Aihe

Rottweiler

BlackHeartAngel

Tahtoisimme mieheni kanssa rottweilerin.
Millainen rotuna?
Mistä saisi suht.koht. edullisesti?
plackheartankel@suomi24.fi

54

7845

  Vastaukset

  • Ensinnäkin, jos haluat jotain lemmikkiä EDULLISESTI, niin homma lelukoira, rotikat maksaa n.780eskoa, mutta sillä hinnalla saat kasvattajan tuen, ohjeet yms yms..kun taas paperiton = sekarotuinen on sitten oikea tikittävä aikapommi.
   Siis älä osta trokareilta, vaikka saisit halvalla, pennuttamiseen kun ei ole tehty mitään taustatyötä yms, joten saattaa olla, että saat tosi sairaan yksilön ja hoitaminen vasta sitten maksaakin.

   Rotuna rotikka on vaativa, ei sovellu "pehmeille" ihmisille, rottweiler tarvitsee määrätietoisen, jämptin ja myös rakastavan omistajan.

   käy rotikkayhdistyksen sivuilla www.rottweiler.fi
   sieltä saat tietoa kasvattajista yms..

   • Kyllähän niitä löytää myös edullisesti. Katoppa vaikka keltaista pörssiä tai palstaa. Ei kaikki siellä ole trokareita, vaikka jotkut niin mielellään sitä toistavatkin. Paperiton on aivan yhtä puhdasrotuinen ja terve kuin paperillinenkin. Poikkeuksia on toki molemmissa ryhmissä. Jos ihminen on niin avuton, ettei pärjää ilman kasvattajan tukea, niin on parasta tyytyä lelukoiraan.
    Tämä kasvattajien taustatyö on ikävän usein vain sitä että he maksattavat ostajilla näyttelykulunsa ja hurtan astutusmatkan ulkomaille.


   • Aika inhottava tuo sinun kommenttisi hänelle.
    Lelukoiraa tuskin haluaa, jos koiraa etsii itselleen.
    Ehkä sinun olisi syytä miettiä järjelläsi kommenttejasi.
    Yhtä hyvin paperillinen voi olla "tikittävä aikapommi"! Tuskin se papereista kiinni on!
    Luonnevikaa, kun löytyy hyvissäkin piireissä.
    Mitä sitten, jos joku haluaa ostaa halvalla?!


   • Rotikka kirjoitti:

    Kyllähän niitä löytää myös edullisesti. Katoppa vaikka keltaista pörssiä tai palstaa. Ei kaikki siellä ole trokareita, vaikka jotkut niin mielellään sitä toistavatkin. Paperiton on aivan yhtä puhdasrotuinen ja terve kuin paperillinenkin. Poikkeuksia on toki molemmissa ryhmissä. Jos ihminen on niin avuton, ettei pärjää ilman kasvattajan tukea, niin on parasta tyytyä lelukoiraan.
    Tämä kasvattajien taustatyö on ikävän usein vain sitä että he maksattavat ostajilla näyttelykulunsa ja hurtan astutusmatkan ulkomaille.

    olen kanssasi täysin samaa mieltä se tehty taustatyö mitä se on?katsotaan ,että on pärjännyt näyttelyissä luonteella ei ole niin väliä ai niin ja sitten silmät pitää olla ok ,ettei se pien rotikka jälkeläinen kompastu kun on täyttänyt15v.kyllä kasvattajasta huomaa kuka on asiasta todella kiinnostunut muutenkin kuin rahan tienaus mielessä.kerros tai rivarista luukutetaan pentueita pihalle huh huh.


  • Minulla on nyt kohta neljän kuukauden ikäinen Rottweilerin narttu pentu ja parempaa koiraa saa etsiä. Koirani on jo nyt todella tottelevainen, mutta rotikat tarvitsee ppaljon huomiota omistajiltaan ja täydellistä sitoutumista pentu aikana varsinkin. Jos pystyy sitoutumaan koiraan ja koulutukseen niin Rottweiler on hyvä valinta. Parempaa koiraa ei löydy. Ainakaan minun mielestäni.

  • Itse ostin paperittoman pennun 300e. Koirani vanhemmat oli nähtävillä ja pennut 100% puhdas rotuisia. Mutta vaikka ostaisi paperittoman saattaa joutua maksamaan jopa 600e. Mutta aina kannattaa tinkiä hinnasta. Onnea koiran ottamiseen..

   • minullakin paperiton rottis ja ei siinä mitään vikaa ole niinkuin eräs mainitse jotain aikapommista. mun koirulini on kiltti, rauhallinen, ystävällinen ja uskollinen. kouluttamista rottikset vaatii ja sehän vaatii myös omistajalta pitkää pinnaa ja voimia.
    onnea vaan jos otat rottiksen, suosittelen lämpimästi.
    nimimerkillä 7 vuoden kokemus


   • sande kirjoitti:

    minullakin paperiton rottis ja ei siinä mitään vikaa ole niinkuin eräs mainitse jotain aikapommista. mun koirulini on kiltti, rauhallinen, ystävällinen ja uskollinen. kouluttamista rottikset vaatii ja sehän vaatii myös omistajalta pitkää pinnaa ja voimia.
    onnea vaan jos otat rottiksen, suosittelen lämpimästi.
    nimimerkillä 7 vuoden kokemus

    voisko joku kertoo mistä ootte saanu tietoo noista pennuista? haluaisin myös ostaa paperittoman rotikan, mutta pentujakun ei meinaa mistään löytyä. olis kiva jos joku auttais, miel mun sähk.postiin vastausta.oon meinaan nettiä kaivanu ympäri.
    tanu_@suomi24.fi.


   • Paperiton=sekarotuinen. Jos sinulla virallisia papereita ei ole ei voi todistaa koiran sukua yms. Myöskään näille harvoin on minkäänlaista terveystutkimusta tehty.


  • Itselläni on vuoden ikäinen PAPERITON Rottweiler. Kaveri on ollut luonani nyt noin kaksi vuorokautta. Mielestäni seuraavat faktat kertovat jotakin koiran rodusta ja älykkyydestä:

   -Tottelee nyt jo käskyjä "TÄNNE", "ISTU", "MAAHAN", "ODOTA", "IRTI"
   -Ei tule sängylle vaikka alussa yritti kovastikin sitä
   -On nyt jo ottanut minut ja tyttöystäväni laumakseen ja pitää kyllä selkeästi huolen meistä (vieraiden ihmisten tullessa vastaan alkaa joskus murisemaan ja haluaa heti olla kärjessä varmistamassa lauman turvallisuuden. Murina kuitenkin loppuu heti käskystä)
   -On saanut vain yhden murkku-kohtauksen tähän mennessä, jolloin haki paikkaansa laumassa, mutta pienen painiottelun jälkeen alistui ja nöyrtyi täysin. Haki vain jälkeenpäin lohtua ja anteeksiantoa katseilla ja käytöksellä.

   SUOSITTELEN EHDOTTOMASTI ROTTWEILERIÄ PERHEESEEN JOSSA LÖYTYY KURIA, JÄMÄKKYYTTÄ JA RAKKAUTTA OIKEISSA MÄÄRIN!

   PS: oma koiramme maksoi 300€

   • mistä hankitte rottiksen, jos saan kysyä?


   • voisko joku kertoo mistä ootte saanu ietoo noista pennuista? haluasin myös ostaa paperitoman rotikan, mutta pentujakun ei meinaa mistään löytyä. olis kiva jos joku auttais, miel mun sähk.postiin vastausta.
    tanu_@suomi24.fi.


   • Siis sulla on seropi ei rotikka ;) muuten ihan hyvä juttu =)


   • "On nyt jo ottanut minut ja tyttöystäväni laumakseen ja pitää kyllä selkeästi huolen meistä (vieraiden ihmisten tullessa vastaan alkaa joskus murisemaan ja haluaa heti olla kärjessä varmistamassa lauman turvallisuuden. Murina kuitenkin loppuu heti käskystä)"

    Itsevarmalla koiralla ei tosiaan tulisi olla mitään tarvetta murista tuntemattomille! Koirasi on ilmeisen epävarma itsestään. Sinuna kieltäisin heti tuon käytöksen, vaikka varmasti on kiva kävellä tyttöystävän kanssa kun remmin päässä murisee rottweiler.


   • Egonjatkeetkeltsistä kirjoitti:

    "On nyt jo ottanut minut ja tyttöystäväni laumakseen ja pitää kyllä selkeästi huolen meistä (vieraiden ihmisten tullessa vastaan alkaa joskus murisemaan ja haluaa heti olla kärjessä varmistamassa lauman turvallisuuden. Murina kuitenkin loppuu heti käskystä)"

    Itsevarmalla koiralla ei tosiaan tulisi olla mitään tarvetta murista tuntemattomille! Koirasi on ilmeisen epävarma itsestään. Sinuna kieltäisin heti tuon käytöksen, vaikka varmasti on kiva kävellä tyttöystävän kanssa kun remmin päässä murisee rottweiler.

    Niinpä, minun koirallani on lupa nostattaa itseään = ohittaa ylpeänä. Mitään vetämistä tai ääntä en salli. Ja rakas koirani tajuaa sen ilman pakotteita pitkällä remmillä.. En minä ole mitään huippukoiria kouluttanut mutta maalaisjärkeä saisi jotkut koiranomistajat käyttää :) Eikä vain rotikoiden..


   • Hyvä että joku on koiraa kouluttanut, koska 2 vuorokautta ei riitä siihen.. Kestää monta viikkoa tai jopa kuukausia kunnes koiran todellinen persoona tulee esiin..


  • heippa:) ehottomasti kannattaa ottaa rottweiler, niissä riittää energiaa mutta myös löhötäkkin osaa, fiksu koira, ei mikää häseltäjä!!hellyyttävä koira:)

  • KOULUTTAMINENKIN VOI OLLA AIKA TYÖLÄSTÄ

   • rotikan kouluttaminen on ÄÄRIMMÄISEN helppoa. Sitä kiinnostaa OIKEASTI oppia mitä haluat sen tekevän. Sanot "istu" pomppaa maahan ja odottaa jo ahkerasti seuraavaa käskyä:)

    Jos koiran kouluttaminen on vaikeaa, koira ei ymmärrä mitä haluat sen tekevän:)


  • rottweiler on jämäkkä ja rajoja vaativa rotu,omistajan ei pidä olla pehmo eikä pelkäävä. itselläni 2 urosta

   • Itselläni on kohta 5v vanha rottweiler. Ostimme sen kennelistä, paperit on ja kaikki. Piti olla valiovanhemmat, mutta kappas kappas, joitain puutteita taisi olla... Melkeen suosittelen, että jos rottista meinas, niin saa kyllä suvun tutkia tosi tarkasti. Rotikoihin on alettu jalostaa niin paljon terävyyttä ja vartiointia (mikä ei niiden alkuperäiseen rotumääritelmään kuulu), että niihin on alkanut tulla luonnevikoja. Meidän rottiksella on todella ylivahva vartiointivaisto, joitakin ihmisiä ei ole hyväksynyt ollenkaan, eikä tule nykyään enää lapsien kanssa toimeen. Koskaan ei ole purrut, mutta hampaita näyttää ja murisee.
    Rottweiler on ihana rotu, kun löytää luotettavan kennelin ja jaksaa ottaa asioista selvää! Muita ongelmia ei tämän kanssa ole ollut, ensi kerralla vain otan paremmin suvusta selvää! :)


  • Kehottaisin nyt vakavasti ajattelemaan uudestaan!

   Noissa paperittomissa on paljon koiria, jotka ovat luonteeltaan arkoja ja arvaamattomia. Arkuus ja arvaamattomuus rottweilerissa ei todella ole hyvä piirre ja nämä useimmiten ovat niitä pelkopurjoita joista IS ja IL kirjoittavat.

   Rottweiler ei tosiaan ole terveimpiä koirarotuja. Paperittomien pentujen vanhempia ei useimmiten ole kuvattu luustostaan ollenkaan. Sairas rottweiler on hyvin kallis hoidettava, esim. yhden ristisiteen korjaamiseen saat helposti tonnin menemään.

   Myöskään luonteita ei useimmiten ole tutkittu. Pentutehtailijat usein kyllä esittävät vanhemmat pentujen ostajille, mutta miten voit ikinä tietää onko kyseiset koirat oikeat vanhemmat ja mitä se loppujen lopuksi edes kertoo koirista, jos osaavat vierailusi ajan (30 min?) olla nätisti? Ei se kerro niiden todellisesta luonteesta yhtään mitään...

   Kun hankit pentua niin kannattaa samantien ottaa kunnon kennelistä, vaikka sitten joutuisit muutaman kuukauden pidempään odottamaan. Paperilliset penut pyörii kaikki siinä 1000 euron paikkeilla, niin miksi ostaa sillä rahalla koiraa jonka vanhemmilla c-lonkat, luonnetestistä 90p, kun samalla rahalla saat kunnon pelin?

   Paperittomalla et myöskään pääse osallistuman palveluskoiralajeihin, jos harrastustoiminta kiinnostaa, niin paperit pitäs olla.

   Tässä nyt muutamia ajatuksia äkkisältään. Itse en tosiaan ikinä hankkisi paperitonta koiraa, jonka luonteesta tai terveydestä ei mitään takuita. Miksi ostaa 500€:lla paperiton, jos voi toiset 500€ panostamalla saada todistetusti terveistä ja täyspäisistä vanhemmista kunnon pennun? Mielestäni se toinen 500 on tossa vaiheessa hyvin pieni raha kun ollaan ostamassa elämänkumppania reiluksi kymmeneksi vuodeksi.


   • ap. kirjoitti:

    Tuolta löytyy puhdasrotuisia ja rotuyhdistyksen suosituksilla kasvatettuja rottweilereita: http://www.rottweiler.fi/Pentulista181209.pdf
    Keltaisista pörsseistä löydät sitten jotain ihan muuta.

    Ei rottweilereihin mitään terävyyttä/vartiointia ole jalostettu, jos noita sitten on, niin ihan ulkomuotojalostuspelleilyn myötä on menetetty hyvät hermot ja itsevarmuus..... juu eiku jatkakaa vaan niitten näyttelytulostenperusteella myytävien pentujen ostamista...


   • ettäsemmosta kirjoitti:

    Ei rottweilereihin mitään terävyyttä/vartiointia ole jalostettu, jos noita sitten on, niin ihan ulkomuotojalostuspelleilyn myötä on menetetty hyvät hermot ja itsevarmuus..... juu eiku jatkakaa vaan niitten näyttelytulostenperusteella myytävien pentujen ostamista...

    Aina ei oo paperillisetkaa parhaita.me ostettiin rottweiler narttu suositulta kasvattajalta n.14 vuotta sitten,ja kalliskin oli. Suku oli todella hyvä,melkein kaikki niistä oli menestyneitä,mut silti se meidän rotikka oli kauhee aikapommi.ei varmasti saanu tulla kukaan emäntää lähelle.oli hyvin koulutettu,käyty näyttelyissä,ryömitty pusikoissa koulutuksen merkeissä. sit sille vaa iski raivotauti vaikka kuinka oli rokotukset laitettu sitä vastaan.koira piti lopettaa n.8 vuotiaana.oli ollu jo pentuna semmonen arempi yksilö mutta kasvattaja silti oli valinnut sen meille vaikka ekaa rotikkaa oltiin ostamassa.et kasvattajatkaan ei oo aina mitä luullaan.joskus se on niilläki vaa raha mielessä.nykyne rotikka on super kiltti lapsi rakas maailman lutuisin koira jota saattaa löytää ja nykyään on enemmän näitä lutusia ku niitä tappajia....minkä takia ihmiset sanoo aina et ei kannata ottaa rotikkaa?mitä vikaa siinä rodussa on?jos on aikaa ja halua kouluttaa koiraa nii mikä ois parempi rotu ko rotikka?.ainaki saa vastinetta vaivalleen ku koulutus on valmis.


   • lutune kirjoitti:

    Aina ei oo paperillisetkaa parhaita.me ostettiin rottweiler narttu suositulta kasvattajalta n.14 vuotta sitten,ja kalliskin oli. Suku oli todella hyvä,melkein kaikki niistä oli menestyneitä,mut silti se meidän rotikka oli kauhee aikapommi.ei varmasti saanu tulla kukaan emäntää lähelle.oli hyvin koulutettu,käyty näyttelyissä,ryömitty pusikoissa koulutuksen merkeissä. sit sille vaa iski raivotauti vaikka kuinka oli rokotukset laitettu sitä vastaan.koira piti lopettaa n.8 vuotiaana.oli ollu jo pentuna semmonen arempi yksilö mutta kasvattaja silti oli valinnut sen meille vaikka ekaa rotikkaa oltiin ostamassa.et kasvattajatkaan ei oo aina mitä luullaan.joskus se on niilläki vaa raha mielessä.nykyne rotikka on super kiltti lapsi rakas maailman lutuisin koira jota saattaa löytää ja nykyään on enemmän näitä lutusia ku niitä tappajia....minkä takia ihmiset sanoo aina et ei kannata ottaa rotikkaa?mitä vikaa siinä rodussa on?jos on aikaa ja halua kouluttaa koiraa nii mikä ois parempi rotu ko rotikka?.ainaki saa vastinetta vaivalleen ku koulutus on valmis.

    Kuulin eilen että yksi kasvattaja olisi pahoitellut että pennusta tuli arka ja teräväviettinen = ei todellakaan hyvä yhdistelmä.. En usko että kaikki kasvattajat pelkästään rahan perässä on, mutta vaikka pennun vanhemmilla ja suvussa olisi kuinka hyviä ominaisuuksia ja luonnepiirteitä kukaan ei voi taata että kaikki pennut olisi. Pitää muistaa ettei kasvatustyö ole helppoa ja aina voi sattua jotain, harmi että teidän koiranne oli arka ja aggressiivinen.


   • Totta!
    Vaikka minulla onkin paperiton tuontinarttu (entinen hankki ja tyttö jäi mulle) ja maailman mukavin ja uskollisin ystävä (minun mielestäni), seuraavan pennun sukua olen tutkinut vuoden ja käynyt kasvattajan varmaan 5h keskustelua kasvotusten ja puhelimessa. Onnekas olen kun terve koira vaikkei tiedä vanhemmista eikä luustosta mitään.


   • Olen pitkälti samaa mieltä kanssasi, mutta meille kävi että koirus oli d-lonkkanen.Elikkä lonkka luu ei mennyt lonkkamaljaan,oli jalat harallaan.Huomasimme sen vasta ajan jälkeen, kun koira rupesi ontumaan.Kasvattajalla oli näyttää kuvat, että kaikki oli ok! Mistä lie kuvat saanut?
    Paperit kunnossa....ja heh! Nuolimme tappion ja veimme pennun leikkaukseen ja saimme todella uskollisen ja olosuhteisiin nähden pitkäikäisen kumppanin. Joten ei kaikki näy papereista !


  • ai, että edullisesti,jos raha on ongelma niin älä ees herkitse koiraa on se sitte rotikka tai mikä hyvänsä, meneehän koiraan rahaa, eläinlääkärikulut ja ruokinta ymym... rotikka maksaa 1000 euroa, rekisteröity koira ja siihen vielä lonkka kuvaukset ja silmä tutkimukset päälle mitkä ovat hyvä otattaa varsinkin rotikasta, että jos rahaa ajattelee niin kannattaa harkita ottaako oikean koiran vai leikki koiran.

  • Keksisikö asiantuntijat miksi Helsingin Kannelmäessä Rottweileria käytetään ihmisten pelotteluun. Nuori mies toi koiransa lähes kiinni tuntemattomia koiria pelkäävien ihmisten luo. Paniikinomainen huomautus aiheutti koiran omistajassa vastareaktion: "minun koiraani ei saa sanoa rakiksi!!!!!!" (rakki on koira ja se mainittiin pidettäväksi etäämmällä), ei kiinnosta muistella tarkemmin sairasta. Hän usutti koiraansa päälle, rottweiler olikin hyvin tottelevainen. Murisi raivolla ja nousi takajaloilleen kun remmistä pideltiin silti. Taustalla oli silminnäkijöitä. Sanoimme soittavamme poliisille. Hän uhosi lisää koiransa kanssa, seurasi koko ajan soittaessani 112. Kun koira ja nuori mies menivät toiselle puolen katua ja poistuivat näkyvistäkin, hätänumerossa oli jo kysytty sijainti ja pyydettiin soittamaan uudelleen jos sama koira näkyy.

  • Miksi olet nostanut 7 vuotta vanhan ketjun esille .
   Aiheesi ei mitenkään edes liity ketjun keskusteluun..Tampio !

  • Eihän mitään koiraa tuollaiseen saa käyttää! Nämä maaliskuun tämän vuoden ylösnostot toimii vaikka aihe alunperin "vanha". Leikkikoirat ja usutuskoirat mielelläänkin pois omistajilta.

  • idiootteja:)
   Miksi puhut typeryyksiä.

  • Kaksi Rottweileria hyökkäsi koiran ja miehen kimppuun Helsingissä. Toinen koirista iski pikkukoiran päähän ja toinen takamukseen. Molemmat uhrit, mieskin, saivat raateluvammoja. Aiemmin samat Rottweilerit olivat hyökänneet ohikulkijan kimppuun. Alueella oli pelätty jo pitkään "sotakoiriksi" omistajan puolelta kutsuttujen koirien vuoksi. Sotakoirat ovat tosin koulutettuja ja tottelevat omistajaansa! Koiria käytetään näköjään erilaisiin tarpeisiin, mahdollisesti idiootitkin, jotka tuossa nimimerkilläkin huomioivat asiaa. Pari muuta toisenrotuista "sotakoiraa" jo muutama viikko sitten otettiin viranomaisten haltuun jne. Ketäpä kiinnostaa? Koirakin voi aiheuttaa rikosilmoituksen.

  • Joo no nuo teän asiat ei taaskaan liity mitenkään keskustelun sisältöön.

   Ite ostin rotikan, ihan puhtaan papereilla ja makso sen 1000€. Tyytyväinen olen! Oppii käskyt nopeaa ja on erittäin reipas ja utelias toisia ihmisiä kohtaan.

   • Ostit käskytettäväksi vain siis, kun olet tyytyväinenkin ihan ite. Ketä kiinnostaa tuollainen ilman oikeaa asiaa sisältämätön itsekehu! Oikein maksoitkin käskytettävästäsi, ihan omaksi huviksesi vaan.


  • Halvimmalla rotikan löydät siis erilaisilta myyntipalstoilta yksityisiltä myyjiltä. Kannattaa pyytää nähdä molemmat vanhemmat.
   Rotuna rotikka on melko energinen mutta helposti koulutettava ja luotettava. Kaikki meillä olleet rotikat ovat olleet ihmis- ja koirarakkaita, vaikka tarpeen tullen on myös suojeluvietistä ollut hyötyä. Rotikat tykkää läheisyydestä ja piereskelee paljon :)

   • Mites pyydät kun uros/narttu on ulkomailta, jos ei oo näyttää sukutaulua?


  • Todellakin piereskelee, ja kuorsaa myös! (:

  • Minkälaisia eroja on bokserilla ja rotikalla? Itselläni on narttu bokseri ja vuosien päästä ajattelin hankkia joko toisen bokserin tai rotikan.. Koulutuskentillä oon sivusta seurannut jonkin verran rotikoita mutta todellista kuvaa luonteesta en ole saanut.Tiedän että täältä ei välttämättä saa sitä haluttua vastausta mutta kysyn silti kun bokseriyhdistyksen keskustelupalsta on kovin hiljainen :)

  • HEI NE JOTKA PITÄVÄT ROTIKOITA PAHOINA NIIN KUUNNELKAA TÄÄ :Ne jotka pitävät rotvailereita ilkeinä on väärääs Rotwailer eli "Rotikka" ei ole paha JOS EI SITÄ OLE KOULUTETTU SIIHEN NE EIVÄT OLE PETOJA VAAN KOIRIA JOKA PITÄISI SELVÄJÄRKISEN YMMÄRTÄÄ ELI SE ON KOULUTUKSESTA KIINI MITÄ NE ON LUONTEELTAA
   itse pidän niistä ne on luotettavia

  • Yleensä pienet "tirriäiset" on näistä hulluista koirista pahimpia luonnevikoineen. Kumma on että nostetaan näyttävimmät ja suuret koirat pahoiksi rotua pilkkaamaan. Olisiko kateutta vai mitä. Sanotaanko, suurin syy koiran ongelmiin on itse omistaja. Rotikka on mahtava rotu niin luonteen kuin ulkoisen olemuksenkin puolesta!!!! Moniko Rotikka on lenkkipolulla alkanu suutaan soittamaan, kun taas alamittaiset huutaa korvan vieressä alvariinsa.

  • Voiko näin huuhaa palstoja/keskusteluja edes olla. Olis mielenkiintoista nähdä tämän porukan lärvit tekstien takaa. Jos infoa/faktoja haluaa niin ei täältä niitä missään tapauksessa hakea. Kaiken maailman hullut koolla.

   • nimimerkki sanoo jo paljon....:) ÖÖÖÖÖrvelö


  • Meidän rotikka on pohjimmiltaan oikein mukava tapaus. Tykkää kovasti lapsista, muista koirista ja kaikista ihmististä ja tuossa järjestyksessä.
   On vasta puoli vuotta, mutta on jo näyttänyt jääräpäisyytensä.
   Eli neuvoksi voin sanoa vain, että tiukkana pitää pysyä ja hyvät hermot pitää olla.
   Ja kuten edellä on jo mainittu. Olen huomannut, että ne pienet koirat: "joita ei tarvitse omistajan mielestä kouluttaa millään tavatta" ovat kaikista pahimpia.
   Elikkä omistajasta kaikki on kiinni. Rotikka on yksi parhaista koiraroduista johon olen koskaan törmännyt.

  • Minulla kohta 8-vuotias Slovenian tuonti narttu, on terve uskollinen ja tottelevainen. Olen tehnyt koko ajan töitä neidin kanssa ja harjoitellaan vähän joka päivä, ja minulla on koira joilla ei ole koskaan ollut aggressiota/tottelemattomuutta tms. Rotikan omistaja sitoutuu tarjoamaan koiralleen kaikkea mitä se tarvitsee, on reilu ja panostaa koulutukseen, silloin vältetään lehtijuttuja. Koirani ei koskaan pyydä lenkille = tietää että sitä ulkoilutetaan tarpeeksi, ei pyydä ruokaa = saa ruokaa tarpeeksi ja säännöllisesti, ei ole koskaan tuhonut tavaroita nuorena ja aikuisena (pienenä pentuna 1 kengät..) = on saanut tarpeeksi virikkeita ja tekemistä. Kohta hankkimassa neidille kaverin ja se on Suomalainen rekisteröity pentu kasvattajalta joka selkeästi rakastaa koiriaan. Toisaalta tiedän kokemuksesta että terve, ihana rottis voi yhtä hyvin olla ei rek tai tuonti. Se on omistajasta kiinni.

  • Jos haluat rotikan ota se yhdistyksen kautta. Se on varmin tapa, ettei tule ongelmia. Käypä hinta on noin 1200 egee, mutta tiedät kasvattajan ja kasvattaja pitää tarvittaessa yhteyksiä, jos ongelmia tulee! Ekaksi koiraksi ei kannata ottaa urosta, koska narttu on rauhallisempi! Rottis tarvitsee paljon liikuntaa ja virikkeitä, joten oletko valmis? Kannattaa miettiä etukäteen! Oikein pidettynä rottis on mitä mainioimpi koira. Luotettava ja lempeä, mutta välillä itepäinen :) Suosittelen :)

  • Mulla on nyt tammikuussa 12 pvä 2013 vuoden täyttänyt rotku-uros ja on viimisen päälle ihana poika, leikkisä ja leikitettävä. Aivan mahtava ja lutunen kaveri, nukkuu mun vieressä kaikki yöt ja kuorsaa. Rakastan sitä niin paljon, se on mulle mun elämän valo!

  • Kavattaja tykkää höylätä korttia mutta ei omaansa.

  • Älä ota jollei ole hyvää koirakokemusta. Tutustu pennun vanhempiin myös

  • Itselläni ollut ja on rotikka. Luonteissa on eroja. On sellaisia kaikkien kavereita, höveleitä, sitten on sellaisia joilla on suojelu ja vartiointivietti liiankin korkealla.

  • Täytyy sanoa että osa aika idioottimaista porukkaa oli rotu mitä tahansa. Koiria halutaan mahdollisimman halvalla. En voi ymmärtää.

   En väitä että kaikki paperittomat koirat olisi huonoja, mutta kyllä kasvattajalta hankittu koira jonka suku on selvillä on aina parempi vaihtoehto. Oma rotikka maksoi 1300euroa eikä haittaa yhtään.

  • Ois kiva omistaa 7 rottweileria ja kasvattaa näitä 6 nimellä ja sit omistaa 4 rottweileria USA ja Saksa linjalla

  • Onneksi enää ei ole keltaista pörssiä ja paperillisetkin maksaa sen verran että miettii kaksi kertaa ostaako pennun..

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   408
   21770
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   356
   14516
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14238
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10130
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   133
   5826