valveuni?

sandy-30

viimeyönä nukuin uudessa kodissani ensinmäistä yötä ja koko yön unen ja heräämisen ja valveillaolon rajamailla kuulin ääniä ja näin näkyjä huoneessa. Kissat ja koirat juoksivat ylitseni ja tunsin niiden kosketuksen. kuulin että joku tuli sisään taloon ja kun halusin huutaa tulijalle että mene pois niin en saanut ääntä tulemaan suustani. Jossain vaiheessa aina tokenin ja heräsin ja huomasin että huone on rauhallinen. todella outo kokemus, painajaismainen. nyt olen miettinyt mistä johtui. En ole nähnyt vuosikausiin painajaisia ja kun uusi koti niin arveluttaa jo kummituksetkin!

16

10843

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varhainen heräilijä

      Minä ainakin näin valveunta sillon kun nukuin selällään, no kun ajttelin että naama ei olisi aamulla turvoksissa. Mulla valveuni on sellanen että pystyn vaikka kävellä itse ja pystyn myös hiljaa puhua. Joskus olen yrittänyt verhot repiä alas, joskus olen mm. vuoteessa siirtynyt sängyn reunaan nukkumaan, kun olen pelkänyt että katosta tippuu "tikkaat" päälleni, tikkaita siis ei oikeesti ole katossa sängyn yläpuolella. Lisäksi olen nähnyt "pallon" ja "laatikon" katossa kiinni. Näen yleensä valveunessa vaikka mitä, kuvat, vaatteet, lamppu ym. makuhuoneessani elää omaa elämää. Olen taas nukkunut mahallaan tai kyljellään ja en ole vähään aikaan nähnyt valveuneja.

    • capt.cöpenick <

      Liekö jonkunlainen 'sukuvika', että jotkut näkevät helposti valveunia. Unen ja valvetilan välimailla näen ja muistan näitä ainakin viikoittain. Kun aivan mahdottoman hassunkurisia unia näen, kuittaan ne; olen siis ollut jo unessa. Nuo sinun painajaismaiset unikuvat tulevat mukaan liian aktiivisen päivän jälkeen. Kun elämä tasaantuu, unetkin 'tervehtyvät'.

      • pussilakana

        Näen usein illalla, juuri ennen varsinaista nukahtamistani, valveunta. Jos juoni on tylsä, avaan sukkelasti silmäni - ei tarvitse katsoa koko tarinaa! Silmät uudelleen kiinni ja uusi, toivottavasti parempi tarina tulee.


    • unihalvaus

      Jos esim. pystyt avaamaan silmäsi unitilassa ja katselemaan ympärille mutta et pysty liikuttamaan muuta kroppaasi, voit kärsiä unihalvauksesta. Itse sain monia unihalvaustiloja teini-iässä, nyt vanhemmiten niitä on tullut todella harvoin. Olivat äärimmäisen pelottavia ja paniikinomaisia kokemuksia, aina tunsin jonkin pahan läsnäolon niiden yhteydessä. Jos kiinnostaa niin googleta unihalvaus, löytyy varmasti tietoa ja oppii ymmärtämään tilanteen jos niitä tulee uusia. Itse opin ajanmyötä herättämään itseni kyseisestä tilasta ja pystyn tekemään sen edelleen niin ne eivät tunnu niin pelottavilta.

      • kuumottaa

        Mä näin kerran semmosen valveunen et näin aluks tosi outoo unta ja sit ku herä sin mun huoneen edessä olevilla portailla seiso tosi pelottavan näkönen tyttö ja pustyin liikuttaa käsiä ja jalkoja mut sit ku katoin pois päin ja räpäytin silmiä se oli kadonnut mikä tän kaltanen tila sitten on


    • dtydytd

      Itsellä ollut pari kertaa. Tai todella usein siis kuulen jotain epäselviä ääniä ennen kuin nukahdan (esim. kaveri toistaa jonkun lauseen sata kertaa jne) mutta ne on ihan normaaleja.

      Mutta kerran tunsin olevan TÄYSIN tajuissani ja valveilla ja makasin selälläni vuoteessa ja kuulin, että ihan vieras miesääni puhui minulle täysin järkeviä asioita ja vaihtoi aihetta (en muista kuitenkaan enää mitä kaikkea se selitti) ja tunsin vielä, että ääni tulee pään takaa. Olin silmät auki, mutten uskaltanut kääntää päätä, sillä pelkäsin, että myös näkisin sen joka puhuu. Ja olin siis yksin kotona.

      Toinen kerta tuntuu ihan yhtä pelottavalta. Olin tuossa pari päivää sitten taas menossa nukkumaan kun silmät auki aloin taas kuulla kavereiden ääniä. Ei siinä mitään, mutta kun tajusin ne lauseet mitä ne toisti. Sitten tuntui aivoissa humahduksia, kuin aivot jo haluaisi käydä nukkumaan, ja kun silmät sammuivat sekunniksi niin pystyin kuvittelemaan ne kaikki ihmiset huoneeseeni ja se tuntui niin sille kuin ne oikeasti olisivat siinä, että avasin silmät uudelleen. Sitten alkoi jo pelätä nukkumaan meno, kun koko ajan kuului ääniä. Sitten noiden kamalien humahdusten lisäksi kuulin jonkun oudon kellon, ja se kiersi puoliympyrää pääni ympäri, takaraivon kohdalla. Ja pystyin MILLIN TARKKUUDELLA kuulemaan missä se meni "kliiiiING, kliiiiING". Siinä vaiheessa luulin tulleenu hulluksi! Muistan myös menneeni yön aikana n. 20 kertaa olohuoneeseen katsomaan äitiäni (varmaan puhuinkin unissani) ja kuulin hänen vastaavan, mutta kun aamulla kysyin, niin hän sanoi, että ei edes ollut koko yönä kotona. Sitten jossain vaiheessa nukuin ehkä sekunnin (tai siltä se tuntui) ja tuntui kuin tippuisin maan läpi ja pelästyin hirveästi! Kun sitten yritin väkisin ajattelemalla tajuta etten tipu niin sain sen loppumaan, ja ajattelin, että vaihdan nyt asentoa, mutta tajusin etten pysty liikkumaan! Onneksi se tunne meni kohta ohi (taisin nukahtaa siinä).

      Itsellä tulee näitä silloin, kun ottaa päiväunia ja ennen kuin illalla nukahtaa yöllä alkaa taas ihme tsembalot siinä huoneessa missä on. Aika friikkiä.

      • uneksija2

        Mullaki tulee just päivätorkkui ottaes valveunii ja itelä just on sillee et ääni ja näkö lähtee ja tuntuu olevan kauhena kaukana kaikesta sit niistä herää ku loksahtaa vaa et hetkonen tästä on pakko herätä niin hetken päästä jo herääki ärsyttävää siinä on se miten mulla joskus käy et ku herään valveunest nukahan saman tien uuelleen ja se on taas valveuni :D


    • ei vituta

      viimeyö oli perseestä. Valveunta näin tosiaan. onhan se kiva kun makaa sängyssä ja miettii "onkohan tämä unta" sitten oma kulta rupeaa tukehduttamaan peitolla ja herään oikeasi, kaikki on hyvin, sitten taas nukkumaan ja sama rumba uudestaan...valveunta... tämä toistui varmaan 10 kertaa ja nukahdin vasta 8 aikaan aamulla.

    • tomi

      itselläni tapahtui näin noin 10 vuotta sitten
      Olin aivan varmasti hereillä,muistan katsoneeni kelloa.
      Olin ollut jo sängyssä tovin mutta uni vaan ei suostunut tulemaan.
      Olin aivan varma että eteisen ovi olisi narahtanut ja kuulosti jopa siltä kuin joku olisi ottanut veitsen pöydältä.Ja olin siis yksin kotona tuolloin, eikä luonani tuolloin asunut ketään.
      Olin täysin jähmettynyt, muistan kuinka yritin liikuttaa jäseniäni, mutta mikään ruumiin osa ei totellut.
      Välittömästi näiden äänien jälkeen tunsin aivan varmasti kuinka joku seisoisi selkäni takana.olin lähestulkoon pelosta kauhuissani,halusin kääntyä katsomaan, mutta en vain pystynyt

      • tomi

        koko tämän tapahtuman ajan "pääni sisältä" kuului outo ääni.
        Vaikea kuvailla, mutta vähän saman kaltainen ääni kuin sormella vedettäisiin tiheä piikkisen kamman pikkejä.
        Tätä kaikkea kesti muutaman minuutin ajan, kunnes pystyin jälleen liikkumaan.Nousin ylös sängystä ja varmistuin että kämpässäni ei todellakaan ollut ketää,niin kuin ei olisi pitänytkään.
        Mutta vielä erikoisemmaksi tämän tapahtuman tekee se, että lainasin muutamaa päivää myöhemmin aiheeseen liittyviä kirjoja jotka koskivat vastaavanlaisia uni juttuja ja joitain paranormaali juttuja, joihin en silloin uskonut ja enkä oikein vieläkään.
        Olin jättänyt kyseiset kirjat autooni ja olin kaverin kanssa menossa jonnekin, kun kaverini otti sattuman varaisesti yhden näistä kirjoista, avaten sen sattumalta ja osoittaen sormella yhtä kirjan tarinoista.
        Kuinka sattuikin että kyseisen sattumanvaraisesti valitun jutun henkilölle oli käynyt sanasta sanaan sama tapahtuma kuin minulle ja mikä "karmaisevinta" tämä henkilön käyttämä peitenimi sattui olemaan minun oikea etunimeni.
        Yhtä karmaisevia halvauksia ei ole tämän jälkeen enään tullut ja viimeisestäkin alkaa olemaan ainakin pari vuotta.Hiukset nousee vieläkin pystyyn kun muistelen tuota tapahtumaa.


    • eilen näin ekaa kert

      extaasin jälki oireena voi myös olla.

    • Käsi peittoa..

      Etsin hakusanalla "valveuni" tietoja / kokemuksia ja näin tänään(-kin) jälleen valveunta.. Olen sairaslomalla ja antibioottikuurilla, en käytä huumeita enkä polta tupakkaa.. Pieni lämmönnousu oli lääkäristä tullessa ja kävin päiväunille.. Paleli ja väsytti.. Jälleen kerran tapahtui sama mitä joskus aiemminkin on tapahtunut, makasin selälläni ja yritin nukahtaa, laittaa peittoa tiukemmin ympärilleni ja tuntui kun joku olisi nostanut / vetänyt peittoa jalkojeni päältä pois.. Siinä palellessani ikävä tunne, ja kun yritin nostaa päätäni silmät eivät suostuneet aukeamaan eikä pää nousemaan.. Tätä tapahtui muutamia kertoja, eli peiton kulmaa nostettiin ja vähän myöhemmin minulle tuli sellainen tunne että minua pidetään kädestä.. Käteni tuntui lämpimältä ja tajusin että siinä on miesystäväni minua hoitamassa.. (Olen siis nainen;)

      Tämä unen ja valveillaolon välimuoto ei ollut lainkaan kivaa, pahinta oli se että tuntui siltä että joku paha yritti poistaa peittoa päältäni.. Ja siihen paniikkiin perään tavallaan tuntui lohdulliselta kun ajattelin miesystäväni lämmintä kättä.. Koko ajan tajusin kuitenkin ettei se ole totta ja pelkäsin myös että oliko se joku viesti siitä että miesystävälleni olisi sattunut jotain.. Onneksi ei ollut :)

    • elliii1

      Kovan ryyppäämisen jälkiseurauksena voi tulla liskojenyö, eli että kuvittelee kaikkea pelottavaa tapahtuvan

      Mutta ois kysymys valveunista. Itse siis oon nähny aina silloin tällöin unia, missä osaksi voin päättää mitä teen, mutta en kuitenkaan läheskään kokonaan. Onko nämä valveunia? Sillä kertomukset mitä olen lukenut netistä on ihan erilaisia. Tuntuuko valveuni todelliselta? Siis niiku että todellisuutta ja valveunta on vaikea erottaa toisistaan, paitsi todellisuustesteillä.

      • valve ja selko

        Valveuni ja selkouni ovat eri asioita. Kuvailemasi tilanne, jossa nukkuessa tulee tietoiseksi siitä, että näkee unta, on nimeltään selkouni. Tällöin ihminen voi tietoisesti ohjailla unta haluamaansa suuntaan. Usein siinä vaiheessa keskittyminen kuitenkin herpaantuu ja ihminen joko herää tai vaipuu normaaliin uneen (menettää tietoisuuden unitilasta). Mediaation avulla on mahdollista lisätä selkounia.

        Valveuni on yleensä joko ennen tai jälkeen nukahtamista oleva tila, jossa aivot ikään kuin vaipuvat unitilaan, mutta keho on yhä hereillä ja ihminen voi silmät auki tarkkailla ympäristöä. Siihen voi kuitenkin tulla unitilasta johtuen illuusioita, mielikuvituksellisia, epätodellisia elementtejä. Usein valveuneen liittyy lihasten unitilalle tyypillinen halvaustila, jolloin ihminen makaa selällään kykenemättömänä liikuttamaan muuta kuin silmiään. Usein tähän liittyy pelottava tunne jonkin, usein yliluonnollisen voiman läsnäolosta.


      • elli7
        valve ja selko kirjoitti:

        Valveuni ja selkouni ovat eri asioita. Kuvailemasi tilanne, jossa nukkuessa tulee tietoiseksi siitä, että näkee unta, on nimeltään selkouni. Tällöin ihminen voi tietoisesti ohjailla unta haluamaansa suuntaan. Usein siinä vaiheessa keskittyminen kuitenkin herpaantuu ja ihminen joko herää tai vaipuu normaaliin uneen (menettää tietoisuuden unitilasta). Mediaation avulla on mahdollista lisätä selkounia.

        Valveuni on yleensä joko ennen tai jälkeen nukahtamista oleva tila, jossa aivot ikään kuin vaipuvat unitilaan, mutta keho on yhä hereillä ja ihminen voi silmät auki tarkkailla ympäristöä. Siihen voi kuitenkin tulla unitilasta johtuen illuusioita, mielikuvituksellisia, epätodellisia elementtejä. Usein valveuneen liittyy lihasten unitilalle tyypillinen halvaustila, jolloin ihminen makaa selällään kykenemättömänä liikuttamaan muuta kuin silmiään. Usein tähän liittyy pelottava tunne jonkin, usein yliluonnollisen voiman läsnäolosta.

        ups tarkotin just valveunella selkounta:D mutta jos jollai ois omakokemusta selkounista?


    • Anonyymi

      En ihan koko ketjua lukenut. Itselläni on ollut kolmenlaisia selkounia/ unihalvauksia. Sellainen jossa aivot ovat unessa, mutta näen ja olen hereillä on johtunut unilääkkeen käytöstä. Tässä ei ole ollut mitään näkyjä tms. yliluonnollista, mutta voi tuntua oudolta ja ei kestä kuin muutamia sekunteja. Sitten on niitä jossa olet siinä selällään sängyssä ja ympärillä alkaa tapahtua. Usein nämä unet voivat olla hyvin ahdistavia. Kokemus helpottaa heräämiseen, koska ero on selkeä. Viimeksi itselläni tämänkaltainen uni ei ollut ahdistava. Yritin avata verkkopankkiani puhelimellani joka oli sänkyni vieressä. Minulla oli ongelmia salasanojen syötössä puhelimeen mikä on tyypillistä valveunille. Asiat eivät toimi niinkuin pitäisi. Mutta verkkopankki avautui ja tililleni oli ilmestynyt rahaa. Herätessä oli hieman hämmentynyt olo. Katsoin verkkopankin ja eipä ollut mitn rahaa tilille tullut :D
      Sitten on nämä fantasia unet, missä mennään milloin missäkin. Ja näissä tietoisuutesi siitä, että nyt ollaan unimaailmassa alkaa sinulle paljastua. Itselläni yleensä mitä parempi tietoisuuden taso valveunessa saavutetaan, niin sitä sekavammaksi uni alkaa muuttua ja myös siinä eläminen ja tietoisuus hajota. Nämä unet voivat vaihdella ahdistavista mieluisiin. Monesti näissä on ollut lentämistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2435
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      271
      2058
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      86
      2040
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1767
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1671
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1649
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1544
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1331
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1238
    Aihe