Skootterin jalka

NiNiNo

Oon käyttänyt skootteria vasta noin viikon, eli kysyn tällästä kysymystä, johon ei tarvii tulla vittuilemaan koska olen aloittelija ja siksi osaamaton. Kyse ois nyt siitä skootterin isosta alajalasta, eikä sivujalasta. Kumpaa jalkaa käytätte kun pysäköitte? Oon itse nähnyt lähes kaikkien käyttävän sitä isoa siellä alla, enkä ite ees paljoa uskalla tota sivujalkaa käyttää esimerkiksi ahtaalla paikalla missä on paljon muita skoottereita ja muutenkin skode näyttää siinä huteralta. Ongelma on siinä, etten saa skootteria sille jalalle kuin juuri ja juuri ehkä kaikilla voimillani, jos silläkään. Ehkä pehmeämmällä maalla missä on esim hiekkaa, saan sen ehkä laitettua. Asvaltilla asia ei tulis kuuloonkaan. Onko ongelma tekniikassa, pitääkö lihaskuntoa kehittää? :D muutenkin neuvot/vinkit ois todella tarpeen.

14

7524

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sipuli_93

      No ite käytän sillee melkee aina sivujalkaa, vaikka moni ei oikee luota siihe. :D Sen keskijalan saamisee ei itseasiassa hirveesti voimaa tartte, tekniikka vaa. Mul oli aluks kans sillee etten saanu sitä millää, mut sitte ku tajusin "tekniikan" nii nyt se menee helposti. Mut en silti ite käytä sitä (paitsi tankkauksessa, koska silloha bensa menee täyteen). Vinkki: ÄLÄ VEDÄ SITÄ ku koitat nostaa, vaan nostat vaan suoraan ylös ja sit taakkepäin. Noin mul ainaki toimii ^^ HEHE

      • NiNiNo

        Kävin kokeilemassa tota sun tekniikkaas et nostaa vähäsen, ei kyllä ainakaan mulla paljoa yhtään auttanut. Vaikee saada yhtään ''nousemaan'' tollasta hiton painavaa menopeliä. Tuntuu että ei liikahtanut minnekkään koko höskä. Kiitti kuitenki neuvost.


    • nojoo..

      no koita sit sillee et painat sun jalallas sitä keskijalkaa ja nojaat taaksepäin... se o vaikeet sanoo tällee kirjottamal _:DD

      • atlantic

        Vaatii ainakin tukevan alustan...ei hiekkamaata...

        itsekin on samat ongelmat koettu


    • itse en ainakaan käytä enään koskaan skootteriani parkissa sillä pikkujalalla jos tässä muutamia vuosia sitten kaupan parkkipaikalle olin jättänyt sen pikkujalan varaan ja tullessani takaisin skootterini oli kyljellään... autoilija(ihme kyllä) oli peruuttaessaan hieman töytäissyt skootteriani ja samalla pikkujalan jousi oli vetäissyt sen jalan ylös... auton jatkaessa matkaa eteenpäin skootterini kellahti kumoon kun jalka oli ylhäällä :( Autoila jäi paikalle ja vakuutus hoiti kaikki kulut mutta sen jälkeen en ole pikkujalan varaan sitä jättänyt... Isollejallalle laittaessa moni tekee sen virheen että kallistaa skootteria eikä sen takia jaksa vetää skootteriaan "jalalle". Minusta pitäisi aina jalalle laittessa ensin painaa jalkaa maatavasten ja tunnustella että kumpainenkin jalka ottaa samaan aikaan maahan jonka jälkeen jatkaa jalallaan painamista ja samalla hieman vetäistä taaksepäin ja vot senhän nousi... eli skootteri pystysuoraan ensin :)

    • Idea

      kun kampeat kangella kiveä ylös maasta, kangen vartta painetaan alas ja kivi nousee ylös, skoden keskijan idea sama, jos seisot jalassa olevan varren päällä mahdollisimman suurella painolla sitä helpommin se kampeaa skoden ylös jalalleen, jos vielä autat, nostamalla samalla skodea toisella kädellä takapäästään ylös takaviistoon, pitäisi homman hoitua kohtuu helposti, siis seisot skoden vasemmalla puolen ja vasen jalka painaa voimakkaasti keskijalan vartta ja oikea käsi nostaa takatelineestä, vasen käsi ohjaustangossa pitämässä skoden suunnassa, sitä on todella vähän harjoiteltava että saa tekniikan selville.

      • painaen

        Oikealla jalalla itse painan, en vasemmmalla. Muuten tekniikka niin kuin tuossa yllä. Näin nousee helposti yli kahden moposkootterin painoinen TMAX, painoa lienee laukkuineen yms. n. 215 kg.


    • fail

      Itselläni _oli_ sama ongelma. Olen juuri sellainen erittäin heiveröinen ja voimaton kukkakeppimuija kuin voitkaan kuvitella. Mutta lainaan nyt muita vastaajia, voimaa ei paljon tarvita, tekniikka vain. Itse ainakin tein sen virheen, että yritin käsivoimilla sitä, vaikka piti tehdä jalkavoimilla. Eli nouse ikäänkuin sille jalan päälle kun se on siinä alhaalla työntö valmiina ja yritä oikein koko painolla mennä sen jalan päälle, sitten vähän käsillä vain voit vähän näpsäyttää niin skootteri onkin jo isolla jalalla:). Vähän on vaikea selittää, mutta tiivistän vaan : Ei käsi-, vaan jalkavoimia. Nouse jalan päälle koko painolla.

      • hienoa että olet onnistunut :) ei voimaa vaan tekniikkaa... ja hieman harjoitusta... siitä se nousee jalalle


    • otek

      jo on kertonut niin kyse on oikeasta tekniikasta. Itse ostin muutama vuosi sitten moposkootterin joka painoi vaivaiset 95 kg. oli työ ja tuska riuhtaista se jaloille kunnes kaveri näytti miten seisomalla omalla painollaan saa sen jaloille ilman sen kummempaa käsivoimaa. Nykyinen painaa retkivarustuksinen 220 kg ja nousee vaivattomasti kunhan se vain on ihan pystysuorassa.
      Sitä sivutukijalkaa en käytä paitsi jos pysähdyn esim. tupakalle ja seison pyörän vieressä. Pari vuotta sitten laitoin moponi sivujalalle parkkiin oven eteen. Jossain vaiheessa kuului rysähdys. Silloin 5 vuotias poikana oli halunnut nättä kavereille miten mopon päällä istutaan sillä seuraksella että mopo kaatui ja hän jäi alle.
      Onneksi selvittiin mustelmilla ja pikkuruhjeilla.

    • Hamme

      Tästä ei ole kukaan näköjään vielä puhunut.. Itsellä oli kanssa vaikeuksia aluksi saada pyörä isolle jalalle mutta nykyään käytän noita neuvoja mitä tossa on nyt mainutttu ja vielä auttaisi vaikka jos ottaisit hieman vauhtia. Eli vedät pyörää hieman taakse päin ja sen jälkeen painat itsesi koko painolla pyörän päälle, pitäisi auttaa jonkun verran =)

    • No mopet

      Kandee painaa jalka (siis skootterin) maahan ja nykästä sarvista ja tadaa tai en oikeen tiiä sen kyllä oppii mut toi jalka maahan juttu auttaa hiffaan ja siihen sivujalkaan kannattaa luottaa.

    • hehe

      ^ itelläni on skootterissa sen verran kokoa etten ylettyisi edes molemmilla käsillä sarvista kiskomaan. :---DD itellä on kanssa tää jalalle laittamisen ongelma.. ei vaan tahdo millään mennä ainut tekniikka millä saan on että menen skoban taakse ja painan vasemmalla jalalla sitä vipua ja vedän molemmilla käsillä. on tullut useesti painittua sen kanssa tuolla meidän autotallissa betonilattialla. vähän hirvittää kun kortin saan kohta käteen ja pitäs oikeesti alkaa jo ennen sitä oppia se ihan normaali tekniikka..

    • näin

      paina jalalla sitä skootterin jalkaa hieman alaspäin sillee että se osuu maahan, sitte varmistat et se koko jalka osuu siihen maahan, ettei esim niin et se toinen puoli on ylhäällä, eli siis varmistat et skootteri on ihan täysin samassa tasossa. Sit astut siihen jalalle koko painolla ja voit nojata hieman skootteria kohti jotta se koko jalka pysyy maassa ja mulla oikeestaa menee itestään sille jalalle kun teen noin. Jos tarvis, ni nostat skootterin sarvista hieman takaviistoon ylöspäin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1867
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1538
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      73
      1446
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      100
      1355
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe