haluan tietää...

Hannah89

niin sitä haluaisin ihmiset vaan tietää, milloin olisi sopiva noita häitä mietittävä ku olemme poikaystäväni menneet jo kihloihin olemme olleet noin vuoden jo yhdessä. Olen jo heti ensi silmäyksellä päättäny että tämä on se mies jonka kanssa haluaisin elää aina. Samaa mieltä on myös poikaystäväni. Vanhemmat olivat heti kihlauksen nähtyään heti suunnittelivat häitä. Mutta minun mielestä pitäis odottaa viel jonkin aikaa. olen kuitenkin niin nuori. Joten ihmiset auttakkaa kauan pitää olla yhdessä ennen kuin mitään häitä miettiä???

13

2458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anna ajan kulua...

      Vuosi on lyhyt aika yhdessä ja tunnut vielä kuitenkin epävarmalta sitoutumaan lopullisesti, yhdessä voitte kuitenkin olla ilman paineita naimisiin menosta, ja se kannattaa. Minä olen ollut reilu 9 vuotta kihloissa, 11 vuotta samna miehen kanssa, silti en kiirehdi naimisiin. Viime keväänä ostettiin vihkisormukset ja oli avioliittolupakin valmiina, jostain syystä maistraattiin meno viivästyi ja lupa meni vanhaksi, nyt olen sitä mieltä että se oli oikeastaan hyvä ettei menty naimisiin vielä, aikaa meillä kuitenkin on jos sitä haluamme. Sukulaisten mieliksi teidän ei kannata hosua, kihloissakin voi olla kauemmin jos siltä tuntuu, ja ilman avioliittoakin voi elää yhteistä elämää. Hyvää kevättä sinulle..

    • Nimetön

      Asialle ei ole aikarajoja. Ikäraja on, että molempien on oltava vähintään 18-vuotiaita. Naimisiin menette juuri silloin, kun te molemmat sitä haluatte. Koska sinä olet selvästi epävarma naimisiinmenosta, niin te ette mene naimisiin, ainakaan vielä.

    • gahsgja

      miksi menit kihloihin jos et kuitenkaan vielä ole valmis naimisiin??? kihlaus = avioliittolupaus. tiesithän että yhdessä voi myös olla ilman kihloja...

      • Hannah89

        siksi koska rakastan tätä miestä ihan kamalasti ja haluan olla sen kanssa koko loppuelämäni. Halusin vaan tietää että koska sitä voi mennä naimisiin vaikka onkin ollu vasta vuoden yhdessä tän miehen kanssa yhessä... Rakastan miestäni ihan kamalasti että haluisin häät jo...


      • mennä naimisiin!
        Hannah89 kirjoitti:

        siksi koska rakastan tätä miestä ihan kamalasti ja haluan olla sen kanssa koko loppuelämäni. Halusin vaan tietää että koska sitä voi mennä naimisiin vaikka onkin ollu vasta vuoden yhdessä tän miehen kanssa yhessä... Rakastan miestäni ihan kamalasti että haluisin häät jo...

        Me seurustelimme kaksi kuukautta ennen kihlausta ja kihlauksen jälkeen menimme toki heti naimisiin. Siitä on jo 15 vuotta ja nyt pieni esikoisemme on kahden vanha.


      • ei aukene
        Hannah89 kirjoitti:

        siksi koska rakastan tätä miestä ihan kamalasti ja haluan olla sen kanssa koko loppuelämäni. Halusin vaan tietää että koska sitä voi mennä naimisiin vaikka onkin ollu vasta vuoden yhdessä tän miehen kanssa yhessä... Rakastan miestäni ihan kamalasti että haluisin häät jo...

        Mulla on nyt suunnattomia vaikeuksia ymmärtää, mitä oikeasti haluat.. Kuten aiemminkin on monessa ketjussa useasti todettu, naimisiinmenon kanssa ei ole olemassa mitään sääntökirjaa. Saatte mennä naimisiin koska vain, kihlaus saa kestää ihan niin kauan kuin päätätte, jne. Jokaisen oma mieltymys ratkaisee! Mielestäni, enkä tarkoita tätä loukkaavana, hyvä nyrkkisääntö on, että olet tarpeeksi kypsä menemään kihloihin ja naimisiin, kun sinun ei tarvitse täällä kysellä tuntemattomilta, mikä on "oikein" ja mikä ei. Ei siitä kuitenkaan sen enempää. Halusin vain kysyä, tiedätkö itsekään mitä todella haluat. Ensimmäisestä viestistäsi: "Vanhemmat olivat heti kihlauksen nähtyään heti suunnittelivat häitä. Mutta minun mielestä pitäis odottaa viel jonkin aikaa. olen kuitenkin niin nuori. " Viimeisimmästä viestistäsi: "Rakastan miestäni ihan kamalasti että haluisin häät jo..."


      • tutkinnan jälkeen
        Hannah89 kirjoitti:

        siksi koska rakastan tätä miestä ihan kamalasti ja haluan olla sen kanssa koko loppuelämäni. Halusin vaan tietää että koska sitä voi mennä naimisiin vaikka onkin ollu vasta vuoden yhdessä tän miehen kanssa yhessä... Rakastan miestäni ihan kamalasti että haluisin häät jo...

        Ei millään pahalla, mutta kyselysi ei kuulosta kovin kypsältä. Jos todella on varma niin ei ole mitään laillista tms. aikarajaa, paitsi se mikä aika menee avioliiton esteiden tutkintaan. Ja koska olette jo 18 niin ikäkin lain mukaan riittää. Eli siinä vastaus koska voitte mennä naimisiin! Suosittelisin kuitenkin laittamaan jäitä hattuun eikä tekemään rakkauden huumassa mitään hätiköityä. Olette nuoria ja vuosi on lyhyt aika seurustella, varsinkin tuossa iässä. Ihan hyvin voitte olla yhdessä loppuelämän vaikka menisitte vasta 3 vuoden päästä naimisiin. Mutta tuo ei siis ollut mikään vastaus sopivaan aikaan!


    • sitten itse tietää!

      Mielestäni tätä olisi voinut miettiä ennen kuin menitte kihloihin? Nurinkurista mennä ensiksi kihloihin ja alkaa sitten vasta miettimään, että olenko varma vielä ja valmis menemään naimisiin vai pitäisikö vielä odotella. Jos on mennyt kihloihin, häitä voi alkaa suunnittelemaan samantien. Mutta kukin taplaa tyylillään. Tuskin kuitenkaan ensisilmäyksellä ja ekana päivänä olisit ollut valmis kihloihin/naimisiin. Vaikka silloinkin jo siltä tuntui... Järki ja tunne ei aina kulje käsikädessä. On erittäin vaikea määritellä jotain yleispätevää aikaa kuinka kauan pitäisi olla yhdessä. Se riippuu hyvin paljon ihmisistä/parisuhteesta jne. Me teitä tuntemattomat emme voi millään tietää koska olette valmiita vai oletteko koskaan (mistä tiedämme kannattaako teidän mennä edes keskenänne naimisiin?) Mutta voisi sanoa, että sitten kun siltä itsestä tuntuu, eikä tarvitse muilta kysellä olenko valmis. Jos tunnet olevasi liian nuori ja epäilyttää, älä mene vielä naimisiin! Ja monet haluaa asua ensiksi yhdessä. Se ei tietysti ole välttämätöntä, mutta aika molle paljastuu toisesta uusia (eikä välttämättä positiivisia) asioita yhdessä asuessa. Ei kai teillä mihinkään kiire ole? Jos oikeasti haluatte elää yhdessä aina niin suhde lienee varmalla pohjalla vaikka odottaisitte?

      • sitten itse tietää!**

        Noista ajoista sen verran, että joillakin kihlaus jää alla kuukauden pituiseksi. Eli mennään aika pikaisesti kihlauksen jälkeen naimisiin. Meillä kihlauksesta häihin on puoli vuotta. Mutta me olimme olleet yhdessä pidempään kuin te ja vanhempia. Usein jo käytännön syistä häihin on se 1-2 vuotta (kirkkovaraukset ym. järjestelyt, häihin säästäminen), riippuen onko hääjuhlaa ja millainen. Mutta teinä odottaisin, koska vaikutat epävarmalta.


    • Lukenut monessa paikassa

      Rakkauden ensihuuma kestää noin vuodesta kolmeen vuoteen. Tämä on siis sitä "in love", rakastuneisuuden aikaa, jolloin kaikki vaikuttaa mahdolliselta suhteen suhteen. Pointtini on siis vain se, että mikä kiire oikeastaan on mennä naimisiin, kun ette varmastikaan vielä tunne toisistanne puoliakaan. Ja sitäpaitsi, mihin niitä häitä tarvitaan? Eikö rakkautenne muka "pysy pystyssä" ilman jotain virallisia papereita ja toimituksia? Vai onko sinulla vain kauhea hinku päästä valitsemaan morsiushametta ;D Mieti nyt vielä. Olet mahdollisesti menossa vannomaan kristinuskon jumalan silmien alla rakastavasi tätä miestä niin ylä- kuin alamäissäkin, mutta sanoisin että kannattaa odottaa että niitä ylä- ja alamäkiä alkaa edes nähtyä. Hyvää jatkoa!

      • Kyllä mä odottaisin pari vuotta ja jos sitten vielä on tunteet ennallaan, niin vois ruveta_suunnittelemaan häitä.


    • kiirehtisi...

      "--- ku olemme poikaystäväni menneet jo kihloihin olemme olleet noin vuoden jo yhdessä. Olen jo heti ensi silmäyksellä päättäny että tämä on se mies jonka kanssa haluaisin elää aina." Se, että muka ensi silmäyksellä päättää, että haluaa olla jonkun kanssa loppuelämänsä on illuusiota, ja yleensä nuoruuden kokemattomuutta. Kun on ollut vuoden yhdessä (mitä tällä sitten tarkoitatkaan: seurustelua vai samassa taloudessa asumista?), niin ei varmasti tunne toista vielä mitenkään täydellisesti. Kun rakastumisen huuman laantuminen ja muutama todellinen kriisi on käyty läpi, niin sitten voi vasta sanoa tuntevansa toisen, ja tietävänsä että haluaa jakaa elämänsä juuri tämän henkilön kanssa. Olet nimimerkistäsi päätellen noin 20-vuotias. Sinulla ei ole mihinkään kiirettä. Sitten kun lapset tai yhteisen omaisuuden hankkiminen alkavat tulla kuvioihin, niin avioliitto on hyvä idea, jo ihan juridisista syistäkin. Jos rakkautenne on kestääkseen, niin se kestää varmasti ilman avioliittoakin siihen asti.

    • olimme seurustelleet

      reilut 4 kk kun poikaystäväni kosi ja sai myöntävän vastauksen. häihin mennessä olemme olleet yhdessä reilut 9 kk ja kihloissa n 5 kk. tämä tahti on meille juuri sopiva ja me tiedämme mitä haluamme. ei ole missään vaiheessa tarvinnut kysyä muilta neuvoa kun se on ihan selvänä päässä että mitä haluaa.

      jos tarvitsee apua tietämään mitä haluaa niin sitten kannattaa odottaa!

    Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1608
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1226
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      6
      1209
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe