Machu Picchu kysymys

Ako

http://fff.neutech.fi/Travel/2003_Travel_chapter406.htm

>>Machu Pichu on omanakin tavoitteena. Onko päiväretki sinne Cuzcosta kuinka rankka? Junassa menee monta tuntia yhteen suuntaan. Lonely Planet antaa vaihtoehdoksi yöpyä lähikylässä (Aguas Calientes), josta pääsee puolessa tunnissa bussilla ylös raunioille. Aivan portin ulkopuolellakin on hotelli, mutta se lienee hyvin kallis. Saisiko Machu Pichussa menemään 2 päivää?

No, emmä sanois että Machun reissu Cuscosta rankka oli, mutta koko päivän pituinen kyllä. Kun tulee takaspäin, tarjotaan virallista mahdollisuutta poistua junasta ja tulla viimeinen pätkä Cuscoon bussilla. Se kannattanee käyttää.

Se Calientes vaikutti pieneltä kylältä jossa ei ole mitään, eli soveltuu yöpymiseen jos on pitkästä matkasta väsy ja hyvä seura on omasta takaa. Sillä samalla bussilla sinne mäelle mennään tuli mistä tuli, ottavat $9 palvelusta.

Machu Picchu ja toisena Iguacun putoukset olivat todellakin (ainoita) kohteita mantereella, joihin saa menemään 2 päivää jos siellä Picchulla joka paikassa kiertelee ja kaikki huiput huiputtaa. Toisaalta olin ihan tyytyväinen myös omaan 4 tuntiseen Picchussa olooni.

Ah, Chile, kerro siitä maasta lisää! Mulla se jäi aivan liian nopeelle käynnille.

--ako

6

766

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JAANA

      MISSÄ PÄIN TÄLLÄINEN PAIKKA ON ?

      • lisa

        No Machu Pichu on Perun vuoristossa ja se on Perun nähtävyys numero 1. Inkojen rauniokaupunki vuoren päällä, olet varmasti nähnyt siitä kuvia.

        Cuzco on lähin kaupunki, sitä verrataan Nepalin Katmanduun. Sekin on Unescon maailmanperintöluettelossa.

        lisa


    • lisa

      ... ne ovat avuksi, kun reissua suunnitellaan.

      Chilestä ei ole vielä paljoa omaa kokemusta eikä tämä maa olekaan mantereen kiinnostavimpia. Ei ole hyvää musiikkia, ei hyvää ruokaa... Mutta töiden takia tänne on päädytty.

      Asumme keskilaaksossa, jossa on välimeren ilmasto ja laaksot täynnä hedelmä- ja viiniviljelmiä. Päivälämpätilat ovat nyt hiukan yli 30 astetta, mutta ilma on kuivaa ja tuuli vilvoittaa koko ajan. Meri on aina kylmä, uida voi kunnolla vain aivan pohjoisessa lähellä Perua ellei sitten ole liiaksi aaltoja tai virtauksia.

      Santiago on nyt kesällä jopa varsin miellyttävä kaupunki, mutta talvella sen yllä leijuu saastepilvi. Mitää erityistä pakollista nähtävää siellä ei ole. Valparaiso on käymättä, mutta sen kukkuloita kiipeillessä saisi varmasti kulumaan päiväkausia.

      Pablo Nerudan talo Tyynenmeren rannalla Isla Negrassa lähellä Algarroboa on kiinnostava kohde. Kukin huone on erilainen ja ne ovat täynnä kokoelmia (laivojen keulakuvia, hyönteisiä, simpukankuoria, puuveistoksia... Hänen talojaan on vielä 2 muutakin, Santiagossa ja Valparaissossa.

      Chilen koko pohjoisosa on sotimalla saatu Perulta ja Bolivialta, joten maisemat ja kulttuurikin kylissä on kai samaa kuin naapurimaissa. Boliviahan on nyt täysin sisämaa, kun sillä oli ennen oma rannikko. Nyt surettaa se, ettei Chile halua antaa Bolivian viedä kaasuaan satamien kautta myyntiin jonnekin... Bolivialaiset kyllä viettävät kesälomiaan pohjoisen rantapaikoissa, mutta tavaran saaminen merelle on estetty.

      Pohjoinen on aika lailla autiomaata. San Pedro de Atacaman lähellä oleva kuulaakso on yksi gringojen reitin kohde, aamuauringossa punaisia autiomaan vuoria. Kuvissa ihan hienoa.

      Etelän järviseutu kiinnostaisi - ei niinkään järvien ja metsien takia - mutta tulivuoret ovat kuin suoraan sarjakuvista, täydellisiä muodoiltaan. Osa aktiivisia, osa sammuneita.

      Rannikon Valdiviaa kehutaan kauneimmaksi kaupungiksi. Siellä pitäisi olla ainakin vihreää, sillä nytkin koko kevään ajan siellä satoi joka päivä!

      Chile on pieni kulttuurien sekamelska, koska siirtolaisia tänne on tullut eri euroopan maista ja myös Lähi-Idästä. Valdivian seutu on saksalaisaluetta, jossa pidetään olutjuhlia, tehdään rasvaisia juustoja, rasvaisia makkaroita, strudelia ja marsipaania (mautonta). Ei sinänsä kovin kiinnostavaa.

      Järviseudulla on mapuche-intiaanien kyliä ja nyt lehtijutun mukaan siellä jossakin aletaan tarjota matkailijoille mapuche-aterioita. Tähän mennessä intiaanikulttuuri on kai vain yritetty unohtaa, paitsi intiaanien hopeakoruja kyllä tehdään myyntiin.

      Patagonian jylhät vuoristot ja sokkeloiset rannat houkuttelisivat eniten. Kuin Norjaa ja Sveitsiä. Tarjolla on esim. 4 päivän matka saaristossa kierrellen tavallisella autolautalla Puerto Monttista Puerto Natalesiin tai toisinpäin. On punkkapaikkoja ja hyttejä. Kulkeekohan sillä lautalla Austral-olut tänne pohjoiseen? Se kun pannaan Punta Arenasissa.

      Pääsiäissaarelle menen kesäkuussa, mutta se kuuluu jo Polynesiaan ja on aivan eri juttu kuin manner.

      Arkielämä täällä tietysti poikkeaa suomalaisesta, mutta meininki yleensä lienee aika lähellä etelä-eurooppalaista (byrokratiaa, siesta iltapäivällä, pitkä sunnuntailounas, perheen ja lasten tärkeys). Työpäivät ovat pitkiä ja myös lauantaina moni tekee töitä.

      Omaisuus on tarkoin vartioitua: lukot, aidat, kalterit, vahtikoirat, hälytysjärjestelmät. Kukaan ei jätä pyöräänsä rautatieasemalle päiväksi. Mutta yhteistaksit ja bussit kulkevat jatkuvasti, vain varakkailla on oma auto.

      Ihmisiin on helppo tutustua - ainakin pinnallisesti. Suomalainen on aika eksoottinen olio tässä maailman kolkassa ja vielä maaseutukaupungissa, aina ensin luullaan USAlaiseksi.

      Eläimistä: Täysin varmaa havaintoa kondorista ei ole vielä Andien rinteiltä, mutta pieniä ja isoja haukkoja kyllä näkyy. Chilen omia papukaijoja tricahueita nähtiin sunnuntaina kansallispuistossa lentämässä parvina kuin närhiä Suomessa.

      Mitä muuta? Kysy jos tulee jotain mieleen.

      - lisa

    • Ayahuasca

      Tere

      Viimekesänä olin 4,5vko kiertämässä Perua, Chileä ja Boliviaa. Suosittelen että ehdottomasti otat Inka Trailin Machu Pichulle :) Joko yhden päivän(kuten minä) neljän päivän trailin. Yhden päivän traili on aivan ok normaalikuntoiselle ihmiselle. Yöpyminen tapahtuu vuorenrinteellä sijaitsevassa majatalossa jossa on paljon muitakin haikkaajia.

      Traili alkaa Cuzcosta junamatkalla km109 asemalle missä tapaatte oppaan ja loput ryhmästä(6-8 henkeä max) ja lähdette kävelemään pitkin vuorenrinnettä kohti majataloa. Majatalolta lähdetään aamulla/yöllä taskulamppujen valossa kohti MP. Juuri ennen auringonnousua saavutte "sun gatelle" = aurinkoportille jonka läpi ensimmäiset auringonsäteet paistavat kohti raunioita :) En edes uskalla alkaa kuvailemaan sitä mitä näet ja koet katsoessasi auringon nousemista. Sitten onkin useita tunteja aikaa rauhassa kiertää raunioita ennenkuin lukemattomat turistibussit huristelevat paikalle.

      Aquas calientes on tylsä kaupunki jossa kannattaa käydä ottamassa kylpy MP jälkeen ja odottaessa junaa takaisin Cuzcoon.

      Eli ehdottomasti se yhden yön vaellus Machu Pichulle... Älä edes harkitse muita vaihtoehtoja :)

      Oli muuten elämäni paras matka tämä viimekesäinen. Tarkoituksena tehdä seuraava Brasilia - Argentiina - Chile seudulle.

      • minna

        On aina mukava lukea ihmisten kokemuksia ja varsinkin sellaisen joka asuu paikan päällä. Kiitos !


      • lisa

        Tosi hienoa kuulla eri mahdollisuuksista nousta ylös MP:lle. Mutta onko yhden päivän/yön reitti sama vai eri kuin neljän päivän vaellus? Jyrkkää nousua ?

        Koska olet lähdössä uudelle matkalle? Ihan vain siksi, että täkäläinen talvi ei ole välttämättä Chilessä ja Argentiinassa kovin mukava. Sää voi olla hyvinkin aurinkoinen ainakin pohjoisessa ja keskiosassa, mutta etelän seuduilla sataa aika varmasti. Edulliset majapaikat voivat olla hyisen kosteita ainakin siellä missä ei ole keskuslämmitystä. Hiustenkuivaimella saa petivaatteet kuiviksi! Kokemusta on yhdestä yöstä keski-Chilessä. Etelässä tietysti lämmitys on paremmin järjestetty.

        Tammi- ja helmikuussa paikat tuntuvat olevan täynnä paikallisia lomanviettäjiä, ainakin viikonloppuisin. Eli paikallinen alkusyksy tai loppukevät saattaisi olla olla parasta aikaa tänne etelän maihin.

        Brasilia on tietysti eri juttu, siellä lämpöä on eri tavalla.

        Olitko reissussa yksin vai kaverin kanssa? Entä tuleva matka?

        Asun itse toistaiseksi Chilessä ja olen ajatellut kysellä tällä palstalla (nais)matkaseuraa lähimaiden kiertämiseen. Voisin olla reissussa ehkä pari viikkoa kerrallaan. Jos kiinnostaa, ilmoittele.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1867
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1747
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1343
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      70
      1158
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      879
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      815
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      759
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      755
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      747
    Aihe