Pakoputki jäätyi ja auto hyytyi

Manageri

Onko kellään kokemuksia siitä että lagunan pakoputkeen pääsee kertymään vettä joka sitten pakkasella jäätyy ja tukkii pakoputken eli ei starttaa ei starttaa??? itselläni jäi tänä aamuna kyseisen jutun vuoksi auto ruutuun...

26

8902

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Meksuman

   Ilmeisesti liikkeellä on erä lagunoita, joiden pönttöön on jäänyt poraamatta se parin millin kondenssiveden poistoreikä. 2000 mallia?

  • kuivaa

   Voiko toi olla tosi! Ettei joku olis piruttaan pistäny vettä sinne

  • megane

   yhden tapauksen
   viime talvelta kun lagunan pakoputki jäätyi tukkoon kovilla pakkasilla. Siinä oli syynä lyhyet ajomatkat, putkisto ei ehtinyt lämmetä tarpeeksi jotta vesi olisi tullut pois. Vanhempi laguna.

  • kaapo

   viime talvena minulle kävi samoin. laguna break 2000. huollossa porasivat kondessivedelle poistoreiän. (tätä sitten katsastusmies kesällä ihmetteli)

  • k.l

   Mulla meganessa kanssa sama juttu ,mutta olen tehnyt semmosen homman että,jos ajaa lyhyemmän matkan niin kiihdyttää reippaammin,niin pakoputkesta suorastaan roiskuu vettä minkä katti sinne kehittää.Eli ei revitystä vaan reipas kiihdytys esim.2:lla 5000rpm ja putkesta tulee vesi vex!

   • nipi

    On noissa muissakin merkeissä ollut samaa vikaa, esim: honda ja nissan, tai ainakin on tuttavalle käynyt. Lyhyttä matkaa ajetaan ja taloudellisesti niin putki ei kerkeä lämpiämään katista taaksepäin, siinä olisi minusta syy.
    Elikkäs välillä sukka syyläriin siitä ne autot tykkää;)


   • maho

    Kyllä se näin juuri on. Lyhyt ja "kevyt" ajo ei poista kondessivettä putkesta. Tarpeeksi kauan kun on pakkasta tuota jäätynyttä vettä kertyy koko ajan enemmän ja sen seurauksena putki on kohta täynnä jäätä.

    Tuo reippaasti kiihdyttäminen poistaa aika tehokkaasti tuon kondessiveden. MUTTA, vaikka ajetaan lyhyttä matkaa en kuitenkaan suosittele kylmällä koneella mitään tuommosta revitystä! Siitä tulee pidemmän päälle vain enemmän haittaa jos -20 asteessa tempoo kierrokset tappiin.


   • Oh, hoijaa

    ...se vesi tulee sinne ilmankin kattia...


   • LAGUMIKKO
    Oh, hoijaa kirjoitti:

    ...se vesi tulee sinne ilmankin kattia...

    Kun poltat litran polttoainetta, tulee litra vettä
    kylkiäisenä (ilma-ylimäärä). Jos rauta on kylmää ja virtaus hidasta, jäätyy takapönttö umpeen. Omassa Lagussa kävi myös näin kaupunki-ajossa.


   • Anonyymi
    nipi kirjoitti:

    On noissa muissakin merkeissä ollut samaa vikaa, esim: honda ja nissan, tai ainakin on tuttavalle käynyt. Lyhyttä matkaa ajetaan ja taloudellisesti niin putki ei kerkeä lämpiämään katista taaksepäin, siinä olisi minusta syy.
    Elikkäs välillä sukka syyläriin siitä ne autot tykkää;)

    Mersussa jäätyy pakoputken päähän jäämöykky.
    Jos ajaa lyhyitä matkoja, tai joutuu pitämään tyhjäkäynnillä.
    Pakoputki on lähellä takapyörää, pyörästä roiskuu lunta pakoputken juureen joka sitten pikkasen sulaa kun ajaa lyhyitä matkoja, niin ei kerkiä putki lämmetä sitten jäätyy.


  • vierailija

   Täällä Rellu-palstalla kuulee aina vioista, joita ei tiennyt olevan olemassakaan. Pakoputki jäässä! Eipä ole tuollaistakaan tullut vastaan 20 vuotta ja 11 omaa autoa kestäneellä autoilijanurallani.

   • pena

    Näin kävi mun Focuksellekin. Se olikin siinä perhanan voortissa ainoa vika, joka korjautui itsekseen ... lämpimässä tallissa...


  • Rölli

   Mitä te meinaatte. Meneekö rellusta pilli tukkoon. Mahratte olla aika "ukkoja" kun ette saa poljinta painettua. Sääli.

  • ja auto hyytyi!!!

   Voi viddu mitä valopäitä! Voiko kaikista kuljettajan tekemistä virheistä aina syyttää autoa? Nähtävästi voi vaikka yhdeksässä tapauksessa kymmenestä vikaa on eniten ratin ja penkin välissä.

   • vierailija

    Missäs se kuljettaja nyt teki virheen? Vaaditaanko Rellu-miehiltä jotain ylimääräisiä taitoja, jotta auto pysyy liikeessä?

    Saksassa on muuten maailman tyhmimmän kuskit, kun niiden Rellut hajoilee jatkuvasti pitkin teiden varsia :-)


   • sakut tyhmiä
    vierailija kirjoitti:

    Missäs se kuljettaja nyt teki virheen? Vaaditaanko Rellu-miehiltä jotain ylimääräisiä taitoja, jotta auto pysyy liikeessä?

    Saksassa on muuten maailman tyhmimmän kuskit, kun niiden Rellut hajoilee jatkuvasti pitkin teiden varsia :-)

    Missäkö? No vaikka siinä, ettei tajunnut ajaa välillä konetta kunnolla lämpimäksi. Luulin, että ainoastaan amerikkalaisille pitää laittaa kaikkiin laitteisiin varoitukset ja ohjeet siitä, mitä jollakin pitää tehdä, saa tehdä, tai ei missään nimessä saa tehdä. Muille riittää sen maalaisjärjen käyttö. Akunkin saa tyhjäksi ja auton "jättämään tielle" kun starttaa, ajaa 10 metriä, sammuttaa, starttaa, ajaa 10 metriä, sammuttaa jne. ja jatkaa tätä tarpeeksi pitkään. Näinhän voisi toimia vaikka joku "säästäväinen" Alueuutisten jakaja. Ja taas oli autossa vikaa.


    Saksassa taitaa tosiaankin olla maailman tyhmimmät rellukuskit. En väitä sekuntiakaan etteikö tojo kulkisi pitempään ilman huoltoa kuin rellu. Minusta on oleellista kuitenkin se, mitä Suomessa tapahtuu ja minkälaiset kokemukset itsellä tai lähipiirissä on, ei se mitä joku tilasto sanoo. Varsinkin kun ADAC:in tilastoja luetaan kuin piru raamattua, eikä niissä oteta huomioon vikaan johtaneita syitä. ADAC:in tilastossa sekin on tiellejääntiä jos kuski on unohtanut tankata ja bensa loppuu.

    Ei kaikissa japseissakaan vikaa ole. Mitsubishi Galant on esimerkiksi ihan hyvä auto jota ei ikävä kyllä enää tuoda Suomeen. Mutta Corollan omistajaa minusta ei tule ellen sitä ilmaiseksi saa.


  • sekundaferrarikuski

   tuonne tolpan nokkaan jäi fiat brava 98 tarvikeputki hetken vihelsi kuin palopilli sitten auton käynti hyyty eikä suostu käymään lupaa mutta ei lähe.vähäinen käyttö ennen pakkasia nyt pakoputkisto jäässä.

  • Paska kinneri

   Hahahaaaahhhhaaaaaa! En ole eläissäni parempaa kuullu ,että ranskiksissa pakoputki talvella jäätyy umpeen kaikkee sitä kuulee....!!!!!!! Ranskalaiset ei osaa tehdä edes pakoputkea niin ettei se pääse talvella umpeen jäätymään voi elämän kevät!

   • Taviskuski

    Minun oikeen vw polo jääty kans putkestaan vaikka oikea vw


  • Rvf

   Kappas vain , bmw x5 v8 , nyt toinen äänenvaimentaja umpijäässä , joten mitäs nyt sanoo ne jotka mollasivat ranskalaisia,näköjään myös saksalinen putkisto jäätyy.

  • hekuli

   300 e mersu putki jäässä

  • entinetojo

   Rellunrisa kyseessä! Kaikki vikaan viittava on mahdollista!!

  • dieselkake

   Vettähän se on jota Rellussa putkesta vaan tulee, voipa jopa jäätyä. Muissa vissiin polttoainetta tai öljyy laskee sekaan , ei jäädy. Mutta se puhdas vesi. Eipä yllätä.

  • Anonyymi

   Punto 97 ja meinattiin ostaa koko pakosarja ja katti ku joustinputkesta pihisi pakokaasut ja auto ei meinannu pysyy käynnissä. onneks oli rahat vähissä. Täältä foorumilta luin että voi jäätyä lyhyillä matkoilla pakkasilla. Vein auton sitten citymarketin lämmitettyyn kellariparkkikseen ja kävin kahvilla. Sen jälkee tuli kaasut sieltä mistä pitääkin ja auto kuullosti normilta ja painajainen ohi. Vaikea oli kahvila setien kyllä uskoa että pakoputki voisi olla umpijäässä.

  • Anonyymi

   Olen ollut autoverstaassa 35v. elämästäni ja olen nähnyt noita jäätyneitä putkia monissa eri merkeissä. Ensimmäisen kerran oli Volvo PV ja oli silloin vuosi 1979 menossa. Takapönttö on se pahin jäätyjä , jos takapöntössä on ulostulo putki puolivälissä pöntön korkeudesta niin siinä on silloin syytä olla se pieni vesireikä pöntön alla . Tämä ei ole vain määtätyn merkin vika !!!

  • Anonyymi

   Citroen C5X Plugin hybridi. Pääasiassa lyhyttä ajoa ja suurin osa sähköllä. Ekat pakkaset ja äänenvaimennin jäässä ja auto toimi vain sähköllä. Hinuri haki kotipihasta ja toi samalla sijaisauton tilalle. Takuukorjauksena pajalla tehtiin tuo edellä mainittu puuttuvan reiän poraus putkeen, jotta kondessivesi valuu pois ja taas pelittää.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjä lopettanut rajalle ihmisten tuomisen, Suomi sulkemassa silti rajansa

   Venäjä on lopettanut toistaiseksi "turvapaikanhakijoiden" kuskaamisen Raja Joosepin avonaiselle Itärajan asemalle. Syynä
   Maailman menoa
   177
   1973
  2. Fatima Diarra Suomen pakolaiskiintiö nostettava moninkertaiseksi

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010021408.html Hallitus on laskemassa Suomen pakolaiskiintiön 500 pakolaiseen vuod
   Maailman menoa
   177
   1271
  3. Onko tämä yksipuolista?

   Haluaisin laittaa sulle viestiä, kysyä kuulumisia. Haluaisin tietää miten voit, onko kaikki hyvin. Kaipaan sua, en tiedä
   Ikävä
   62
   1039
  4. Mistä et pidä kaivattusi ulkonäössä

   Tai luonteessa ?
   Ikävä
   66
   1017
  5. Persu jakoi tekoälyn tekemiä deepfakekuvia mustamaalatakseen SPR:ää

   Ei näe asiassa ongelmaa https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/224e6737-010d-42ce-9ac0-cd08a8309f06
   Maailman menoa
   147
   899
  6. Hän, kaivattuni

   varmaan luulee, että unohdin, jatkoin elämääni, päästin irti. Vaikka ajattelen häntä edelleen koko ajan. Näin se vaan me
   Ikävä
   50
   825
  7. Kaverini kaipaa

   Sun kosketusta, kovasti...! :D
   Ikävä
   97
   761
  8. Onko kaivattusi

   seksikäs? Miten on?
   Ikävä
   45
   760
  9. Amnesty nillittää rajojen sulusta

   Amnesty väittää, että missään ei ole näytetty toteen sitä, että noista itärajalta tulleista turvapaikanhakijoista olisi
   Maailman menoa
   123
   738
  10. Muistatko? Selviytyjät Teemu Roivainen on Saara Aallon ex-mies - Nyt kumpikin naisen kanssa - Kuvat!

   Kääk-juoru! Teemu Roivainen ja Saara Aalto tapasivat lukiossa ja seurustelivat vuosia. Nyt kumpikin on vakiintuneessa pa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   708
  Aihe