musta- ja valkoinen magia

axy

Valkoisen magian tie on vaikeampi kuin mustan, sillä siinä käytetään hyvää jotta saadaan aikaan hyviä asioita.
Musta magia käyttää pahuuden voimaa tekemään hyvää (no ei aina tekemään hyvää)..mikä on usein vahvempaa kuin valkoinen ja pidemmälle pääsee nopeammin..kuitenkin loppujen lopuksi valkoinen magia menee jossain vaiheessa mustan magian ohi ja on voimakkaampi..koska sillä on vahvempi perusta..
Vai miten tämä menee? ..näin olen oppinut, mutta enhän minä maagikko ole..

11

1865

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Agnosos

      Valkoinen ja musta magia on taas vaihteeksi kristinuskon hienoa termistöä. Valkoinen = hyvä, musta = paha.

      Oikea magia jos sellaiseen nyt sattuu uskomaan ei pelaa millään "voimakkuuksilla".

      Tässä vaiheessa on hyvä hengähtää ja luopua kuvitelmista joissa teikäläinen pyörii jossain kaavussa iskien salamoita sormenpäistä. Tai muuta yhtä jännää.

      Ei ole valkoista, eikä mustaa magiaa, on vain magiaa ja eri tapoja käyttää sitä.

      • axy..

        kuvainnollisesti selitetty..


    • Agwé

      Vahva perusta pitää olla, huolimatta siitä mihin tarkoitukseen magiaansa käyttää. Myös ns. mustassa magiassa täytyy olla perusasiat kunnossa ja työskennellä pitkäjänteisesti.

      :a:

    • ja valkoista hyvään...

      Niin etta minun mielestani Musta magia pahaan ja Valkoinen magia hyvaan...

      Olen sita mielta, etta jogainen maagi voi itse valita, kumman tien valitsee...kuten elamassa yleisesti ottaen. Hyva vai paha?

    • Marulk

      Magian jaottelu "mustaan" ja "valkoiseen" on jo niin klisee magia-aiheisissa keskusteluissa, että sitä voi pitää lähinnä huvittavana. Yhtä lailla ihmisetkin ovat Pahoja ja Hyviä, riippuen siitä, miten hyvin he sopivat subjektin -- oli se sitten yhteisö tai yksilö -- vallitsevaan moraalikäsitykseen ja maailmankuvaan.

      En yritä tuoda tällä mitään nihilismiä kosiskelevaa relativismia, mutta suurinta osaa ns. pahoista ja hyvistä asioista voidaan kuitenkin pitää subjektiivisina määreinä.

      Itse aiheeseen: itse sanoisin mieluummin, että -- näitä naiiveja kategorioita käyttääkseni -- musta magia on paljon vaikeampaa kuin valkoinen. Valkoinen magia on lähinnä sitä, mitä näkee munkkien tms. harrastavan, eli korrektia meditointia pitkälle yhteisön sääntöjen mukaan. Musta taasen merkitsee päinvastaista: tabujen tietoista rikkomista, vallitsevaa virtaa vastaan kahlaamista ja lopulta itsensä kohottamista ns. jumalaksi siinä, missä valkoisen magian harjoittaja pyrkii yhtymään Brahmaan tms. Toki näissäkin on paljon eroja, sillä ns. mustan magian harjoittajatkin pyrkivät -- esimerkiksi hindulaisessa perinteessä -- samaan kuin valkoisenkin, mutta nopeammin. Mielestäni kuitenkin nimenomaan tämä päämaali -- mustassa magiassa jumalaksi _tuleminen_, valkoisesa siihen _yhtyminen_ -- on tärkeämpi kuin se, miten sinne päästään -- eetiikan aksioomien noudattamista voidaan kuitenkin pitää imperatiivisena, sillä muuten koko touhu on ainoastaan typerää ja irrationaalista. Logiikan hylkääminen joissakin tapauksissa voitaneen hyväksyä keinona jonkin saavuttamiseksi, mutta etiikkaa ei tule koskaan unohtaa pitkällä tähtäimellä.

      Ugh.

    • Neva

      Totaalinen hyvä ja totaalinen paha on ainoastaan hömpien klise kukaan ei voi esim harjoittaa ainoastaan hyvää tai pahaa magiaa.
      Joten kumpaakaan mustaa ja valkosta magia ei ole olemassa vaan on olemassa vain magia, jossa on kumpaakin koska kukaan ei voi olla täysin paha eikä täysin hyvä.
      :) Menipä sekavaksi.

    • Usva

      jaottelu on peräisin monoteististen uskontojen, kuten kristinuskon tarpeesta jaotella asiat kahteen eri puoleen, joka muodostaa klassisen dualismijaon, jossa vastakkain on valkoinen ja valo edustaen hyvää tai hyviä, rakentevia asioita ja musta ja pimeys edustaen pahaa tai pahoja, vahingollisia asioita. Koska juuri em. uskonnoilla on tarpeen muodostaa käsitys, että ko. uskonnon edustajat ovat niitä hyviä ihmisiä ja muut pahoja eli vihollisia, joita tulisi vältellä ja pysyä kaukana sekä taistella kaikkea vihollisten edustamia pahoja asioita vastaan.

      Se mikä on kaunista – rumaa, hyvää – pahaa, valkoista – mustaa jne. on katsojan silmissä eli nämä käsitteet ovat suhteellisia ja vaihtelee näkökannasta yms. eri taustoista johtuen esim. kuumuus on hyvää kahville, mutta jäätelölle pahaa.

      Yleensä kuuluukin em. dualistisen taustan mukaan klassinen määre, että mustaa magiaa on kaikki sellainen jossa pyritään vahingoittamaan, pakottamaan toista tai kohteita tai sitten manipuloimaan toisen mieltä vastoin toisen tahtoa , samalla pyrkien itse hyötymään asiasta toisen kustannuksella.

      Mustan magian piiriin luetaan kuuluvaksi em. määritelmän mukaan mm. seuraavat magian suuntaukset: vauraus magia, lemmen loitsut, goetia eli demonien käskeminen, nekromantiikka eli kuolleiden käskeminen tai käsittely sekä kiroukset ja kostot.

      Yleensä kuuluukin em. dualistisen taustan mukaan klassinen määre, että valkoista magiaa on kaikki sellainen jossa pyritään kunnioittamaan ja palvomaan jumaluuksia, energioita, voimia, parantamaan, neuvomaan ja auttamaan muita.

      Valkoisen magian piiriin taas em. määritelmän mukaan mm. seuraavat magian suuntaukset:
      parantaminen; yrttilääkintä jne.

      Mutta on myös muita määritelmiä esim. jossa musta magia on sellainen jossa ei pyritä sulautumaan mihinkään jumaluuteen, vaan itsensä jumalallistaminen ja tietoisuutensa eli olemassaolonsa laajentaminen, itsetietoisuuden, ymmärryksen ja viisauden lisääminen ja oman sisäisen voiman aktivoiminen ja sen käyttäminen erilaisiin tarkoituksiin ovat oleellisia mustan magian ja maagikon maagisessa työskentelyssä, joka tapahtuu joka hetki, ei välttämättä tarvita erilaisia rituaaleja. Myös oman elämän hallinnan lisäämiseen ja elämän tason parantamiseen, rikastumiseen ja kirouksiin sekä kostoon on sallittua, parantamisen yms. lisäksi.
      Tällöin ihminen on itse vastuussa teoistaan ja magiastaan, eikä ole kenellekään ulkopuoliselle tilivelvollinen, eikä riippuvainen kenestäkään. Tämän määritelmän mukaiset mustat maagikot käyttävät siis omaa sisäistä voimaansa magian yhteydessä ja voivat kutsua todellista Itseään, joka on tämän voiman lähde nimeltä Set (Setin Temppeli), Pimeyden Ruhtinas, Lucifer, Saatana (satanistiset suuntaukset, kuten LaVeyn satanismi ja teistinen satanismi) tms. nimityksin, jolloin eivät tarkoita kuitenkaan itsensä ulkopuolista persoonnallista olentoa jota palvoa, vaan kaikki mahdolliset maagiset työskentelyt, rukoukset, kunnioitukset, uhraukset osoitetaan todelliselle Itselle.

      Ja valkoinen magia on taas tämän toisen määritelmän mukaan sellaista että siinä pyritään sulautumaan johonkin jumaluuteen ja turvaudutaan itsensä ulkopuolisiin voimiin, energioihin, henkiolentoihin, elementteihin yms. ollen näistä riippuvainen ja tilivelvollinen, sekä vastuu yleensä siirretään varsinkin epäonnistumisesta jollekin voimalle, energialle, jumaluudelle, olennolle jota on kutsuttu magian ja rituaalin teon yhteydessä.

      Usva

    • stb

      mitaan mustaa tai valkoista magiaa. Magiaa on olemassa mutta se on saatanasta. Ei kannata leikkia saatanan kanssa koska saatana on aina tosissaan!

      • Agwé

        Just sen takia kannattaakin. Kerrankin joku on tosissaan, eikä vaan jauha paskaa.

        :a:


    • Anonyymi

      Luulen että mustaamagiaa ei ole olemassakaan sillä kuulin tänään koulussa tarun naisesta, miehestä,3.lapsesta ja koirasta ja se oli satua mutta uskon kyllä että valkoista magiaa on sillä oma isäni on näyttänyt ne.!!!!

    • Anonyymi

      Tiesittekö että on olemassa myös ruskeaa magiaa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe