Raakaa lihaa

Kuinka usein?

Olisin tiedustellut joltain viisaammalta, että kuinka usein kissalle voi syöttää raakaa lihaa? Nyt olen antanut suurin piirtein kerran viikossa. Onko sillä mitään merkitystä, onko jauheliha naudan vai nauta-sika -jauhelihaa? Silakoita kissat saavat kerran viikossa tai harvemmin, mutta kalaahan ei saakaan kovin usein antaa. Entäpä sitten kana? Miten sen syötätte ja kuinka usein? Voiko antaa esim. broilerin suikaleita? Sitten vielä kielestä... Sitäkin raakana? Kuinka usein?
Kiitän vastauksista jo etukäteen!

7

743

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mamma40

      on, että kalaa ja sisäelimiä vain kerran viikossa. Lihaa vähintään 3 krt/viikko, itse annan joka ilta ja käytän kokolihaa, en jauhelihaa (toki sitäkin annetaan välillä). Meillä annetaan naudanlihaa, en ole koskaan antanut sianlihaa, vaikka väitetään senkin olevan turvallista. Kanan pitäisi olla kissalle parempaa kuin ns. punainen liha, joten tuskin rajoitusta siinä on. Sydäntäkin voi antaa vaikka joka päivä jos vatsa kestää (siis kissan) ja kaikki raakana, paitsi järvikalat. Riistasta annan mm. hirveä pakstimen kautta ja kalana meillä käytetään raakana vain seitiä (pakastealtaasta).

      Kun muistaa, että kissa on lihasyöjä jonka elimistö on sopeutunut käyttämään eläinperäistä ravintoa, ymmärtää ettei lihaa voi saada liikaa. Poikkeuksena jos on allergikko tai jos syöttää pelkästään lihaa. Puhtaasti raakaravinto voi aiheuttaa puutostauteja ja silloin olisi syytä käyttää kalkki- ja vitamiinivalmisteita.

      Sekäruokinta on se kaikkein helpoin, eli raakaa lihaa laadukkaat kuivamuonat ja märkäruoat, sekä hapanmaitovalmisteita tai hyla-tuotteita.

      • mamma40

        tietysti sekaruokinta ;-)


      • Milla

        ...oon kissaa ruokkinut. Annan sille kyllä raakaa merikalaa, haukea ja mitä milloinkin sattuu tulla. Pakastimessa kaikki mahdolliset madonmunat kuolevat, jos niitä on. Perkaan aina kissalle annettavat kalat ja en anna, jos sattuuu olemaan suolistossa matoja. Toisinaan oon ahvenissa nähnyt lapamatoja. Sellaiset kalat hylkään armotta ja hautaan maahan, ettei madot pääsisi leviämään luonnossa muihin eläimiin.

        Lisäksi kissa tykkää syödä heinää pitääkseen vatsansa kunnossa. Timotei ja viljat ovat kissani mieleen kuivattuinakin. Talvella se on hyvä vaihtoehto, kun tuoretta ruohoa ei oo tarjolla. Heinät ja viljan tähkät "kuivakukkina" on kauniita ja samalla ne on koko ajan kissan saatavilla. Kun ne on tarpeeksi rumiksi syötyjä, ne voi vaihtaa uusiin.

        Erikoisuuksiakin kissallani on. Se tykkää syödä pilkottua tomaattia ja tuorekurkkua. Lisäksi sulaneet pakasteherneet maistuvat ja samoin rusinat.

        Kissani on 14 vuotias ja se on ollut aina terveenä. Se on myös sisäkissa ja ulkoilee vain parvekkeella.


    • eläintenystävä

      Kissalle voi syöttää lihaa ihan päivittäin. Itse antaisin lihaa enemmän kuin tuon kerran viikossa, koska kissa on lihansyöjä.

      -kalaa ja sisäelimiä korkeintaan kerran viikossa
      -raakaa lihaa voi antaa päivittäin (kanaa, kalkkunaa, possua, possun sydäntä, nautaa, lammasta, kieltä... melkein mitä vain keksit ja löydät)
      -hyvän lisän ruokavalioon tekee 1-2 kertaa viikossa annettu raaka kananmunankeltuainen

      Kaikki lihat voi antaa raakana järvikalaa lukuunottamatta. Se pitää kypsentää matovaaran takia. Muita (suomalaisia!) lihoja ei tarvitse kypsentää, koska silloin tuhoutuvat kaikki tärkeät vitamiinit (esim. tauriini).

      Muista vain monipuolisuus :)

    • Henna

      Kissani syö laadukasta kuivamuonaa ja raakaa lihaa päivittäin, kalasta se ei pidä, joten sitä ei syödä. Possun sydän on lähes kaikkien kissojen herkkua ja edullistakin se on.

    • Acamus

      Meidän kissat syövät Latzia päivittäin. Terveenä ovat pysyneet. Joskus annetaan munuaista.

    • raakaa lihaa.

      Kissalle voi antaaa raakaa lihaa niin paljon kuin se syö. Kissat itse yleensä tietävät määränsä. Annan ulko- tai kulmapaistia, riiputtamatonta. Ovat niin kranttuja, että esim jauheliha tai sisäfilee eivät kelpaa, siansydän raakana kyllä. Ostan siansydämen ja pakastan sen kerta-annoksiin, näin on aina pakkasessa vararuokaa. Sian munuainenkin uppoo, mutta sitä ei voi antaa usein.
      En ole antanut kanaa raakana, sekin on vain minun ennakkoluulo? Syöväthän ne mökillä linnut kokonaisina, pää jää vain jäljelle. Hiiret ja sisiliskot menevät samalla tavalla. Eli ei kissa luonossa ruokaansa keitä. Pääasia, että antaa lihaa eikä vihanneksia tai viljaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      392
      1545
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1288
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1230
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      165
      1155
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      997
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      826
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      814
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      810
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      170
      709
    Aihe