Kysymys noidille

Aradia

Ihan uteliaisuudesta kyselen.
Olen itse wicca, ja haluaisin esittää kysymyksen teille jotka olette noitia mutta ette wiccoja.
Mitä periaatteita noudatatte toiminnassanne? Wiccoilla kun on kolminkertaisuuden laki (kaiken mitä teet saat kolminkertaisena takaisin niin pahassa kuin hyvässä), ja wiccan rede, eli tee mitä haluat kunhan et vahingoita.
Onko teillä samoja periaatteita, vai käytättekö magiaa myös vaikkapa kostamiseen? Ja pyrittekö hyötymään magian avulla, vaikkapa hankkimalla rahaa itsellenne?
Entä käytättekö magiaa, vaikka hyvässäkin tarkoituksessa, toisiin ihmisiin heiltä kysymättä lupaa?

4

757

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rödfinne

      >>Mitä periaatteita noudatatte toiminnassanne? Wiccoilla kun on kolminkertaisuuden laki... >>>

      Noituus on ei ole uskonto vaan hyvin toiminnallista luonteeltaan. Tiedän esimerkiksi noitia jotka ovat olleet hartaita kristittyjä. Itse en taas kuulu enkä usko mihinkään uskontokuntaan. Vastaukseni on siis omani eikä koske muita noitia.

      Omaan maailmankuvaani ja elämänfilosofiaani ovat nuoruudessani vaikuttaneet mm. teosofia ja Jiddu Krishnamurti. Myöhemmin mm. holografista informaationsäilytysteoriaa kehitellyt Itzhak Bentov. Uskon jälleensyntymään, koska se vaikuttaa järkevämmältä kuin harpun soittaminen pilven reunalla. Miten jälleensyntyminen toteutuu onkin eri asia.

      Itselläni on mm. voimakkaita muistikuvia elämisestä nälkävuosien ajan Suomessa. Tiedän jopa talon, muutamat muut paikat ja jotkut tilanteet jotka muistikuvissani esiintyvät, mistä olen tullut siihen tulokseen että sisälläni asuva noita on huomattavasti minua vanhempi ja olennainen osa sukuani. Olen utelias ja odotan mielenkiinnolla kuolemaani.

      En usko sinällään mihinkään henkimaailman lakeihin ja sääntöihin. Syyn ja seurauksen laki on kuitenkin niin monitahoinen ja useimmiten vaikeasti miellettävä että se omalla tavallaan sisällyttää sekä kolminkertaisuuden lain että wiccan reden. Sen olen pannut henk.koht. merkille että esimerkiksi paha saa palkkansa ennenpitkää - jo tässä elämässä.

      Pyrin välttämään vahingoittamista, mutta minulle se ei ole mikään laki. Vahingoittamisesta tulee yleensä paha mieli, eikä sellainen palvele noituutta. Suru ja kaihomieli ovat noidan vihollisia. Toisaalta, jos minua kohdellaan kaltoin en ryhdy jalomieliseksi vaan kostan varmasti. Tai ehkä "kosto" on liian vahva sana, pyrin pikemminkin hakemaan oikeutta. Aina olen sitä myös saanut.

      >>Onko teillä samoja periaatteita, vai käytättekö magiaa myös vaikkapa kostamiseen? Ja pyrittekö hyötymään magian avulla, vaikkapa hankkimalla rahaa itsellenne?>>

      Magiaa en käytä kostamiseen kuten ehkä kuvittelet. En tee manauksia ja langeta kirouksia. Riittää että annan kausaliteetin toimia.

      Hankin noituuden avulla elantoni. En loihtimalla rahaa tai toimimalla parantajana/ennustajaeukkona. Käytän noituuden kautta oppimiani keinoja mm. manipuloidessani kanssaihmisiä toimimaan haluamallani tavalla, kehitellessäni erilaisia taideprojekteja, käsikirjoittaessani, luodessani musiikkia, seuratessani intuitiotani.

      >>Entä käytättekö magiaa, vaikka hyvässäkin tarkoituksessa, toisiin ihmisiin heiltä kysymättä lupaa?>>

      Riippuu mitä ymmärrät magialla.

      • minni S

        Noitia ei oikein voi jakaa samaan alaotsikkoon kuten wiccoja. Noitia on joka lähtöön, luulisin.
        Itse en hyväksy muiden vahingoittamista millään tavalla. Uskon että oikeus tapahtuu ilman minun kostojanikin.
        Ikinä en varsinaisesti rahaa manaisi, mutta jotain voisin tehdä että olisin "edustava" työhönottotilanteessa tai että tiedot painuisivat opiskellessa paremmin päähän.


      • korppityttö
        minni S kirjoitti:

        Noitia ei oikein voi jakaa samaan alaotsikkoon kuten wiccoja. Noitia on joka lähtöön, luulisin.
        Itse en hyväksy muiden vahingoittamista millään tavalla. Uskon että oikeus tapahtuu ilman minun kostojanikin.
        Ikinä en varsinaisesti rahaa manaisi, mutta jotain voisin tehdä että olisin "edustava" työhönottotilanteessa tai että tiedot painuisivat opiskellessa paremmin päähän.

        Itse harjoitan noituutta varsin harvoin, mutta niinä muutamana kertana se on aina toiminut juuri tahtomallani tavalla. Yleensä käytän sitä keinona vahvistamaan itseäni hankalissa tilanteissa ja auttamaan ongelmien selvittämisessä. Muita auttaisin, jos joku sitä hoksaisi minulta pyytää. Mun noituuteni moraalisäännöt eivät eroa mitenkään yleisestä moraalistani. En kannata kostamista enkä kirouksien langettamista, joten en sitä tee myöskään noituuden avulla. En kuitenkaan toimi niin kuin toimin miellyttääkseni jumaluuttani, vaan noudatan omaa käsitystäni hyvästä elämästä.


    • Usva

      No kerron oman mielipiteeni. En ole wicca, enkä ehkä varsinainen noitakaan, vaan kutsun itseäni psyykkiseksi maagikoksi ja eklektiseksi pakanaksi.

      Käytän magiaa korkeampiin päämääriin oman itseni psyykkiseen ja henkiseen kehittämiseen ja yhteiskunnan parantamiseen.
      Mutta käytän magiaa myös omien tarpeiden tyydyttämiseen ja elämäni hallinnan parantamiseen, esim. yritän saada rahaa ja ehkä joskus myös itselleni hyötyä muiden ihmisten kautta, kuitenkaan vahingoittamatta ketään.

      Vahingoitan vain silloin kun joku hyökkää minua vastaan eli puolustan itseäni ja oikeuksiani, voin silloin langettaa kirouksia yms. ja käyttää vaikkapa demoneita apunani.

      Psyykkinen maagikko käyttää alitajuntaa ja astraalimaailmaa psykodraaman avulla maagisten työskentelyjen editämiseksi ja voin tehdä magiaa myös koko ajan, ilman rituaaleja.

      Minulla ei ole mistään uskonnosta mitään moraalisääntöjä, vaan noudatan yleisiä ja universaalisia henkisiä lainalaisuuksia, karman lakeja yms. ja käytän järkeäni. En vahingoita, en tee mitään rikollista, en tue terrorismia tms. ja kunnioitan muiden uskonnollista tai filosofista suuntausta ja yksilöllistä elämää.
      Jos joku pyytää apuani, niin sitä annan, muuten jokainen voi elää siten kuin haluaa, en ole tilivelvollinen kenellekään. Otan vastuun vain omasta elämästäni, sanoista, ajatuksistani ja teoistani, en muiden elämästä.
      Olen individualisti ja kunnioitan omaa jumaluuttani todellista Itseäni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5025
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1645
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1255
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe