
      Eli samaa kyselen, auttaako hetken eristäminen toisistaan ja onko muita kikkoja tarjolla?

    • Janna.E.R

      Robo poikia saa olla samassa häkissä mieluiten kolme silloin ne on tyytyväisimpiä. Häkki ei saa olla liian iso muuten seuraa reviiritappeluita. Jos vaihdatte roboille isomman häkin suosittelen seuraaman hamstereiden toimintaa, koska meillä juuri hamsterit olivat tapelleet ja kahdella iho verellä. Meillä on siis kolme hamsteria ne jouduttiin nyt eristää joskiskin aikaa. Heikoin aina ensin saa kipeää ja sitten siitä heikoin. Meidän kipiää saaneet hamsterit ovat nyt yhdessä samassa häkissä ja niitä tarkkaillaan. Vahvin yksilö on eristetty ja on nyt hetken yksin. Ja tämä koskee vain (roborovskeja ei muita)

    • erota ne toisistaan, hamsterit ovat erakoita. ne ei tule toimeen yhdessä. Hamsterit taistelee toisiaan kunnes jompi kumpi kuolee

      • No nyt on väärää tietoa. Kaikki hamsterit eivät ole erakoita. Hamstereista tietyt lajit pystyvät elämään yhdessä, mutta niiden erottamiseen on varauduttava.


      • Tiedot on ehkä väärät koska eläinkauppojen pitäjiltä kuullut


    • Anonyymi

      Mun toisista roboista kuoli tänä aamuna mun syliin. Robot tappelee harvoin, mutta kyllä ne tapellakkin osaa.🥺

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe