Takan halkeamien korjaus..

Rreiska

onko kellään kokemuksia takan halkeamien paikkaamisesta? aikaisemmissa viesteissä halkeamia neuvottiin korjaamaan vannenauhanpätkien ja saneerauslaastin kanssa, mitenkähän mahtaa toimia? Itsellä on vanha muurattu takka, joka on haljennut niin, että kovalla teholla poltettaessa, kahdesta kohtaa voi nähdä hieman punaista hehkua..ilmeisesti ei oo kuorimuurausta.. tekis mieli korjata nuo halkeamat mahd. helposti, koska ensi kesänä takka uusitaan. Noiden halkeamien korjaus lienee jo paloturvallisuuden takia aiheellista.

6

14332

  Vastaukset

  • saneraus laastilla ei ole tuota kuumuudenkestoa kun siinä oleva liima hajoaa. Kuoressa se voi vielä mennä kun pintalämpö on matalampi.

   Jos haluut helpon ja nopeen ja väliaikaisen korjauksen niin sullo siihen rakoon kivivillaa tai keraamista eristekuitua. Ei sitten liekit karkaa.

   Muuten jos halkeama on tiilessä niin tiili vaihtoon jos saumassa niin kaiva saumaa suuremmaksi, kastele hyvin ja täytä savilaastilla.

   • Jos halkeamat ovat pystysaumoissa,niin lämmitä ensin pikkusen ylikuumaksi sitten kiilaa saumat esim. nauloilla ylhäälta ja alhaalta ja odota kunnes jäähtyy kunnolla.Poista saumoista vanha muurauslaasti ja muuraa uudestaan,aloita kiilauskohtien välistä ja kun uusi muuraus on kuivunut posta kiilat ja niiden kohdalta vanha muuraus ja muuraa udestaan.
    Anna muurausten kuivua ainakin viikon verran
    ja lämmitä ensin vain vähän ja seuraa,miten saumat käyttäytyvät.Toisen lämmityksen voi tehdä jo kunnolla enkä usko että halkeaa samasta kohdasta.


  • ota ensin selvää mikä aiheutti vian ja montako kalkeamaa sinulla on. palotarkastajan lausunto on tarpeen ja vältyt siten myöhemmiltä vaikeuksilla.

   onko alkeama tullut -ylilämmittämisestä, -rakennevirheesta, -takan perustuksen vajoamisesta, -rakennuksen kallistumisesta, -katon rakenteiden painaminen hormiin ja siten hormin ja takan kuoren halkeaminen, mahdollisuuksia on useita ja siksi ensin palotarkastus ja sitten heidän ohjeiden mukaan

   korj rak mest

   • mikäli halkeamat ovat pääaiassa vaakasaumoissa, kannattaa tulisija lämmittää kuumaksi jolloin halkeamat kasvavat. kiilaa isoilla nauloilla tms. saumat ja anna uunin jäähtyä. sen jälkeen on saumat helpompi korjata saumaamalla, voi olla parempi vähän myös avartaa saumaa.ota ensin palotarkastaja arvioimaan tilanne, ei edes maksa mitään sen käynti..


  • Poraa saumoja auki 2-3 sentin syvyydeltä. Täytä kalki-sementti laastilla 50/50.

  • Tarvitsetko apua takan halkeamien korjaukseen? https://kodinplaza.fi/ kautta tavoitat useita yrityksiä yhdellä tarjouspyynnöllä. Vertaile hinnat sekä korjausmenetelmät helposti.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   294
   12076
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7671