Varoitus Vuoksenniskalaiset!

Marko Heija

Varoitan Virasojalla, Lakasenpellolla ja Vuoksenniskan alueella liikujia. Ti 21.4 klo 16.45 olin kolmen pojan (4v.,7 v. ja 8v.) kanssa pyöräilemässä. Olin pojista n. 50 m jäljessä, kun tämä mieshenkilö potkaisi nuorimmaista päähän ja alkoi huutaa/ kiroilla, että häipykää helvettiin täältä. Pojan pyöräilykypärä hiukan lohkesi, mutta ihmeen kaupalla mitään ei sattunut. Mies potkaisi 7 v. poikaa jalkaan ja polkupyörään, sekä vanhimman pojan polkupyörään. Potkun voimasta 8 v. poika kaatui pyörätielle. Tapaus sattui Tiilitehtaankadun Lakasen liikennevalojen puolimmaisessa päässä. Miestä kutsutaan nimellä "Limppi" ja hänet tunnistaa takakenoisesta kävelytyylistä ja roikkuvista vaatteista. Usein kantaa "mäyräkoiraa". Mies yritti minulta pakoon, mutta pysäytin hänet Lakasen alikulkutunnelissa. Pidin puhuttelua ja mieheltä alkoi valua pissa vasemmasta lahkeesta kadulle. Sanoin, että soitan poliisit, josta kimpaantui. Onneksi pojat selvisivät itkuilla, mutta muistiinhan tapaus heille jää. Samasta miehestä on tehty noin viikko sitten rikosilmoitus, kun kävi lenkillä olleen naisen kimppuun. Nainen pääsi pakoon. Lisäksi mies on uhannut tappaa kävelemässä olevia naisia, sekä yrittää lyödä heitä. Minulle sanottiin aikaisemmin, että mies on harmiton, mutta nyt on lääkkeet ottamatta. Poliisikaan ei voi puuttua asiaan, pitäisikö jonkun mielenterveystahon ottaa huostaan?. Olkaa varovaisia naiset ja lapsiperheet. Avohoito rules!

38

12722

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Marttieksat

      Onks tää se siis kuka aina pitää housujaan ylhäällä siitä perseen yläpuolelta? Keilakäsi-silvennoinen?

      • vasta alkua

        Mitähän sitten tapahtuu kun mielisairaaloiden lisäksi suljetaan vankilat.Eikä poliisilla kait ole oikeutta puuttua asiaan ennenkuin jotakin on tapahtunut.Tuossa tapauksessa kyllä voisi puuttua mutta mihin nykyään tuollainen henkilö voitaisiin laittaa.Pilleripurkki kouraan ja kadulle.Noilla henkilöillä on kaksi vaihtoehtoa. Tappaa itsensä tai joku muu jonka jälkeen yhteiskunta voi huolehtia loppusäilytyksestä.


      • joku vaan täällä

        mullekkii on huutanu et "tuu tänne ni selvitetää tää asia" ja iso veljelle on et "tommosii pentui pitäs ampuu päähä" Niskalle on kanssa tullu saman laine naine mikä kävelee samalla tavalla pari kertaa menny mun ohikii.


    • Lakasenpeltolainen

      ahkera on kaveri kävelemään,kyllä sen kaljan hakureissut ylettyy Prismaan asti ja useamman kerran päivässä että kuntoa kyllä on. Asuu jossain lakasenpellolla aika lähellä sitä paikkaa missä päällekarkaus tapahtui. Varmaan hänen käyttäytyminen vaan pahenee,teitkö muuten ilmoitusen poliisille,nämä kaikki pitäs ilmoittaa

      • ...

        kyllä Kauppakadulla, kävelee kovasti niskan suunnassa...


      • vniska
        ... kirjoitti:

        kyllä Kauppakadulla, kävelee kovasti niskan suunnassa...

        Valajankadulla, Lakasenpellolla veljen tai äidin kanssa. Sry.


      • ...
        vniska kirjoitti:

        Valajankadulla, Lakasenpellolla veljen tai äidin kanssa. Sry.

        Asui ennen sitten äidin ja veljen kanssa Kauppakadulla...


      • naapurin setä
        ... kirjoitti:

        Asui ennen sitten äidin ja veljen kanssa Kauppakadulla...

        Äiti ja veli asuu Kauppakadulla, mutta niiden vanha omakotitalo on Valajankadulla, missä kyseinen henkilö majailee.


    • Nimetön

      onko tämä mies sellainen pitkä tanakka kiharat hiukset ja aina melkein suu auki kävelee?

      • Marko Heija

        Sama mies


      • niskalainen
        Marko Heija kirjoitti:

        Sama mies

        että kysyjä tarkoittaa sitä ex-rajamiestä, joka on paljon verkkaisempi kulkija. Se mies on ihan vaaraton höpöttäjä ja moikkailija.


      • varmaan
        niskalainen kirjoitti:

        että kysyjä tarkoittaa sitä ex-rajamiestä, joka on paljon verkkaisempi kulkija. Se mies on ihan vaaraton höpöttäjä ja moikkailija.

        pullojokkea.Pitkä mies joka kävelee etukumarassa suu auki ja tupakka palaa melkein koo ajan.Ei se ex rajamies voi olla?onkse pimahtanu...


    • .......

      Kyllä poliisi voi asiaan puuttua ja pitääkin niin tehdä. Ensimmäisinä perusteina mieleen tulevat poliisilaki, mielenterveyslaki, rikoslaki ja esitutkintalaki, joiden perusteella toimivalta syntyy. Poliisilain perustella mies voidaan ottaa säilöön ennaltaestävässä tarkoituksessa. Mielenterveyslain perusteella miehen tilasta on ilmoitettava hoitavalle lääkärille terveyskeskukseen, joka puolestaan on velvollinen ryhtymään toimenpiteisiin riittävän ja tarvittavan hoidon järjestämiseksi. Lapseen kohdistunut hyökkäys täyttää varmuudella ainakin lievän pahoinpitelyn tunnusmerkistön, johon puuttumiseen toimivalta puolestaan syntyy rikoslain ja esitutkintalain kautta, jos ja kun vanhemmilla on tapahtuneen johdosta rangaistusvaatimus. Eli, kyllä puuttumismahdollisuuksia on. Rangaistukasen osalta voikin sitten olla jo eri juttu, jos mies on alentuneesti syyntakeeton. Pakkohoidon osalta tapaus käsitellään terveydenhuollon puolella.

      • asiaa tulisi...

        ...viedä eteenpäin.Hän on ilmeisesti avopotilas,ja hänen tekemisistään tulisi terveydenhuoltoviranomaisten olla selvillä,olipa hän sitten terveiden tai sairaiden kirjoissa.Lain mukaan ihminen voidaan ottaa pakkohoitoon jos katsotaan hänen olevan vaaraksi itselleen tai muille.


      • kysympä vaan
        asiaa tulisi... kirjoitti:

        ...viedä eteenpäin.Hän on ilmeisesti avopotilas,ja hänen tekemisistään tulisi terveydenhuoltoviranomaisten olla selvillä,olipa hän sitten terveiden tai sairaiden kirjoissa.Lain mukaan ihminen voidaan ottaa pakkohoitoon jos katsotaan hänen olevan vaaraksi itselleen tai muille.

        Laki ei ole kaikille sama vaikka sen pitäisi olla. On imatralla ainakin muutama ihminen ketkä saa antaa tappo uhkauksia ilman, että heidät tuomittaisiin tai laitettaisiin pakko hoitoon.


      • vaarallisia
        kysympä vaan kirjoitti:

        Laki ei ole kaikille sama vaikka sen pitäisi olla. On imatralla ainakin muutama ihminen ketkä saa antaa tappo uhkauksia ilman, että heidät tuomittaisiin tai laitettaisiin pakko hoitoon.

        Taitaa olla vähän joka paikassa, että kaupunkiin mahtuu ainakin muutama, jotka saavat tehdä ihan mitä lystää. Sit kun joku erehtyy näiden touhuihin puuttumaan, niin arvaa, ketä viedään poliisikyydillä laitokselle.


    • 9u7yuih

      Rekan alle niskaperse otteella.

    • mminu

      ILMOTUS EHDOTTOMASTI JOHONKINPÄIN.. ei lapsiin/naisiin kiinnikäymistä saa katsoa läpi silmien. kaverin naapurirouva rupesi olemaan keväisellä mielellä.. tuli ja haukku ja huusi pihalla.. älyttömiä.. karseita. oli mummol rohdot jääny väliin.. soitto ja poliisivoimin rouvan noukkivat hiukan rauhoittumaan. luullut olen et tää kyseinen herra on ihan vilpitön.. oman tiensä kulkija..mut luulo olikin väärä.

    • sen näkee

      kun säästetään.Avohoitoon kaikki mielenterveys potilaat. Kuka pystyy valvomaan että tulee lääkkeet otettua? Aina pitää tapahtua jotain todella pahaa, ennenkuin viranomaiset puuttuu asiaan.Minunkin kaverini on kestänyt vuosia naapurin naisen häiriköiniä. Todella törkeetä kielenkäyttöä ym.ym. ennen pääsiäistä tuli mitta täyteen ja soitto mielenterveys toimistoon, niin pääsi mummo hoitoon.Aina vedotaan siihen että se on sairaus ja pitää vaan muiden kestää...mutta mielestäni joku raja siihenkin on vedettävä.

    • urpoko

      Kukaan ei saa käydä toisiin kiinni eikä uhkailla jne.. Kaikki nämä asiat ymmäretään ja niistä yhtä mieltä ollaan, mutta tilanteen ratkaisu ei suinkaan ole se että otetaan niskapersote ja heitetään rekan alle. Samaan aikaan lehtien palstoilla puidaan tuimasti minne sijoitetaan uusi jäähalli,tärkeä sekin, mutta oisko tarpeellisempaa miettiä minne sijoitetaan Rauhan jälkeläinen eli suomeksi sanottuna MIELISAIRAALA. Eihän tämmöinen hiippari mikään rikollinen ole vaan potilas,eikä suinkaan omasta tahdostaa vaan yhteiskunnan suosiollisesta avustuksesta.

      • Hellfare

        Jos vastaan tulee ja tällaista käyttäytymistä ilmenee, niin pataan tulee, oli kyseessä sitten vajakki tai ei!! Jos yhteiskunta laittaa näitä seilailemaan tässä kunnossa ihmisten ilmoille, niin kantakoot yhteiskunta sitten myös vastuun. Toista poskea ei käännetä!


    • jotain tehtävä

      tään henkilön käyttäytyminen on sitte vuosien kiusaamisen tulos.Aina on kasvanu uusi kiusaajien ja naurajien sukupolvi ja nyt korjataan satoa.En puolustele hänen käytöstään sen enempää.Olisi kuulunut jo alun perin ohjauksen ja valvonnan piiriin

      • virkamiehiltä ja--

        toimenhaltijoilta ollut kadoksissa , oman laskujeni mukaan jo 80-luvun alusta !


    • täälä ainakin niskalla

      onhan nuita,ja kevät ja syksyhän on hullujen oireiluaikaa,joten ellei poliisi tai terveysviranomaiset tee jotain niin ens kerralla käy jollekkin,ja pahemmin.

    • nimellinen...

      ...on kai parempaakin tekemistä???vaik jahdata mopopoikia...jos kerran se ukko on jo käynyt kiinni ja paikallislehdessäkin jo maininta nii kyl mun mielestä se ois jo korkee aika hakee sielt pois,ennenku jollekin tosissaan sattuu jotain...

      • 28taakse

        Myös se ,että yksi konsta tutkaa nopeuden,toinen laskee rattaiden hampaat ja kolmas lukee rungon kyljestä millainen saa välitys-suhde olla.Eli ei parjata virkakuntaa he ovat parasta A-ryhmää ja vielä tulee muistaa tärkein: Kyllikki Saaren murha on edelleen selvittämättä.Siellä on tutkijoille työmaata.Lopuksi jos motarille tulee rekkajonot, niin silloin on taas kylähulluilla mahdollisuus viilettää nuorison seassa.


      • Drr
        28taakse kirjoitti:

        Myös se ,että yksi konsta tutkaa nopeuden,toinen laskee rattaiden hampaat ja kolmas lukee rungon kyljestä millainen saa välitys-suhde olla.Eli ei parjata virkakuntaa he ovat parasta A-ryhmää ja vielä tulee muistaa tärkein: Kyllikki Saaren murha on edelleen selvittämättä.Siellä on tutkijoille työmaata.Lopuksi jos motarille tulee rekkajonot, niin silloin on taas kylähulluilla mahdollisuus viilettää nuorison seassa.

        Imatran poliisille miehestä tutkintapyyntö. Poliisi alkaa selvittämään asiaa. Mitä useampi tutkinta pyyntöjä tulee sen parempi. Kaikki ne jäävät kirjaan, joita voidaan myöhemmin sitten tarkistaa ja verrata. Ei se nyt vain niin mene, että täällä voidaan tönia ja sohia lapsia ja naisia miten sattuu. Toki jos kukaan ei tee mitään elettäkään tai ilmoitusta asiasta niin sehän jatkuu.

        Käytännössä miehen pitäisi todeta olevan itselleen tai ympäristölleen vaaraksi, että saataisiin hoitoon. Hoitoonhan tälläinen kuuluisi, mutta vaikeaa joskus on nykylainsäädännön mukaan. Moni ei hoitoon pääse. Moni jopa tajuaa oman tilanteensa ja että päässä ei nyt kaikki ole kunnossa. Sitä ei vain uskota. Sitten tapahtuu kaikenlaista. Esim: nyt Kuopiossa ampuminen torilla.

        Ja vaikka puolustaisi ja antaisi vähän ojennusta tälläiselle, niin ei sekään mitään hyödytä. joutuu vielä itse syytteeseen. Puolusta sitten jotain niin saat itse kärsiä, usein käynyt näinkin. Ei mene maalaisjärkeen se.


      • x
        Drr kirjoitti:

        Imatran poliisille miehestä tutkintapyyntö. Poliisi alkaa selvittämään asiaa. Mitä useampi tutkinta pyyntöjä tulee sen parempi. Kaikki ne jäävät kirjaan, joita voidaan myöhemmin sitten tarkistaa ja verrata. Ei se nyt vain niin mene, että täällä voidaan tönia ja sohia lapsia ja naisia miten sattuu. Toki jos kukaan ei tee mitään elettäkään tai ilmoitusta asiasta niin sehän jatkuu.

        Käytännössä miehen pitäisi todeta olevan itselleen tai ympäristölleen vaaraksi, että saataisiin hoitoon. Hoitoonhan tälläinen kuuluisi, mutta vaikeaa joskus on nykylainsäädännön mukaan. Moni ei hoitoon pääse. Moni jopa tajuaa oman tilanteensa ja että päässä ei nyt kaikki ole kunnossa. Sitä ei vain uskota. Sitten tapahtuu kaikenlaista. Esim: nyt Kuopiossa ampuminen torilla.

        Ja vaikka puolustaisi ja antaisi vähän ojennusta tälläiselle, niin ei sekään mitään hyödytä. joutuu vielä itse syytteeseen. Puolusta sitten jotain niin saat itse kärsiä, usein käynyt näinkin. Ei mene maalaisjärkeen se.

        Eikös se kaveri "päässy" viime viikolla hoitoon?


      • mnima
        x kirjoitti:

        Eikös se kaveri "päässy" viime viikolla hoitoon?

        juu kuulema..


      • xx
        mnima kirjoitti:

        juu kuulema..

        hillstreet oli kai kaverinsa kanssa ollu asialla. hyvä niin.


    • entäpäs sitten

      Mitä tarkoitat uutisen uusinnalla , onko tapahtunut täsmälleen samalla tavalla kun viimeiksi? aika hyvä tuuri? Kannattaisko lotota?

      • Marko Heija

        Valitettavasti en ole kirjoittanut samaa viestiä uudelleen, eikä samaa ole tapahtunut uudelleen. Viesti on jostain syystä pompannut ylöspäin?
        Lieneekö Suomi24:n foorumin päivityksillä ollut osuutta?

        Ja tohon näpsäkkään kommenttiin, niin lottoa oon tehny vuodesta 1986.

        Kaveri on kuulemma käynyt Honkaharjussa.


      • Mako Heija

        Valitettavasti en ole kirjoittanut samaa viestiä uudelleen, eikä samaa ole tapahtunut uudelleen. Viesti on jostain syystä pompannut ylöspäin?
        Lieneekö Suomi24:n foorumin päivityksillä ollut osuutta?

        Ja tohon näpsäkkään kommenttiin, niin lottoa oon tehny vuodesta 1986.

        Kaveri on kuulemma käynyt Honkaharjussa.


      • x
        Marko Heija kirjoitti:

        Valitettavasti en ole kirjoittanut samaa viestiä uudelleen, eikä samaa ole tapahtunut uudelleen. Viesti on jostain syystä pompannut ylöspäin?
        Lieneekö Suomi24:n foorumin päivityksillä ollut osuutta?

        Ja tohon näpsäkkään kommenttiin, niin lottoa oon tehny vuodesta 1986.

        Kaveri on kuulemma käynyt Honkaharjussa.

        ja niin näytti hillstreet ja kaveri ukon hoitoon vieneen! HyvÄ!


    • Pioni55

      Marko! Oli pieni viive kun vastaan, näin toimitaan kun toimitaan oikein!

    • Valtonen

      Olitko sie kopeloinut sen kaluu?

      • Kauokopäänkomia

        Homo kaajee emäs nussija raklo!!!! Jeeva horkii lapsukainen.


    • avohoitolainenko

      Voi vittu Valtone, mee hoitoo ja sassii. Vanhan ketjun kävit kaivaas ja vielä kaheli vastasit. Hei haloo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1595
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1429
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1337
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1325
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      34
      1266
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1208
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe