isyysraha

tähhma

Kävin kelan sivuilla, katsomassa kuinka haetaan isyysrahaa. Vaihtoehtoja näyttää olevan kaksi, joko etukäteen tai sitten jälkikäteen. Jälkikäteen hakeminen ei kiinnosta, koska se on mahdollista vasta 2kk äitiysloman jälkeen. Etukäteen hakeminen on vaihtoehtoni, mutta kuinka se tapahtuu?

Olen siis ilmoittanut työnantajalle, että haluan aloittaa isyysloman heti lapsen syntymän jälkeen. Päivämääräähän ei voida tarkasti sanoa, muuta kuin arvioida. Mutta kelan kanssa on heti ongelma, kun pitäisi tietää tarkka päivämäärä mille aikavälille isyyspäiväraha sijoittuu. Mistä helkkarista minä sellaista voin tietää. Voin toki laittaa tietyt päivämäärät hakemukseen, mutta entä sitten jos ne eivät toteudukaan? Sittenkö päivärahani peritään takaisin, koska kelan mielestä niitä ei voi maksaa "väärinä päivinä", vaikka summa on sama. Miten tää on niin hankalaa?

3

654

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ja faktaa

   Isyysrahaa voi hakea aikaisintaan kun lapsi on syntynyt. Netissä ei edes onnistu aikaisemmin ja jos paperin jättää, tulee bumerangina takas.

   Ja raha maksetaan loman viimeisenä päivänä.

   • kuuden äiti

    Isyysrahan/-loman edellytyksenä on elävänä syntynyt lapsi. Joten hakemuksen voit jättää kelalle aikaisintaan sinä päivänä kun lapsi on syntynyt.

    Yleensä hakemus käsitellään nopeasti ja rahat on sitten tilillä jo viimeisenä isyyslomapäivänä.


   • Nirho
    kuuden äiti kirjoitti:

    Isyysrahan/-loman edellytyksenä on elävänä syntynyt lapsi. Joten hakemuksen voit jättää kelalle aikaisintaan sinä päivänä kun lapsi on syntynyt.

    Yleensä hakemus käsitellään nopeasti ja rahat on sitten tilillä jo viimeisenä isyyslomapäivänä.

    Yllätyinpä positiivisesti kun rahat oli tosiaan tilillä viimeisenä isyyslomapäivänä. Muilta isiltä oli kuullut juttua että maksun saapuminen voi kestää kuukaudenkin. Helpotti kummasti rahatilannetta :)


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   116
   5067
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   21
   2008
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1094
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   73
   1031
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   65
   960
  6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   363
   889
  7. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   870
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   161
   827
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   794
  Aihe