Pakoputki jäätyi ja auto hyytyi

Manageri

Onko kellään kokemuksia siitä että lagunan pakoputkeen pääsee kertymään vettä joka sitten pakkasella jäätyy ja tukkii pakoputken eli ei starttaa ei starttaa??? itselläni jäi tänä aamuna kyseisen jutun vuoksi auto ruutuun...

25

6982

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Meksuman

   Ilmeisesti liikkeellä on erä lagunoita, joiden pönttöön on jäänyt poraamatta se parin millin kondenssiveden poistoreikä. 2000 mallia?

  • kuivaa

   Voiko toi olla tosi! Ettei joku olis piruttaan pistäny vettä sinne

  • megane

   yhden tapauksen
   viime talvelta kun lagunan pakoputki jäätyi tukkoon kovilla pakkasilla. Siinä oli syynä lyhyet ajomatkat, putkisto ei ehtinyt lämmetä tarpeeksi jotta vesi olisi tullut pois. Vanhempi laguna.

  • kaapo

   viime talvena minulle kävi samoin. laguna break 2000. huollossa porasivat kondessivedelle poistoreiän. (tätä sitten katsastusmies kesällä ihmetteli)

  • k.l

   Mulla meganessa kanssa sama juttu ,mutta olen tehnyt semmosen homman että,jos ajaa lyhyemmän matkan niin kiihdyttää reippaammin,niin pakoputkesta suorastaan roiskuu vettä minkä katti sinne kehittää.Eli ei revitystä vaan reipas kiihdytys esim.2:lla 5000rpm ja putkesta tulee vesi vex!

   • nipi

    On noissa muissakin merkeissä ollut samaa vikaa, esim: honda ja nissan, tai ainakin on tuttavalle käynyt. Lyhyttä matkaa ajetaan ja taloudellisesti niin putki ei kerkeä lämpiämään katista taaksepäin, siinä olisi minusta syy.
    Elikkäs välillä sukka syyläriin siitä ne autot tykkää;)


   • maho

    Kyllä se näin juuri on. Lyhyt ja "kevyt" ajo ei poista kondessivettä putkesta. Tarpeeksi kauan kun on pakkasta tuota jäätynyttä vettä kertyy koko ajan enemmän ja sen seurauksena putki on kohta täynnä jäätä.

    Tuo reippaasti kiihdyttäminen poistaa aika tehokkaasti tuon kondessiveden. MUTTA, vaikka ajetaan lyhyttä matkaa en kuitenkaan suosittele kylmällä koneella mitään tuommosta revitystä! Siitä tulee pidemmän päälle vain enemmän haittaa jos -20 asteessa tempoo kierrokset tappiin.


   • Oh, hoijaa

    ...se vesi tulee sinne ilmankin kattia...


   • LAGUMIKKO
    Oh, hoijaa kirjoitti:

    ...se vesi tulee sinne ilmankin kattia...

    Kun poltat litran polttoainetta, tulee litra vettä
    kylkiäisenä (ilma-ylimäärä). Jos rauta on kylmää ja virtaus hidasta, jäätyy takapönttö umpeen. Omassa Lagussa kävi myös näin kaupunki-ajossa.


   • Anonyymi
    nipi kirjoitti:

    On noissa muissakin merkeissä ollut samaa vikaa, esim: honda ja nissan, tai ainakin on tuttavalle käynyt. Lyhyttä matkaa ajetaan ja taloudellisesti niin putki ei kerkeä lämpiämään katista taaksepäin, siinä olisi minusta syy.
    Elikkäs välillä sukka syyläriin siitä ne autot tykkää;)

    Mersussa jäätyy pakoputken päähän jäämöykky.
    Jos ajaa lyhyitä matkoja, tai joutuu pitämään tyhjäkäynnillä.
    Pakoputki on lähellä takapyörää, pyörästä roiskuu lunta pakoputken juureen joka sitten pikkasen sulaa kun ajaa lyhyitä matkoja, niin ei kerkiä putki lämmetä sitten jäätyy.


  • vierailija

   Täällä Rellu-palstalla kuulee aina vioista, joita ei tiennyt olevan olemassakaan. Pakoputki jäässä! Eipä ole tuollaistakaan tullut vastaan 20 vuotta ja 11 omaa autoa kestäneellä autoilijanurallani.

   • pena

    Näin kävi mun Focuksellekin. Se olikin siinä perhanan voortissa ainoa vika, joka korjautui itsekseen ... lämpimässä tallissa...


  • Rölli

   Mitä te meinaatte. Meneekö rellusta pilli tukkoon. Mahratte olla aika "ukkoja" kun ette saa poljinta painettua. Sääli.

  • ja auto hyytyi!!!

   Voi viddu mitä valopäitä! Voiko kaikista kuljettajan tekemistä virheistä aina syyttää autoa? Nähtävästi voi vaikka yhdeksässä tapauksessa kymmenestä vikaa on eniten ratin ja penkin välissä.

   • vierailija

    Missäs se kuljettaja nyt teki virheen? Vaaditaanko Rellu-miehiltä jotain ylimääräisiä taitoja, jotta auto pysyy liikeessä?

    Saksassa on muuten maailman tyhmimmän kuskit, kun niiden Rellut hajoilee jatkuvasti pitkin teiden varsia :-)


   • sakut tyhmiä
    vierailija kirjoitti:

    Missäs se kuljettaja nyt teki virheen? Vaaditaanko Rellu-miehiltä jotain ylimääräisiä taitoja, jotta auto pysyy liikeessä?

    Saksassa on muuten maailman tyhmimmän kuskit, kun niiden Rellut hajoilee jatkuvasti pitkin teiden varsia :-)

    Missäkö? No vaikka siinä, ettei tajunnut ajaa välillä konetta kunnolla lämpimäksi. Luulin, että ainoastaan amerikkalaisille pitää laittaa kaikkiin laitteisiin varoitukset ja ohjeet siitä, mitä jollakin pitää tehdä, saa tehdä, tai ei missään nimessä saa tehdä. Muille riittää sen maalaisjärjen käyttö. Akunkin saa tyhjäksi ja auton "jättämään tielle" kun starttaa, ajaa 10 metriä, sammuttaa, starttaa, ajaa 10 metriä, sammuttaa jne. ja jatkaa tätä tarpeeksi pitkään. Näinhän voisi toimia vaikka joku "säästäväinen" Alueuutisten jakaja. Ja taas oli autossa vikaa.

    Saksassa taitaa tosiaankin olla maailman tyhmimmät rellukuskit. En väitä sekuntiakaan etteikö tojo kulkisi pitempään ilman huoltoa kuin rellu. Minusta on oleellista kuitenkin se, mitä Suomessa tapahtuu ja minkälaiset kokemukset itsellä tai lähipiirissä on, ei se mitä joku tilasto sanoo. Varsinkin kun ADAC:in tilastoja luetaan kuin piru raamattua, eikä niissä oteta huomioon vikaan johtaneita syitä. ADAC:in tilastossa sekin on tiellejääntiä jos kuski on unohtanut tankata ja bensa loppuu.

    Ei kaikissa japseissakaan vikaa ole. Mitsubishi Galant on esimerkiksi ihan hyvä auto jota ei ikävä kyllä enää tuoda Suomeen. Mutta Corollan omistajaa minusta ei tule ellen sitä ilmaiseksi saa.


  • sekundaferrarikuski

   tuonne tolpan nokkaan jäi fiat brava 98 tarvikeputki hetken vihelsi kuin palopilli sitten auton käynti hyyty eikä suostu käymään lupaa mutta ei lähe.vähäinen käyttö ennen pakkasia nyt pakoputkisto jäässä.

  • Paska kinneri

   Hahahaaaahhhhaaaaaa! En ole eläissäni parempaa kuullu ,että ranskiksissa pakoputki talvella jäätyy umpeen kaikkee sitä kuulee....!!!!!!! Ranskalaiset ei osaa tehdä edes pakoputkea niin ettei se pääse talvella umpeen jäätymään voi elämän kevät!

   • Taviskuski

    Minun oikeen vw polo jääty kans putkestaan vaikka oikea vw


  • Rvf

   Kappas vain , bmw x5 v8 , nyt toinen äänenvaimentaja umpijäässä , joten mitäs nyt sanoo ne jotka mollasivat ranskalaisia,näköjään myös saksalinen putkisto jäätyy.

  • hekuli

   300 e mersu putki jäässä

  • entinetojo

   Rellunrisa kyseessä! Kaikki vikaan viittava on mahdollista!!

  • dieselkake

   Vettähän se on jota Rellussa putkesta vaan tulee, voipa jopa jäätyä. Muissa vissiin polttoainetta tai öljyy laskee sekaan , ei jäädy. Mutta se puhdas vesi. Eipä yllätä.

  • Anonyymi

   Punto 97 ja meinattiin ostaa koko pakosarja ja katti ku joustinputkesta pihisi pakokaasut ja auto ei meinannu pysyy käynnissä. onneks oli rahat vähissä. Täältä foorumilta luin että voi jäätyä lyhyillä matkoilla pakkasilla. Vein auton sitten citymarketin lämmitettyyn kellariparkkikseen ja kävin kahvilla. Sen jälkee tuli kaasut sieltä mistä pitääkin ja auto kuullosti normilta ja painajainen ohi. Vaikea oli kahvila setien kyllä uskoa että pakoputki voisi olla umpijäässä.

  • Anonyymi

   Olen ollut autoverstaassa 35v. elämästäni ja olen nähnyt noita jäätyneitä putkia monissa eri merkeissä. Ensimmäisen kerran oli Volvo PV ja oli silloin vuosi 1979 menossa. Takapönttö on se pahin jäätyjä , jos takapöntössä on ulostulo putki puolivälissä pöntön korkeudesta niin siinä on silloin syytä olla se pieni vesireikä pöntön alla . Tämä ei ole vain määtätyn merkin vika !!!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Olet liian komea!

   Ei tuollaisia uskalla lähestyä 🤔
   Ikävä
   142
   1851
  2. Mitä haluaisit ?

   Mitä tahtoisit sanoa hänelle, muttet uskalla ?
   Ikävä
   96
   1613
  3. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   104
   1349
  4. Haha, nyt vähän naurattaa:)

   Kun täällä on kovasti ollut aloituksia niistä M syömistä, niin nyt on M ja Mimmin stooreissa hirveä valkopyykkipäivä terveellisestä ruoasta.. 😂 Miksi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   1286
  5. Mitä kaipaat.......

   Mitä kaipaat hänessä eniten ? ♥️
   Ikävä
   59
   1278
  6. luomua olla pitää

   sitä sinä olet :) ei "tahroja" ihossa ei turhaa meikkiä eikä feikkiä. just siitä tykkään, olet se kaunis oma itsesi :) äläkä nyt sano että et ole kaun
   Ikävä
   127
   1151
  7. Parasta mitä hän ....

   Mikä on parasta mitä ikävöimäsi henkilö on sanonut sinulle?
   Ikävä
   38
   917
  8. Sofian dj-deitti

   No nyt on päässy hyvään seuraan, joko päästään romanssin makuun? :)
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   906
  9. Martina neljäs sija

   Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   903
  10. Tuleeko mielipiteestä rikos?

   Sananvapaus kyseenalaistetaan? Tuleeko sodan toisen osapuolen puolustusmielipide rikolliseksi toiminnaksi? Tai vastaavasti sodan osapuolen tekojen syy
   Maailman menoa
   465
   891
  Aihe