Omatoimilomalle

Israeliin

Onko kellään jakaa kokemuksia omatoimilomasta Israeliin ? Mitä kautta olette varanneet maan sisäiset kuljetukset ja majoitukset ? Matkatoimistot kun tekevät matkoja vain Eilatiin eikä se kiinnosta. Meitä kiinnostaa nimenomaan nuo raamatulliset historialliset paikat, mutta kun emme ole uskossa ei toiviomatkojen matkakaan kiinnosta. Kellään vinkkejä ??

26

4977

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joitain vnkkejä

      Israelin sisäinen liikuminen on helppoa maan pienuuden, tehokkaan ja edullisen kansallisen bussifirman ansiosta, myös taksilla liikkuminen on edullista. Maan sisällä tapahtuva matkustaminen kannattaa siis yleisesti varailla paikanpäällä minne sitten haluaakin mennä. Vaikka Toiviomatkat edustaa kristillisiä arvoja, he voivat toimia myös pelkkinä teknisinä järjestäjinä niin halutessasi. Ite olen tilanut heidän kauttaan lennot ja hotellit. Heillä on paras tietämys Israelista mitä suomalaisiin matkanjärjestäjin tulee. Toiviomatkoilla on myös toimisto Jerusalemissa, jossa voi piipahtaa jos tarvetta ilmenee, Lennot ja hotellit voi tietenkin kaikkikin hoitaa netin kautta. Kysele asiaa Toiviomatkoilta, siis heidän seuramatkoilleen ei tarvitse mennä, eikä he tuputa uskontoa vaikka hegelliset matkat ovat heidän pääartikkelinsa. Hommaavat sinulle räätälöisysti lennot (reittilennot euroopan jonkun kaupungin kautta tai jos osuu suorille Hki-Tel Aviv lennolle teidän aikataulut) Ei muuta kun matkaan vain! SUOSITTELEN!!!!!!!!!!!

    • matkustimme

      reilu vuosi sitten olimme viikon verran Israelissa omatoimisesti, pääasiassa muuttolintujen tarkkailun vuoksi. Kontakteja sikäläisiin lintuharrastajiin oli jo ennen matkaa, mutta matkan järjestelyt tehtiin itse. Lento oli Prahan kautta Tel Aviviin sekä eka kaks yötä siellä bookattiin netistä, samoin auto Ben Gurion-kentältä. Sitten jatkettiin kohti pohjoista ja hotellejakin löytyi ilman varauksia. Tosin jos netistä etsii, varmaan löytyisi halvempiakin majoituksia kuin meillä oli. Kävimme myös Eilatissa ja palasimme Kuolleen Meren kautta Jerusalemiin, missä vaivalla saimme hotellihuoneen. Matkaa kertyi n. 1600 km ja liikenne varsinkin Tel Avivin ja Jerusalemin tienoilla on hyvin agressiivista sekä ruuhkaista. Viimeisen yön vietimme lentokentällä, koska lento oli aamuvarhaisella ja check-in kannattaa aloittaa ajoissa turvatarkallisuuksien vuoksi. Eikä koskaan tullut tunne, että olisi turvatonta. Hyvää matkaa!

    • matkalainen

      Tulin Toiviomatkalta tilaamastani ryhmämatkasta,johon sai paikanpäällä liitettyä retkiä.Kotimaan bussikuljetus oli edullinen,eikä kauan tarvinnut maleksia lentoasemalla.Koska en ole uskonnollinen,olisin halunnut matkakumppaniksi samanlaisen,mutta...Jos lähden uudelleen Jerusalemiin ja Tiberiakseen,niin tutustuisin ympäristöön omatoimisesti.Siellä oli turvallista kulkea iltaisinkin.Humalaisia en nähnyt ollenkaan.Hotellihuoneen ikkunasta näimme nuorten käyttävän jotain huumetta.En tiedä mitä,pimeässä näkyi lyhyitä valonvälähdyksiä.Olisiko crackia?Heistä ei ollut mitään harmia.Suosittelen Toiviomatkojen hotelleja,aamupalalla ja illallisella.Sellaista ruokaa ei ole nähtykään.Aivan mahtavaa.Aamuisin maitoruokaa,illalla liharuuat.Kalaa sai muistaakseni syödä milloin vain.Hedelmiä,vihanneksia,sieniä.Hyvää kahvia runsaine herkkuineen.Joka ei ole käynyt Jerusalemissa,ei ole käynyt missään.Poliisit vartioi konekivääreineen turistien turvallisuutta.

      • matkalainen

        ...siis sotilaat partioi jokapaikassa kivääreineen,etenkin suosituimmilla turistialueilla.Tytötkin käyvät armeijan,heitä näkyi mm.tarkastuspisteissä.Poliiseja liikkui luonnollisesti työtehtävissään.Perheet viettivät vapaata retkeilemällä,picnikillä puistoissa.Hienoa nähdä miten isät omistautuivat perheelleen.Lapsia 3-4.Mistä johtuu kaksosten suuri määrä?Onko kukaan tietoinen tästä asiasta...


      • automaattimies
        matkalainen kirjoitti:

        ...siis sotilaat partioi jokapaikassa kivääreineen,etenkin suosituimmilla turistialueilla.Tytötkin käyvät armeijan,heitä näkyi mm.tarkastuspisteissä.Poliiseja liikkui luonnollisesti työtehtävissään.Perheet viettivät vapaata retkeilemällä,picnikillä puistoissa.Hienoa nähdä miten isät omistautuivat perheelleen.Lapsia 3-4.Mistä johtuu kaksosten suuri määrä?Onko kukaan tietoinen tästä asiasta...

        Natsitkin tekivät juutalaisilla kaksostutkimusta.


      • Batuah

        Olimme kolmen viikon lomalla Israelissa.Varattiin netistä Finnairin suorat lennot Israeliin ja netistä hotellit.Kiertelimme ympäri Israelia.Oli oikein ihana matka.Melkein aina olemme ollet omatoimomatkalla,Suosittelen muillekin.


      • sininentalo
        Batuah kirjoitti:

        Olimme kolmen viikon lomalla Israelissa.Varattiin netistä Finnairin suorat lennot Israeliin ja netistä hotellit.Kiertelimme ympäri Israelia.Oli oikein ihana matka.Melkein aina olemme ollet omatoimomatkalla,Suosittelen muillekin.

        Oletteko vuokranneet auton vai kulkeneet julkisilla?


    • Harry

      Useita omatoimimatkoja tehneenä suosittelen auton vuokraamista vaikka bussit ovatkin halpoja - esim. kiertely Golanilla ja Genesareth järven ympäristössä sujuu helpoiten omalla vuokra-autolla. Hinnat eivät ole huikeat ja ajaminen / opasteet selkeät - eivät hepreaa. Pienen maan plussa ovat lyhyet päivämatkat eli ehtii pysähdellä kunnolla missä haluaakin. Et tarvitse Toiviomatkoja etkä ketään muutakaan matkasi järjestelyyn vaan netistä löytyy hyviä vaihtoehtoja muuhunkin kuin hotellimajoistukseen - etenkin Genesareth järven suunnalla on paljon ns. "zimmer" majoitusta eli suomeksi mökkejä (Raamatun Jeesukseen liittyvät paikat ovat pääosin lähellä Genesereth järveä - Capernaum, Vuorisaarnan kukkula, Tabgha (leivät ja kalat), Nasareth (30km) jne.). Ja kun siellä olette tehkää ihmeessä ajelu ylös Golanille jossa hauska kierrellä aivan erilaisissa maisemissa ja käväistä vaikka sen pohjoisosan druzi- kylissä. Pohjois-Israel on myös nykyisin viintilojen aluetta ja Golanilla Katzrinin pikkukaupungissa on parhaan valmistajan viinikeskus (Golan Hights Winery) - hyviä tuliaisia.

      • T. O. N

        Harry:"Ja kun siellä olette tehkää ihmeessä ajelu ylös Golanille jossa hauska kierrellä aivan erilaisissa maisemissa ja käväistä vaikka sen pohjoisosan druzi- kylissä. Pohjois-Israel on myös nykyisin viintilojen aluetta ja Golanilla Katzrinin pikkukaupungissa on parhaan valmistajan viinikeskus (Golan Hights Winery) - hyviä tuliaisia. "

        Suosittelen tuota. Ajelin Harmoninvuorelle Golanin kukkuloiden kautta ja kävin myös Golan Hights Winery:ssä. Siellä on turisteja varten järjestelyt. http://www.yardenwines.com/map.html

        Kansainvälisestä oikeudesta kiinnostuneille kannattanee mainita tiedoksi, ettei Syyria ole vielä luopunut alueesta 1967 jälkeen virallisella rauhansopimuksella, joten alue on miehitettyä aluetta, jota ei saisi asuttaa miehittäjävaltion väestöllä, jonka elinkeinotoiminnan tukeminen voi olla syntiä kansainvälistä oikeutta vastaan siksi, kunnes Syyria alistuu ja myöntää tappionsa.

        Hyvää Golanin kukkuloissa ovat kukkulat ja israelilaisten amerikkalaisvalmisteisten ja syyrialaisten neuvostoliittolaisvalmisteisten panssarivaunujen raadot. Merkittävää on myös se, että jos Eilatin seuduilla Israelin ja Egyptin välillä on Israelin puolella jalkaväkiyksiköitä, on Golanilla panssariyksiköitä ja miinakenttiä, jotka on kyllä hyvin merkitty. Ilmassa on siis edelleen symbolisesti pientä jännitystä Israelin ja Syyrian välillä. Golanin kukkulat antavat varmaan puolustuksesta ja panssariaselajista kiinnostuneille ajatuksia. Siellä nimittäin syyrialaiset ja israelilaiset ottivat yhteen tosissaan 1973!

        Harmoninvuorelle laskettelukeskukselle mentäessä on huomion arvoinen Hula-laakso, jonka israelilaiset kuivattivat maatalouskäyttöön suosta syyrialaisten kivääritulen alla. Harmonilel mennessä on olemassa ikivanha linneke, jossa saattaisi kannattaa poiketa, itse en ehtinyt.

        Jos menee satamakaupunki Haifaan, jossa on Yhdysvaltain 6. laivaston yksi ankkuripaikka niin kannattanee yöpyä halvemmassa Akkossa, joka on Jerusalemin kuningaskunnan (kts. WIkipedia) toinen pääkaupunki Jerusalemin kaksinkertaisen menettämisen välissä ja jälkeen. Akkossa nimittäin on nähtävissä ne kuolemaantuomittujen sellit, jotka on esitetty elokuvassa Exodus, jossa Paul Newmania oltiin odotuttamassa Haganahin terroristina hirtettäväksi. Oikeasti nuo kuolemaantuomittujen sellit ovat enemmän ahtaanpaikan kammoa synnyttäviä kuin elokuvassa.
        http://www.youtube.com/watch?v=qdrL4kjeweA

        Haifassa hienoa on huomata Yhdysvaltain henkinen läsnä olo, korkeat Karmelinvuorelle mutkittelevat tiet, luostari, köysrirata ja Bahai-yhdyskunnan kaksi mahtavaa maailmantemppeliä, jonne eivät eriuskoiset pääse katsomaan.

        Tel Aviviin mennessä kannattaa käydä juutalaissiirtolaisuuden, ensimmäisen alijan paikassa, Petah Tikvassa, siitä juutalaisasutus alkoi.


    • T. O. N.

      Menin 1989 Aurinkomatkojen äkkilähdöllä Eilatiin ja viikon oltuani siellä, otin vuokra-auton ja ajelin viikon linjalla Jeriko-Kapernaumi-Hermoninvuori-Akkot-Haifa-Petah Tikva-Tel Aviv-Jerusalem-Massada jne.

      Käsitykseni mukaan ehkä antoisin omatoimimatka olisi sellainen, jossa lento Tel Aviviin olisi halpa ja jonka toteuttaisi sitten vuokra-autolla ajellen pääasiassa linjalla Haifa-Tiberias-Jerusalem eli pohjoisessa ja sitten pikakäynti Eilatissa Timnan kautta.

      Ongelmaksi viikon omatoimisuudessa koin yöpymisten hinnan, koska 1989 ei ollut Internetiä etukäteiseksi selvittämiseksi, minkä vuoksi käytin retkeilymajoja, Youth Hostelleja.

      Eilat antaa paljon sukeltajalle ja rantalomailijalle, kaloista kiinnostuneille ja lintujen tarkkailijoille, mutta pääosa historiasta on kyllä Generaretin järven rannoilla ja Jerusalemin tienoilla, nykyhistoriasta Golanin kukkuloilla, jotka ovat Israelin hallussa olevaa Syyrian aluetta siksi, ettei mailla ole rauhansopimusta niin kuin ei ole Libanonillakaan, vaikka Egyptillä ja Jordanialla jo sellaiset ovat.

      Käsittäisin omatoimisuuden strategisiksi tekijöiksi runsasta etukäteisselvittämistä GPS-paikkoineen nähtävyyksien suhteen ja halpaa majoitusta.

      Yksi asia, joka oli ennen ongelma, oli se, että filmit olivat lämmössä pilaantuneita, mitä ongelmaa ei ole digikuvaajalle enää nykyään.

      Osasiko joku aidosti omatoiminen kertoa, miten järjesti runkoliikenteen eli halvan lentomatkan Israeliin ja takaisin? Sen hinta lienee noin 500 euroa.

      • Selviät

        Jonkin nettibuukkauksen kautta - niitähän on pilvin pimein - esim seat24.fi - vertailet lähtöjä ja hintoja. Itse otan matkan aina n 6 kk aiemmin ja saan sekä lennot että asumiset tosi halvalla. Saat lennot alle 500 €:lla jos viitsit kuten minä lentää välilaskulla esim Zurichin, Wienin, Budapestin tai Istanbulin kautta. Saman buukkauksen kautta tai esim Tripadvisorin kautta saat varattua majoituksen (lue ensin arvosteluja!). Bussilla ja junalla liikkuminen Israelissa on erittäin helppoa, halpaa, mukavaa ja turvallista. Älä silti unohda vakuutuksia. Auton vuokraus samoin helppoa ja senkin voit halutessasi tehdä etukäteen netin kautta. Siinä
        kin vertaile vakuutusvaihtoehdot vuokraan liittyen. Liikenne on todellakin täkäläistä nopeampitempoista mutta toisaalta siellä autoilijat pysäyttävät suojatien eteen mitä ei voi sanoa useimmista suomalaisista.
        Olen ollut omatoimimatkoilla 5 vai onko se jo kuusi kertaa. Sitä ennen olin yhdellä toivottomnalla Toiviomatkalla. Ei opas todellakaan tuntenut erityisen hyvin Israelin kulttuuria. Hämäsi varmaan henkilöt joilta puuttui asiantuntemusta. Ellei sinulla ole uskonnollisia tarpeita suosittelen omatoimista maahan ja sen kansalaisiin tutustumista. Onnistunutta matkaa!


    • ddjsk

      bahai temppeliin haifassa pääsee kyllä joka uskonno edustaja

    • Mie ja sie

      Kävimme talvella kolmen viikon omatoimimatkalla Israelissa. Lennot oli varattu Kilroyn kautta (n. 300 m/p) ja majoitus tuttavien kautta kotimajoituksesta. Netistä löytyy myös paljon hyviä ja halpoja hotelleja. Paikan päällä liikuimme bussilla tai sheruttaksilla eli kimppataksilla.

    • Lemmy1976

      www.kokkinorjassa.blogspot.com tarinaa Israelista

    • huuhaatako

      lähtisin omatoimimatkalle jos löytys kiva ja rehellinen matkakaveri mieluummin uskossa oleva..:) itse olen 60 nainen ja käynyt Israelissa 4 kertaa.

    • O_Jeruslaim

      Lensin halvimmalla löytämälläni lennolla Tel Aviviin ja siitä kimppataksilla Jerusalemiin. Kiertelin pelkästään vanhaa kaupunkia ja sen sokkeloita plus Beetlehem vajaan viikon (vanhat perinnehotellit maksoivat noin 60€/yö) ja sen jälkeen piipahdin bussilla Eilatin kautta Petraan ja Wadi Rumiin (taksi, 4x4) viideksi päiväksi, Eilatistahan pääsee Jordaniaan ilman viisumia. Vielä pari päivää vanhassa kaupungissa ja homma oli kasassa. Yksinään pääsee paljon lähemmäs paikkaa ja kansaa kuin paimennetuilla matkoilla. Liikaa ei kannata ahnehtia kerralla, minä halusin lähinnä mietiskellä ja valokuvata. Liikkumisessa pitää ottaa huomioon uskonnolliset pyhät, jolloin kaikki liikenne seisoo päivän verran.

      Kuvia matkalta, Jerusalemista: https://www.flickr.com/photos/112698197@N08/albums/72157639618037194

      • LoveIsrael

        Upeita upeita kuvia!!


    • Betser

      Mistä ne halvimmat lennot? Minä olen löytänyt vain kovin hinnakkaita ja siihen siis vielä lisäksi majoitus...

    • eisokkonamatkaan

      Omatoimimatkalle kannattaa lähteä, jos englanti sujuu ja on tottunut matkailija, joka on nähnyt ja kokenut monenlaisia tilanteita ja tietää, mitä ongelmia voi vastaan maailmalla tulla. Ihan ekakertalaiselle ulkomaanmatkaajalle en siis suosittelisi. Netin matkavarauspalveluista löytyvät aina ne kullakin hetkellä halvimmat lennot ja hotellit, joten niitä kannattaa ilman muuta selailla ahkerasti, sillä hinnat vaihtuvat tiheään. Lue myös muiden matkaajien kertomuksia ja kokemuksia, ne ovat aina kallisarvoisia ja kertovat mahdollisista puutteista ja odotettavissa olevista seikoista. Kunnollinen matkavakuutus kannattaa myös aina olla matkassa, koskaan ei voi tietää, milloin vahinko sattuu. Israelin osalta voisin suositella vilkaisemaan seuravaa sivua: http://valimeri.com/israel Huomaa, että samalla sivustolla on myös maan ruokakulttuurista kertova erillinen artikkeli!!

    • Betser

      Kiitos vastauksesta. Israel jo kolmelta reissulta ja matkailu yleensäkin tuttua juttua. Englanti hankassa ihan kielitutkintoa myöden ja matkavakuutus ja UM matkustajailmoitus rutiineja.

      Yleensä haen lentoni Skyscannerista, myös Kayakista, mutta juuri näissä tuon kysymykseni aikoihin kesäkuun lennot olivat 700€ ym. naurettavaa. Mahtaa olla toki niin, ettei halpoja lentoja Israeliin olekaan. Hain kysymykselläni kai jotain vinkkiä pakettimatkalaisten charter-lennolle myytävistä paikoista tms.

      Seuraava mahdollisuus matkustaa ehkä joskus syksyllä, mutta onkos aivan vuodenvaihteessa Eilatissa hieman kylmää? Myös edullinen valmismatka juuri Eilatiin kiinnostaisi (pelkkien lentojen kalleudesta johtuen). Sieltä käsin sitten taas vuokra-autolla Latrunin panssarimuseo ym.

      Millä matkanjärjestäjällä on asiallisimman hintaiset Eilat-paketit ja mihin vuodenaikaan niitä on tarjolla?

    • sitäharkitseva

      Entäs omatoimimatka Eilatiin Tel Avivin kautta,onko hankalaa? Lennot Tel Aviviin eivät kovin kalliita mutta sieltä Eilatiin..bussimatka varmaankin pitkä ja vuoroja harvakseltaan?

      • sisäinenlento

        Tel Aviv-Eilat lennot edullisia ja reitti ainakin ollut hyvin liikennöity. Kokemuksta on, suosittelen!


    • saaara1967

      Hei, kulkeeko Ben Curionilta pe-la yönä bussit Tel Aviviin? Finnairin suoralento olisi yöllä kenntällä. Mietin uskallanko varata lennot. Ja takaisin sama homma. Pääseekö bussilla pa-la yönä kentälle takaisin päin?
      Suunnittelen omatoimimatkaa yksin Tel Aviviin.

      • Räpsy1967

        Hei, kyselisin samaa?! Olen lähdössä parin vkon päästä Tel aviviin omatoimilomalle. Mennessä turvaudun kyllä taksiin. Mitähän hintaluokkaa on kentältä Tel aviviin?


      • Reissari999
        Räpsy1967 kirjoitti:

        Hei, kyselisin samaa?! Olen lähdössä parin vkon päästä Tel aviviin omatoimilomalle. Mennessä turvaudun kyllä taksiin. Mitähän hintaluokkaa on kentältä Tel aviviin?

        Taksi maksaa Israelissa suunnilleen saman mitä Suomessa. Jotakuinkin 100-150 shekeliä kentältä Tel Aviviin.

        Juna on helpoin ja halvin vaihtoehto, mutta joutuu odottamaan aamuun, jos tulee esim. Finskin yölennolla.


    • i_am_a_robot

      Yöllä taksi on ainoa vaihtoehto. Maksaa juurikin tuon noin 30-35 euroa (100-150 sekeliä). Tel Avivissa homma toimii myös sapattina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      253
      2385
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1804
    3. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      168
      1515
    4. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      331
      1503
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1055
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      82
      917
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      785
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      176
      770
    9. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      720
    10. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      204
      717
    Aihe