Miten yhdistän kaksi konetta?

Jukka

Hei,


Tarkoituksenani on saada pöytäkoneesta siirrettyä varsin paljon tiedostoja kannettavalle. Kannettavassa on Windows 2000 Pro ja pöytäkoneessa Windows XP home.

Ostin ristikytkentäkaapelin tähän tarkoitukseen. Miten tämän jälkeen? Kaapelihan yhdistetään verkkokortteihin, mutta mitään toista konetta ei näy? Mitä pitäisi tehdä? Eikä pelkkä ristikytkentäkaapeli riitä? Pitääkö koneissa olla kaksi verkkokorttia? Jaanko tiedostoja vai mitä?

T; Jukka

5

1723

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastauksen

      saisi, itsellä XP ja toisena Millenium Edition, kiva olisi saada nämä yhteen. Vanha 98 verkko ei tuottanut mitän ongelmia, oli useampikin kone verkossa.

    • Galea

      Laitat sen ristiin kytketyn kaapelin koneisiin kiinni ja molempiin verkko asetukseet just eikä melkeen samalla lailla. Jos meinas lähtee järki Win9x:n kanssa noiden kahden koneen verkoissa ku kaikki piti olla ihan samalla lailla, jos toisessa oli joku protokolla pitä toisessa ei ollu niin ei toiminu. Pitäis riittä että on IP/TCP asetukset samanlaiset paitsi tietty IP numero ;) , molemmissa pitäis olla valmiina oikeat protokollat yhteyden ottamiseen. Katto myös että molemmat on samassa toimialuessa.

      • Galea

        IP/TCP = TCP/IP =P


      • tietävä

        Jotta koneet saisi keskustelemaan keskenään, niin ristikytketty kaapeli kiinni verkkokortteihin. Jos sonilla on eri nopeuksiset verkkokortin, niin ne pitää synkronoida toimimaan samalla tavalla eli jos toinen tukee kahdensuuntaista liikennettä ja toinen ei, niin se toinenkin pitää kytkeä sellaiseen tilaan, että se ei tue kahdensuuntaista liikennettä. Eli ota ohjauspaneelista verkkoyhteydet ja sieltä verkkoyhteyden ominaisuudet hiiren oikealla painikkeella (jos olet vasenkätinen ja hiiri vasemmalla puolella, niin silloin vasemmalla painikkeella) siinä ylimpänä näkyä tillittää verkkokortti ja siitä painat sen alta sitä painiketta. Sieltä sitten valitset suuntaisuuden tai nopeuden, miten se on siinä ilmaistu ja katsot, että kummassakin on sama, eli mielellään nopeus olisi sama ja suuntaisuus eli half-dublex tai dublex. Suuntaisuus pitää olla sama, muuten tulee ongelmia.
        Tämän jälkeen painat OK ja valitse seuraavasta laatikosta Internet -protokolla(TCP/IP). Paina ominaisuudet ja sieltä kirjoitat kumpaankin kortiin IP:n ja Mask:n. IP:n kolme ensimmäistä numerosarjaa pitää olla samoja, mutta neljän eri, mielellään peräkkäiset numerot, esim. toinen 192.168.1.1 ja toinen 192.168.1.2 .
        Mask tulee kumpaankin muistaakseni 2000 ja XP:ssä automaattisesti, mutta jos ei tule, niin kirjoita siihen kenttään 255.255.255.0. Sen jälkeen yhteys toimii, edellyttäen, että verkkokaapeli on kiinni. Tämän jälkeen pistät jakoon toisen koneen resurssit ja toisella koneella voit käyttää niitä. Jos et välttämättä löydä niitä tehi, niin sinun pitää etsiä ne käyttöjärjestelmän ETSI -toiminnolla. Toisen koneen kovalevyn voit mäpätä eli yhdestää verkkoasemaksi toiseen koneeseen. Eli resurssien hallinnan kautta valitset työkalut --> yhdistä verkkoasemaan --> valitse asematunnuksen ja kansion eli sen, mitä kovalevyresursseja olet jakanut ja yhdistät. Esim. koneessasi on kovalevy, joka on jaettu kahteen osaan. toinen on C ja toinen D. Olet jakanut D -osion, jonka jakonimi on D. Niin silloin kansio -riville tulee \\ip-osoite\jakonimi, jossa ip-osoite on sen koneen ip, jossa jaettu resurssi on ja jakonimi, jolla se on jaettu eli tässä esimerkissäni esim. \\192.168.1.2\D .Näin helppoa se on. Toivottavsti tästä oli hyötyä.


    • Jarkko

      Onnistuuko kahden koneen yhdistäminen ollenkaan sitten ilman verkkoa? Niin että käyttäisi vain jotain kaapelia (vaikkapa USB:tä)? Tarkoituksena olisi siirtää pöytäkoneelta kannettavalle tiedostoja (molemmissa koneissa on Windows XP) Minkä kaapelin tarvitsen, että saan yhdistettyä nämä koneet toisiinsa ilman verkkokorttia? Jos se vain mahdollista on...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      78
      1413
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1215
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      99
      994
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      944
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      139
      928
    6. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      162
      833
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      814
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      794
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      786
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      685
    Aihe