kotirauhan rikkominen?

tyttö 84

En tiedä tarkalleen, kuuluuko tämä aihe tänne, mutta yritetään!

Asumme kerrostalossa mieheni kanssa, meidän yläkerrassa asuu joku, joka kuuntelee sankariheviä niin kovalla, että meille kuuluu sanat (ja tietty basso yms.). Tämä alkaa siinä ennen klo9 aamulla ja vielä klo 22 jlk hän saattaa soittaa. Ei hän koko päivää soita, eli välillä talo hiljenee ja välillä taas musiikki raikaa. Olen jättänyt lappua alakerran ulko-ovelle, jossa kehoitin noudattamaan hiljaisuus-aikoja (koska kerran kuului musiikkia vielä puol 2 yöllä) ja pyysin, ettei musiikkia kuunnella kovalla aamuisin, koska miehheni tekee yötyötä.

No, hiljaisuuden alkamisen jlk soittaminen loppui, mutta tänäänkin nukkuisin autuaasti vielä, ellei se idiootti olisi aloittanut jo puol 9. Puin päälleni ja kipitin yläkertaan pimpottamaan ovikelloa, ei avannut. Pisti kyllä musiikin pois ja kyttäsi ovisilmästä. Lähdin hieman alemmas kuuntelemaan, musiikki alkoi jälleen. Koko rappukäytävä kaikui heviä. Pimpotin uudestaan, musa hiljeni taas ja taas kerran hän tuli ovisilmään, muttei kuitenkaan avannut. Sen jälkeen ei musiikkia kuulunut niin kovaa. Eivätkö tämän ko tyypin seinänaapurit välitä??

Voiko tästä tehdä poliisiasian, koska tämä ei ole harvinaista, vaan monta kertaa viikossa tapahtuvaa. Voiko vedota kotirauhan rikkomiseen (sillä en halua kuulla laulun sanoja) vai mihin? Voi veljet rakkaat, auttakaa! En halua herätä, eikä kyllä miehenikään, aamuisin soivaan huonoon musiikkiin! Ei mulla heviä vastaan mitään ole, mutta kun se on saakelin kikkeliheviä....

T. alakerran naapurit... =)

15

6658

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järjestys

      yhteys isännöitsijään, pyytää nähtävästi keräämään nimilistan naapureilta, kerää nimet, saa varoituksen ja kahdesta vaihtuu vuokralainen.
      miehes voi käyttää korvatulppia päivällä nukkuessa. ei aluksi helpoin tapa, mutta ainoa joka toimii, onnea.

      • tyttö 84

        Tuohonhan menee ikuisuus! =( Onneksi me muutetaan helmikuussa pois. Mutta en jaksaisi kuunnella edes siihen asti sitä möykkää. No, jos ei ko naapuri halua hyvällä, niin sitten pahalla, ihan periaatteesta!

        Kiitos vastauksesta! =)


    • Flashi

      Ainakin voit tehdä ilmoituksen isännöitsijälle. Sitä ennen sinulla tulee olla asia paperilla, jossa olet luetellut myös tarkasti mitä on tapahtunut, sekä milloin ja millaista meteliä kuuluu. Isännöitsijän huomautuksen jälkeen monet alkavat jo miettimään voisiko elintapojaan muuttaa naapuriystävällisemmiksi, koska seuraavassa vaiheessa voi kämppä lähteä alta.

      Kaikki häiritsijät eivät edes välttämättä tajua millaisena meteli naapuriin kuuluu. Esimerkiksi musiikissa rakenteiden läpihän ei kuulu koko musiikki vaan joku kapea taajuusalue, esim basso, jolloin se on entistä tympeämmän kuuloista. Kuinka yksinkertaista olisikaan kuunnella kuulokkeilla nupit kaakossa vaikka koko yö häiritsemättä naapureita.

      Yleensä yhtiöiden säännöissä todetaan, että arkena klo 23-7 ei saa metelöidä ollenkaan ja jäljelle jäävänä aikanakaan ei saa pitää jatkuvaa kovaa ääntä. Ja kahdeksan jälkeen illalla pitäisi jo metelin alkaa vähentyä ainakin arkena. Hanki siis itsellesi myös oikea yhtiösi järjestyssääntö, josta näet miten asia on.

      Suurin kärsijä on usein juuri alakerta, koska monissa taloissa meteli kuuluu eniten juuri pystysuunnassa. Metelin yltyessä oikein kovaksi, jos naapurisi pitää esim juhlia tms. niin tietääkseni on mahdollista ilmoittaa asia poliisille ja sanoa epäilevänsä rikosta.

      Kerrostaloasuminen vaatii toisten huomioonottamista ja äänekkäiden toimintojen siirtämistä ravintolaan, mutta aina löytyy niitä "kasvuiässä" olevia tyyppejä joille se oman osan hoitaminen ei vielä onnistu. Aina on kuitenkin paras vaihtoehto, että metelöijä saadaan ihan sovussa ymmärtämään tilanne, useimmat muut kun haluavat vain olla rauhassa edes kotonaan.

      • tyttö 84

        Järjestyssäännöt on meille annettu (kahteen kertaan) ja jos ne olisivat vielä tallessa, kävisin tiputtamassa sellasen naapurin ovesta sisään! Kyllä minä haluaisin puhua hänen kanssaan, mutta jos ei avaa ovea, niin en voi tehdä mitään asian eteen. Järjestyssäännöissämme lukee, että hiljaisuus on klo 22 - 07, mutta eikö järki pelaa sen vertaa, että vapaapäivänä ei aamutuimaan soiteta musiikkia?? Ei siinä mitään, jos pelkkä basso kuuluisi, mutta että sanat! Huh huh.

        Joo, hänen soittelunsa kuuluu alakertaan asti, ja hän sentään asuu neljännessä kerroksessa. Jos hiljaisuuden aikana ko ihminen soittaa, niin otan kyllä yhteyden poliisiin. Silloin kun tuota juhlintaa oli vielä puol 2 yöllä, niin kukaan ei ollut jättänyt varoitusta siitä. Minä kuulun heihin, jotka haluavat kotonansa rauhoittua. Ehkä kostoksi kuuntelisinkin musiikkia kovalla, mutta kun on nuo eläimet...


    • heavy

      Koska kyseessä ei ole yksittäistapaus vaan ilmeisesti usein toistuva ongelma, niin seuraavan kerran, kun hiljaisuuden jälkeen kuuluu häiritsevää musiikkia, soita poliisit paikalle. Poliisin tehtäviin kuuluu myös kansalaisten kotirauhan turvaaminen.

      Partion käydessä paikalla musiikki varmasti hiljenee (jos ei hiljene soitat poliisit uudelleen paikalle) ja samalla saat puolueetonta todistusaineistoa siitä, että metelöintiä todella tapahtuu. Tämän jälkeen jos ongelma toistuu kannattaa harkita esim. ilmoittamista isännöitsijälle tai mahdollisen rikosilmoituksen tekemistä.

      • naapuri

        Jos meteli on päiväaikaankin kovaa ja häiritsevää, niin voit silloinkin soittaa poliisin paikalle soittamalla yllä olevaan hälytysnumeroon. Normaalia elämisenääntä saa asunnoista kuulua, mutta sekään ei saa olla häiritsevää.


      • jurrristi

        ******soita poliisit paikalle.*****

        Neuvo on aivan pielessä. Kotirauhan häirinnän täytyy olla tahallista häiritsemistä, tai kiusantekoa, ennen kuin se on rikos.
        Jos tahallisuudesta ei ole näyttöä, niin silloin asia kuuluu taloyhtiölle, ei poliisille.


    • kissankukka67

      Minulla on kanssa naapurissa nuori tyttö jolla ravaa kokoajan porukka asunnossa ja kikatetaan , asunnossa 2 koira haukku, asunnon tytö ei heti menee yöllä edes asunnon ovea heti aukaiseen kun siihen koputetaan (Kerrostalo) epäilen että on HUUMEITA kun jatkuvasti sen kaverin kaverit tule pihan autolla jatkuvasti ja yöllä käytetään jatkuvasti HISSIÄ, tää häirintä on jatkuva, asunnon omistaa tytön vanhemmat ja on tehnyt häirinnästä Isännöitsuiälle sähköpostiin kautta.Ei auta mikään asian.Voiko Poliisille tehdä nimettömän ilmoitukseen.

    • amerikanpresidentti

      Kokeile swattausta. Poliisivoimien yksinkertaisempia jäseniä on helppo saada mukaan.

    • Hissuliini

      Eikö nykyteku keksintöineen ole tavoittanut hevaria, jonka korville on olemassa kuulokkeet... Ah, hänellä on levyraati koolla mielimusaansa kuunnellessaan... Niinpä tietysti. Karkotettakoon moiset menninkäiset totaalityöttömät synkän metsän keskelle, eläimet voivat paeta heitä heti muuttopäivänä.

      • gsdkvn

        Saattaa olla, että sen 14 vuoden aikana, joka aloituksesta on kulunut, on tuo tilanne saattanut vähän muuttua...
        Mitä itse luulet?


    • Anonyymi

      Jos naapuriisi pesiytyy jokin kusipää joka häiriköi vaihtoehtosi ovat käytännössä joko uskottava väkivallan uhka (eli sinun pitää olla valmis hakkaamaan ko. apinan naama tohjoksi) tai pois muuttaminen. Taloyhtiölle ilmoittaminen tai poliisin paikalle kutsuminen on yleensä yhtä tyhjän kanssa ja vaikka veisit asian oikeuteen noiden todistaminen on tehty käytännössä mahdottomaksi. Oikeudenkäynneissä menee vuosia ja vaikka voittaisit jutun noista ei seuraa mitään.

    • Anonyymi

      Yli neljä vuotta olen joutunut kuuntelemaan alakerran naista. Potkii pattereihin välillä hakkaa pattereita jollain kepillä. Huutaa vitun huora sitä samaa voi olla useampi tunti. Vihaa lapsia huutaa niille ihan kamalia juttuja joita ei edes aikuiset voi kuunnella. Mitä voin tehdä olen ottanut yhteyttä isännöitijään mutta eipä sitä kiinnosta. Ystävät eivät halua tulla mun luo eikä lapsen lapset. Oma mielentila ei kohta enää riitä. Niin kamalaa ollut nää vuodet

    • Anonyymi

      Vanha ketju, mutta olen itse nyt samanlaisessa tilanteessa. Isännöitsijälle on valitettu monta kertaa, en tiedä onko häirikkö saanut huomautusta isännöitsijältä vai ei.

    • Anonyymi

      Ei kenenkään tarvitse tuollaista p*skaa kuunnella! Eri asia olisi jos kuunneltaisiin jotain sivistysmusiikkia, kuten vaikka klassista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe