musta- ja valkoinen magia

axy

Valkoisen magian tie on vaikeampi kuin mustan, sillä siinä käytetään hyvää jotta saadaan aikaan hyviä asioita.
Musta magia käyttää pahuuden voimaa tekemään hyvää (no ei aina tekemään hyvää)..mikä on usein vahvempaa kuin valkoinen ja pidemmälle pääsee nopeammin..kuitenkin loppujen lopuksi valkoinen magia menee jossain vaiheessa mustan magian ohi ja on voimakkaampi..koska sillä on vahvempi perusta..
Vai miten tämä menee? ..näin olen oppinut, mutta enhän minä maagikko ole..

11

1491

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Agnosos

   Valkoinen ja musta magia on taas vaihteeksi kristinuskon hienoa termistöä. Valkoinen = hyvä, musta = paha.

   Oikea magia jos sellaiseen nyt sattuu uskomaan ei pelaa millään "voimakkuuksilla".

   Tässä vaiheessa on hyvä hengähtää ja luopua kuvitelmista joissa teikäläinen pyörii jossain kaavussa iskien salamoita sormenpäistä. Tai muuta yhtä jännää.

   Ei ole valkoista, eikä mustaa magiaa, on vain magiaa ja eri tapoja käyttää sitä.

   • axy..

    kuvainnollisesti selitetty..


  • Agwé

   Vahva perusta pitää olla, huolimatta siitä mihin tarkoitukseen magiaansa käyttää. Myös ns. mustassa magiassa täytyy olla perusasiat kunnossa ja työskennellä pitkäjänteisesti.

   :a:

  • ja valkoista hyvään...

   Niin etta minun mielestani Musta magia pahaan ja Valkoinen magia hyvaan...

   Olen sita mielta, etta jogainen maagi voi itse valita, kumman tien valitsee...kuten elamassa yleisesti ottaen. Hyva vai paha?

  • Marulk

   Magian jaottelu "mustaan" ja "valkoiseen" on jo niin klisee magia-aiheisissa keskusteluissa, että sitä voi pitää lähinnä huvittavana. Yhtä lailla ihmisetkin ovat Pahoja ja Hyviä, riippuen siitä, miten hyvin he sopivat subjektin -- oli se sitten yhteisö tai yksilö -- vallitsevaan moraalikäsitykseen ja maailmankuvaan.

   En yritä tuoda tällä mitään nihilismiä kosiskelevaa relativismia, mutta suurinta osaa ns. pahoista ja hyvistä asioista voidaan kuitenkin pitää subjektiivisina määreinä.

   Itse aiheeseen: itse sanoisin mieluummin, että -- näitä naiiveja kategorioita käyttääkseni -- musta magia on paljon vaikeampaa kuin valkoinen. Valkoinen magia on lähinnä sitä, mitä näkee munkkien tms. harrastavan, eli korrektia meditointia pitkälle yhteisön sääntöjen mukaan. Musta taasen merkitsee päinvastaista: tabujen tietoista rikkomista, vallitsevaa virtaa vastaan kahlaamista ja lopulta itsensä kohottamista ns. jumalaksi siinä, missä valkoisen magian harjoittaja pyrkii yhtymään Brahmaan tms. Toki näissäkin on paljon eroja, sillä ns. mustan magian harjoittajatkin pyrkivät -- esimerkiksi hindulaisessa perinteessä -- samaan kuin valkoisenkin, mutta nopeammin. Mielestäni kuitenkin nimenomaan tämä päämaali -- mustassa magiassa jumalaksi _tuleminen_, valkoisesa siihen _yhtyminen_ -- on tärkeämpi kuin se, miten sinne päästään -- eetiikan aksioomien noudattamista voidaan kuitenkin pitää imperatiivisena, sillä muuten koko touhu on ainoastaan typerää ja irrationaalista. Logiikan hylkääminen joissakin tapauksissa voitaneen hyväksyä keinona jonkin saavuttamiseksi, mutta etiikkaa ei tule koskaan unohtaa pitkällä tähtäimellä.

   Ugh.

  • Neva

   Totaalinen hyvä ja totaalinen paha on ainoastaan hömpien klise kukaan ei voi esim harjoittaa ainoastaan hyvää tai pahaa magiaa.
   Joten kumpaakaan mustaa ja valkosta magia ei ole olemassa vaan on olemassa vain magia, jossa on kumpaakin koska kukaan ei voi olla täysin paha eikä täysin hyvä.
   :) Menipä sekavaksi.

  • Usva

   jaottelu on peräisin monoteististen uskontojen, kuten kristinuskon tarpeesta jaotella asiat kahteen eri puoleen, joka muodostaa klassisen dualismijaon, jossa vastakkain on valkoinen ja valo edustaen hyvää tai hyviä, rakentevia asioita ja musta ja pimeys edustaen pahaa tai pahoja, vahingollisia asioita. Koska juuri em. uskonnoilla on tarpeen muodostaa käsitys, että ko. uskonnon edustajat ovat niitä hyviä ihmisiä ja muut pahoja eli vihollisia, joita tulisi vältellä ja pysyä kaukana sekä taistella kaikkea vihollisten edustamia pahoja asioita vastaan.

   Se mikä on kaunista – rumaa, hyvää – pahaa, valkoista – mustaa jne. on katsojan silmissä eli nämä käsitteet ovat suhteellisia ja vaihtelee näkökannasta yms. eri taustoista johtuen esim. kuumuus on hyvää kahville, mutta jäätelölle pahaa.

   Yleensä kuuluukin em. dualistisen taustan mukaan klassinen määre, että mustaa magiaa on kaikki sellainen jossa pyritään vahingoittamaan, pakottamaan toista tai kohteita tai sitten manipuloimaan toisen mieltä vastoin toisen tahtoa , samalla pyrkien itse hyötymään asiasta toisen kustannuksella.

   Mustan magian piiriin luetaan kuuluvaksi em. määritelmän mukaan mm. seuraavat magian suuntaukset: vauraus magia, lemmen loitsut, goetia eli demonien käskeminen, nekromantiikka eli kuolleiden käskeminen tai käsittely sekä kiroukset ja kostot.

   Yleensä kuuluukin em. dualistisen taustan mukaan klassinen määre, että valkoista magiaa on kaikki sellainen jossa pyritään kunnioittamaan ja palvomaan jumaluuksia, energioita, voimia, parantamaan, neuvomaan ja auttamaan muita.

   Valkoisen magian piiriin taas em. määritelmän mukaan mm. seuraavat magian suuntaukset:
   parantaminen; yrttilääkintä jne.

   Mutta on myös muita määritelmiä esim. jossa musta magia on sellainen jossa ei pyritä sulautumaan mihinkään jumaluuteen, vaan itsensä jumalallistaminen ja tietoisuutensa eli olemassaolonsa laajentaminen, itsetietoisuuden, ymmärryksen ja viisauden lisääminen ja oman sisäisen voiman aktivoiminen ja sen käyttäminen erilaisiin tarkoituksiin ovat oleellisia mustan magian ja maagikon maagisessa työskentelyssä, joka tapahtuu joka hetki, ei välttämättä tarvita erilaisia rituaaleja. Myös oman elämän hallinnan lisäämiseen ja elämän tason parantamiseen, rikastumiseen ja kirouksiin sekä kostoon on sallittua, parantamisen yms. lisäksi.
   Tällöin ihminen on itse vastuussa teoistaan ja magiastaan, eikä ole kenellekään ulkopuoliselle tilivelvollinen, eikä riippuvainen kenestäkään. Tämän määritelmän mukaiset mustat maagikot käyttävät siis omaa sisäistä voimaansa magian yhteydessä ja voivat kutsua todellista Itseään, joka on tämän voiman lähde nimeltä Set (Setin Temppeli), Pimeyden Ruhtinas, Lucifer, Saatana (satanistiset suuntaukset, kuten LaVeyn satanismi ja teistinen satanismi) tms. nimityksin, jolloin eivät tarkoita kuitenkaan itsensä ulkopuolista persoonnallista olentoa jota palvoa, vaan kaikki mahdolliset maagiset työskentelyt, rukoukset, kunnioitukset, uhraukset osoitetaan todelliselle Itselle.

   Ja valkoinen magia on taas tämän toisen määritelmän mukaan sellaista että siinä pyritään sulautumaan johonkin jumaluuteen ja turvaudutaan itsensä ulkopuolisiin voimiin, energioihin, henkiolentoihin, elementteihin yms. ollen näistä riippuvainen ja tilivelvollinen, sekä vastuu yleensä siirretään varsinkin epäonnistumisesta jollekin voimalle, energialle, jumaluudelle, olennolle jota on kutsuttu magian ja rituaalin teon yhteydessä.

   Usva

  • stb

   mitaan mustaa tai valkoista magiaa. Magiaa on olemassa mutta se on saatanasta. Ei kannata leikkia saatanan kanssa koska saatana on aina tosissaan!

   • Agwé

    Just sen takia kannattaakin. Kerrankin joku on tosissaan, eikä vaan jauha paskaa.

    :a:


  • Anonyymi

   Luulen että mustaamagiaa ei ole olemassakaan sillä kuulin tänään koulussa tarun naisesta, miehestä,3.lapsesta ja koirasta ja se oli satua mutta uskon kyllä että valkoista magiaa on sillä oma isäni on näyttänyt ne.!!!!

  • Anonyymi

   Tiesittekö että on olemassa myös ruskeaa magiaa?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kiinteistökuningattarelle satelee nyt tuomioita oikein urakalla

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008926919.html TELEVISIOSTA kiinteistövälittäjänä tunnetuksi tullut Kaisa Liski sai yhden vuoden ja kahden kuukaude
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   3877
  2. Suomi on allekirjoittanut NATO:n liittymissopimuksen

   Tätä hetkeä on odotettu: Nato-maat allekirjoittivat tiistaina aamupäivällä Suomen ja Ruotsin liittymispöytäkirjat. ”Yhdessä olemme vahvempia”, Haavi
   NATO
   322
   1619
  3. Kuka uskoo Martinan ja lippis jonnen tulevaisuuteen

   Toinen asuu Tanskassa 2 muksun kanssa, toinen Suomessa 2 muksun kanssa. Jos vuodessa näkevät muutaman kerran ja pistävät lakanat sekaisin, niin en kyl
   Kotimaiset julkkisjuorut
   209
   985
  4. Pommi-isku Lapua prideen!

   Kirjastossa räjähti pommi trans-keskustelun aikaan. Onneksi ketään ei kuollut tai edes kai loukkaantunut. Mitä tuollaisen terroristin päässä on oik
   Lapua
   96
   875
  5. Mitä mun pitäisi tehdä

   että saisin tietää onko sulla yhtään tunteita minuun? On niin nolo lähestyä, jos oot vaikka onnellisesti naimisissa tai suhteessa.. tai jos en ole mie
   Ikävä
   77
   823
  6. Miten reagoisit?

   Noita pyllybikinialoituksia on tullut parikin kappaletta ja pyllyistä tuli mieleeni seuraavaa. Olen nyt pari kertaa ollut seuraavanlaisessa tilantees
   Sinkut
   180
   764
  7. Eikö sua mies oikeasti yhtään haittaa

   jos pakkaan tavarani ja katoan jonnekin kauas sinulta? Mua haittaisi tuhannesti jos sä niin tekisit.
   Ikävä
   108
   745
  8. Onko sulla muru

   uudet kesähiukset? 😍
   Ikävä
   39
   713
  9. En ole ollut sinulle uskollinen

   mutta tuskin sellaista odotitkaan? Tilanne kun on mitä on, ellemme muuta sitä...
   Ikävä
   79
   703
  10. Rakastan sua mies

   Saanko laittaa sulle viestiä vaikka perjantaina jollain tekosyyllä?
   Ikävä
   71
   658
  Aihe