Avioehto,puolison kuolema,velat

eoeoeoeoe

jos teemme täydellisen avioehdon, niin tarkoittaako se sitä että puolison kuolessa velat eivät siirry toisen osapuolen maksettavaksi?

8

3089

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • maallikkojuristi

   Ei tarkoita sitä. Kaikissa 1.1.1930 tai sen jälkeen vihityissä avioliitoissa puolisot vastaavat vain omista veloistaan eikä puolison kuolema muuta tilannetta. Poikkeuksen tekevät vain AL 52 §:n 2. mom. perheen elatusvelat, mutta niillä ei ole käytännön merkitystä.

  • mikään juristi

   Vaikka laissa sanottaisiin, että molemmat vastaavat omista veloistaan niin velkojen kanssa voi tulla isoja ongelmia puolison kuollessa. Mikäli parilla on ollut yhteistä omaisuutta ja jos toinen on ylivelkaantunut kuollessaan, niin on ongelmia kun joutuu myymään talon tai muuten huolehtimaan lainat pystyäkseen asumaan esim. yhteisessä talossa.

  • varoitus . . .

   mitä juristit keksii, kun ryhdytään puimaan avioparin velkoja. Oikeudesta voi tulla päätös, että vaimolta otetaan se mitä mies on velkojalle maksava. Karmea kokemus on takana. Taistella piti ja viimein jotain jäi omaan pussiinkin.

   • maallikkojuristi

    Viestisi voisi olla mielenkiintoinenkin, jos kertoisit riittävällä oikeudellisella tarkkuudella miten tuo "karmea kokemus" meni. Yleensä tälläiset tapaukset ovat kyllä seurauksia ihan omista hölmöilyistä kuten yrityksistä kiertää velkojien oikeuksia puolisoiden välisillä valeoikeustoimilla tai sitten ei ymmärretä miten takaisinsaanti konkurssipesään toimii tai omaisuutta on kirjattu miten sattuu väärälle omistajalle tms.


  • Muistutus

   Kun teillä on avioehto, et peri sen kummemmin velkoja kuin omaisuuttakaan. Kenelle omaisuus menee menee myös velat. Täydellinen avioehto takaa ettet joudu maksamaan tasinkoa mutta et myöskään ole siihen oikeutettu. Asian tekee mutkikaaksi jos kuolleen puolison omaisuutta on esim asunto, kiinteistö edes osittain. Kyllä siis tarkoittaa, jos puoliso kuolee menevät hänen velkansaa hänen perikunnalle ei puolisolle. Periaate on se kuka saa edesmenneen omaisuuden saa myös sitä rasittavat velat. Perintöosuudesta voi aina myös kieltäytyä ja siitä seurvaavasta velvollisuudesta ( perintövero velat )

   • Ettei jää epäselväksi

    Jos kuolleella ei ole lapsia, eikä hän ole tehnyt testamenttia, menee hänen koko omaisuutensa automaattisesti hänen puolisolleen. Tämä täysin riippumatta siitä onko puolisoilla avioehtoa vai ei.


   • nix nax

    >>Kun teillä on avioehto, et peri sen kummemmin velkoja kuin omaisuuttakaan.


  • Suomen laki

   Kuolinpesän varoista suoritetaan pesän ja vainajan velat. (15.6.2007/710) Pesänselvitysvelat maksetaan ennen muita velkoja sitä mukaa kuin ne erääntyvät. Muut pesän velat maksetaan vasta vainajan velkojen jälkeen. Kuolinpesän konkurssissa konkurssipesä vastaa pesänselvitysveloista. Pesänselvitysveloista säädetään 18 luvun 5 §:ssä.

  Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   177
   11791
  2. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   119
   3845
  3. Netta Kukkonen perustelee varkauksiaan sillä että

   hän on nuorenpana syyllistynyt rikoksii, viimeisimmät rikokset ovat vuodelta 2022. Onko hän vuodessa vanhentunut 20 vuot
   Maailman menoa
   13
   1618
  4. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   90
   1405
  5. Sanna Marinin kaunis keltainen asu sai tuulipuvut haukkomaan henkeä ihastuksesta!

   Syrjäseuduilla huokailtiin Sannan upeaa pukuvalintaa, kaunis keltainen asu sopi hienosti Sannalle ja erottui hyvin jouko
   Suomen Keskusta
   400
   1202
  6. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   112
   1195
  7. Jokim vigelius tanssi miehensä kanssa linnan juhlis

   Joo, alkaa tuntumaan siltä että lähes kaikki persumiehet on "niitä miehiä".
   Perussuomalaiset
   139
   1109
  8. Harvinaiset kuvat: Iskelmäkuningatar Eini ja Lars-rakas yhdessä juhlimassa "Jotain suurta pienen..."

   Iskelmäkuningatar Eini oli tänä vuonna Linnan juhlissa puolisonsa Lars Pajumäen kanssa. Lars-puolisoa ei ole paljon julk
   Suomalaiset julkkikset
   11
   1096
  9. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   49
   1072
  10. Jouluahdistus

   Mitä te sinkut teette Jouluna?
   Sinkut
   86
   1017
  Aihe