ottamassa papukaijaa

HIS

kuinka paljon papukaijat maksavat? mistä niitä saa? Ovatko ne helppohoitoisia?
Voitte myös kertoa lisää papukaijoista.

12

2196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sansu

      tietysti siitä, minkä rotuisen papun meinaat ottaa. Papukaijojen hinnat vaihtelevat rodun mukaan. Undulaatti (joita itselläni on 4) maksaa eläinkaupoissa n.20-40€, nymfipapukaijat(neitokakadut) ovat n.60-130€ ja isommat ja pitkäikäisemmät lajit menevät jo aika hintaviksi. Papukaijoja myydään eläinkaupoissa ja tietysti papukaijakasvattajilta. Myös helppohoitoisuus riippuu lajista. Papukaijoja tulisi ottaa ainakin kaksi, ellei sinulla itselläsi ole erittäin paljon aikaa pitää linnullesi seuraa. Kaikki riippuu oikeastaan paukaijan rodusta.

    • ginja*

      moikka! sä kysyi että paljonko papukaijat maksaa. no mä sanoisin että se riippuu siit et minkälaisen aiot ostaa. undut maksaa 30euroo ja esim.kakadut 1000-2000 euroo! joten aika ruimasti rahaa! mulla on kaks unduu ja ne on ihanii! ilmoittele jos viestistäni oli apuu. viikon loppuna mä en kirjoittele. moido!

    • *Vipsu*

      Undulaatit on siis ne halvimmat, ja aloittelijan laji. Nymfipapukaija/Neitokakadu menee myös aloittelijalle, tosin se on hieman vaikeampi hoitoisempi. Loppupäässä on kaikki kunnon kakadut, ja papukaijat joiden hinta huimaa päästä, ja hoitokin on priimusluokkaa, eli hyvin vaativaa.
      Olet mitä ilmeisemmin aloittelija, joten suosittelisin undulaatteja tai nymfipapukaijaa/paria sellaista, ellei ole tarpeeksi aikaa seurustella.
      Iso papukaija ei ehdottomasti eikä missään nimessä sovi aloittelijalle!

    • eläintenystävä

      Undulaatti: 20-40 euroa, eläinkaupasta tai kasvattajalta, parvilintu (vähintään pareittain)

      Neitokakadu (vanhentunut nimi nymfipapukaija): n. 80 eurosta ylöspäin, harvinaisemmat värimuunnokset maksavat enemmän, eläinkaupasta tai kasvattajalta, parvilintu (vähintään pareittain)

      Kaijaset: 80-120 euroa per lintu, eläinkaupasta tai kasvattajalta (kasvattajia aika harvalukuisesti), pidettävä pareittain

      Tässä ovat nämä helppohoitoisimmat lajit, jotka soveltuvat hyvin aloittelevalle lintuharrastajalle. Suosittelen ehdottomasti hankkimaan linnut kasvattajalta, jolloin ne ovat kesympiä ja asiantuntevassa hoidossa kasvaneita. Saat myös hyviä neuvoja kasvattajalta eläinkaupan mahdollisten väärien sijaan.

    • kukkis

      Jos meinaat jotain "isompaa" lajia,niin itse omistan harmaapapukaijan enkä sanoisi että sen hoitaminen mitään "työtä" oisi!

      Riippuu paljon lajista...omani maksoi 8000 (mk)

      Eikä isompi laji tarvitse lajitoveria,koska itse luopuisin jo ajatuksessa jos ei aikaa papukaijalle löydy!

      • Kaija

        Niin, ei se papukaijan hoitaminen ehkä "työtä" ole, jos siitä pitää, mutta paljon aikaa ainakin isot tai ilman paria ihmisen kanssa asustavat kaijat vaativat. Omistajan pitää myös tietää, miten lintua pitää kouluttaa ja käsitellä alusta asti. Muuten lintu voi tulla kiukkuiseksi ja kovin hankalaksi käsitellä (tai alkaa nyppiä itseään) ja sitten se hoito alkaa jo ollakin "työtä". Joten harkitse tarkoin ja hanki tietoa!


    • ada

      Hei vain!
      Joo noi papukaijat ei välttämättä oo kauheen halpoja, itelläni on rakkauspapukaija joka makso partnerinsa kanssa vanhassa rahassa n.450 mk. Aika useat eläinkaupat myy papukaijoja, mut sillon kannatta olla tarkkana minkälaisen ostaa että se on varmasti terve. Omani ei oo kauheen helppohoitoinen ja se on mun eka lintuni mutta ajan myötä opin hoitaa sitä omalla tavallani.

      Kannattaa lainata kirjastosta tietokirjoja papukaijoista, niissä on tarkemmin eri yksilöiden hoidosta. Ennen kaikkea papukaijan omistaja tarvitsee KÄRSIVÄLLISYYTTÄ sillä nää tuhoo jonkin verran huonekaluja ja paskoo minne haluaa. Mut toi johtuu myös siitä että mun lintuni ei oo kesy, mutta muuten se on tosi ihana ja hassu...

      Kannatta ajatella myös sitä jaksakko hoitaa papukaijaas koko sen elin iän. Mun yksilöni voi elää hyvin hoidettuna yli 21 vuotta, se on ollu nyt 7 vuotta mulla ja haluan sen elävän viä mahdollisimman kauan. Onhan noi loppujen lopuksi tosi ihani pitää.

    • don

      Minulla on n.6-v tanskantuoti amatzonpariskunta.
      Olen harkinnut niistä luopumista olosuhteiden muuttumisen vuoksi. Juopuminen ei tule olemaan helppoa. Pari aloittelee pesintää, ne ovat terveet ja eloisat ja molemmat puhuvat. Olen ajatellut hinnaksi 2400e ja tilavan, näyttävän häkin saa kaupanpäälle arvo 500e.

      • Anne

        Älä osta amazonia ensimmäiseksi linnuksesi. Vaativat paljon huomiota ja vapaa-aikaa sekä ison häkin. Jos olet nuori, alle 18, tai muuten tulevaisuus vielä epäselvä, ota lyhytikäisempi.
        Puhun kokemuksesta. Ovat niin upeita eläimiä, että luopuminen satuttaa niin ihmisiä kuin lintuja.


    • NYMFI-FANI

      moi! oon alottelia,joten haluisin helppo-hoitosen linnun. Ajattelin nymfipapukaijaa, mut tarvisin mahdollisimman tarkan tiedon hinnast. Et jos joku vois kertoo tarkkaan okei. (ilmottakaa jos tiiätte)

    • hollandicus

      Hyviä sivustoja tiedon hankkimiseen:

      www.neitokakadut.com/
      www.kaijuli.fi/ (tuolla myös erittäin aktiivinen keskustelufoorumi!)
      www.papukaija.fi/

    • Lintu-Fani

      Mun unduist toinen makso 50€ ja se oli kaupast toinen oli kasvattajalt ja se on harvinaisempi ni se makso 100€ nii hinnaks sanoisin 30€-100€ undulaateist.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3178
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1723
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      86
      1254
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1149
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1020
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe