Kesäkuussa

Dubliniin

Hei. Keskiviikkona olis lähtö ja sunnuntaina paluu, olisko vinkkejä missä muuallakin kannattaa käydä ettei koko aika mee vaan Dublinissa hengaillessa. Kiva olis jos joku tietäis vähän noita hintoja sisämaan liikenteestä niin tiedän budjettia tässä laskeskella suurinpiirtein. Yöelämässä haluaisin myös pikkasen piipahtaa, mitkä olis mukavimpia paikkoja. Kiitos :)

7

1243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • utyr

      Howth on ainakin käymisen arvoinen paikka. Myös Bray oli mukava paikka ja Sealifen vieressä meren rannalla oleva ravintola Barracuda. Junalla pääsee molembiin paikkoihin ja ei ollut kovin kallistakaan. Ja molemmat siis lähellä Dublinia, oliskohan Howthiin ollut noin 330 min matka... Howthissa kannattaa kiivetä ylös sinne vuorelle(?), tosi upeat maisemat!

    • Liina

      Suosittelisin Glendaloughia ja Wicklow-vuoria. Myös Dalkey on kiva paikka, ja sieltä on kiva kävellä Killaney bay:hin. Tosin kannattaa ostaa hyvä kartta (nimim. matkalla eksyneet). Jos haluaa lähteä vielä kauemmaksi, ei Belfastkaan ole ihan mahdottoman matkan päässä. Jos linnat kiinnostavat, Trimin linnan voi yhdistää käyntiin Newgrangessa. Länsirannikollekaan ei ole ihan mahdoton matka, Galway on kiva kaupunki (ranta vieläkin kivempi), sieltä on myös lyhyt matka Connemaraan, jossa maisemat ovat henkeäsalpaavia. Onnistuu tietty päiväseltään vain, jos on auto käytössä. Kilkenny on myös hyvä vaihtoehto. Siellä ehtii käydä päiväseltään julkisillakin (olen itse käynyt kahdesti). Se on Irlannin entinen pääkaupunki ja samalla vanhin kaupunki, siellä on myös paljon nähtävää (vanhoja rakennuksia yms., kuten Kilkennyn linna ja St Canice -katedraali) ja kivoja kauppoja.

    • Kesäkuun kuudes päivä kolmatta kertaa Dubliniin

    • Pietu28

      Käy katsomassa www.visitdublin.com , sieltä löytyy varmasti jotakin neuvoja :). Itse keskittyisin pelkästään Dubliniin ja sen keskustaan,jos et ole tuota pidempää aikaa,mutta sehän on makukysymys.Kesäkuu on mielestäni oiva ajankohta,koska silloin ei ole vielä se kunnon turistirysä. Itsekkin Dubliniin reilun kolmen viikon päästä lähtevä :).

    • et kadu

      Mahdollisimman suoraan junalla Dun Laoghaireen, ja laivalla Walesiin!!!

    • lllllllllllllllllll

      käydä ehdottomasti siellä Wicklow kierroksella. Ne nummet ja muutenkin päivän retki on upea!

      • Dublinera

        Itse suosittelisin päiväretkiksi juuri edellä mainittua Howthia tai sitten vastaavasti Dun Laoghairea etelässä... Jos aurinko paistaa niin Dun Laoghaire/Sandycove on hyvää picnic huudia..

        Wicklow Tour on kans hyvä, kannattaa vertailuttaa eri firmojen päiväretket.. itte maksoin päiväretkestä muistaakseni 22-24 €.. Kalleimmalla firmalla se oli 30 € paikkeilla..

        Jos on aikaa lähtee kauemmas niin suosittelen autonvuokrausta ja suunnaksi pohjoinen.. Ajaa esim. rannikkoo pitkin pohjoseen ja ihan pohjoisrannikolle asti jossa kantsii käydä kattoon Giants Causeway ja Carrick-a-Reden riippusilta.. Myös Belfastis voi piipahtaa samalla. Belfast ei ole tod mikään kaupunki kauneimmasta päästä mut jos on kiinnostusta käydä tsekkaan länsi-Belfastin muralit eli seinämaalukset niin nissä riittää ihmeteltävää.. Ja jos shoppailu kiinnostaa niin Pohjois-Irlannin puoleta kannataa ostoksetkin tehdä punnan huonon kurssin takia. Itte kävin siellä just pari viikkoo sit ja kyllä sydäntä lämmitti ne hinnat :)

        Toinen vaihtoehto on mennä länsirannikolle Galwayhin ja ottaa sieltä baatti Aran Islandeille, niistä isoimmalla saarelle nimeltä Inishmore.. Baatit lähti ainakin viime syksynä päivittäin klo 10.00 aikaan Galwaysta ja matka kestää n. tunnin..
        Takas voi tulla samana iltana tai sitten seuraavana päivänä aamu/iltalaivalla..
        Menopaluu saarelle Galwaysta oli jotain 25-30 € pintaan. Saarella on tapana vuokrata pyörä ja kiertää se siten ympäri. Sieltä löytyy myös muutama hostelli missä pystyy yöpyyn..

        Siinä muutama vinkki, Dubliniin ei mun mielestä kannata koko ajaksi jäädä.. Tää kaupunki on nähty 2-3 päivässä, tai tarkotan et nähty siinä mielessä mitä lomamatkalla ylipäätään voi..

        Kivoja reissuja kaikille :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe