ONKO JÄLLEENSYNTYMINEN TOTTA?

Jari Iivanainen

Jari IIvanainen on Raamatun maallikkotutkija ja omakustannne kirjailija ja hän on kirjoittanut ilmiasesti luettvan ja tallennettavan kirjan aiheesta: "ONKO JÄLLEENSYNTYMINEN TOTTA?". IIvanaisen tutkimus ällistyttää ja laittaa todellakin itämaisen käsityksen jälleensyntymisestä ja koko länsimaisen tieteen uusiksi ja pakottaa ihmisen ulottuvuuksiin ja tasoille jotka ovat kaukana siitä mitä ehkä koskaan olit asiasta uskonut tai mitä sinulle on ehkä uskoteltu! LUE ja hämmästy. Kerro mielipiteesi tähän topikkiin ja herätä keskutelua ja kysymyksiä.

http://koti.phnet.fi/elohim/harvest

9

840

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaisnava

      Vastasin äskettäin täällä toiseen samantapaiseen jälleensyntymä-aiheiseen linkkiin. Postitan vastaukseni uudelleen; vaikka siteeraukset ovatkin siitä toisesta linkistä, ne sopivat varmaankin myös tähän sinun lähettämääsi. Elleivät nuo kaksi ole peräti sama teksti eri linkin takana, kovin samantyyppisiltä vaikuttivat.

      Vastaan vaisnavahindulaisesta näkökulmasta nettisivulla olleisiin kysymyksiin.

      Nettisivulla luki:
      -- "Sillä jos jälleensyntyminen pitäisi paikkansa ja joku saavuttaisi aina välillä mokshan eli irtautumisen kiertokulusta, niin pitäisi väkimäärän maapallolla samalla vähetä - tai ainakaan se ei voisi yhtään kasvaa."

      Jos huomioimme seuraavat hindulaiset opit, tämä ei ole ongelma:

      - Ihminen on yksi miljoonista ellei miljardeista eliölajeista, joksi sielu voi jälleensyntyä. Tällä hetkellä ihmisiä on enemmän kuin koskaan aiemmin, mutta se ei tarkoita, että sieluja on enemmän kuin koskaan aiemmin.

      - Maapallo ei ole ainoa paikka, jolla on älyllistä elämää - ja jonne sielu voi jälleensyntyä.

      Näinollen yhden pienen planeetan älyllisten olentojen määrän lisääntyminen ei kerro sielumäärän kokonaistilanteesta. Toiseksi, kuka sanoo, ettei sieluja synny lisää?

      -- "Ensimmäinen ja varmasti aiheellinen kysymys entisten elämien suhteen on, että miksi emme tavallisesti muista niistä mitään?"

      Mitä muistat varhaislapsuudestasi? Vauvaiästäsi? Sikiönä olostasi? ;) Voidaanko vaatia, että muistaisit vielä sitä pitemmälle!

      Jotkut kuitenkin muistavat, mutta ei se hauskaa ole. Ihmiset, joilla on aikuisinakin spontaaneja muistikuvia edellisistä elämistään, muistavat yleensä tosi traumaattisia asioita.

      -- "Niinpä kulttuurisidonnaisuuden takia voimme arvella, että onko näillä mieleenpalautumisilla mitään arvoa, koska niitä ei länsimaissa esiinny juuri lainkaan."

      Lapset muistavat paljon paljon useammin kuin länsimaissa tahdomme huomata. Mutta kun pienokaisesi tulee puhumaan sinulle olleensa sodassa englantilaisten kanssa, sinä et kristittynä ota sitä vakavasti vaan annat hänen ymmärtää että hän leikkii ja kuvittelee.

      Aasiassa lasten kertomuksia tallennetaan ja tutkitaan paljon enemmän. Intiassa poliisi on saanut ratkaisevia vihjeitä rikosten selvittämiseen pikkulasten järkyttävien muistokertomusten avulla. Murhaaja tunnustaa, kun toiselta paikkakunnalta tuodaan eteen pikkulapsi, jota tai jonka perhettä murhaaja ei tunne ja joka kertoo yksityiskohtaisesti, miten murha tapahtui. "Sinä tapoit minut!"

      -- "Sillä he tosiaankin uskovat, että he voivat olla yhteydessä jo poismenneisiin, vaikka he samanaikaisesti pitävät jälleensyntymistä totena."

      Hindulaisesta näkökulmasta uudelleen voi syntyä vaikkapa hengeksi taivaaseen. Sieltä on kumminkin lähdettävä, kun hyvistä teoista ja toisten esirukouksista kertyneet "krediitit" on käytetty loppuun. Lisäksi jotkut takertuvat edelliseen elämäänsä niin kovin, että jäävät kummittelemaan.

      On siis teoriassa mahdollista, että henkiolomuotoon syntyneeseen sieluun voidaan pitää yhteyttä (en kyllä tiedä, miten) - mutta vain niin kauan kun hän ei ole esim. syntynyt uudelleen ihmisenä.

      -- "Eteen voisi tulla myös sellainen tilanne, jossa Kari, eli yhdestoista ruumiillistuma, yrittäisikin saada yhteyden rajan taakse johonkin edellisistä henkilöitymistään."

      Monet New Age -ihmiset uskovat, että tämäkin on mahdollista, ehkäpä siksi, että he ovat niin avoimia kaikille opeille eivätkä halua julistaa mitään vaihtoehtoa vääräksi. Hindulaisuuden mukaan tuo ei kuitenkaan ole mahdollista.

      -- "Jos mennään eteenpäin jälleensyntymisessä, niin liittyy siihen se ajatus, että me olemme jatkuvassa kehityksen kiertokulussa, ja että karman laki lisäksi palkitsee ja rankaisee meitä aina sen mukaan, miten olemme eläneet edellisessä elämässämme. Sivistyksen ja hyvyyden pitäisi sentähden lisääntyä maailmassa jatkuvasti sitä mukaa kuin me kehitymme."

      Kuka väittää, että kehitymme? Olemme jatkuvassa kiertokulussa, mutta kehitys voi mennä kumpaan tahansa suuntaan. Ei sielun ole pakko oppia mitään karmastaan, eivätkä monet yritäkään. Elämän vastoinkäymisiä ei pidetä oman karman aiheuttamanta tai oppimisen paikkoina, vaan niistä syytetään ties ketä ja mitä.

      Ei tarvitse uskoa jälleensyntymään ymmärtääkseen karman lakia. Kuinka moni esim. on sairas ja voi huonosti ja tietää tupakoimisen pahentavan asiaa, mutta ei silti lopeta sitä vaan halveksuu kaikkia, jotka puhuvat savuttomuuden puolesta.

      Karman laki pitää yllä tasapainoa, ettei yksi itsekäs sielu saisi aikaan liikaa pahaa. Itsekäs sielu voi silti katkeroitua ja yrittää vahingoittaa itseään ja muita niin paljon kuin pystyy. Ketään ei pakoteta kehittymään.

      Karman pyörässä pyörimällä ei vapaudu siitä!

      -- "persoonaton laki ei varmastikaan voi tehdä suunnitelmia meidän tulevien elämiemme varalle tai määrätä, missä olosuhteissa tulemme syntymään ja elämään"

      Kirjoittaja ei ole perehtynyt vaisnavahindulaisuuteen sen vertaa, että ymmärtäisi Jumalan olevan meistäkin persoonallinen. Jumalasta ovat lait lähtöisin.

      -- "miten oli alussa, kun kukaan ei vielä ollut elänyt maan päällä eikä huonoa karmaa edellisistä elämistä voinut vielä mitenkään olla? sillä jossakinhan täytyy olla alku, jolloin ei ollut mitään ja jolloin kukaan ei vielä astellut tämän maan kamaralla."

      Hindulaisuudessa jokainen sielu on Jumalan pieni osa. Eräänlainen solu. Jumalan solut ovat niin monimutkaisia ja tietoisia, että heissä voi herätä hinku tyydyttää vain itseään sen sijaan, että työskentelisi kokonaisuuden hyväksi. Siksi meidänkin maailmamme on ikävä paikka elää; täällä on niin paljon itsekkäitä soluja.

      Solu ottaa hahmon, jossa se voi eristäytyä ja keskittyä vain itseensä - ruumiillistuu. Ja mitä hyvänsä se itsekkäistä lähtökohdista tekeekin, se kerää karmaa, kunnes sielu on todella solmussa karman kanssa. Valinnanvara vähenee, vaikka sielu ei sitä tahtoisikaan huomata. Muuttamalla asenteitaan ja käytöstään sielu voi kuitenkin luoda uudenlaiset kahleet, jos vanhat eivät tyydytä.

      Kauniitkin kahleet ovat kuitenkin kahleet. Vasta kun sielu hyväksyy asemansa Jumalan osana ja alkaa palvella Häntä, vasta kun sielu on valmis päästämään irti itsekkäistä pyrkimyksistään, hän on todella vapaa.

      -- "Erikoinen piirre jälleensyntymiskertomuksissa ovat ne tapaukset, joissa kaksi lasta muistelee eläneensä samana henkilönä."

      Toinen on huijari. Muutaman tuollaisen tapauksen vuoksiko pitäisi päätellä, että kaikki ovat huijareita? Teoreettinen mahdollisuus on tietysti sekin, että sielu monistuisi kahdeksi :)

      -- "Toisinaan on tapahtunut sellaistakin, että joku lapsi muistelee edellistä elämäänsä henkilönä, joka on yhä edelleen elossa!"

      Lisää teoreettisia mahdollisuuksia: lapsi ei ole ollut tuo henkilö vaan esim. joku tuota henkilöä suuresti rakastanut. Vahvat tunneperäiset muistikuvat tuosta toisesta menevät lapsen mielessä sekaisin niin, että hän tulkitsee olevansa tuo toinen. Lapsethan mielellään samaistuvat idoleihinsakin.

      -- "Tämä käy ilmi siitä, että esim. Amerikassa on ilmoittautunut huomattavan paljon henkilöitä, jotka väittävät jossain vaiheessa eläneensä Kleopatrana tai Napoleonina!"

      Samaa sarjaa ;) Vahva ihailu voi saada ihmiset uskomaan kaikenlaista.

      -- "kuolemanrajalla käynnit eivät sinänsä kuulu mieleenpalautumistapahtumiin, mutta nekin voivat osaltaan puhua sen puolesta, ettei jälleensyntymisiä todella tapahdu."

      Jos joku on 10 minuuttia kuolleena ja muistaa sen jälkeen nähneensä kaikenlaista, niin ei kai hän nyt 10 minuutissa olisi ehtinyt lähteä syntymään uudelleen.

      -- "voimme pelastua vain armosta -- Tämä on selvästi ristiriidassa jälleensyntymisopin kanssa, jossa ihminen vähitellen yrittää itse pelastaa itsensä useiden elämien ja vähittäisen kehittymisen kautta."

      Väärin käsitetty! Kuten jo sanoin, karman pyörässä pyöriminen ei pelasta ketään. Sielu voi kuitenkin pelastua tutustumalla Jumalaan, sillä Hänen palvelemisestaan ei kerry karmaa.

      Bhagavad Gitassa Jumala sanoo, että kun vain antaudumme Hänelle, Hän vapahtaa meidät kaikilta menneitten tekojemme vastavaikutuksilta! :) Juuri Hän tempaisee meidät pois.

      "Miksi pitäisi antaa anteeksi katumattomille henkilöille, jotka nauttivat pahuudestaan, ehkä kiduttavat muita, eivätkä haluakaan muuttua? Sehän olisi Jumalalta vääryyden hyväksymistä."

      Näin hindun silmin tuo kirjoitus näyttää kovin kapeakatseiselta. Sielu, joka on nyt paha, on voinut joskus olla hyvä (mutta ei ole yrittänyt päästä pois karman pyörästä) ja jonain päivänä hän haluaa ehkä jälleen taas olla hyvä. Hitler esimerkiksi on parhaillaan olosuhteissa, joissa hän ei saa pahaa aikaan kuten maan päällä eläessään, ja ehkäpä tulee paremmaksi siellä. Yleisen kristillisen näkemyksen mukaan pahantekijä ei saa tilaisuutta parannukseen enää kuoltuaan, koska hänen on käristyttävä helvetissä, eikä mikään katumus häntä enää sieltä pois nosta.

      Me hindut tiedämme, että Jumala ei ole noin pikkumainen. Jokaisella on ikuisesti tilaisuuksia :)

      • Jakob

        silti se on poikkeaa täysin Raamatun selkeästä ilmoituksesta. Ihmisellä on yksi elämä. Kuoleman jälkeen ihmiset odottavat viimesitä päivää ja tuomiota. Jeesuksen pelastamalla ei tosin ole mitään kadotustuomiota odotettavissa. Jumala ei todellakaan ole pikkumanen. Hän oikeudenmukainen.


      • ezal
        Jakob kirjoitti:

        silti se on poikkeaa täysin Raamatun selkeästä ilmoituksesta. Ihmisellä on yksi elämä. Kuoleman jälkeen ihmiset odottavat viimesitä päivää ja tuomiota. Jeesuksen pelastamalla ei tosin ole mitään kadotustuomiota odotettavissa. Jumala ei todellakaan ole pikkumanen. Hän oikeudenmukainen.

        no mutta tämähän onkin "idän-uskonnot" palsta :)


      • pkl75
        Jakob kirjoitti:

        silti se on poikkeaa täysin Raamatun selkeästä ilmoituksesta. Ihmisellä on yksi elämä. Kuoleman jälkeen ihmiset odottavat viimesitä päivää ja tuomiota. Jeesuksen pelastamalla ei tosin ole mitään kadotustuomiota odotettavissa. Jumala ei todellakaan ole pikkumanen. Hän oikeudenmukainen.

        En halua väittää kenenkään olevan ehdottomasti oikeassa, mutta varsinkin puhuttaessa uskontojen välillä on tyhjä peruste vedota johonkin lausumaan, joka on vaikkapa Raamatussa. Kysehän ei ensinkään silloin ole lainkaan mielipiteestä. Kyllä jokaisen pitää mielestäni osata ihan itse tuntea ja tunnustella oikea tie. Olkoot apuväline sitten Raamattu tai joku muu oppi, niin se oppi ei saisi olla pelkän sokean uskon pyhittämä "todiste".


      • Sakarias puussa
        Jakob kirjoitti:

        silti se on poikkeaa täysin Raamatun selkeästä ilmoituksesta. Ihmisellä on yksi elämä. Kuoleman jälkeen ihmiset odottavat viimesitä päivää ja tuomiota. Jeesuksen pelastamalla ei tosin ole mitään kadotustuomiota odotettavissa. Jumala ei todellakaan ole pikkumanen. Hän oikeudenmukainen.

        Minä uskon ainaskin Jeesukseen ja Jeesus kuvasi Johannes Kastajaa Matteuksen evankeliumin 11.luvussa 14.jakeessa: " ja jos tahdotte ottaa vastaan: hän on Elias, joka oli tuleva." - - - Tätä oli mieltä Jeesus. Elias oli kuollut satoja vuosia aikaisemmin.
        -- eiköhän se ole sillätavalla, ettei raamattua voi käyttää todistuskirjana siihen, ettei jälleensyntymistä ole eikä myöskään yksiselitteisesti siihen, että jälleensyntyminen on.


    • Ossi

      Kuolema on joka päivä lähempänä. Katsotaan sitten, onko siellä mitään. Kovasti väitetään erilaisia juttuja jumalista ja kuoleman jälkeisestä elämästä, mutta mikään väite ei tunnu sukottavalta.

      Oli väite miten hullu tahansa, niin aina joku siihen uskoo.

      • Niin

        Uskoa parempi vaihtoehto on aina oma kokemus ja havainto. Milläs sen havainnon sitten teet? Eli havainnon siitä ollaanko me pelkkiä kehoja vai henkisiä olentoja jolla on mukana keho??? Siinäpä pulmaa kerrakseen. Monihan on kertonut leikkauksessa "irtaantuneensa" kehostaan. Ikävä kyllä se ei ole meille totta, koska emme itse ole tehneet sitä havaintoa vaan joku toinen. Eli missä teknologia siihen, että saisimme sen oman havainnon henkisyydestämme? Onko sellainen teknologia olemassa? Hypnoosi on tietyssä mielessä sitä, mutta erittäin vaarallista tietämättömien käyttämänä. On olemassa parempiakin teknologioita oman havainnon tekemiseen. Väitteethän ovat tosiaankin hulluja siihen asti kun voit tehdä oman havaintosi. Kysymys kuuluukin: kuka uskaltaa ja on valmis tekemään oman havainnon asiasta josta haluaa vastauksen.


    • Helkkis

      Turha uskoa kun siitä ei ole todisteita. Taas yksi naurettava teoria.

    • Kari

      Lukaisin noita mainostettuja maallikkosaarnaajan veppisivuja ja täytyy sanoa, että en ällistynyt tai hämmästynyt. Olen viimeisten parinkymmenen vuoden aikana törmännyt kymmeniin tuollaisiin tekeleisiin.

      Vaisnavan tänne kirjoittama vastine on asiallinen ja osoittaa, miten näiden kristittyjen kriitikoiden argumentit ovat täysin tuulesta temmattuja ja käsittämättömiä. On siis selvää, etteivät nämä saarnaajat tiedä, mistä jälleensyntymäteoriassa on kyse. Heillä on vain usko Jeesukseen ja pelko kaikkia Raamattua laajempia maailmankuvia kohtaan.

      Ikävintä noissa kirjoituksissa on se epärehellisyys, johon kristityksi julistautuva ihminen sortuu - tietäen tai tietämättään. Tietoinen valehteleminen ja pelotteleminen on tietysti pahempaa, mutta en kertaakaan ole vielä nähnyt kristityn korjaavan esittämiään valheita, vaikka ne olisivat johtuneet omasta tietämättömyydestä. Ai - kerran Leena Huima lähetti minulle jälkikäteen oman kirjansa omistukirjoituksella, kun kiistin hengellisessä tilaisuudessa hänen väitteitään ns. New Age jumalakäsityksen persoonattomuudesta. Toimitin kirjallisia todisteita, jotka osoittivat päinvastaista ja sain kirjan. Siellä tilaisuudessa hän ei toki sanojaan perunut.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1408
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1271
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1215
    4. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      28
      1157
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1155
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1053
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1048
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1043
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe