Pulut pois parvekkeelta?

Aniitta

Asun kaupungissa ja ongelmana ovat parvekkeellani viihtyvät pulut. Millähän konstilla niistä pääsisi helposti eroon. Eihän niistä muuten vaivaa olisi, kunhan vaan p**koisivat jonnekin muualle. Parvekkeellani ei pitäisi olla mitään mikä niitä houkuttelee. Eli onko kotikonstia, joka tepsisi puluihin?

28 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Jos aidosti haluut eroon puluista , niin suosittelisin laittoittamaan sähköasiantuntiaa hyväksi käyttäen laittamaan sähkö piuhat , että pulu tippuu kaikessa hiljaisuudessaan hengettömänä mäkeen , laita sit roskispussiin ja heität roskiksiin , tehoaa hyvin , mutta ole todella varovainen ettet itse saa virtaa tai kotieläimet .:)

 • ja siihen piikkejä pystyyn.

  • Asenna siima leveyssuunnassa parvekkeelle, niin kaiteen yläpuolelle (noin 5cm, käsinojan yläpuolelle) kuin parvekkeen yläreunaan (10cm katosta alaspäin)... tällä lähtee. Toimii, on koitettu. Tai sitten osta haulikko :)


  • Nudisti kirjoitti:

   Asenna siima leveyssuunnassa parvekkeelle, niin kaiteen yläpuolelle (noin 5cm, käsinojan yläpuolelle) kuin parvekkeen yläreunaan (10cm katosta alaspäin)... tällä lähtee. Toimii, on koitettu. Tai sitten osta haulikko :)

   on parempi jos toimii. lauta ei välttämättä niin siistin näköinen. voihan sitä haukankuvaakin kokeilla.


 • Mene itse seisomaan parvekkeelle ilman meikkiä ja aamutakki(alasti vielä tehokkaampi)päällä.Kyllä pulut lähtee.Ja samalla varmaan kaikki muutkin eläimet 1km:n säteellä.Naapureissakin voi käydä yllättävä kato!

  • Kyllä ne pulut saattaa lähteä, mutta sitten alkaa näitä sun kaltaisia miehiä tungeksiin jopa sisätiloihin asti. Vähemmän harmia niistä puluista kuitenkin on.


  • Aniitta kirjoitti:

   Kyllä ne pulut saattaa lähteä, mutta sitten alkaa näitä sun kaltaisia miehiä tungeksiin jopa sisätiloihin asti. Vähemmän harmia niistä puluista kuitenkin on.

   Niin, mutta miehet ei kaki sisätiloihin. ( eikä yleensä parvekkeellekaan).


 • Siima on hyvä kaikkia isompia lintuja vastaan. Ne yrittää, mutta luovuttavat ja menevät jonkun toisen parvekkeelle. Hetken päästä ne ei enää tule sinne ja voit poistaa siiman.

  Siima on helppo, halpa, turvallinen, nopea ja huomaamaton keino!

 • ...ratkaisee tämänkin ongelman, jos se on taloyhtiössäsi mahdollista. Pari sähköpistorasiaa ja ipuna kattoon, niin parvekkeen käyttökelpoisuus jatkuu ainakin kuukaudella sekä kesän alussa että lopussa.

 • Luulisin pulujen syövän hiirenjyviä, tai rotanmyrkkyä. R42 on varma merkki, joka tehoaa ainakin täällä maalla kaikkiin karhua pienempiin.
  Elä tee kovin tuhteja annoksia, että pulusi lentävät jonnekkin muualle kuolemaan.

  Rastasverkko saattaisi olla sitten luontoystävällisempi vaihtoehto.

 • todella varmasti onistuu jos otat ja nappat verkkola yksitellen kiinni ja uunin ja on makoisat eväät ja johan pulut vähenee!

 • Meillä auttoise kun annettiin pulumummolle
  varoitus olla ruokkimatta puluja taloyhtiön
  pihassa.

  • Täällä naapuritalossa oli kans pulumummu, joka ruokki parvekkeellaan puluja. Taloyhtiö taisi taistella vuosia ko. henkilön kanssa asiasta, mutta ko henkilöllä taisi olla muumit laaksossa eikä mikään tehonnut. Lisäksi hän levitteli pullanmuruja menneen tullen ulkona liikkuessaan talojen läheisyyteen. Pulut jäivät pyörimään alueelle ja odottamaan mummelia. Taloyhtiö teki ratkaisun ja lasitti kaikki parvekkeet ja nyt kyseiset pulut hengailevat naapuritalojen parvekkeilla ja katon reunoilla, kuin Hitchkockin linnut aikoinaan...


 • Minulla on sama ongelma, mutta vielä kahta kertaa kauheampana.... Ne pulut nimittäin suunnittelee pesää sinne parvekkeelle.... Olen ihan neuvoton.. En tiedä mitä tehdä.. En jaksa nousta joka aamu kuudelta häätämään niitä joka kymmenen minuutin välein.... :(

  • Muutin juuri uuteen asuntoon ja huomasin linnunpaskaa parvekkeella ja että viereiseltä parvekkeelta lehahti pulu lentoon. Satuinpa kurkkaamaan sinne ja sen parveke oli täynnä linnunpaskaa! Ja tarkemmin kun katsoin, huomasin että pulu on tehnyt pesän parvekkeella olevan rappusen alle! Ajattelin ensin myrkyttää pulun, mutta se onkin nyt sitten mamma.. Tosin ei sieltä piipitystä vielä kuulu, joten munat sillä sit siellä on. Et myrkkyä kehiin vaan!


  • Pulun vihaaja kirjoitti:

   Muutin juuri uuteen asuntoon ja huomasin linnunpaskaa parvekkeella ja että viereiseltä parvekkeelta lehahti pulu lentoon. Satuinpa kurkkaamaan sinne ja sen parveke oli täynnä linnunpaskaa! Ja tarkemmin kun katsoin, huomasin että pulu on tehnyt pesän parvekkeella olevan rappusen alle! Ajattelin ensin myrkyttää pulun, mutta se onkin nyt sitten mamma.. Tosin ei sieltä piipitystä vielä kuulu, joten munat sillä sit siellä on. Et myrkkyä kehiin vaan!

   Muutin keväällä kämppään, jonka parvekkeelle pulu oli tehnyt pesän. Poikaset murskasin korkosaappaani piikkikorolla, myös emopulun lopetin myöhemmin samalla tavalla.

   Tapiolassa asuessani sai myös muutama hanhi "siipeensä" bootseistani.

   Janna


  • Less birdlife kirjoitti:

   Muutin keväällä kämppään, jonka parvekkeelle pulu oli tehnyt pesän. Poikaset murskasin korkosaappaani piikkikorolla, myös emopulun lopetin myöhemmin samalla tavalla.

   Tapiolassa asuessani sai myös muutama hanhi "siipeensä" bootseistani.

   Janna

   Jannalla on suoraa toimintaa. Taloyhtiössämme olisi tarvetta SINULLE.


 • Laita parveekkeelle jyviä ja sekaan rotanmyrkkyä :D

 • Pyydystä ne häkkiin ja opeta niille temppuja ja myö sitten taikureille tai sirkukseen, saa hyvät rahat

 • Veneissä käytettiin joskus kumikäärmettä takakannella jolloin ainakin lokit pysyivät poissa tai narun päässä lelu muovihaukkaa

  • Cd levyt ei toimi. Muovihaukka ei toimi. Lelukäärme toimii jotenkin......
   ilmeisesti myrkky on parasta.
   vittu kun vituttaa se pulunpaska.


 • Joo, itellä autossa nykyään aina mukana kumikäärme. Laitan auton katolle kun pysäköin pihaan, ja kas kummaa, ei linnunulosteita konepellillä! Voisi kokeilla jotain samantapaista myös parvekkeelle.

 • Nyt sitten silmä tarkkana, kuka niitä puluja taloyhtiössäsi ruokkii, ja soitto isännöitsijälle.
  Taustalla on varmasti joku pappa/mummo, joka niille leivänmurusia viskoo!

 • Tosi helppoa. Ostat vain muovikäärmeen ja se kerälle parvekkeen reunalle. Eipä tule enään.

 • Kokeilin muovikäärmeitä, lensivät ihan rauhallisesti sen viereen. Ei tehoa ollenkaan!

 • käärmettä pitää liikutella säännöllisestii , pulut taju että se on kuollut jos se päivittäin vaanimassa samassa paikassa. ei ne niin tyhmii oo.

  jos laittaa rotan myrkkyy ei tarvii laittaa siemenii siinä aineessa on jotai joka houkuttelee syömään.

  Lisäksi myrkky kannattaa laittaa johonkin astiaan ja siihen kevyt kansi , lintu ikäänkuin löytää ruuan ja syö innokkaammin ja käy useammin katsastamassa ansan

  • EI OLE OIKOTIETÄ. Pulujen ja muiden lintujen karkottamiseen hankittiin
   pulupiikit www.nymix.fi verkkokaupasta. Löytyy myös PUUILO- liikkeistä.
   Ei pulut pesi ei kaki ai kurnuta...


 • Ottakaa pulut kiinni ja työtäkää hanuriinne ja sitten takas kaiteelle, kyllä lentävät pois.

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.