Pakoputki jäätyi ja auto hyytyi

Manageri

Onko kellään kokemuksia siitä että lagunan pakoputkeen pääsee kertymään vettä joka sitten pakkasella jäätyy ja tukkii pakoputken eli ei starttaa ei starttaa??? itselläni jäi tänä aamuna kyseisen jutun vuoksi auto ruutuun...

29

10825

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meksuman

      Ilmeisesti liikkeellä on erä lagunoita, joiden pönttöön on jäänyt poraamatta se parin millin kondenssiveden poistoreikä. 2000 mallia?

    • kuivaa

      Voiko toi olla tosi! Ettei joku olis piruttaan pistäny vettä sinne

    • megane

      yhden tapauksen
      viime talvelta kun lagunan pakoputki jäätyi tukkoon kovilla pakkasilla. Siinä oli syynä lyhyet ajomatkat, putkisto ei ehtinyt lämmetä tarpeeksi jotta vesi olisi tullut pois. Vanhempi laguna.

    • kaapo

      viime talvena minulle kävi samoin. laguna break 2000. huollossa porasivat kondessivedelle poistoreiän. (tätä sitten katsastusmies kesällä ihmetteli)

    • k.l

      Mulla meganessa kanssa sama juttu ,mutta olen tehnyt semmosen homman että,jos ajaa lyhyemmän matkan niin kiihdyttää reippaammin,niin pakoputkesta suorastaan roiskuu vettä minkä katti sinne kehittää.Eli ei revitystä vaan reipas kiihdytys esim.2:lla 5000rpm ja putkesta tulee vesi vex!

      • nipi

        On noissa muissakin merkeissä ollut samaa vikaa, esim: honda ja nissan, tai ainakin on tuttavalle käynyt. Lyhyttä matkaa ajetaan ja taloudellisesti niin putki ei kerkeä lämpiämään katista taaksepäin, siinä olisi minusta syy.
        Elikkäs välillä sukka syyläriin siitä ne autot tykkää;)


      • maho

        Kyllä se näin juuri on. Lyhyt ja "kevyt" ajo ei poista kondessivettä putkesta. Tarpeeksi kauan kun on pakkasta tuota jäätynyttä vettä kertyy koko ajan enemmän ja sen seurauksena putki on kohta täynnä jäätä.

        Tuo reippaasti kiihdyttäminen poistaa aika tehokkaasti tuon kondessiveden. MUTTA, vaikka ajetaan lyhyttä matkaa en kuitenkaan suosittele kylmällä koneella mitään tuommosta revitystä! Siitä tulee pidemmän päälle vain enemmän haittaa jos -20 asteessa tempoo kierrokset tappiin.


      • Oh, hoijaa

        ...se vesi tulee sinne ilmankin kattia...


      • LAGUMIKKO
        Oh, hoijaa kirjoitti:

        ...se vesi tulee sinne ilmankin kattia...

        Kun poltat litran polttoainetta, tulee litra vettä
        kylkiäisenä (ilma-ylimäärä). Jos rauta on kylmää ja virtaus hidasta, jäätyy takapönttö umpeen. Omassa Lagussa kävi myös näin kaupunki-ajossa.


      • Anonyymi
        nipi kirjoitti:

        On noissa muissakin merkeissä ollut samaa vikaa, esim: honda ja nissan, tai ainakin on tuttavalle käynyt. Lyhyttä matkaa ajetaan ja taloudellisesti niin putki ei kerkeä lämpiämään katista taaksepäin, siinä olisi minusta syy.
        Elikkäs välillä sukka syyläriin siitä ne autot tykkää;)

        Mersussa jäätyy pakoputken päähän jäämöykky.
        Jos ajaa lyhyitä matkoja, tai joutuu pitämään tyhjäkäynnillä.
        Pakoputki on lähellä takapyörää, pyörästä roiskuu lunta pakoputken juureen joka sitten pikkasen sulaa kun ajaa lyhyitä matkoja, niin ei kerkiä putki lämmetä sitten jäätyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mersussa jäätyy pakoputken päähän jäämöykky.
        Jos ajaa lyhyitä matkoja, tai joutuu pitämään tyhjäkäynnillä.
        Pakoputki on lähellä takapyörää, pyörästä roiskuu lunta pakoputken juureen joka sitten pikkasen sulaa kun ajaa lyhyitä matkoja, niin ei kerkiä putki lämmetä sitten jäätyy.

        Juuri näin kävi MB W247 2019malli bensa autossa lyhyitä matkoja ja viimeinen äänenvaimentaja on tavallaan putken alapuolella ja kertynyt vesi soiskuu äänenvaimentajan sisällä ja kovilla pakkasilla jäätyy ja aiheutta ettei lähde käyntiin kun seisoo työpäivän parkissa. Reijän poraaminen äänenvaimentajan alapuolelle auttaa kertynut vesi poistuu sitä kautta


    • vierailija

      Täällä Rellu-palstalla kuulee aina vioista, joita ei tiennyt olevan olemassakaan. Pakoputki jäässä! Eipä ole tuollaistakaan tullut vastaan 20 vuotta ja 11 omaa autoa kestäneellä autoilijanurallani.

      • pena

        Näin kävi mun Focuksellekin. Se olikin siinä perhanan voortissa ainoa vika, joka korjautui itsekseen ... lämpimässä tallissa...


    • Rölli

      Mitä te meinaatte. Meneekö rellusta pilli tukkoon. Mahratte olla aika "ukkoja" kun ette saa poljinta painettua. Sääli.

    • ja auto hyytyi!!!

      Voi viddu mitä valopäitä! Voiko kaikista kuljettajan tekemistä virheistä aina syyttää autoa? Nähtävästi voi vaikka yhdeksässä tapauksessa kymmenestä vikaa on eniten ratin ja penkin välissä.

      • vierailija

        Missäs se kuljettaja nyt teki virheen? Vaaditaanko Rellu-miehiltä jotain ylimääräisiä taitoja, jotta auto pysyy liikeessä?

        Saksassa on muuten maailman tyhmimmän kuskit, kun niiden Rellut hajoilee jatkuvasti pitkin teiden varsia :-)


      • sakut tyhmiä
        vierailija kirjoitti:

        Missäs se kuljettaja nyt teki virheen? Vaaditaanko Rellu-miehiltä jotain ylimääräisiä taitoja, jotta auto pysyy liikeessä?

        Saksassa on muuten maailman tyhmimmän kuskit, kun niiden Rellut hajoilee jatkuvasti pitkin teiden varsia :-)

        Missäkö? No vaikka siinä, ettei tajunnut ajaa välillä konetta kunnolla lämpimäksi. Luulin, että ainoastaan amerikkalaisille pitää laittaa kaikkiin laitteisiin varoitukset ja ohjeet siitä, mitä jollakin pitää tehdä, saa tehdä, tai ei missään nimessä saa tehdä. Muille riittää sen maalaisjärjen käyttö. Akunkin saa tyhjäksi ja auton "jättämään tielle" kun starttaa, ajaa 10 metriä, sammuttaa, starttaa, ajaa 10 metriä, sammuttaa jne. ja jatkaa tätä tarpeeksi pitkään. Näinhän voisi toimia vaikka joku "säästäväinen" Alueuutisten jakaja. Ja taas oli autossa vikaa.


        Saksassa taitaa tosiaankin olla maailman tyhmimmät rellukuskit. En väitä sekuntiakaan etteikö tojo kulkisi pitempään ilman huoltoa kuin rellu. Minusta on oleellista kuitenkin se, mitä Suomessa tapahtuu ja minkälaiset kokemukset itsellä tai lähipiirissä on, ei se mitä joku tilasto sanoo. Varsinkin kun ADAC:in tilastoja luetaan kuin piru raamattua, eikä niissä oteta huomioon vikaan johtaneita syitä. ADAC:in tilastossa sekin on tiellejääntiä jos kuski on unohtanut tankata ja bensa loppuu.

        Ei kaikissa japseissakaan vikaa ole. Mitsubishi Galant on esimerkiksi ihan hyvä auto jota ei ikävä kyllä enää tuoda Suomeen. Mutta Corollan omistajaa minusta ei tule ellen sitä ilmaiseksi saa.


    • sekundaferrarikuski

      tuonne tolpan nokkaan jäi fiat brava 98 tarvikeputki hetken vihelsi kuin palopilli sitten auton käynti hyyty eikä suostu käymään lupaa mutta ei lähe.vähäinen käyttö ennen pakkasia nyt pakoputkisto jäässä.

    • Paska kinneri

      Hahahaaaahhhhaaaaaa! En ole eläissäni parempaa kuullu ,että ranskiksissa pakoputki talvella jäätyy umpeen kaikkee sitä kuulee....!!!!!!! Ranskalaiset ei osaa tehdä edes pakoputkea niin ettei se pääse talvella umpeen jäätymään voi elämän kevät!

      • Taviskuski

        Minun oikeen vw polo jääty kans putkestaan vaikka oikea vw


    • Rvf

      Kappas vain , bmw x5 v8 , nyt toinen äänenvaimentaja umpijäässä , joten mitäs nyt sanoo ne jotka mollasivat ranskalaisia,näköjään myös saksalinen putkisto jäätyy.

    • hekuli

      300 e mersu putki jäässä

    • entinetojo

      Rellunrisa kyseessä! Kaikki vikaan viittava on mahdollista!!

    • dieselkake

      Vettähän se on jota Rellussa putkesta vaan tulee, voipa jopa jäätyä. Muissa vissiin polttoainetta tai öljyy laskee sekaan , ei jäädy. Mutta se puhdas vesi. Eipä yllätä.

    • Anonyymi

      Punto 97 ja meinattiin ostaa koko pakosarja ja katti ku joustinputkesta pihisi pakokaasut ja auto ei meinannu pysyy käynnissä. onneks oli rahat vähissä. Täältä foorumilta luin että voi jäätyä lyhyillä matkoilla pakkasilla. Vein auton sitten citymarketin lämmitettyyn kellariparkkikseen ja kävin kahvilla. Sen jälkee tuli kaasut sieltä mistä pitääkin ja auto kuullosti normilta ja painajainen ohi. Vaikea oli kahvila setien kyllä uskoa että pakoputki voisi olla umpijäässä.

    • Anonyymi

      Olen ollut autoverstaassa 35v. elämästäni ja olen nähnyt noita jäätyneitä putkia monissa eri merkeissä. Ensimmäisen kerran oli Volvo PV ja oli silloin vuosi 1979 menossa. Takapönttö on se pahin jäätyjä , jos takapöntössä on ulostulo putki puolivälissä pöntön korkeudesta niin siinä on silloin syytä olla se pieni vesireikä pöntön alla . Tämä ei ole vain määtätyn merkin vika !!!

    • Anonyymi

      Citroen C5X Plugin hybridi. Pääasiassa lyhyttä ajoa ja suurin osa sähköllä. Ekat pakkaset ja äänenvaimennin jäässä ja auto toimi vain sähköllä. Hinuri haki kotipihasta ja toi samalla sijaisauton tilalle. Takuukorjauksena pajalla tehtiin tuo edellä mainittu puuttuvan reiän poraus putkeen, jotta kondessivesi valuu pois ja taas pelittää.

      • Anonyymi

        Meillä tuli takaisinkutsu tuon takia ja porasivat putkeen vesireiän. Oli työsuhdeauto joka on jo kierrossa.


    • Anonyymi

      Tiedän ainakin yhden tapauksen, jossa diesel mersun pakoputki jäätyi niin, ettei käynnistynyt ilman lämpimässä hallissa sulamista. Kova pakkanen ja lyhyet ajomatkat keräävät kondenssivettä joka sitten lopulta tukkii röörin jäätymällä, dieselissä erityisesti, koska sen pakokaasujen lämpötila on alhaisempi bensakäyttöisiin nähden.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe