listojen kiinnitys kivitaloon

kiinni

Kuinka saa parhaiten katto ja lattialistat kiinni kivitaloon? Kokemuksia?

23

11147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rauno Kangas

      ...vähintäänkin työläästi. Teräsnauloja ja ruuvitulppia olen ainakin nähnyt käytettävän. Teräsnaula jollain tapaa uppoaa harkkoon, mutta siistein tulos taitaa syntyä listan värikseksi sovitetuilla ruuvitulpilla, mutta käyttö on työlästä.

      • tuunari_mikko

        ..ek kipsiruuvi harvakierteellä? Ek ruuvissa on siro pieni kanta ja harvakierteinen ruuvi puree jotenkin tosi hyvin kevytsoraharkkoon kiinni?


      • Rauno Kangas
        tuunari_mikko kirjoitti:

        ..ek kipsiruuvi harvakierteellä? Ek ruuvissa on siro pieni kanta ja harvakierteinen ruuvi puree jotenkin tosi hyvin kevytsoraharkkoon kiinni?

        ...testaamassa. Tosiaan kipsiruuvi puraisee papuharkkoon kivasti - ehkä pikkuiseen "vetelee", koska haluaa mennä paujen välistä. Laastisaumaan ei tartu, jauhaa itselleen reiän.


    • taloasukas

      Milläpä niitä muuten betoniin kuin proppaamalla naulatulpilla, tai ruuveilla ja muovipropuilla. Ei siihen oikeasti muuta järkevää keinoa ole. Joku tietty nyt väittää, että liimalla, mutta kysyitkin miten parhaiten. Niin, kivitalo.. Siis betoni, lecaharkko, siporex, vai...?

    • onnistuu

      kun tekee sen tykkerillä vinoon ampumalla. Tulee siisti jälki ja on nopea tapa.

      • Tietämätöm

        Mikä on tykkeri. Jonkinlainen naulain?


      • Rauno Kangas
        Tietämätöm kirjoitti:

        Mikä on tykkeri. Jonkinlainen naulain?

        ...eli uppokantanaula.


      • Rauno Kangas
        Rauno Kangas kirjoitti:

        ...eli uppokantanaula.

        ...kirjoitetaan c:llä muodossa dyckert...


    • kevytbetonitaloon

      listat pantiin paikoilleen naulatulpilla, muovitulpille porasin milliä pienemmän reiän. todella siisti jälki tuli ja hyvin ovat kestäneet suursiivot ja kaikki. pojan hitas-betonielementtikämppään on listat ammuttu kiinni jollain naulapyssyllä, naulan kannassa on ristipääruuvin kuva, mutta naula joko pöyrii paikoillaan muovisessa kotelossaan tai ristipää nyrhiintyy, joten sen saa pois vain poraamalla. tarve tuli eteen, kun elintason myötä muovimatto vaihtui parkettiin.

    • ossi ..

      niin meillä juu

    • raksaaja

      Jalkalistat propattiin seiniin ja katon listat ammuttiin viimeistelynaulaimella kattoon kiinni. Katossa käytettiin semmoista mallerin listaa joka taittuu ja taipuu siihen katon ja seinän väliseen kulmaan. Joissain kohdissa se hieman irvistää seinästä ja niissä kohdin tarttee vielä jotain tehdä. Luultavimmin liimaan sen kattolistan "alahuulen" kiinni seinään. Muita kokeilemiani tapoja on esim ampua viimeistelynaulaimella harkkoon kiinni. Siellä missä käytin viimeisessä harkkovarvissa siporex harkkoa, viimeistelynaula uppoaa hyvin ja jos se on pitkä niin se kohtalaisesti pysyykin. Ja siellä missä on Lammi VSK100 harkkoa tai lämpöharkkoa voi 25mm viimeistelynaula hoitaa homman ... mutta siinä on se vaara että jokin nauloista taittuu listan ja seinän väliin ja sitten joutuu ehkä uusimaan koko listan. Semmoinen seinä joka on valuharkkoa, esim Lammin 150mm harkko, viimeistelynaula ei uppoa ja silloin joko liimaus tai proppaus on otettava käyttöön.

    • ykstimpuri

      proppaamalla ja siihen naulatulppa päälle. Ei ole muuta järkevää vaihtoehtoa. Mutta sitten näihin tämän palstan "kivitaloihin" eli sipo- ja papuharkkotaloihin sen voi saada ampumallakin kiinni.

    • kiinnitys

      listoille kaikkiin kiviaineisiin seiniin on seuraava: 1. Poraa listaan rajoittimen kanssa (korkeussuunnan) tasavälein pienet reiät, pienelle puuruuville (esim. 2mm) 2. Lista kohdalleen ja reikien läpi iskuporakoneella merkit takana olevaan seinään 3. Merkkien kohdalle seinään iskuporakoneella tai poravasaralla (materiaalista riippuen) reilu 20mm syvä, esim. 12mm reikä 4. Reikään puuproppu asennusliimalla tmv. 5. Liiman kuivuttua proppujen katkaisu taltalla seinäpinnan tasoon 6. Listojen ruuvaus pienellä puuruuvilla, jossa senkkaava kanta Tämä ei ole vähätöisin menetelmä.

    • bygga

      Lattialistat laitettiin meillä liimalla.

    • Purtsi.

      Urtsua tai Sikafleksia lattianrajaan ja listat oikeinpäin siihen. Aikaa kuluu 10 min/huone.

    • pampam pum ja pysyy

      liimamassa tai kivinaula

    • onko?

      Voisiko listat jättää laittamatta?

      • liimari

        Liimattu on täälläkin ja hyvin on pysynyt. Proppaaminen tietysti kestävämpi,mutta melkoinen työ. jos on valkoiset seinät ja listat,niin valkoisella liimamasslla saa myös pienet kieroudet piiloon.


      • jii

        mutta hienoa tulee.. meillä on paksujen seinien (>150) smyygit tehty kasvattamalla karmin päälle samala tapaa kuin ikkunatkin. Samaten esim portaat on tehty niin että tammilaudat päättyy suoraan seinään.. eli tietysti oltaisi voitu tehdä koko parkettilattia samalla tavalla, pelkästään massaamalla seinänvierustat. parkettimies tosin olisi varmaan lähtenyt nostelemaan tontilta, on aika homma hioa kaikkien miljoonan palikan reunat (mosaiikkiparketti) niin että massalle jäisi tasalevyinen rako. Kiillon Masa on paras tuote joka löydettiin tuohon hommaan, sitä voi hioa aika hyvin. Ehkä siihen on joku parempikin tuote, en tiedä? Ohuissa väliseinissä ei taida olla paljon vaihtoehtoa ovenkarmeille. Tosin mun mielestäni meillä onnistui kokonaisuus aika hyvin kun on tammilattia, tammiovet ja 32mm tammilistat. Ne on tietysti liimattu kiinni.


    • betonidyky

      tommosella meillä on ja pysyy

    • "Multifix"-Ruuvi,

      Kartro tuo maahan.

    • tästä on tietoa

      on olemassa betoniviimeistelynaulain, ainakin tjep merkkinen, hyvä ja kestävä pyssy! itse olen sillä ampunut listat noin 70 huoneistoon jossa kaikki seinät kiveä ja betonia!
      säästää aikaa ja hermoja. pyssy maksaa noin 250e ja ainakin ikt (ei ikh) verkkokauppa sitä myy! toki kannattaa kysyä vuokraamoista jos ei ole suurta käyttöä

      • Porakone

        Listojen mahdollinen irroittaminen naulauksenjäikeen sinä 70 asuntoa naulannut sopisit saada kunnolla selkääsi lopeta kaikki työt.Olet laiska mene takaisin sinne mistä olet tullut


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2078
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1972
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      156
      1602
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1598
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1227
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1194
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1147
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    Aihe