Israel

Marcus

Onko kukaan käynyt Israelissa tai ollut kibbutsilla töissä?

7

1132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • milla

      Moi!
      Tieto on jo vähän vanhentunutta, olen ollut kibbutsilla töissä vuonna -95. Olin silloin 19v. ja ekaa kertaa ulkomailla yksin. Viihdyin mainiosti, porukkaa oli eri puolilta eurooppaa, Uudesta-Seelannista ja Etelä-Afrikasta asti. Nuorin taisi olla 17 ja vanhin 30. Bileitä riitti melkein joka illalle, jos kiinnosti.

      Töitä tehtiin kibbutsin ruokalassa, navetassa, kirjekuoritehtaalla, pellolla, riippuu paljon kibbutsista, mitä töitä on tarjolla. Töitä oli kuutena päivänä viikossa, joitain lomapäiviä kertyi kuukaudessa ja niitä sitten sai pitää putkeen. Siihen aikaan oli suosittua lähteä lomailemaan Egyptiin Punaisen meren rannalle. Halpaa ja oikein rentouttavaa.. Mitenkään kauhean vaativia ei työt olleet ja niistä kyllä selviytyi vaikka juhliessa olisi menny aamu tunneille.

      Rahaa ei paljoa tule, joten sitä kannattaa hiukan säästää mukaan, Israelissa riittää paikkoja missä kannattaa käydä. Kibbutsit järjestää myös reissuja, joissa näkee maata laajemmalti.
      Heitä tänne lisää kysymyksiä, jos näin vanha tieto kelpaa.

      Iloista reissua!
      Milla

    • olen käynyt

      Paras paikka missä olen käynyt ja olen nähnyt muutakin kuin nälkää.
      Olen käynyt 7 kertaa ja menen heti, kun tilanne hieman rauhoittuu.
      Ei ole perusturistin kohde, mutta jos imua sinne on, mene ihmeessä. Tulet kokemaan sellaista, jota ei voi muualla kohdata. Varsinkin jos tunnet Raamattua tai historiaa. Kaikki koskettaa. Kaikki toimii. Kaikkea voi syödä ja juoda. Jos mahdollista mene El Alilla. Lennot esim. Frankfurtista.

    • Fisu

      Pieni Suuri maa.. Valimatkat suht lyhyita ja maa taynna uskomattoman upeita ja keskenaan taysin erilaisia maisemia. Vahemman uskonnollisenkin ihmisen teki sanattomaksi "israelin ihmeet". Tunnelmat eri kaupungeissa/kohteissa ihan erilaisia ja valilla tuntui kuin olisin itse keskella elokuvaa.
      Olin viikon viime kesana ja helletta tietysti riitti.. Minulla oli paikallinen opas ja auto joten kulkeminen oli helppoa. Levottomuuksien takia olisi tietysti hyva tietaa mitka paikat kannattaa kiertaa/valttaa. Minua ainakaan ei pelottanut, vaikka ystavani Suomessa kauhistelivat lomakohdettani. Kyllahan sita voi sattua ja tapahtua kaikenlaista tutuilla kotikonnuillakin. :)

    • Leenu

      Heips!
      Olin kibbutsilla elo-marraskuut vuonna 1991, siis tosi vanhentunutta tietoa. Paitsi, että en usko että asiat olisivat siellä hirveästi muuttuneet...

      Töitä tehtiin keittiöllä, sitruspelloilla ja tehtaassa (koottiin jotain kastelujärjestelmän osia) sekä lastentarhassa, pesulassa ym. Töitä tehtiin päivään noin neljä tuntia ja loppuaika lorvittiin. Kibbutsilla oli oma uima-allas ym. virikettä ja vieressä oli Nahariyan kaupunki, josta löytyi lisää.
      Varsinaista palkkaa ei saa, mutta taskurahaa kylläkin. Lipukkeilla sai tosi halvalla tavaraa kibbutsin omasta kaupasta! Tietenkin ylläpito, ruoat ym. kuuluu juttuun. Väkisin tutustuu uusiin ihmisiin ympäri maailmaa - siis eipä paha. Biletystä riitti ja aurinkoa.
      Jos haluat jotain palkkaa, niin mene moshaville.
      Olin töissä sellaisellakin, koska Israelissa tuli aikanaan vietettyä välivuosi lukion jälkeen.

    • Kib- Nik

      MAHTAVA kokemus, olin kibbuzilla kahteen otteeseen. Homma on vähän niinku intissä, "ei sitä paskaa muista jälkeenpäin", bileitä oli, ja kankkuset hupeni ajan mukaan. Hemmetin opettavainen tarina, romansseja, kulttuuri koulutuksia, ryyppy- niksejä ... ym.siistii.
      Omat kokemukset Kibbutz Regavim (paska) ja Kibbutz Yiftah (huippu, hyvä kohtelu$$$)
      Hirrvee ikävä painanut jo 8 vee, takas ei kykene (senkin perhe.)

      • Hanna

        Hei, milloin olit kibbutz yiftach:ssa??
        Itse olin 1996 jotain 4kk. Aivan mahtava paikka.
        Haluaisin takaisin ja toisaalta minulla ei mitään "esteitä" lähteä, mutta olen kuullut että kibbutsit eivät ole "entisellään" kuinka on kuka tietää, kertokaa. kiitos.


    • Ben Abraham

      Olihan siinä hupinsa. Olen ollut kahdesti, vuonna 1986 Galileassa Kibbutz Yironissa (omenatarhoja)ja 1996 Kibbutz Lehavot Havivassa (enimmäkseen tynnyritehtaalla)lähellä Haderaa. Nyt jos saisin valita, pyrkisin pohjoiseen, Galileaan. Mukavin ympäristö, suomalaisena kuitenkin kaipasin niitä metsäisiä kukkuloita. Työ sinänsä oli silkkaa hyväksikäyttöä, orjan hommaa ja noin 10 tunnin työpäiviä, myös yövuoroja. Ihme että suostuin siellä peräti puoli vuotta roikkumaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1385
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1096
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      83
      945
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      837
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      76
      783
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    8. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      713
    9. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      713
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      682
    Aihe