Tietääx joku?

APUA!

Onx noi kaikki belgit silleen luonnevikaisii?

8

1017

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      ...ne koirat oo.Vaan niitten omistajat jotka ei osaa koiriaan kasvattaa.Loistava koira oikein kohdeltuna ja kasvatettuna.

    • Henna

      Kai toi oli vitsi? Vai muuten vain jotain ongelmia...
      Ei kaikesta tarvitse pitää, mutta rajansa kaikella...

    • Dark Angel

      Oh,my god!!!

      Ei!! Belgianpaimenkoirat luokitellaan niin sanottuihin TERVEISIIN rotuihin!
      Ei kerrassaan mitään luonnevikoja!
      Käy Suomen belginapaimenkoirayhdistys ry:n sivuilla ja lue sieltä!

      • Aida

        Belgit luokitellaan FYYSISESTI terveisiin rotuihin. Kyllä belgeilläkin niitä "luonnevikoja" on. Vai mitä sanot paukkuarasta PK-rotuisesta?

        Eikä YHDENKÄÄN rotuyhdistyksen sivuilla kerrota niitä kaikkia rodun huonoja puolia. Ensinnäkin koiranomistajat ja kasvattajat pimittävät tietoja itsellään, paukkuaroiksi tiedettyjä koiria ei luonnetestata jne. Vain kaivautumalla itse syvääkin syvemmälle jonkun rodun maailmaan voi alkaa puhumaan varmuudella rodussa esiintyvistä ongelmista.

        Ja alkuperäiseen kysymykseen: Ei, kaikki belgit eivät tosiaankaan ole "luonnevikaisia", sen enempää kuin kaikki chihuahuatkaan rasittavia pikku räksyttäjiä.


      • Eikö?

        Iso osa nykyisistä belgeistä on niin arkoja, että luimistelevat häntä koipien välissä ja saattavat käydä käteen kiinni, jos joku vieras lähestyy. Kasvattajat haluavat vaan kauniita koiria ja pääkoppa jääkin sitten vähän vähemmälle.

        Ja epilepsia on räjähtämässä käsiin. Siitä vaan edelleen vaietaan ja ollaan kuin 'yhtään koiraa ei ole ainakaan minun kasvateistani saanut koskaan epilepsiakohtausta'.

        Yhtään tervettä linjaa ei enää Suomesta löydy!


      • Alexandra
        Eikö? kirjoitti:

        Iso osa nykyisistä belgeistä on niin arkoja, että luimistelevat häntä koipien välissä ja saattavat käydä käteen kiinni, jos joku vieras lähestyy. Kasvattajat haluavat vaan kauniita koiria ja pääkoppa jääkin sitten vähän vähemmälle.

        Ja epilepsia on räjähtämässä käsiin. Siitä vaan edelleen vaietaan ja ollaan kuin 'yhtään koiraa ei ole ainakaan minun kasvateistani saanut koskaan epilepsiakohtausta'.

        Yhtään tervettä linjaa ei enää Suomesta löydy!

        Riippuu kyllä täysin siitä, mikä omistaja kyseessä. Jos menet katsomaan luonnetestattuja belgian paimenkoiria, eivät koirat ole paukkuarkoja. Monet rodut ovat paukkuarkoja, riippuu enemmänkin kasvattajasta, omistajasta tottumuksesta, paimennushalusta, turhautumisesta yms. Jos koiran kasvattaja on tehnyt jotain väärin, neuvonnut tulevaa omistajaa väärin "muokkautuu" koiran luonne huomattavasti. Mikäli koira on tottunut vain omaan omistajaansa, ja ei vieraisiin tungetteleviin ihmisiin ja koiriin, niin koira hyökkää. Ei sen takia että se olisi mielenvikainen tai arka vaan sen takia että koira tuntee jotain uhkaavaa. Mikäli koiralla on suuri paimennus tai metsästys vietti, ei koira pakolla tee muuta kuin paimentaa omaansa tai jos metsästys vietti on suuri niin hyökkää kimppuun. Jos koira on turhautunut, toisin sanoen se on yliagressiivinen ja purkaa kaiken ihan tyhmiin asioihin. Mieti siis uudestaan mitä sanot. Mikäli sinut kiinnitettäisiin vain tuolinjalkaan, jota et jaksa nostaa etkä pääse irti, niin etkö sinä silloin ole tylsistynyt, ja kuitenkin valmis hyökkämään, voimalla pois heti kuin pääset?


    • *sarianna*

      sä oot luonne vikanen!! ei koiria haukuta luonne vikasiks, ainakaan mun koira ei ole.. itelläs taitaa päässä vähän viirata kun kysyt tollasia..

    • Koirala

      Eivät ne ole luonnevikaisia vaikka ovatkin vilkkaita. Se kuuluu niiden normaaliin luonteeseen. Tietysti ei ole rotua josta ei luonnevikaista löydy. Niitä on sekarotuisissakin. Kasvatus vaikuttaa siihen paljon. Kun ihminen tekee virheen epäillään koirassa olevan vian. Joskus koirassa voi olla jokin sairaus joka voi oirehtia kuten luonnevika. Omassa koirassa oli sellainen joka paljastui koiran kuoltua aivokasvaimeksi. Oli rotu mikä hyvänsä kannattaa etsiä vaikka kirjallisuudesta mitä sanotaan sen luonteesta ja kasvatuksesta, niin silloin tietää mitä odottaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      229
      2021
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      77
      1770
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1516
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      106
      1209
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1130
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1085
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      9
      1015
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe