Haava alapäässä

-s-

Mulla on haava alapään limakalvolla klitoriksen etupuolella. En tiä onx se sit tullu pikkuhousujen hankauksesta vai mistä mut se kutiaa melkee kokoajan ja vesipesu kirvelee jos siihen koskee tai ihoa vähänkin venyttää siltä kohdalta. Mul on kyl todettu kondylooma et voix se siitä johtua?

Aattelin sit kysyä teiltä et onx kellää ollu samaa vaivaa, mistä se on tullu ja miten/millä ootte sen hoitanu? Kiitti vastauksista!

18

39425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minä

      Hellou, syitä voi varmasti olla muitakin, mutta mun tapauksessa kyse oli hiivasta!!!

      Antibioottikuurin seurauksena tuli aivan kauhea hiivatulehdus. Sietämätöntä kutinaa pari päivää, ja olikos sitten kolmas tai neljäs päivä, niin huomasin kirvelyn ja peilillä katsoessa löysin kolmekin haavaa (niitä muuten kutsutaan haavaumiksi, kun on limakalvosta kyse).

      Menin tietysti kauheassa paniikissa lääkäriin, ja sain hirveän suostuttelun jälkeen kaikenlaiset sukupuolitauti-testitkin teetettyä. Lääkäri selitti että se on vaan hiivaa, mutta minä väitin että se on puoli vuotta kytenyt (sen verran olin ollut selibaatissa), kondomin läpi tunkeutunut mega-raivo-hyppykuppa.

      No ei se ollut... =o)

      Eli sitten hiivalääkekuuri. Ei tehonnut. Pitempi samanlainen perään (siihen lisänä nämä canesten-puikot ja kapselit).

      Nämä kuurit sitten ilmeisesti tehosivat, mutta alapään limakalvot olivat sitten aivan järjettömän herkkänä - piti käyttää liukastavaa öljyä että pystyin kävelemään. Arvaa itkettikö, kun mietin että olen 30-vuotias ja "mestat" loppuiäksi sökönä yhden hiton flunssan takia.

      Parantuminen kesti kauan, ja käytin kaikki mahdolliset keinot. En tiedä mikä toimi, vai oliko se kaikkien summa, mutta nyt kaikki on kunnossa ja ei ole hiiva uusinut!
      -maitohappobakteeri-kapselit (alakautta otettavat)
      -asidofilus gefilus jugurtit ja tehojuomat
      -alapesu pelkällä vedellä, ei missään nimessä mitään saippuaa, ei edes apteekin tuotteita
      -puuvilla-alushousut, ei stringejä, ja öisin kokonaan ilman, lisäksi pyyhkeiden pesu joka käytön jälkeen
      -vaalea leipä, pasta ja makeiset pois ruokavaliosta
      -kaikki hiivaa sisältävät tuotteet (esim siideri, olut, viinit) pois ruokavaliosta

      Niin, siis enhän minä enää noin tiukkana joudu olemaan. Syön kyllä edelleen varmuuden vuoksi niitä jugurtteja. Ja itse asiassa en ole koskaan mitään tekokuitu-alusvaatteita käyttänytkään. Ja se saippuan välttäminen alapesussa on ihan oikeasti tärkeää. Sitä en ollut tiennyt...

      Mutta lääkäriin sun on mentävä!!! Heti huomenna!!!

      • tarina

        Oma tarinani on ihan samanlainen. Monta hiivatulehduskuuria todella teki limakalvot niin aroiksi ja niihin tuli haavaumia. Niiden hoito sitten vaati todella kärsivällisyyttä. Hoitoon kuuluivat gynophilus-maitohappobakteerikapselit, ruokavalion muutos(ei sokeria,ei vaaleaa leipää yms. hiilihydraattien välttämistä ja A-jugurtin ja -piimän lisäämistä ruokavalioon).Ulkoisesti käytettynä allamainittu bepanthen-voide. Tämä kaikki vaatii aikaa,itselläni hoito kesti lähes puolivuotta. Nyt olo on ihan hyvä. Kannattaa muistaa, että jos joutuu käyttämään antibiotteja tai tulehduskipulääkkeitä niiden kanssa tulisi käyttää yllä mainitsemiani gynophilus-kapseleita tai vastaavia (apteekissa on useampiakin merkkejä). Joten etköhän SINÄ selviä ongelmastasi.


    • -a-

      Ottamatta kantaa sen enempää siihen, mistä haavauma johtuu, kehoitan kuitenkin käymään lääkärin lisäksi apteekissa ja hankkimaan bepanthen-nimistä voidetta. Se on nimittäin erityisesti tarkoitettu limakalvojen hoitoon. Kun sivelet sitä haavauman päälle, se muodostaa ns. suojaavan kalvon ja iho pääsee rauhassa parantumaan. Puhun kokemuksesta sillä itselläni oli limakalvovaurio aivan virtsaputken vieressä ja voit vain kuvitella, kuinka tuskallista oli vessassa käynti. Pari päivää kärvistelin kunnes älysin ko. voiteen ja se tehosi välittömästi!

      • kiinnostuskiikaritt

        auttaako bebamthen todella? ja voiko sitä laittaa melkein minne vain alapäähän sillä minulla on haava alapäässä en tarkalleen tiedä missä mutta kipeä on , on todella tuskallista käydä vessassa ja kävelykin on vähän vaikeaa ...


      • Anonyymi
        kiinnostuskiikaritt kirjoitti:

        auttaako bebamthen todella? ja voiko sitä laittaa melkein minne vain alapäähän sillä minulla on haava alapäässä en tarkalleen tiedä missä mutta kipeä on , on todella tuskallista käydä vessassa ja kävelykin on vähän vaikeaa ...

        Luettuna kuulostaa ihan herpekseltä. Ja aina, jos alapäässä on jotain kipeää mitä ei oo ennen ollut, ja ei tiedä varmaksi mitä se on niin lääkäriin. Saa diagnoosin ja hoito-ohjeet. Jos on herpes, se uusii ajoittain- lopun elämääsi.


    • Kokenut

      Myös kondylooma aiheuttaa haavaumia. Itelläni on ajoittain sietämätöntä kutinaa ja haavaumia (jotka on tosi kipeitä!!). On ollut jo puolitoista vuotta. Kävin hiivatesteissä, mutta hiivaa mulla ei ole (vaikka valkovuoto onkin runsasta). Kondylooma mulla on ollut jo kolme vuotta. Gynen mukaan pillerit on ohentanu limakalvoja. Vaihdoin sen kehotuksesta vähähormonisempaan NuvaRing-ehkäisyrenkaasta. Vasta aloitin, joten en oikein tiedä tuleeko auttamaan. Mutta faktana tiedän (kuullut muilta lääkäreiltä), että kondylooma aiheuttaa myös kutinaa ja haavaumia!! Kaikki lääkärit eivät tätä vielä myönnä, mutta niin se on. Haavaumiin auttaa kondylooman hoito. Tosin itelläni on ollut nyt papa vaihtelevasti jo ykkösen puolella, eli voiton puolella ollaan, mutta silti ajoittain kutisee.
      Haavaumiin auttaa voiteet ja ilmakylvyt (eli pikkuhousut reilusti pois ja annat alapään hengittää. Älä ainakaan nuku housut jalassa). Gyne sanoi, että Bepanthen ei ole paras mahdollinen voide limakalvoille. Kuulemma joku rasvaisempi, kuten Lipolan, on parempi. Minulle molemmat on ollut hyviä, tosin Lipolan jostain syystä kirvelee. Olen myös lukenut netistä, että jotkut ovat havainneet Ceridal Intime Oilin todella hyväksi kondylooman aiheuttamiin haavoihin (ja miksei muihinkin haavoihin). Mutta käy kuitenkin siellä hiivatestissä, että tiedät mikä vaivaa! Hiivatesti on tosi nopea ja helppo juttu, jossa limakalvoille vain pyöräytetään pumpulipuikkoa. Toivottavasti sait apua!

    • Tiina

      Sitten on tietysti herpes joka voi aiheuttaa todella kipeitä ja kirveleviä haavaumia alapäähän.
      Hiivakin voi aiheutta haavaumia mutta aika harvoin niin käy.

    • jeee

      laita laastari siihen niin kyllä paranee.

      • lollarilollolol

        en kyllä suosittele alapäähän laastaria.... ei oikein kunnola edes pysy siinä ja en usko että edes kamalasti auttaisi....


      • joulupukkib

        Sitä paitsi sehän on vaaralmista laittaa laastari alapäähän.


    • Vilkersson

      Kyseessä voi olla myös jojo puna- tai valkojäkälä.

    • HEl

      Toivottavasti tähän vastataan vaikka nyt onkin jo 2018!! Minulla on sama juttu kuin mainitsevlla tytöllä ja olen vasta 13. Mitä teen??

      • Beentheredonethat

        Laita haavaumakohtaan jotain voidetta(hajusteetonta ja sellasta joka ei ärsytä) kannattaa myös pestä säännöllisesti ja käyttää hengittäviä alushousuja. Yöllä mahdollisuuksien mukaan ilman!


    • Anonyymi

      Mullakin on samanlaisia ja itsellä kondylooma jyllää joten uskoisin että siitä.

    • Anonyymi

      Hei mulla on alapäässä havaava lähdin kyselee että onko se normaalii oon 9v oon tyttö jos venytän sitä sattuu😭onko se normaalia??💖

      • Anonyymi

        oot trolli. Ei ole normaalia. Mene äidin kanssa lääkäriin.Toki voit yksinkin mennä lääkäriin.Miksi sä haavaa venytät?


    • Anonyymi

      Mulla itellä sama

    • Anonyymi

      Siis tää on ihan sietämätöntä,kutina,kirvely, ja polte joka paheni kun käytin canestenia mut hiivaa se ei ole.Ei auta kun taas apteekkiin ja olla kärsivällinen.Onkohan tämä jotain esivaihtareita alta viiskymppisellä,värkki tuntuu ihan santapaperilta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2230
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1741
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      157
      1596
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1378
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1372
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      292
      1233
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1099
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1053
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1052
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      928
    Aihe