Sijaisvanhemman oikeudet

Haluan tietää,

onko sijaisvanhemmalla oikeus alkaa rajoitta sijoitetun lapsen sukulaisten liikkumista. meitä on rajoitettu liikkumasta yleisellä tiellä, menemästä lapsen päiväkotiin lasta hakemaan, menemään lapsen kouluun, menemään katsomaan lapsen harrastusta. Sijaisvanhempi lisäksi kiristää lasta, että harrastus loppuu, jos sinne mummut ja muut tulevat katsomaan. Sossuilta on turha pyytää apua - ovat tukemassa tuon "pyhimyksen" toimia.

9

1244

Vastaukset

 • Lapsi on sijoitettuna perheessä joka ei pysty saamaan omia lapsia. Oletimme että yhteyttä pidetään molemminpuolin. Mutta perheestä ei oteta yhteyttä avoimesti. Vaikuttaa kuin pitäisivät itsestään selvänä että lapsemme jää lopullisesti heille. Lapsi on vasta 4 v.Tilannehan voi muuttua ja on jo muuttumassa parempaan. Tapaamiset ovat liian harvoin. Tuntuukin siltä kuin lapsi yritettäisiin tarkoituksella vieroittaa omista juuristaan . Onneksi on mummot jne.jotka tukevat. Saavat myös pitää lasta yökylässä. Kysynkin miten vaikeaa on saada puretuksi sijoitus??? Olen lukenut kauhujuttuja..... Televisiossa oli myös n.vuosi sitten ohjelma ko.asiasta.Vaikealta vaikutti.Luin että ensin ennen sijoitusta etsitään mahdollisuutta antaa lapsen saada kasvaa suvun piirissä. Meidän kohdalla ei tätä mahdollisuutta edes annettu. Kyvykkäitä kasvattajia olisi kyllä ollut . ??????

  • missä minunkin läheiseni. Missä osassa Suomea?


  • samassa paikassa, kirjoitti:

   missä minunkin läheiseni. Missä osassa Suomea?

   omilla lapsillaankin, meillä sijaishoidossa, en tiedä perhekotien sääntöjä, mutta...liekö siellä omat säännöt!

   Tottakait sijaislapsen mummut ja papat saa tulla juhliin, ellei sossujen kautta ole muuta estävää tietoa tullut, samoin äidit ja isät,
   sossut määrää sen, mikä on ollut lapsuus näillä lapsilla ja kuka on mitenkin kohdellut näitä lapsia!
   Uskoisin, että koko Suomessa pitäisi olla samat säännöt!


  • Eräs sossu sanoi, että LAIN MUKAAN pitää kartoittaa huostaanotettaessa lapsen sukulaiset, josko heistä on huoltajiksi. Näin ei meilläkään käynyt, kun sukulaislapsi huostaanotettiin. Suvussamme kaksi muuta perhettä on täysin kyvykkäitä kaikin puolin huoltamaan lasta ja nyt kun asiasta on nostettu haloo sossua kohtaan, sossu tietää tehneensä virkavirheen kun ei kartoittanut lapsen sukulaisia.


  • Hei.
   Onko sijaisvanhemmalla oikeus lukea 16-vuotiaan poikani txt-viestit? Sijaisäidin sanojen mukaan sossu-tädit ovat antaneet luvan??? Lähettämäniäni viestejä poikani ei ole mitenkään kommentoinut epäasiallisiksi. Tietty, jos teksti tulkitaan väärin ja ainoastaan negatiivisesti. Tämäkin tieto tuli mulle vahingossa. Eipä katsottu aiheelliseksi ilmoittaa mulle, äitinä ja huoltajana miltään taholta.


  • shittiäkö kirjoitti:

   Hei.
   Onko sijaisvanhemmalla oikeus lukea 16-vuotiaan poikani txt-viestit? Sijaisäidin sanojen mukaan sossu-tädit ovat antaneet luvan??? Lähettämäniäni viestejä poikani ei ole mitenkään kommentoinut epäasiallisiksi. Tietty, jos teksti tulkitaan väärin ja ainoastaan negatiivisesti. Tämäkin tieto tuli mulle vahingossa. Eipä katsottu aiheelliseksi ilmoittaa mulle, äitinä ja huoltajana miltään taholta.

   sossu- vieraannuttaja tädit lausumaa antaessaan; etteivät ole lapsia koskevassa asiassa sopimusosapuoli- ainoastaan lapsen vanhemmat/
   huoltajat ovat- ei muut ns. tarkoitushakuiset vieraannuttaja tahot-


  • sossu... kirjoitti:

   Eräs sossu sanoi, että LAIN MUKAAN pitää kartoittaa huostaanotettaessa lapsen sukulaiset, josko heistä on huoltajiksi. Näin ei meilläkään käynyt, kun sukulaislapsi huostaanotettiin. Suvussamme kaksi muuta perhettä on täysin kyvykkäitä kaikin puolin huoltamaan lasta ja nyt kun asiasta on nostettu haloo sossua kohtaan, sossu tietää tehneensä virkavirheen kun ei kartoittanut lapsen sukulaisia.

   Tai sitten on kartoitettu, mutta eivät ole halunneet teitä riesakseen. Valitettavasti biovanhemmilla tuntuu olevan oikeus häiriköidä sijaiskoteja mielensä mukaan.


 • Olen tekemässä sivustoa rikotut perheet,koska olemme kokeneet itse sijareiden ja virnamomsisten polkemisen perhettämme kohtaan. Poika riistettiin perheestämme lääkärieden lausuntojen pohjalta,joka on virhearviointi,todellinen syy kehitysviiveeseen löytyi sijaisperheessä ollessa uuden lääkärin tutkimusten kautta. poika huostattiin virikedeprivaation takia,mutta totuus on , että poika todettiin kehitysvammaiseksi, eikä sekään kuulemma riitä syyksi palauttamaan lasta biologisille vanhemmille. Olemme tässä 2 vuoden aikana tunteneet syvästi miten biovanhempia poljetaan alas,eikä välitetä heidän kiintymyksestä lapseensa. Voisimme 100% hoitaa itse lapsemme,esikinen asuu kanssamme,mutta viranomaiste ovta sijaispehrrn kanssa yhdessä tuumin päätyneet siihen ettemme ole kelvollisia vanhempia lapsellemme joka onkin kehitysvammainen. Joo-pa joo,ei ole annettu edes minkäänlaisia mahdollisuuksia, on vain erillisiä syitä kirjoitettu asiakirjoihin,jotta perheemme näyttäisi todella kelvottomalta ja vaikka sosiaalijohtaja ei ole tavannut henkilökohtaisiesti sijareita kuin keran, häön oli tehnyt arvion että he ovat parempoia hoitamaan lapsemme.. Suomessa alkaa mennä jo bisnespuolelle tämäkin helahoito. Odotan vain kun asia tulee julkisuuteen mediassa. Pahinta on että biovanhemmille ei anneta mahdollisuutta näyttää pärjääväsnä ja vieraat ihmiset tekevät lausuntoja lukemalla aikaisempia papereita, asiasta sen enempää selvitystä tai paneutumista.Meidän oma taistelu loppuu vasta kun saamme poikamme kotiin,joka elämän taival ei ole ollut helppoa keskosuudesta johtuvien ongelmien takia.Myös esikoinen on keskosena syntynyt, mutta tyttö lapswet pärjäävät paremmin kuin pojat,se on todettu lääketieteessäkin.Tiesin odotusaikana ettei kaikki ole kunnossa, asiaa ei otettu vakavasti syntymän jälkeen,eikä poikaa tutkittu tarpeeksi ja tästä saa kärsiä koko perhe ja varsinkin sisar joka ikävöi veljensä todella kovasti.Kuin me vanhemmat ja ystävätkin.

  • Kun luet tämän oman tekstisi uudelleen, saatat tulla siihen lopputulemaan, että voi myös joskus olla lapsen etu, että hän saa kasvaa perheessä, jossa vanhemmat osaavat edes kirjoittaa. Silti kyllä säälin perhettänne ja isompaa sisarusta, joka kaipaa pikkuveljeään.

   Tuo sinun tekstisi viittaa vahvasti siihen, että näyttöä biovanhempien pärjäämisestä ei ole odotettavissa. Millaista on ravitsemus, liikunta, uni ollut kun olet odottanut lapsiasi, kun molemmat ovat syntyneet keskosina? Omasta terveydestä on kyettävä huolehtimaan hyvin raskausaikana, jotta komplikaatioilta vältyttäisiin. Oletko tupakoinut, käyttänyt alkoholia?


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  177
  3521
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1073