Taskuvarkaat

Onko?

Niin, eli pitääkö stereotypia paikkansa, onko italiassa (erityisesti Riminin seudulla) taskuvarkaita? Kaikkiallahan niitä varmasti on, mutta onko italiassa niitä jotenkin erityisen paljon? Riittääkö normi huolellisuus omaisuuden suhteen, vai pitäisikö lompakko olla telaketjulla köytettynä ranteeseen?

6

957

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • marella1989

      Olen käynyt neljä kertaa Sisiliassa ja etelä on köyhintä joten luulisi varkaita olevan mutten ole ainakaan vielä koskaan törmännyt varkaisiin.. Olen lähdössä viidennen kerran Italiaan tällä kertaa Sardiniaan että saas nähdä miten siellä. Olen monet kerrat unohtanut mm. laukun vaatekauppaan ja aurinkolasit rannalle, rantavahdit ovat ottaneet ne talteen tai jos ei niin löytynyt samasta paikasta. En tiedä onko vain hyvää tuuria vai eivätkö ihmiset sitten varastele, mutta hyvä niin! olen myös jättänyt laukun, kaikki rahat, puhelimen yms. rannalle eikä niitä kukaan vienyt vaikka oli kesä ja ranta täynnä kaikenmaalaisia turisteja.. jossain muualla en kyllä näin uskaltaisi jättää mutta kun oli tuttu paikka. joskus tullut jätettyä joku pallo ulos, sellaisen lapset on kyllä ottaneet, mutten ihan laskisi sitä varastamiseksi! olen kuullut mm. Napolissa olevista varkaista jotka nappaa laukun mopolla ohi ajaessa että niitä ilmeisesti saa varoa suurkaupungeissa. On myös varoitettu sellaisista ihmisistä jotka haluaa auttaa esim. matkalaukun kanssa junaan/lentokentälle tulevia, saattavat napata. Napolin torilla tuttavaani on huijattu.

    • hotel San Marco

      mm. Terminin ja vatikaanin väliä menevissä turistibusseissa. Bussi 64;ssä yritti eräs heistä- n.25v. paljastavasti hymyilevä mies- avata vaimoni laukkua, muttei onnistunut. Hänen kanssaan oli kimpassa ainakin eräs vanhempi nainen, joka yritti kiinnittää huomion itseensä, jotta mainittu heppu olisi saanut paremmat mahdollisuudet varastaa.

      • on kaikkialla,

        missä on turisteja. Onhan niitä Helsingissäkin! Eli aina on pidettävä huoli kukkarosta. Moottoriteiden parkeilla on autojen ikkunanpesijöitä, jotka tönäisevät välillä muka vahingossa autoa saadakseen selville varashälyttimet. Aina eivät edes ehdi rahastaa ikkunanpesua muilta kiireiltään.


      • hotel San Marco
        on kaikkialla, kirjoitti:

        missä on turisteja. Onhan niitä Helsingissäkin! Eli aina on pidettävä huoli kukkarosta. Moottoriteiden parkeilla on autojen ikkunanpesijöitä, jotka tönäisevät välillä muka vahingossa autoa saadakseen selville varashälyttimet. Aina eivät edes ehdi rahastaa ikkunanpesua muilta kiireiltään.

        n.30v. asuneena en ole koskaan törmännyt taskuvarkaisiin. Nyt niitä taitaa kaupungissa kyllä olla-tuontina tulleita. Euroopassa paljonkin liikkuneena ja myös Italiassa ennemminkäyneenä en ollut ennemmin noihin törmännyt kuin nyt Roomassa. Rooman kohdalla noista ei kyllä etukäteen turhaan varoiteta-selvästi niitä siellä enemmän on kuin moninpaikoin muualla. Kesäkuumalla turistimassojen pyöriessä toinen toisissaan kiinni siellä on varmasti suuri vaara menettää omaisuuttaan pitkäkynsien taskuihin.


    • ...on osunut kohdalle

      ...taskuvarkaita Italiassa, vaikka on tullut käytyä maassa yli 15 kertaa, niin mantereella kuin saarillakin, pienemmissä ja isommissa paikoissa, mm. 5 kertaa Roomassa. Rooman osalta varoitukset ovat tietysti paikallaan kuten muissakin suurkaupungeissa. Isoissa paikoissa löytyy aina kaikenlaista kulkijaa, myös otollisia uhreja varkaille. Juuri Sisiliasta palanneena voi vain ihmetellä ihmisten ystävällisyyttä ja rehellisyyttä, viikon aikana ei seurueellamme tainnut olla pienintäkään ongelmaa epärehellisyyden kanssa. Meillä tosin osaltaan saattoi vaikuttaa se, että lähes kaikki myös puhuivat italiaa. Tuli muutamaan kertaan mainittua porukalla kuinka todelliset olosuhteet poikkeavat ennakkoluuloisten ihmisten käsityksestä. Tällä kertaa vierailimme mm. Cataniassa, Messinassa, Siracusassa ja Taominassa jotka kaikki ovat turistien, ja näin myös varkaiden, suosimia paikkoja. Aikaisemmin olen käynyt myös niin Palermossa kuin Trapanissakin ilman huomioita edes varkauden yrityksistä. Jos olet vähänkään reissannut ja muualla normaalilla huolellisuudella pärjännyt, et todennäköisesti tule kohtaamaan mitään ongelmia myöskään Italiassa. Henkilökohtaisesti pidän esimerkiksi Barcelonaa paljon varmempana ja myös vaarallisempana kohteena ryöstetyksi tulemiselle, olen sen verran usein osunut näkemään siellä laukkuvarkauksia joista myös sikäläiset ystävät muistavat aina varoittaa.

    • PahtemPihtem

      Mikäli olet ollut Ranskassa ja pärjännyt siellä, pärjäät kyllä Italiassakin. Italian rikollisuus on vähän korkeampaa luokkaa... Mutta Ranska on kyllä taskuvarkaiden valtakunta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe